我上一次食 Shake Shack 是在美國拉斯維加斯,現在無得搭飛機只好在香港吃,漢堡包店跟美國一樣有提供一款素食漢堡,炸大啡菇入面仲有芝士,邪惡得來都幾有誠意。美國公司引入了好先進的量體溫和自助洗手機設備,我第一次見量手腕的溫度計,唔肯定是甚麼原理。洗手機全自動先出洗手液再出清水,最後仲會自動出抹手紙,好未來世界。素食漢堡只有一個選項,食素有時候係可以幫你根治選擇困難症。不過吃這種快餐店,就可以方便約吃肉的朋友,找不到其他素食餐廳也可以快速解決。素漢堡之外,都可以食薯條仲有邪惡美式快餐飲品。 'Shroom Burger HK$66  / Fifty Fifty HK$24/sShake Shack 的漢堡包唔會好大個,絕對能一手掌握,男仔可能要食兩個先飽。素漢堡入面有生菜、番茄和炸大啡菇,唔係用素扒,配搭亦比較簡約。 飲品我叫左Fifty Fifty,即係一半 Lemonade 一半檸檬茶,如果驚 Lemonade 太酸,加埋檸檬茶飲起來味道更有層次。炸大啡菇入面收埋左好多芝士,我記得上次在美國食的時候神燙到嘴,今次可能影相影左好耐,所以係半溶狀態仲可以牽絲,芝士份量亦比較多

素漢堡之外,都可以食薯條仲有邪惡美式快餐飲品。

炸大啡菇入面收埋左好多芝士,我記得上次在美國食的時候神燙到嘴,今次可能影相影左好耐,所以係半溶狀態仲可以牽絲,芝士份量亦比較多。

IFC 分店可以坐半露天位,吹住海風好 Chill 咁食漢堡。這天因為颱風快要來,我們看到強風把整把太陽傘吹起,嚇一嚇都係坐室內,窗邊都一樣可以望到海景架。
2020-08-17
2020-11-18 0 瀏覽
開左好耐既shake shack, 一直都無機會黎食, 要食就一定要黎食ifc 呢間, 景觀開揚, 有得坐戶外, 望住高樓大廈同維多利亞港享用美食, 而家已經過左熱潮, 所以唔洗排隊喇. 唔怕曬既人一定要坐戶外。叫左Double Shack, single shake burger, Cheese Fries 同一杯 Milk Tea Shake 🍹Double Shack 🍔- 漢堡扒好JUICYMilk Tea Shake – 為香港人而設既味道, 奶茶味濃郁, 質素OKCheese Fries 🍟- 薯條好食,粗身型, 但芝士就可以唔加, 無特別, 芝士味唔夠, 食到忌廉味多D, 食多幾條會覺得膩, 份量都大。有自助洗手機俾你食前食後洗手, 好貼心, 因為食完隻手一定好dirty。

Double Shack 🍔- 漢堡扒好JUICY

Cheese Fries 🍟- 薯條好食,

2020-10-11 772 瀏覽
今日Day off 同左女友去左IFC行街,Lunch Time 就去左Shake Shack 遲遲都冇黎試,唔係多人就係多野做,唔想排長龍,所以等到現在先Try😛餐廳環境有室外 / 室內,都會有機會望住個維多利亞港食今次叫左個Shroom Burger 同 Double Shack 加多Cheese Fries 同一杯 Milk Tea Shake & Chocolate Shake *Shroom Burger - 有個大啡菇係中間,味道唔錯夾住漢堡扒一齊食,好Juice 又香口,不過真係冇咁大個口,要分開食*Double Shack - 漢堡扒Juice ,不過有d 膩, 我覺得可以唔駛要Double每個包都有生菜加蕃茄, 材料新鮮,層次感十分豐富*Milk Tea Shake - 奶茶味濃郁*Chocolate Shake - 朱古力味都好濃奶昔口感順滑,推薦*Cheese Fries - 我覺得薯條都係麻麻地,可以唔駛加Cheese 都得,Cheese 都冇乜特別總括而言,成餐食晒係超級飽肚Burger 好食既,Shake 亦係必飲之一唯一敗筆地方係個Fries, 普普通通,

餐廳環境有室外 / 室內,都會有機會望住個維多利亞港食

每個包都有生菜加蕃茄, 材料新鮮,層次感十分豐富

*Milk Tea Shake - 奶茶味濃郁

*Chocolate Shake - 朱古力味都好濃

奶昔口感順滑,推薦

總括而言,成餐食晒係超級飽肚
Burger 好食既,Shake 亦係必飲之一

唯一敗筆地方係個Fries, 普普通通,可以唔加都得
2020-09-25
  • milk tea shake
2020-09-03 1191 瀏覽
呢間Burger 岩岩開既時候都宜家 每日Lunch Time都超長人龍🚶🏻‍♂️🚶🏻‍♂️趁假日岩岩開門☀️霸到個靚位 望住維港景🌊享受個慵懶既假日🥰同樣係食Burger 對比係平時Ⓜ️記有另一番感覺⭐️ SmokeShack 🥓 ($62)Bacon 食落十分香脆 😍好似食緊薯片咁 加埋辣椒🌶️刺激味蕾 都唔會覺得油膩 酸酸辣辣 再加埋芝士🧀 配搭好過癮 Beef Patty 肉味好濃🥩 唔算好Juicy 但係唔會乾憎憎⭐️ Shroom Burger 🍄 ($66)唔好以為素食就會淡茂茂🥗 芝士藏左係大啡蘑菇裡面 一咬開就湧出黎😍 仲可以拉絲添🧀 菇味十分香濃👍🏻 配搭番茄🍅同蔬菜🥬中和返炸野既邪惡感😈⭐️ Fries 🍟 ($27)每一條薯條都炸到黃金顏色🌅 有啖啖薯仔口感同薯仔味🥔如果唔怕曬既話🔥Outdoor Seat 都可以Chill住曬太陽 🏖唔會好熱 如果好似我咁怕熱既話😅就早D黎霸個角落位嘆冷氣😛

⭐️ SmokeShack 🥓 ($62)

⭐️ Shroom Burger 🍄 ($66)

⭐️ Fries 🍟 ($27)
每一條薯條都炸到黃金顏色🌅 有啖啖薯仔口感同薯仔味🥔

2020-07-26
2020-08-24 949 瀏覽
哩間香港已經開左一段時間 而且分店愈開愈多初初開時聲名大噪 為左唔想花時間排長龍 依家先試餐廳係以自助形式 自己去櫃檯買野食 扲野食食完自己餐自己收食物選擇唔多係中環ifc空中花園 設有室內 室外用餐可以望住個海食野 心情份外舒暢要預左都幾大風 必試招牌款 shack burger漢堡扒 蕃茄 生菜 秘製醬漢堡扒好juicy有牛味 但有d鬆散 Chick’n Shack有雞胸肉 酸瓜 生菜 蛋黃醬 雞肉即炸起 熱辣辣 可惜肉質有d鞋 Fries薯條係食budger必點食物餐廳選用粗身波浪紋形薯條即點即炸 香脆可口總結: 無想像中咁好食 都可以一試
哩間香港已經開左一段時間 而且分店愈開愈多

2020-03-17
  • fries
  • Shack  Burger
2020-08-21 716 瀏覽
喺香港已經開咗幾間分店,記得呢間分店一開嗰陣排隊要排到去戶外嘅位置,咁受歡迎當然要寫下食評啦。舖頭都算幾大,户外戶內都有空間可以坐,有d位置仲可以望到維港添!➡️ SmokeShack ($62) + Chick 'n Shack ($56) + Fries ($27)賣相ok啦,麵包食落暖粒粒軟淋淋,但塊肉食落唔算太大驚喜,肉嘅邊望落直頭一岩一忽咁,但好在都有濃郁嘅肉味。Burger同埋薯條雖則食落熱辣辣,因為係即叫即製,但性價比低,60蚊左右一個burger得咁細舊,而且味道一般,賣得貴只係因為個品牌。好在餐廳景觀真係一流,同埋呢度應該係IFC最平嘅餐廳之一,休息下都無妨!Shake Shack地址📍: 中環港景街1號國際金融中心4樓4018號舖.............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️抵食💰: ⭐️⭐️💫

Shake Shack
地址📍: 中環港景街1號國際金融中心4樓4018號舖

味道😋: ⭐️⭐️⭐️
環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️💫
2020-08-13 541 瀏覽
話說幾年前係New York食過Shake Shack 果種驚為天人既美味令我久久不能忘記 尤其係佢個芝士薯條 仲係我最愛既深坑粗薯條呀 望穿秋水 香港終於開左喇 一直都未有時間過海試試 今次黎開IFC 終於都有機會喇!我地一行二人 每人叫左個ShackBurger 另外再加個芝士薯條share黎食 味道同我之前係New York食完全一樣 薯條依然係美味得邪惡 Burger依舊係咁Juicy 配上佢地自家製既ShackSauce 真係非常惹味 而價錢亦唔會話貴過係美國食好多 另外值得一提既係佢地既牛肉係100﹪全天然安格斯牛肉 絕無添加激素同埋抗生素 咁就食得開心又安心喇

2020-07-26 590 瀏覽
話說shake shack 喺香港開嘅分店越來越多,之前朋友去完旅行返嚟講話食咗一間好好味嘅burger,講到唔食好似蝕咗咁,所以我就叫佢帶我嚟試吓係咪真係好似佢講嘅咁好味。呢次我哋就揀咗去中環IFC商場入面嗰間試吓,呢一間嘅環境應該係咁多間入邊最好嘅,呢邊有無敵嘅維多利亞港景同埋好大嘅戶外空間可以喺嗰度食嘢,環境都幾舒服。食之前我都做咗啲資料蒐集,睇吓邊一個漢堡同嘢飲係最受歡迎嘅。見到網上大多數人都推介Shroom Burger,咁我都唔執輸試吓先,呢個burger入邊有一隻大啡菇同好多芝士,其實食得多都有啲膩,所以唔鍾意芝士嘅人真係唔好叫。
2020-07-21 489 瀏覽
是日蜜桃小丸子來到IFC買東西,差不多到午飯時間有點餓,便到Shake Shack吃一頓簡單的午餐。餐廳有室內和室外的座位,但基於疫情關係,室內位很少,室外位大多可以望著維港,秋冬來應該會很寫意。一個人的我在室內找了張高椅坐,看到少少遠方的風景還不錯。蜜桃小丸子點了一個Double Shack Burger和chocolate shake。burger的賣相很美,材料新鮮,有生菜、蕃茄、芝士和少不得的牛肉,由於即叫即製,熱辣辣,芝士剛好溶化在漢堡,十分美味,層次感豐富。奶昔很大杯,足夠兩個人分享,朱古力味又香又濃,口感亦柔滑。簡簡單單的一餐,也令人感到幸福。

2020-07-05 588 瀏覽
知道shack shack 除咗漢寶包之外, 芝士薯條一定要食,今日兩樣一齊試😋,我鍾意呢間D薯條係粗身果隻所以一次叫兩份同老公一人一份吾洗爭🤪講真D薯條品質ok但芝士就普通(芝士吾夠濃!奶味多咗少少)不過勝在份量都夠多😋再加埋double 漢寶,76一個其實都貴但係塊牛肉都足料嘅而且肉汁豐富都值嘅!今日兩樣吃完飽曬又邪惡😁
2020-07-02 444 瀏覽
This is my first time coming to the Shake Shack in IFC, the environment here is nice that you can sit either inside the shop or outdoor area, which you can have a sew view if you are lucky enough. This time I ordered the shake burger (single), a shroom burger, a cheese fries and a cup of Classic Hand-Spun Shakes (vanilla).The shake burger (single) of cause is very nice, the classic taste of Shake Shack, the burger meat in the middle is really juicy, and with the tomato, it makes the whole burger

The shake burger (single) of cause is very nice, the classic taste of Shake Shack, the burger meat in the middle is really juicy, and with the tomato, it makes the whole burger even more fresh. The shroom burger is with a big mushroom inside, and the fried mushroom is filled with cheese, although it’s a bit heavy, it’s definitely worth a try. For the cheese fries, there are melted cheese on top of the crispy fries, when you try this, you will understand why cheese and fries are that match, the taste is wonderful. However, for the Classic Hand-Spun Shakes (vanilla), it is a bit too sweet, which cause me can’t drink the whole cup, if less sugar is added, this will be definitely better.

All in all, the burgers from Shake Shack are really nice, and the environment in this IFC store is pleasant, I am sure I will come back again.
2020-06-07
2020-07-01 485 瀏覽
其實在美國已經吃過,雖然當時是好吃,但沒有到第一名的地步,所以即使開分店到香港,也沒有衝動去吃,反而吸引我的是分店的環境。我想這是漢堡店最高級的環境,可以一邊看維多利亞港,一邊吃漢堡。Shroom burger$66坦白講,真心感到普通,只是吃到大量芝士味,完全吃不出磨菇的香,而且沒有肉排,吃完是飽,但非常膩!不建議選擇此款!

Shroom burger$66

2020-06-30
2020-06-07 730 瀏覽
好少去IFC 禁岩個日由長州出黎未諗到食咩而男朋友又未食過利間野就一於再食喇😬都係食返最originally 款吾飽吾餓既肚就岩岩好利個burger size佢既牛肉算係我食禁多間burger店入面既頭幾位野飲就叫左fifty fifty 幾清爽 再食住芝士薯條🍟 熱辣辣食 好正芝士味好重 都幾多下份量 岩曬同人share
好少去IFC

芝士味好重 都幾多下份量 岩曬同人share
芝士薯條
芝士薯條
2020-06-03 702 瀏覽
又係一間勁多人排隊嘅過江龍,香港人都鍾意排隊嘅,所以我都排埋一份去試一試佢。shack burger 🍔 普通漢堡包一個,個麵包係用咗甜麵包,所以個漢堡包咬落都係甜甜地,同埋個包都幾軟身,配一片蔬菜三片蕃茄,牛肉來講係Juice嘅。都因為佢哋係即叫即整,所以個包唔會凍左,感覺好似會新鮮啲。但係整體味道就一般,未至於話好好食。Raspberry Lemonade Lemonade就係酸酸地嘅,加上Raspberry 感覺上會覺得應該係再fresh的啦!點知的fresh就無,好酸就有,不可再雖然嘢食係一般,但係佢好彩有一個好靚嘅海景搭救,間中嚟食個包Chill下都係舒服!!

shack burger 🍔
,未至於話好好食。

Raspberry Lemonade
的fresh就無,好酸就有
,不可再

2020-05-29 967 瀏覽
終於試到大家都話要試嘅 shake shack la 😝中環嘅shake shack位於IFC平台位置,地理位置同埋環境都非常之好,設備齊全,仲有得喺露天嘅情況底下食呢個漢堡包😝😝😝個餐最先叫嘅,就係呢一杯雪糕。❣️一開始以為係嘢飲,結果叫咗出嚟原來係一杯新地,不過呢杯新地非常之特別,係有西多士喺裏面㗎,仲有濃香嘅花生醬味,令到成杯新地別具一番風味😍😍😍之後要講嘅就係呢個薯條,係一個芝士醬喺面嘅薯條,啲芝士醬仲係熱阻溶咗㗎,又唔會得太少芝士將搞到其他薯條冇晒芝士,非常之好啊😝最後當然唔少得佢嘅招牌漢堡同埋我叫嘅蘑菇漢堡啦,佢招牌漢堡其實冇乜特別,不過塊漢堡扒係唔錯嘅。至於個蘑菇漢堡,就非常之好啦,係炸咗嘅蘑菇,裏面仲有芝士醬,真係有驚喜呀☺️☺️值得一試嘅快餐,不過有少少貴,快啲去啦💕
終於試到大家都話要試嘅 shake shack la 😝

值得一試嘅快餐,不過有少少貴,快啲去啦💕
  • Shroom  burger