2023-07-07 307 瀏覽
上次朋友帶過我嚟食呢間牛匠石燒,我覺得質素幾好又唔算貴,所以今次我約人再黎食,除咗燒牛之外,仲叫咗幾樣野食開頭有碟前菜,食落酸酸地,幾爽口🌟澳洲M9和牛肩胛小排呢間用舊石去燒肉可以慢慢烤,令肉質易啲保持嫩滑,而和牛肩胛小排幾多雪花,油脂夠,牛味香濃🌟鹽蔥薄切牛舌基本上食親烤肉我都必點牛舌,呢度嘅牛舌夠嫩夠淋,放埋啲蔥喺上面一齊烤,連埋牛舌一啖咁食超級香🌟日式海鮮煎餅煎餅整到好似pizza咁,幾厚身,外面微脆,入面好軟身,仲有啲章魚同木魚絲,加埋個醬汁之後,不論口感同味道都好似章魚燒🌟生菜蒜片烤肉配咗啲生菜同蒜片,可以中和下啲油脂,食牛唔會覺得咁膩🌟湯烏冬🌟味素飯烏冬係稻庭烏冬,煙韌彈牙,而味素飯上面啲紫菜好啱送飯,雖然好多地方都買到,但好食就得啦🌟牛匠彩虹水果茶🌟芝士奶蓋四季春同朋友一人一杯野飲,水果茶比想像中大杯,水果份量都足料,唔太甜,所以飲到幾濃嘅茶香味,而我朋友話芝士奶蓋四季春都唔錯第二次黎都冇令我失望,睇黎下次應該要試埋鹿兒島A4和牛

開頭有碟前菜,食落酸酸地,幾爽口
生菜蒜片,前菜

🌟澳洲M9和牛肩胛小排

🌟鹽蔥薄切牛舌
鹽蔥薄切牛舌

🌟日式海鮮煎餅
日式海鮮煎餅

🌟生菜蒜片
烤肉配咗啲生菜同蒜片,可以中和下啲油脂,食牛唔會覺得咁膩

🌟湯烏冬
🌟味素飯