Poking

呢間小店位於上環兆成行 (超出名賣香薰精油) ,主打營養豐富,高蛋白低油低鹽低熱量嘅夏威夷蓋飯🥗🌈愛健康嘅附近上班一族又或者係做Gym同瑜珈嘅Buddies 不妨一試💪🏻顧客可以自選DIY嘅Poking Bowl😆碳水方面可以選擇糙米飯、壽司飯或者蕎麥麵等,而配料就超過20款以上任君選擇‼️當中包括三文魚、吞拿魚、八爪魚、鮮蝦、雞扒、雞胸、西蘭花、牛油果、新鲜芒果等,無論係纖維、維他命、甚至係蛋白量都十足,減重人士必食!當然店家都有提供啱晒我哋呢D懶人嘅pre set!Order以上任何bowl 都會附送是否日餐湯又或者可以加錢升級至特飲~高蛋白沙律及高纖維蕎麥麵之選Seafood Scallion🦐🥚($108)鮮蝦、三文魚、溫泉蛋、蔥花、蕎麥麵、芝麻、紫菜絲、和風沙津汁三文魚同鮮蝦夠凍夠新鮮,蕎麥麵爽身帶稔,篤穿蛋黃撈埋沙律汁食超正,好岩夏天食,個Bowl五顏六色賣相超吸引🌈Warm Bowl暖心之選雙份香煎雞扒飯🍗🍗($98)雞扒、西蘭花、白飯、紫菜絲、芝麻、照燒鰻魚汁驚凍親個肚,或者女仔生理期都可以試吓依度嘅warm bowl系列‼️雞扒份量夠多而且非常嫩滑,燒汁鹹味得宜幫助腸道健

高蛋白沙律及高纖維蕎麥麵之選
Seafood Scallion🦐🥚($108)

Warm Bowl暖心之選
雙份香煎雞扒飯🍗🍗($98)
雞扒、西蘭花、白飯、紫菜絲、芝麻、照燒鰻魚汁

幫助腸道健康嘅升級特飲
芒果希臘乳酪🥭 (+$38)
希臘乳酪好濃厚,配搭酸甜芒果點會唔好飲

隨餐附送熱辣辣兼且營養豐富嘅南瓜湯🎃南瓜味濃,濃稠質感,估唔到小店都煮到呢個質素‼️

2024-06-01
  • 南瓜湯
  • Salmon The Classic
  • 雙份煎雞扒飯
  • Warm  bowl  系列
2024-05-11 313 瀏覽
最近我和朋友來到上環兆成行对面的一間主打Poke Bowl 健康夏威夷魚生飯餐廳。這裏的poke bowl份量大並有高蛋白高營養,是健身一族減脂必選。我們叫了以下食物:自選夏威夷蓋飯$116- 壽司飯配沙律菜Sushi Rice & Mixed Green- 鮮蝦 Shirmp- 車厘茄 Cherry Tomato - 蟹柳 Crab Stick- 雞蛋絲 Shredded Egg- 牛油果 Avocado - 木魚絲Bonito Flakes- 日式飯素蜜糖藍莓椰子脆片希臘乳酪Blueberry with Coconut Flakes Yogurt (跟餐+$30)Thai Good Day $98香煎雞扒,鮮蝦,新鮮菠蘿,中華沙律,甘筍絲,花生碎 配泰式沙律醬 Grilled Chicken Steak, Shrimp, Fresh Pineapple, Seaweed Salad, Shredded Carrot, Chopped Peanuts with Thai Nutty Sauce💰 總消費:$244(沒有服務費)

自選夏威夷蓋飯
- 牛油果 Avocado
- 木魚絲Bonito Flakes
- 日式飯素

Thai Good Day $98

💰 總消費:$244(沒有服務費)
2024-05-10
2024-04-29 321 瀏覽
位於上環嘅POKING簡直係健身人士同愛健康嘅都市人嘅恩物! Poke份量大而且非常健康,注重健康同做開健身嘅keep fit一族減脂之選! 😌除左有好多唔同嘅健康餸料DIY, 亦有好多唔同款pre set左嘅bowl~岩哂懶得諗嘅人😀我就比較中意customize自己中意嘅配搭~可以自由選擇飯/蕎麥麵/沙律菜、toppings、醬汁嘅配搭等~我就揀左燒雞扒做protein! (一開始佢上漏咗之後上番果陣唔記得影相😂)雞扒個皮好脆, 雞肉嫩滑多汁, 一咬落去好juicy! 另外加左鮮蝦, 🍤份量好多而且粒粒都爽口彈牙好鮮甜! 另外加左半份牛油果🥑口感好creamy美味又健康😊 炒雜菇、車厘茄、西蘭花🥦、topping揀左紫菜絲同芝麻。每一款食物都係super food非常健康低脂😍 佢每款食物都係輕輕調過味嘅, 加埋個秘製辣醬油將成碗poke昇華到另一個層次🙌🏻 友人揀左牛腱肉做protein~肉質帶點煙靭有啲似食緊牛展, 另外加埋蟹柳、青瓜同洋蔥粒等, 加埋韓式辣醬辣辣地惹味又開胃🤤 如果食得落嘅可以加$要埋乳酪, 之前食過好Creamy好好食, 堅高質! 但今次我哋食完唔落, 所以

友人揀左牛腱肉做protein~肉質帶點煙靭有啲似食緊牛展, 另外加埋蟹柳、青瓜同洋蔥粒等, 加埋韓式辣醬辣辣地惹味又開胃🤤 如果食得落嘅可以加$要埋乳酪, 之前食過好Creamy好好食, 堅高質! 但今次我哋食完唔落, 所以淨係叫左飲品😊南瓜湯係出乎預期地好飲! 成碗湯都係南瓜蓉, 飲落口感幼滑之餘南瓜味勁濃😋 必點之一!

除咗poke之外呢度仲有好多款熱食, 偶爾唔想食凍野想食啲熱嘢暖胃就岩哂喇!
2024-04-27
至愛poke bowl🥰呢間特別多款式,除咗Poking精選推介,仲有warm bowl同自選可以自由配搭,飯底可選壽司飯、糙米飯、沙律菜、蕎麥麵、藜麥粟米沙律,更設有half half選擇飲品亦唔少選擇,特別啲有Not only protein嘅抹茶/皇家奶茶高蛋白飲💪🏻啱晒增肌人士仲有乳酪甜品添!▶️ 自選bowl ($108)Base:揀咗糙米飯&沙律菜half half,糙米有咬口唔太硬,沙律菜青脆🥬Protein:吞拿魚粒好軟腍唔韌似拖羅,而且唔腥Mix-ins: 選三,好多選擇粒粒枝豆有口感,撈飯好夾西蘭花同雜錦香菇正正常常🍄溫泉蛋另加 (+$12),半熟狀態比較似溏心蛋,蛋黃晶瑩剔透呈黏狀🥚好餸飯Toppings: 選二,揀咗紫菜絲、木魚碎,令成件事好日式Sauce:自製醬油基本上係豉油加油,同吞拿魚較夾,唔會太鹹▶️ I am greedy ($158)Set好咗嘅poke款,係最多材料嘅本身有三文魚粒、吞拿魚粒、蝦仁、蟹柳沙律、蟹籽、雞蛋絲、青瓜、枝豆另外再加咗份蟹籽(+$12)同半個牛油果(+$18)三文魚粒意外好食,超香三文魚油味而且夠肥美🐟牛油果好熟,口感cream
至愛poke bowl🥰
仲有乳酪甜品添!

▶️ 自選bowl ($108)
Base:

Protein:
吞拿魚粒好軟腍唔韌似拖羅,而且唔腥
自選bowl

Mix-ins:
選三,好多選擇
粒粒枝豆有口感,撈飯好夾
西蘭花同雜錦香菇正正常常🍄
Toppings:
選二,揀咗紫菜絲、木魚碎,令成件事好日式
Sauce:
自製醬油基本上係豉油加油,同吞拿魚較夾,唔會太鹹
溫泉蛋

▶️ I am greedy ($158)
Set好咗嘅poke款,係最多材料嘅
另外再加咗份蟹籽(+$12)同半個牛油果(+$18)
I am greedy

三文魚粒意外好食,超香三文魚油味而且夠肥美🐟
牛油果好熟,口感creamy又附有牛油果香味🥑
蟹柳沙律、蟹籽、雞蛋絲就好餸飯,真係成個日式壽司飯咁👍🏻
Sauce都係自製醬油,topping就係芝麻
蝦仁相對麻麻,冰鮮蝦仁,冇咩味道
青瓜有啲生🙈唔係太鍾意
牛油果

▶️ Not only protein 抹茶高蛋白飲 (+$45)
比一般抹茶飲品厚身,smoothie咁
遍向重奶粉味,但不缺抹茶味🍵
唔太甜👍🏻都幾好飲
算係健康版Green latte?
Not only protein 抹茶高蛋白飲

▶️ Not only protein 皇家奶茶高蛋白飲 (+$45)
呢款口味相對失色,皇家奶茶味道淡,完全冇奶茶味添
味道較「化學」,唔推介
Not only protein 皇家奶茶高蛋白飲

好味又健康嘅一碗poke,食完充滿力量同感覺良好🤣

食過咁多間poke,呢間款式組合多而且魚生好食
座位雖小但坐得舒服

服務好,得一個女侍應,有禮貌又Friendly☺️
性價比唔錯,足料大份夠飽肚,難怪咁多人叫外賣

自選bowl
溫泉蛋
牛油果
Not only protein 抹茶高蛋白飲
  • I am  greedy
2024-04-06 306 瀏覽
現代人講求健康, 用饍都要少鹽少油多蔬菜, poking bowl正正是符合各位需要, 營養均衡, 一碗飯集合蛋白質, 纖維於一身! 👏🏻 餐廳是一星有營食肆, 可以按自己喜好自制心水bowl 😊 有不同餸菜可選, 可選擇壽司米或糙米, 甚至可以換成沙律, 飯量醬汁都可按自己需要調較, 不過加醬汁需要加錢 😉除了自選bowl外, 餐廳也提供了多於十個選擇, 原本想點牛油果的卻售罄了 🫠 當然其他選擇本身都很吸引!! 😚 最便宜的不用八十元, 其餘普遍一百元左右, 以上環來說確實便宜。餐廳內未有太多位置, 很簡樸的裝潢, 有幾幅掛畫, 幾棵植物, 跟供應健康食品的身份很貼切。I am greedy $158這個飯是最昂貴的, 選擇了壽司飯, 感覺上有點像丼飯, 因為配料有多款刺身如三文魚, 吞拿魚和蟹籽等 ☺️ 另外更有鮮蝦, 蟹柳沙律, 雞肉絲等等, 材料十分新鮮, 三文魚和吞拿魚都相當肥美 😍 由於配料還有青瓜, 枝豆, 所以份外覺得清新 😌 配上自家製醬汁, 非醋也, 帶少許甜。Moo-moo Onsen Bowl $108同樣選擇了壽司飯, 這個更加健康, 配料包括牛腱肉, 蕃茄🍅
I am greedy $158
Moo-moo Onsen Bowl $108
同樣選擇了壽司飯, 這個更加健康, 配料包括牛腱肉, 蕃茄🍅洋蔥莎莎, 紫洋蔥, 芒果和溫泉蛋🥚 牛腱肉非常軟淋, 並不嚡口, 因為大部份配料都是非常多汁, 所以每一口飯都水潤鮮甜 😋 另外要特別讚芒果是超甜的!!! 🤩 兩個飯都很好吃, 我跟朋友都認為這個飯驚喜度更高!
Moo-moo Onsen bowl
蘋果醋氣泡紅茶 加配價 $25
蘋果醋非常濃烈, 醋意十足, 紅茶比例較少, 所以很酸 🤪

椰青冰萃咖啡 加配價 $35
上碟時椰青沉底, 跟咖啡分開兩邊, 未攪拌時主要喝到椰子味, 是不錯的, 攪拌後咖啡味重了, 就不適合怕苦的我 😬
無論一個人或跟朋友一起, 都適合在這間餐廳用饍, 朋友說如果某天他帶著疲勞身軀下想一個人寫意享受, 這裡會是他考慮的餐廳之一! 😁 整體而言是可推介的!!
2024-03-28
Moo-moo Onsen bowl
2天前 0 瀏覽
最近想食得健康啲💪見尼間餐廳主打低卡蓋飯就去試吓~自選夏威夷蓋飯壽司飯配沙律菜,刺身帶子,中華沙律,蟹柳沙律,魔芋(低卡飽肚)),香口脆脆(脆炸蒜粒,紫菜絲),蘋果醋自家製辣醬油配搭各種新鮮食材沙律菜好新鮮🥗帶子肥美又鮮甜魔芋肥嘟嘟又彈牙整體配搭豐富又有養💪蘋果醋氣泡紅茶🍎味道偏酸加埋氣泡好爽🖖🏾Seafood Scallion蕎麥麵配搭和風沙律汁 口感清爽🍃鮮蝦超嫩滑 依度三文魚完全冇腥味 好安心食用芒果希臘乳酪特飲🥭鮮榨芒果肉同濃厚綿密既乳酪甜甜酸酸非常開胃!

最近想食得健康啲💪

依度三文魚完全冇腥味
好安心食用

芒果希臘乳酪特飲🥭
鮮榨芒果肉同濃厚綿密既乳酪
甜甜酸酸非常開胃!
成日返Office坐喺度做嘢,又少運動🥹今次就比我喺上環搵到呢一間Poking😍😍喺正兆成行對面👍🏻位置方便,而且有好多營養嘅蓋飯配搭任君選擇😆想喺上環搵到減脂餐或者係營養嘅餐廳😋😋呢間Poking真係不二之選❤️❤️我地就叫左份Salmon The Classic 飯底可以揀沙律菜或者壽司飯,而且可以挑選啱自己嘅醬汁偏好,餡料豐富有三文魚🥑🥑牛油果,蔥花檸檬🍋🍋青瓜等等🥒配搭埋自製醬汁😍超級好味又飽肚❣️❣️我哋另外亦都跟set加咗個紅火龍果希臘乳酪特飲😍可以抗氧化😋補充鐵質😚預防便秘,真係啱晒我呢啲長期坐喺度缺乏運動嘅OL♥️♥️另外我哋都叫咗個自選夏威夷蓋飯🩷🩷飯底可以揀糙米飯🥗配沙律菜🍚🍚我哋就揀咗個慢煮雞胸🐣🐣另外可以自選三款配料🥰🥰🥰就揀咗西蘭花🥦🥦車厘茄🍅🍅同埋雞蛋絲🥚醬汁款式都好多我哋就揀咗醋香果仁醬😚😚仲會配搭唔同嘅香口脆脆😍😍我哋就揀咗紫菜絲💜💜同埋芝麻碎😚份量山咁高😍😍😍超級抵食😋😋蛋白質豐富嘅慢煮雞胸超級嫩滑😍😍加埋醋香果仁醬😚相當惹味😋😋我成日都節食減肥,搞到自己成日食唔飽🤤🤤🤤呢間Poking嘅好處就係份量好多😍😍而且佢個材料豐富🩷💙非常之高蛋白,而且高營養💚啱晒我呢啲

非常之高蛋白,而且高營養💚啱晒我呢啲又鍾意食又想減肥嘅人😝😝可以健健康康咁樣減脂減肥減重♥️♥️
  • Salmon The Classic
  • 自選bowl
  • Create your own Bowl
最近同朋友嚟咗上環呢間poke bowl小店,雖然店面唔大但服務食物都幾有幾喜,健康得嚟又幾啱假期嚟Chill吓👍🏻Thai Good Day $98呢個菜以香煎雞扒為基礎,加埋新鮮蝦、菠蘿、沙律、甘筍絲同花生碎,最後淋上泰式沙律醬。真係好正呀!雞扒煎得啱啱好,多汁又肉質鮮嫩,同甜甜嘅蝦肉同多汁嘅菠蘿搭配得好岩。沙律同甘筍絲帶嚟清脆嘅口感,而花生碎就係香脆嘅加分。最後,泰式沙律醬帶嚟微辣同豐富嘅風味,完美咁調和咗整碗嘅味道。Moo-moo Onsen Bowl $108呢個菜以秘製牛腱肉為主打,配上番茄洋蔥莎莎、新鮮芒果、溫泉蛋、紫洋蔥同芝麻。牛腱肉煮得好恰到好處,肉質鮮嫩多汁,入口即化。番茄洋蔥莎莎帶嚟酸甜嘅風味,同芒果嘅甜味同牛肉嘅鹹香形成一個完美嘅對比。溫泉蛋嘅蛋黃滋味香濃,令碗飯更加豐富。紫洋蔥同芝麻帶嚟額外嘅口感同香氣。另外我仲額外加左牛油果😋我哋仲試咗佢哋嘅芒果yogurt 特飲同菠蘿紅茶。芒果yogurt 好清新又好濃厚,又甜又酸,好解渴👍🏻

Thai Good Day $98

Moo-moo Onsen Bowl $108

2024-06-13 0 瀏覽
喺上環做完野有另一半接放工就順路去搵下附近有咩食行到蘇杭街見到有間主打健康三文魚飯嘅餐廳上網search 見到啲食物都好好睇,望落又大碗咁啱我同另一半都係注重健康嘅人就入去食啦睇睇menu, 琳琅滿目,選擇困難症嘅我表示揀咗好耐佢有個 menu 直頭寫埋每個飯有幾多卡路里啱哂我地呢 d 每餐飯都係酚增肌減脂既人好鐘意食雞胸既我, 就揀個 Popeye Punch飯底就要糙米飯配沙律菜🥗餐廳好細心, 有多飯既 option, 等我可以食飽 d我另額外加多塊麻辣雞胸🐔飲品就點了個紅火龍果希臘乳酪特飲而另一半就鐘意食刺身🐟所以點了個 Creamy Baby飯底要壽司飯配沙律菜🥗飲品就要個蘋果醋氣泡紅茶等了大約十分鐘就上菜首先係我個 Popeye Punch兩塊雞胸真係遮哂成個飯望住個飯幾乎滿瀉, 完全無從入手唔知點樣有儀態地去食個飯雞胸食落好多汁好滑, 一 d 都唔乾而麻辣雞胸仲有陣令口腔麻痺但唔太辣既味道雞胸下全部係滿滿既沙律菜同埋糙米呢個飯蛋白質豐富, 真係好啱平時鐘意運動既我而另一半個 Creamy Baby又係好大碗, 碗上全部係滿滿既三文魚粒, 蟹子, 蛋絲同埋大半個牛油果加埋芥苿
喺上環做完野
有另一半接放工
就順路去搵下附近有咩食
行到蘇杭街見到有間主打健康三文魚飯嘅餐廳

上網search 見到啲食物都好好睇,望落又大碗
咁啱我同另一半都係注重健康嘅人
就入去食啦
睇睇menu, 琳琅滿目,選擇困難症嘅我表示揀咗好耐
佢有個 menu 直頭寫埋每個飯有幾多卡路里

啱哂我地呢 d 每餐飯都係酚增肌減脂既人
好鐘意食雞胸既我, 就揀個 Popeye Punch
飯底就要糙米飯配沙律菜🥗
餐廳好細心, 有多飯既 option, 等我可以食飽 d
我另額外加多塊麻辣雞胸🐔
飲品就要個蘋果醋氣泡紅茶
等了大約十分鐘就上菜
首先係我個 Popeye Punch
兩塊雞胸真係遮哂成個飯
望住個飯幾乎滿瀉, 完全無從入手唔知點樣有儀態地去食個飯
雞胸食落好多汁好滑, 一 d 都唔乾
而麻辣雞胸仲有陣令口腔麻痺但唔太辣既味道
雞胸下全部係滿滿既沙律菜同埋糙米
呢個飯蛋白質豐富, 真係好啱平時鐘意運動既我

而另一半個 Creamy Baby
加埋芥苿沙律醬, 撈埋一齊食真好絕配
配料下都係好多沙律菜同埋壽司
壽司飯加咗醋, 加埋三文魚同埋沙律醬食就仲好食過平時既壽司

而飲品方面
我點的紅火龍果希臘乳酪特飲
飲落有乳酪既酸味, 亦有火龍果肉加核既口感
對希望定期排便的我有一定幫助
而另一半點的蘋果醋氣泡紅茶
好濃果醋酸味, 飲落好開胃
食哂兩個飯真係捧住個肚走
侍應態度好好, 有禮誠懇
而且佢地英文水平又好好, 畢竟要接待外國食客
餐廳環境整潔企理
用餐經驗愉快
會再幫襯

2024-06-11
  • Creamy  Baby
2024-06-13 0 瀏覽
朋友帶我嚟到上環呢間細舖頭探店,舖頭細細,但係好溫馨。自選bowl,可以自己揀鍾意食嘅食材,夜晚唔想食飯,所以叫咗個沙律菜做底,配咗粟米、莎莎醬、牛肉、仲有少少中華沙律,冇諗過只係食菜都覺得好飽啦~整個配搭都好Fresh、好健康,食完覺得自己健康咗😂😂
朋友帶我嚟到上環呢間細舖頭探店,舖頭細細,但係好溫馨。
2024-06-10 0 瀏覽
「Creamy baby」($118)這份餐選用了壽司飯和沙律菜作為主食。壽司飯的口感柔軟適中,酸度恰到好處,配上鮮美的三文魚和芥末乳酪醬汁,十分豐富美味。「Thai Good Day」($88) 這套餐選用了糙米飯和沙律菜為基底,上面有香煎雞肉、鮮蝦、菠蘿、中式沙律、甘筍絲和花生碎,搭配自製的泰式醬料,酸辣爽口,口感豐富。附上一杯清爽的柚子特飲,酸甜適中,是炎熱夏日的最佳解渴良品。

「Creamy baby」($118)

「Thai Good Day」($88)

2024-06-07 0 瀏覽
健康營養飲食係時下都市人一大趨勢,而坊間主打營養高纖飲食小店亦應運而生,上環呢間小店就係其中的表表者。小店晚飯時段座無虛席,菜單上全是健康飲食的食材,吃多了完全沒有罪惡感,畢竟全是健康食品,健身迷必去聖地。我地兩人叫左2款主食。Creamy Baby材料非常豐富,有牛油果,三文魚,鷄蛋絲,蟹籽,木魚絲同脆炸蒜粒,配以豆腐同青瓜,可選壽司飯底或沙律底,相當有飽腹感!另一個叫左蒲燒鰻魚温泉蛋飯,用珍珠米,飯底淋身,鰻魚汁送飯一流,套餐配南瓜湯,健康滿分!
我地兩人叫左2款主食。
Creamy Baby
2024-05-28 1 瀏覽
Poking地址:上環蘇杭街121號地舖Poking主打低卡路里,高蛋白質既健康餐,健康既食物俾人感覺係唔好食,但依間Poking就做得到色,香,味都有,而且味道仲好好添!今次行過上環先知道原來上環有分店,店舖雖小,但坐得都舒適!主要係食物既賣相,味道,同份量都拿捏得好好!如果你係比較大食既,亦可以再額外加配一啲食物落去碗飯到!但本身份量其實都相當足夠!同另一半不約而同叫咗同一款餐,我就再追加多個雞胸😋😋順帶一提既係依度既刺身飯相當出色,物超所值!😊 款式眾多,如果睇極都覺得無款式係啱,亦可以自己DIY挑選食物材料,非常彈性!用餐過程當中,亦見到有不少人會外賣,睇得出依間店既人氣頗高!值得支持~Creamy Baby x 2內有三文魚,牛油果,雞蛋絲,豆腐,青瓜,蟹籽,木魚絲,脆炸蒜粒 配 芥末乳酪沙律醬,再額外加多個 慢煮雞胸壽司飯 $168另外加多杯蜂蜜柚子特飲,清新的柚子香氣,口感爽口,帶有微酸,十分開胃~
Poking
地址:上環蘇杭街121號地舖

Creamy Baby x 2

2024-05-28 1 瀏覽
呢間係上環專食Poke🌺夏威夷蓋飯嘅小店,店仔細細,除左Poke之外,仲有好多唔同嘅輕食,menu有曬卡路里,好o岩需要💪增肌減脂嘅👙減肥、健身人士!呢度搭好嘅Signature Poke有成十幾款,我地食嘅🍣Tuna The Classic ,有🐟吞拿魚、🥭芒果、🥑牛油果、🥒青瓜,以蔬果為主,芒果牛油果熟度剛好,👍用料好新鮮!Poke都可自選不同嘅飯/沙律底同配料。配菜有生有熟,唔單止有🐙🦑🦐魚生同海鮮,都有🥩牛腱肉、🐣慢煮雞胸,全部都係高蛋白質有營養,完全照顧到唔同喜好口味嘅人!我地自選嘅魚生飯有吞拿魚、🍄‍🟫豆腐香菇、🍅🧅番茄洋蔥沙沙、🥚雞蛋絲,配搭芥末乳酪醬,份量好大碗🍚,料都落得好足,😀😀每啖都好滿足,食完好夠飽🥰!

2024-05-27 2 瀏覽
Poking bowl 都流行咗一段時間,完全係為左想健康減脂既人士而設。每一個bowl 嘅食材配搭相當豐富,三文魚、吞拿魚、牛油果、蟹柳、豆腐、西蘭花等等,唔會覺得乏味之餘,仲滋味飽肚(份量相當大),高蛋白嘅餐單真係就算食多食飽都冇罪惡感! 靚到可以打卡嘅poking bowl 🤍 🤍 都係我最鍾意較creamy 嘅選擇。特別想講佢哋嘅慢煮雞胸(額外加錢配料)鎖汁做得好好,keep 到肉質juicy,灑上面嘅辣粉亦開胃惹味。唔鍾意食飯嘅轉沙津/少飯/半沙律半飯都可以,自由度好高。 就算係飲品同甜品,餐單都係設計過比希望消脂增肌嘅我哋。☕️椰青冰萃咖啡:椰青嘅清甜中和咗咖啡嘅苦澀味,低卡又好味🧋皇家奶茶高蛋白飲: 加咗蛋白乳清,調配出黎低糖之餘唔覺有乳清怪味驚唔夠飽嘅,佢哋都有唔同口味嘅乳酪做飯後甜點:🫐蜜糖藍莓椰子脆片希臘乳酪🍯蜜糖榖麥脆脆希臘乳酪

靚到可以打卡嘅poking bowl

🤍 [I Am Greedy] 🤍[Creamy Baby] 都係我最鍾意較creamy 嘅選擇。特別想講佢哋嘅慢煮雞胸(額外加錢配料)鎖汁做得好好,keep 到肉質juicy,灑上面嘅辣粉亦開胃惹味。唔鍾意食飯嘅轉沙津/少飯/半沙律半飯都可以,自由度好高。

就算係飲品同甜品,餐單都係設計過比希望消脂增肌嘅我哋。

☕️椰青冰萃咖啡:椰青嘅清甜中和咗咖啡嘅苦澀味,低卡又好味

驚唔夠飽嘅,佢哋都有唔同口味嘅乳酪做飯後甜點:
🫐蜜糖藍莓椰子脆片希臘乳酪
🍯蜜糖榖麥脆脆希臘乳酪