Poking

2024-04-29 267 瀏覽
位於上環嘅POKING簡直係健身人士同愛健康嘅都市人嘅恩物! Poke份量大而且非常健康,注重健康同做開健身嘅keep fit一族減脂之選! 😌除左有好多唔同嘅健康餸料DIY, 亦有好多唔同款pre set左嘅bowl~岩哂懶得諗嘅人😀我就比較中意customize自己中意嘅配搭~可以自由選擇飯/蕎麥麵/沙律菜、toppings、醬汁嘅配搭等~我就揀左燒雞扒做protein! (一開始佢上漏咗之後上番果陣唔記得影相😂)雞扒個皮好脆, 雞肉嫩滑多汁, 一咬落去好juicy! 另外加左鮮蝦, 🍤份量好多而且粒粒都爽口彈牙好鮮甜! 另外加左半份牛油果🥑口感好creamy美味又健康😊 炒雜菇、車厘茄、西蘭花🥦、topping揀左紫菜絲同芝麻。每一款食物都係super food非常健康低脂😍 佢每款食物都係輕輕調過味嘅, 加埋個秘製辣醬油將成碗poke昇華到另一個層次🙌🏻 友人揀左牛腱肉做protein~肉質帶點煙靭有啲似食緊牛展, 另外加埋蟹柳、青瓜同洋蔥粒等, 加埋韓式辣醬辣辣地惹味又開胃🤤 如果食得落嘅可以加$要埋乳酪, 之前食過好Creamy好好食, 堅高質! 但今次我哋食完唔落, 所以

友人揀左牛腱肉做protein~肉質帶點煙靭有啲似食緊牛展, 另外加埋蟹柳、青瓜同洋蔥粒等, 加埋韓式辣醬辣辣地惹味又開胃🤤 如果食得落嘅可以加$要埋乳酪, 之前食過好Creamy好好食, 堅高質! 但今次我哋食完唔落, 所以淨係叫左飲品😊南瓜湯係出乎預期地好飲! 成碗湯都係南瓜蓉, 飲落口感幼滑之餘南瓜味勁濃😋 必點之一!

除咗poke之外呢度仲有好多款熱食, 偶爾唔想食凍野想食啲熱嘢暖胃就岩哂喇!
2024-04-27