2022-03-15 3702 瀏覽
Zuma 嘅Weekend Brunch Buffet 真係好出名,今日去開蘭桂坊附近,就去食下!首先一定要喺Zuma官網book定位,落訂先有得食😂 因為都真係幾爆,table seat full,但bar 枱就見到無人整體來講,食物質素都不錯,尤其是係日本嘢,佢嘅火焰炙壽司好食,壽司卷同埋刺身都OK🍣 不過,有兩件事好大鑊,就係佢嘅main course 牛扒好低質,調味太重,肉質太粗糙,建議大家揀主食嘅時候,千祈唔好揀牛扒🤢另外就係,本人十分鍾意食生蠔,我叫咗半打生蠔,而且唔要vinegar source,大家見到,原本佢嘅生蠔,上面都會有少少紅色嘅醋汁。叫完終於知道點解佢一定要加source😂因我蠔冇蠔味,生蠔質素👎🏼望落去比較細隻,而且唔新鮮,有少少青黑色嘅汁液滲咗出嚟,$738 嘅放題,應該俾返啲有質素嘅生蠔,甚至應該值返啲普通質素嘅生蠔掛😅

1983 瀏覽