2020-02-01 683 瀏覽
Matcha lave cake plus vanilla ice-cream and strawberry心太軟外皮整得幾好脆身 再加咗d抺茶粉係面帶回甘 減少甜膩的感覺一吉開層外表黑溜溜的半熔融朱古力醬像如釋重負般,宛如一副守得雲開見月明的樣子。沒有了從前的連月不開,變成長煙一空,上下天光。毫不客氣地緩緩地流出。配上外層軟荏荏的朱古力蛋糕放進口裡,味道既百感交集又相輔相成,有種層層遞進的感覺。口腔裡的食物由硬到軟,彷彿就是一塊在室溫下的冰塊慢慢地融化,經歷時間洗禮,顯得格外滿足。Bambito geisha呢杯filter coffee幾有quality,味道有次序地慢慢呈現。先是咖嘛豆經發酵後微絲脫俗嘅香氣撲鼻而來,再到厚實香醇嘅甘苦。經歷甘之如飴後,酸味就開始呈現,令原本還在賴床的腦海霎時間頓醒。最後啖啖清新果香在口裡不斷徘徊,口臭瞬間全消。杯咖啡仲落咗d wine,清新、帶有誘人嘅芬芳同啖啖嘅甜、優雅般嘅存在卻又平易近人。lavender嘅芳香配上怡人嘅果香同wine嘅清新作昇華,餘韻在口腔中無止盡的繞梁,莫說三日,我認為三月也不絕。呢度嘅服務員服務態度幾好,我問完佢呢幾種係
心太軟外皮整得幾好
脆身 再加咗d抺茶粉係面
帶回甘 減少甜膩的感覺
一吉開層外表
沒有了從前的連月不開,變成長煙一空,上下天光。
毫不客氣地緩緩地流出。
配上外層軟荏荏的朱古力蛋糕放進口裡,
味道既百感交集又相輔相成,
有種層層遞進的感覺。
口腔裡的食物由硬到軟,
Bambito geisha
呢杯filter coffee幾有quality,
味道有次序地慢慢呈現。
先是咖嘛豆經發酵後微絲脫俗嘅香氣撲鼻而來,
再到厚實香醇嘅甘苦。
經歷甘之如飴後,酸味就開始呈現,
令原本還在賴床的腦海霎時間頓醒。
最後啖啖清新果香在口裡不斷徘徊,
口臭瞬間全消。
杯咖啡仲落咗d wine,
清新、帶有誘人嘅芬芳同啖啖嘅甜、
優雅般嘅存在卻又平易近人。
餘韻在口腔中無止盡的繞梁,
莫說三日,我認為三月也不絕。
呢度嘅服務員服務態度幾好,
我問完佢呢幾種係咩手工咖啡之後,
佢好詳細咁同我介紹唔同嘅咖啡有咩特點,
然後問埋我喜好再比建議👍🏿
btw我打呢篇文章果日係香港淪陷第十一日