2011-07-25 115 瀏覽
時間: 2-3pm地點: 大埔超級城醉福樓今日去食下午茶問心個句呢間野食物唔差,但服務態度超差!當日發生一件事,事緣因我一時大意,留左部電話係檯唔記得拎,行出去唔夠一分鐘,發現唔記得拎已即刻返入去原本坐個張檯度搵電話,將檯已經有人坐係度,我問個客人有冇見到部電話,佢地話冇,同時間有個侍應叫我去櫃檯問,但冇講部電話有冇執到,行去櫃檯途中有個女侍應知道我搵電話即刻捉住我隻手話佢執到部電話要我請飲茶,之後又有3,4個侍應好似發現有金執咁一齊圍過黎話部電話好貴,又話我好彩搵返,又話要請飲茶咁一輪咀係度講,但由頭到尾都冇意識拎部電話出黎俾我睇係唔係真係係度,我已經開始黑面,問佢地部電話係邊,之後有個侍應叫我打返俾自己,又問我部電話咩色,我答佢部電話有密碼,我開到就證明係我喇,但佢都堅持要我打俾自己,好,我照答照做一心想快d拎返部電話,電話響左3,4下先有個人斯斯然去櫃檯到拎出黎睇,當時櫃檯係有個女收銀坐係度,但佢係無意識去拎出黎,佢地係唔係唔想俾返我呀?嗰一刻真係火都黎埋,最火滾都唔係呢樣,係拎電話出黎個嗰男侍應講話我有權唔俾返你,你唔可以拎返,嗰一刻真係好想話咁不如報警,我搵警察黎拎返,係想咁
時間: 2-3pm
地點: 大埔超級城醉福樓
今日去食下午茶問心個句呢間野食物唔差,但服務態度超差!
當日發生一件事,事緣因我一時大意,留左部電話係檯唔記得拎,行出去唔夠一分鐘,發現唔記得拎已即刻返入去原本坐個張檯度搵電話,將檯已經有人坐係度,我問個客人有冇見到部電話,佢地話冇,同時間有個侍應叫我去櫃檯問,但冇講部電話有冇執到,行去櫃檯途中有個女侍應知道我搵電話即刻捉住我隻手話佢執到部電話要我請飲茶,之後又有3,4個侍應好似發現有金執咁一齊圍過黎話部電話好貴,又話我好彩搵返,又話要請飲茶咁一輪咀係度講,但由頭到尾都冇意識拎部電話出黎俾我睇係唔係真係係度,我已經開始黑面,問佢地部電話係邊,之後有個侍應叫我打返俾自己,又問我部電話咩色,我答佢部電話有密碼,我開到就證明係我喇,但佢都堅持要我打俾自己,好,我照答照做一心想快d拎返部電話,電話響左3,4下先有個人斯斯然去櫃檯到拎出黎睇,當時櫃檯係有個女收銀坐係度,但佢係無意識去拎出黎,佢地係唔係唔想俾返我呀?嗰一刻真係火都黎埋,最火滾都唔係呢樣,係拎電話出黎個嗰男侍應講話我有權唔俾返你,你唔可以拎返,嗰一刻真係好想話咁不如報警,我搵警察黎拎返,係想咁講既同時佢俾返部電話我!之後無理即走,行左幾步,最初捉住我既女人就好大聲講話我唔該都無講聲
, 我即時拎返轉頭用好不滿加無奈加肯定既語氣話[我有講!],有個係度做既男人就講話我係有講,不過細聲左d,之後無理佢地咁就走左! 發生呢件事真係好激氣,¬¬『路不拾遺』唔係一種美德黎架咩?唔見野已經好驚,仲要俾人咁敲詐,真係要噴火呀~呢間野真係好唔掂,第一次黎食已經俾一個咁乞人憎既印象,一定唔會有下次!