琴日出發去行市集之前, 去咗附近嘅 ❥⧽黑布小巷 ❥⧽食Lunch, 估唔到假日都咁多人。𓊈台式肉蛋芝士吐司 $𝟻𝟹𓊉強烈建議帶手套食吐司, 因為真係會爆汁㗎, 煎蛋超級流心, 豬扒夠軟腍Juicy, 芝士份量足仲可以拉絲, 醬汁帶甜味, 完全做到台式嘅感覺, 好好味! 𓊈蕃茄紅燒台式牛肉麵 $𝟾𝟾𓊉牛肉麵湯底濃稠, 有濃郁蕃茄味, 濃而不膩, 牛肋條份量多而且整得好軟腍, 好好食, 麵條粗身有咬口, 個人認為成個麵都好出色!𓊈花枝丸配淮鹽 $𝟸𝟾𓊉花枝丸外脆內軟, 食落唔會好粉仲有花枝粒, 價錢相宜。𓊈黑布台式香腸 $𝟸𝟾𓊉台灣香腸皮脆, 肥瘦肉比例幾好, 原條食都唔會覺得鹹。𓊈熱黑糖紅棗薑三色圓 $𝟹𝟾𓊉三色圓有芋圓, 地瓜圓同紫薯圓, 粒粒都煙靭Q 彈, 配咗黑糖紅棗薑, 辣辣地, 驅寒暖胃。𓊈跟餐 ✧ 凍頂烏龍 $𝟾𓊉選用台灣茶葉, 以低溫冷泡, 一d 都唔甜, 好解渴解膩。𓊈跟餐 ✧ 冬瓜茶 $𝟻𓊉冬瓜茶清甜, 好飲。♡♡ 整體食物飲品都好好, 店員又好 nice, 難怪咁有人氣, 真係值得再食!

𓊈台式肉蛋芝士吐司 $𝟻𝟹𓊉

𓊈蕃茄紅燒台式牛肉麵 $𝟾𝟾𓊉

𓊈花枝丸配淮鹽 $𝟸𝟾𓊉
花枝丸外脆內軟, 食落唔會好粉仲有花枝粒, 價錢相宜。

𓊈黑布台式香腸 $𝟸𝟾𓊉
台灣香腸皮脆, 肥瘦肉比例幾好, 原條食都唔會覺得鹹。

𓊈熱黑糖紅棗薑三色圓 $𝟹𝟾𓊉

𓊈跟餐 ✧ 凍頂烏龍 $𝟾𓊉
選用台灣茶葉, 以低溫冷泡, 一d 都唔甜, 好解渴解膩。

𓊈跟餐 ✧ 冬瓜茶 $𝟻𓊉
冬瓜茶清甜, 好飲。

蕃茄紅燒台式牛肉麵
花枝丸配淮鹽