2009-05-16 3 瀏覽
搜尋完旺角的食店資料, 發現呢間都幾多人比好評, 睇完戲之後, 兩口子就決定去試地點都幾難找, 因為唔係喺旺角的核心區域, 而係喺旺角同太子之間的舖, 如果唔係有介紹, 都唔會去嗰頭食野! 時至九點幾, 店內人客已經不多, 而我兩都只係想食小小野跟住返歸, 所以食物都只係一碟飯同一個小食因為食家們的意見對個海南雞飯唔係太認同, 我同男友仔就揀左三寶飯嚟食, 三寶係指雞翼, 豬扒同扎肉, 雞翼同豬扒都係用香茅做調味, 食得出有香茅味, 加上有香茅碎從佢地身上搵到, 都confirm係 兩者都入味非常, 味道唔錯, 扎肉就係一般的來貨, 沒有什麼加工可言, 飯配酸汁一碗, 用嚟撈飯都好野味另外有優惠用十二蚊叫碟春卷食, 春卷比較細條, 平係平, 但餡料唔多, 不過點個酸汁食都幾好味口痕完, 食飽飽滿足地返屋企再同男友仔煲粥 (電話粥啦梗係, 仲食)

$25 (宵夜)