2018-06-10 243 瀏覽
4/6/2018, 終於有機會約到朋友嚟試呢間被喻為全美國最好食嘅漢堡店。果日落雨,晏就6點幾去到都唔算好多人排隊,我同朋友就order左招牌shake Burger 2個,一份薯條同兩杯lemonade。Order完之後,大約都等超過15分鐘先有得拎。點知去拎的時候,發現個tray上面有3個burgers,我地就同個店員講我地只係order左2個,係呢個時候,個經理就出咗嚟,退錢俾我地之餘,仲堅持俾果個多左的burger我地。終於可以開餐喇,個burger 的牛肉充滿肉汁,連埋生菜,芝士同shake shack的醬汁,將burger 的味道提升到另一個層次。不過美中不足嘅係個burger唔夠熱。另外,杯lemonade一嚟到的時候,個杯外面已經滲哂水,可能係因為太忙,太多人的緣故,店員一早沖定好多杯係道。不過杯lemonade 都幾好飲,有新鮮的檸檬係入邊,飲落都幾清新,如果可以凍d就好d喇

• Shake  burger
  • Shake  lemonade