1K
真係大鄉里出城,原來而家中環街市有咁多餐廳,款式仲要好多元化。週末同另一半嚟咗食日本嘢,呢間魚がし日本一個個都讚性價比高,即管試下餐廳位於中環街市地下,開放式吧枱設計,週末近下午茶時間人流唔算多,食客坐得輕鬆的。餐牌供應單點壽司、刺身、手卷、幾款小食、壽司刺身盛合,午市更加有幾款丼飯,價錢合理。另有兩款廚師發辦套餐,定價$398/ 688,呢個價錢食到啲季節食材、日來直送嘅海鮮,中環地段,同意性價比係幾高嘅廚師特選壽司 $398點咗入門嘅廚師發辦,會有10款壽司、1件手卷、同埋茶漬麵豉湯,相當豐富吞拿魚、魷魚、帆立貝、池魚、海膽、鯛魚等全部都非常新鮮,尤其海膽甜滑。拖羅蓉手卷料足,壽司唔會太酸或者太黏,我就覺得真係不錯呢。店員細心,見我哋食到差唔多,就送上茶漬麵豉湯,以雞、鯛魚熬製,有誠意的。最近餐廳推出咗名為Sake Flight嘅清酒體驗,88蚊試到3款清酒,淺嚐嚟講,真係抵的。當日試到嘅福壽純米吟釀、真野鶴純米吟釀、七賢風凜美山純米之中,最鐘意後者,口感好清爽!

餐牌供應單點壽司刺身、手卷、幾款小食、壽司刺身盛合,午市更加有幾款丼飯,價錢合理。

廚師特選壽司 $398

拖羅蓉手卷料足,壽司唔會太酸或者太黏,我就覺得真係不錯呢。