餐廳: 怡紅院火鍋料理
資訊:

2022-10-10 58 瀏覽
去怡紅院已經唔係男士嘅福利,而家女士都可以去怡紅院滾一滾~今次就黎到位於中環嘅怡紅院火鍋料理滾下~ 湯底: 紅樓醉夢鴛鴦鍋同枱有啲朋友食辣 有啲唔食得辣🙈🙈於是就試下而款鴛鴦鍋 分別係紅油鍋必食啦 同埋竹笙素翅濃湯~ 餐廳亦都好有心思 將湯底凝固成紅樓夢角色— 賈寶玉同林黛玉 好正~ 由於竹笙素翅濃湯好濃 所以同友人飲左幾碗再用黎打邊爐😂😂但之後打邊爐個湯底都好味嘅~ 黃金炸魚皮必點必點必點~ 好好食 隔住口罩都聞到陣鹹蛋黃味 仲有魚皮超脆 同埋唔會死咸 鹹蛋黃均勻沾滿每一塊 而家諗起都想去試試~ 黑松露蟹肉餃黑松露貴 係人都知 但而間餐廳加左超多黑松露同埋蟹肉 好新鮮 而且餃子皮薄餡靚 正~ 西班牙黑毛豬肉片經常去其他餐廳食豬肉片 都覺得有陣雪藏味 但而度一啲都無 滾完之後亦非常爽口,值得推介(覺得比牛仲好食😂) 手切本地牛頸脊牛頸脊一上枱 我地就哇左一聲 好靚 有好清晰紋理 而牛肉都唔算多脂肪 但好有牛肉味 而入口即溶感覺

湯底: 紅樓醉夢鴛鴦鍋
同枱有啲朋友食辣 有啲唔食得辣🙈🙈