餐廳: 金華冰廳
資訊:

2018-08-02 556 瀏覽
今日行過旺角東果頭,見到金華既新鮮出爐菠蘿包,秒速引黎一大班人排隊,4個菠蘿⋯1打蛋tart,2個豬仔,不斷都有人一批一批包咁賣走,我再伸個頭入去望望,又真係好似好新鮮喎🙈,話口未完又有一底包新鮮滾熱辣咁出爐了!好啦,見佢咁多報紙雜誌做專訪,咁就試下佢個菠蘿油~一個油,order唔夠3秒鐘,阿姐拎起個菠蘿包手起刀落一切,錢都未收好就要拎個包😂睇住個牛油慢慢係個熱辣辣既菠蘿包到溶真係好自愈😂估唔到咁大個,咬落去第一啖未咬到牛油,但feel到菠蘿包皮好脆,到第二啖冷熱交替,真心正👍🏻好少食到咁脆皮既菠蘿包,以牛油既厚薄適中,會比包既熱力溶到大概8成,仲有少少咬口,難怪咁多人排隊😆
外賣自取
  • 菠蘿油