2021-04-03 107 瀏覽
公司在太子,午餐經常在這間店開餐,之前見多人推介肉藻飯,所以多次都係食肉藻飯配不同的餸,今次決定要轉一轉,試下拌麵。餐牌上沒有拌麵的部份,只是全部飯都可以加$3轉拌麵,飲品一樣可任選$20以下的。我選了沒肉藻的豬頸肉拌麵和凍金桔青檸。今次餐廳內食客吾多,落單後,好快來了金桔青檸,無幾耐個拌麵也上枱。金桔青檸見吾到金桔也見吾到青檸,飲落有d金桔味,青檸味就吾多。我沒叫少甜,但也可以接受。拌麵較我預期的靚仔。麵和餸是分開的。豬頸肉大約6件,每件吾細,算係大件,d肉食落吾肥,爽口,外圍香口,味道略為偏淡,點些醬汁較好。本身亦有附醬汁,不過d醬汁味道較淡,個人覺得如果甜多一些,咸多一些,就應該好d。個麵係係扁麵,面頭有些花生碎,底下有些醬汁,正正常常,麵亦彈牙。整體來說,個拌麵算吾錯,下次可以再encore。

整體來說,個拌麵算吾錯,下次可以再encore。
2021-04-01