2019-12-22 1891 瀏覽
今日同朋友去中環行街街,行到餓餓地咁啱見到有間好得意既茶記 又記得之前喺ig 見到佢有個好特別既牛油果醬西多 所以我地就去左試佢個tea! 入到去餐廳個裝飾好懷舊茶記style 我地第一時間叫左牛油果流心西多士!呢個全港獨創的牛油果流心多士,用上新鮮的牛油果打成果蓉,再加上大量檸檬汁和特製香料作調味,令其帶點酸酸的味道,為較油膩的西多士添上一點清新的感覺。芝士辣肉醬煎蛋營多撈麵多士:全港首創用印尼撈麵作多士的餡料,多士除了撈麵外,還有其經典招牌的肉醬和煎蛋,味道似食免治牛肉飯,但隱約仍食到營多撈麵獨有的香辣味摻入其中,令整體更為惹味。呢兩樣好特別 大家要試!朋友就叫左常餐沙嗲牛肉麵:用上自家品牌的出品,牛肉幼嫩,沙嗲味香濃惹味。明治牛奶奄列山多士:如其名般像山一樣高的奄列放在多士上,蛋香滑嫩,因這次點選了牛肉碎跟芝士兩款配料,令奄列出現芝士的拉絲狀外,還帶有咸牛肉的咸香味,而除了這兩款配料外,還有五香肉丁,秋葵,磨菇,火腿,蔥花和日本木魚絲。日本紅豆冰:奶味較其他茶餐廳來得重,應該是因為用上明治牛奶,而紅豆飽滿香甜,是用上十勝的紅豆,整體令人飲落更香甜幼滑。

入到去餐廳個裝飾好懷舊茶記style

我地第一時間叫左牛油果流心西多士!

呢兩樣好特別 大家要試!

朋友就叫左常餐

沙嗲牛肉麵:用上自家品牌的出品,牛肉幼嫩,沙嗲味香濃惹味。

• 牛油果醬西多士