2021-04-15 10416 瀏覽
好開心可以同茶蜜預約到The Drawing Room的下午茶來慶祝我的生日,加上剛好佢地因為新年的關係,甜點會有新年的款式,預約左三個月的時間,終於去到食佢地的下午茶啦,環境的話,看上去樓底很高~梳化座位也坐得滿舒服,而且桌與桌之間相隔不會太近,再加上落地玻璃,不論是空間感同埋採光度真的做得好足,天氣好時,加埋自然的採光,真的享受咁食下午茶~~下午茶SET會有8件鹹點、8件甜點、兩款鬆餅和兩款飲品,因為生日月去食,職員會貼心地給上兩件甜點,真的有驚喜,茶方面點左桂花茶,真的飲到離開個陣都仲KEEP到個味~~鹹甜點方面,職員會為我們介紹鹹甜點的款式,因為我同茶蜜唔可以食太多甜野所以鹹點比例會多一點,甜點就試下佢地的新年款式~鹹點真的款款都有心思,味道剛剛好,由其紅菜頭馬卡龍同埋菠菜三文治真的唔錯,我同茶友真的好滿意佢地的鹹點,甜點方面,八款當中有四款是新年造型,有花生餡的,真的甜度都唔會太甜,另外有杯茉莉花茶啫喱慕絲真的好清新,入口好滑,Gateau au Fromage 入口順滑,真的令人想一食再食,仲有後面的熱鬆餅,去到哩個位,已經食唔曬啦,但同茶蜜分享左一半食,另外加埋枱頭有不同
來慶祝我的生日,加上剛好佢地因為新年的關係,
甜點會有新年的款式,預約左三個月的時間,
終於去到食佢地的下午茶啦,
下午茶SET會有8件鹹點、8件甜點、兩款鬆餅和兩款飲品,
因為生日月去食,職員會貼心地給上兩件甜點,真的有驚喜,
茶方面點左桂花茶,真的飲到離開個陣都仲KEEP到個味~~
鹹甜點方面,職員會為我們介紹鹹甜點的款式,
因為我同茶蜜唔可以食太多甜野
所以鹹點比例會多一點,甜點就試下佢地的新年款式~
仲有後面的熱鬆餅,
去到哩個位,已經食唔曬啦,但同茶蜜分享左一半食,
另外加埋枱頭有不同的果醬+蜜糖,鬆餅熱食都脆口,整體來說哩度的下午茶都有質素的,價錢都有少少貴,但都值得一試!
多謝茶蜜的生日下午茶~~
2021-04-03
下午茶