5天前
估唔到係中環街市,竟然會有咁高性價比嘅 omakase食🐟火炙漁夫丼 ($208) 兩粒帶子勁大舊,魚生燒得啱啱好,外面微微焦香,裡面保持到鮮嫩口感,外皮俾火炙過之後更加香口,真係無得頂! 最令人驚喜應該係個醬油飯,醬油味超香,只係食白飯都覺得超好食,軟糯得黎粒粒分明🍣廚師特選Omakase set ($318.4)入面有10件壽司+1件手卷壽司一上枱,店員就會好細心咁介紹每件壽司係咩魚魚生食得出超級新鮮,每件都切得厚薄適中,而且有我最鍾意嘅海膽同蟹肉😍拖羅蓉手卷份量十足,而且拖羅蓉新鮮到有種入口即化嘅感覺,食完仲想encore!🥣鯛魚茶漬湯每個餐都有一碗,個湯超級鮮甜,入面仲有一小片鯛魚片🍇葡萄乳酸($38) 葡萄味突出,酸甜適中🍑白桃乳酸($38) 乳酸嘅酸度同白桃嘅甜味平衡得好好,味道好fresh總評:係中環可以用呢個價錢,食到呢個質素嘅omakase真係cp值好高,而且最近逢星期日至四仲有happy omakase hour 嘅8折優惠,岩曬收工都朋友仔一齊黎聚一聚!
🐟火炙漁夫丼 ($208)
🍣廚師特選Omakase set ($318.4)
入面有10件壽司+1件手卷
壽司一上枱,店員就會好細心咁介紹每件壽司係咩魚
🥣鯛魚茶漬湯
每個餐都有一碗,個湯超級鮮甜,入面仲有一小片鯛魚片
🍇葡萄乳酸($38)
葡萄味突出,酸甜適中
🍑白桃乳酸($38)
乳酸嘅酸度同白桃嘅甜味平衡得好好,味道好fresh