2022-09-26 355 瀏覽
Moon Thai 上環環境優雅泰菜 呢間上環酒店內嘅泰國菜 餐廳14年至18年都獲得米芝蓮推介 今次就黎試試(餐牌放OpenRice).一入到黎覺得餐廳環境優雅 枱同枱之間距離夠坐得舒服餐廳除咗室內仲有戶外區 用餐時候職員主動不停換碟 服務同用餐體驗都唔錯👨🏻‍💼.⭐️鳳爪沙律沙律汁酸酸甜甜 小小辣 開胃⭐️火辣泰式火山骨順手帶返係有六七條豬肋骨 面頭有少少辣醬每條豬肋骨都炆到超淋 筷子都甩到骨夾埋面頭個辣醬食好夾 鍾意食辣嘅可以嗌多醬⭐️咖喱軟殼蟹配農夫包 👍🏻咖喱炒得好香口 上枱仲係超熱噴煙👍🏻配農夫包食軟殼蟹口感豐富⭐️冬蔭功湯 ⭐️椰汁雞湯兩款湯都好多料 蝦肉大隻彈牙⭐️ MoonThai 甜點拼盤泰式千層糕Q彈軟糯有椰香👍🏻椰汁西米糕有我超鍾意嘅西米 加入埋芋頭口頭唔錯但太甜飲品嗌咗⭐️芒果沙冰 龍眼沙冰沙冰解暑一流但兩款都偏甜 龍眼味唔出.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_上環.#MOONTHAI上環蘇杭街83號香港蘇豪智選假日酒店2樓.⭐️評分:味道:3.5/5環境:4.5/5服務:4/5抵食:3/5鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳
Moon Thai 上環環境優雅泰菜

超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #上環美食 #泰國菜 #沙律