2020-10-02 511 瀏覽
兩個人經過入去食午餐。見佢裝修幾靚又有位就入去試一試。店員都相當有禮貌。打開餐牌睇睇發現主食其實都係得幾款選擇,仲要幾款其實都幾似,少選擇唔緊要最緊要好食!叫左個「野生紅菇海鮮麵」($138)同「高湯燜炒純米粉」($118)。兩款餐牌都話有蜆有蝦同其他材料。兩樣嘢嚟到有少少嚇親人,好統一咁每份都兩隻蝦兩隻蜆,粉嘅分量真心少。咁唔排除我比較大食,可能普通女士真係夠食。不過同行位女士都唔多夠飽。個米粉賣相都唔係個個識欣賞。味道方面,食落其實幾舒服嘅,屋企嘅味道。材料都係新鮮,整體就係食完唔會有印象個隻。唔好同我講其實要食鋪租,收得呢個價,俾多兩隻蝦兩粒蜆你唔捨得咁都至少食飽人。