同朋友聚會去左呢間無論店名,菜名同裝修都別樹一格嘅Wish you a Mamaday, 一踏出𨋢口可能你已經Miss左一個烏蠅哥(學友: 食S啦你) 雕像我地6個人就被安排左喺窗邊嘅6人卡位, 台面由無數骰仔拼合,幾有趣。人多就可以叫多幾樣嘢食。P.S. 以下菜名已經double check確定無打錯海洋生物沙律同坊間一般嘅海鮮沙律唔同,呢個嘅海係油炸,有炸蝦,帶子,蟹柳(唔係炸嘅),藍莓再配以芝麻醬同蟹籽。雖然海鮮同炸嘅方法處理係幾特別,但係配沙律個人都比較喜歡清新嘅做法,炸話嘅蝦同埋帶子都有點乾身。求其是但乜都炸啲啦 (4款隨機配搭)今日嘅隨機配搭係雞翼,炸魚,吉列炸蝦同薯條。薯條係粗條無皮果款,夠熱夠脆,合格,吉列炸蝦似現成急凍貨仔,而炸魚同雞翼味道合格,但係都係比較乾身。如果配啤酒就係幾好,夠香口。直豎拇指牛小扒比薩呢個Pizza分到6小件,而每條都有薄薄嘅牛小扒,雖然薄,但係都幾有牛味,而喺牛肉下面有一層薯蓉,而Pizza嘅質感係薄脆,所以唔會好飽果隻。好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥呢個Pizza呢到嘅賣相好有趣,每一件上面都有一隻半去殼蟹鉗,但係其實無乜肉。牛油果喺味

P.S. 以下菜名已經double check確定無打錯

海洋生物沙律

求其是但乜都炸啲啦 (4款隨機配搭)

直豎拇指牛小扒比薩

好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥
呢個Pizza呢到嘅賣相好有趣,每一件上面都有一隻半去殼蟹鉗,但係其實無乜肉。牛油果喺味道上同口感上嘅存在感都偏低,而Pizza上面啲咸蛋黃係成件Pizza嘅主體,唔係好食到蟹肉嘅味道,食多兩件會有少少膩。不過如果你係咸蛋黃控可以一試。

英國熟成28天西冷
我地叫左三成熟,最終上檯嘅生熟度係合格嘅,但係28天嘅熟成比唔到果個應有嘅濃郁牛味,整體呢講同無熟成嘅西冷無太大分別。配菜有黑醋沙律菜配炸野菜同埋兩件炸南瓜餅。唔特別推介呢個。

有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
呢個意大利扁麵係有驚喜,一上檯已經好香嘅蟹膏味,而蟹肉嘅份量絕對唔少,對於鍾意食甲殼海鮮嘅我呢講,未食已經比佢吸引左,蟹膏醬汁充分沾到每啖扁麵上面,面扁麵麵質有咬口彈牙,加埋蟹肉嘅鮮甜,值得一食。不過扁麵上面果幾條蟹柳可以唔放都得。

可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵
呢個扁麵口感同蟹肉果個一樣都係唔錯嘅水準,不過醬汁略為太多,食到尾段已經係汁浸扁麵。扁麵上面嘅木魚片喺味道上面有加左唔少分,始終個明太子醬味道比較單調,有木魚片嘅香味配合,令個味道有層次好多,不過唔知點解又有幾條炸蟹柳。

是是但但
其實佢係朱古力窩夫配cookies&cream雪糕加碎Oreo,同行唔食朱古力嘅朋友表示無奈 XD,窩夫上檯時仲熱熱哋,夠實在同香脆,唧左朱古力醬喺面嘅窩夫再配雪糕外,佢仲有一兜打左泡沫嘅輕忌廉,不過無乜味道,都係同雪糕夾啲。我覺得碎Oreo就純粹多少少睇頭。

飲品選擇有好多手功啤,好特別嘅雞尾酒,紅白酒,沙冰,咖啡,茶或者奶昔都有,真係飲都可以飲飽。

整體呢間係幾啱打吓卡Chill吓嘅餐廳,可以一試,叫吓啲喺餐牌睇完都唔知係咩嘅菜名,係可能帶到啲新鮮感比你。

• 有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
  • 好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥