餐廳: 怡紅院火鍋料理
資訊:

今個星期又凍番 又係時候打邊爐啦大家又有冇試過去青樓打邊爐呢?黎到門口 掛哂紅燈籠 已經充滿特色見到寫住「接客中」嘅牌 就梗係打開門睇下啦一入到去 見到連啲包廂都充滿中國特色 樓高兩層 一轉上去就見到「國色天香」四隻大字一坐低 店小二就俾張「賣身契」你 其實係menu黎又見到安全套包裝嘅濕紙巾就連drink list都係以前嘅春宮圖所有野都符合哂怡紅院呢個主題 睇得出餐廳嘅心思 玩味十足 不過而家去餐廳 最怕係只係打卡而食物麻麻好彩怡紅院食物質素都唔錯 睇得又食得【紅樓醉夢鴛鴦鍋 $528】蟹粉蟹肉竹笙濃湯素翅鍋 / 橙紅麻辣鍋一邊係林黛玉 一邊係賈寶玉人偶將湯淋喺佢地身上 等佢地一齊殉情 我地就有湯可以打邊爐啦打邊爐之前 可以先品嚐個素翅湯足料之餘 味道滋潤香濃由於我地懶 見到有咩拼盤即刻揀因為一次過可以試多幾款【你最牛拼盤 $488】澳洲和牛粒 精選手切騸牯牛 手切本地牛頸脊【四大冰美人拼盤 $488】萵荀絲 香辣海蜇 醬漬鮑魚 秋葵【四大丸王 $108】手打墨丸 手打蝦丸 怡紅丸 邪流丸 (各兩粒)【特色菜籃 $98】【自家製響鈴 $58】餐廳仲有一個小心思賣身契(menu)上有
今個星期又凍番 又係時候打邊爐啦
大家又有冇試過去青樓打邊爐呢?
黎到門口 掛哂紅燈籠 已經充滿特色

澳洲和牛粒 精選手切騸牯牛 手切本地牛頸脊

【四大冰美人拼盤 $488】
萵荀絲 香辣海蜇 醬漬鮑魚 秋葵

【四大丸王 $108】
手打墨丸 手打蝦丸 怡紅丸 邪流丸 (各兩粒)

【特色菜籃 $98】
【自家製響鈴 $58】

餐廳仲有一個小心思
賣身契(menu)上有個位可以寫對聯
上聯係「燈紅酒綠滾一滾」
如果你寫一個創意嘅下聯
而又被掌櫃挑選 就可獲贈精緻有酒精飲品一杯