餐廳: 金城茶餐廳
資訊:

2016-05-21 424 瀏覽
今日去買外賣,覺得生煎肉餅飯凍左都唔會太難食,於是就去金城茶餐廳買。今次係第二次去,上次尼一間留比我一個好印象,但係今次覺得果度既阿姐態度麻麻,冇上次咁好。冷淡地話唔收毫子,我話我唔想坐低,企係側邊等外賣都無所謂(企可以減肥),阿姐係都要我坐低⋯⋯不過好在我話可唔可以加小小菜脯,阿姐話ok,飯盒整完之後唔洗我提多次,佢自動自覺幫我加左菜脯,走之前比飯盒我時同我講已經加左菜脯,我小小開心,番到屋企發現佢比得唔少wor,唔似其他舖頭你唔提佢佢一係裝傻,一係象徵性比小小今日又係食佢地既生煎肉餅飯,由大圍翻到大埔,飯盒仲未凍曬,打開飯盒,份量照舊咁大,為左避免浪費,在開動之前攞碗出黎分一半到碗入邊聽日食,肉餅都係,飯盒裡仲有一條菜,唔可以隔夜所以今日食。分成兩份的生煎肉餅飯份量岩岩好,唔浪費(這就係我點解買外面而唔係堂食既原因)肉餅照舊咁好味,又香又多汁,食完成間房都係肉餅味,正!分成兩份,食完其中一半就好滿足喇,如果一次性食完既食唔曬咁多飯,又會太滯唔舒服,我宜家咁樣真係明智之舉👍😎就是外賣拎番屋企路上聞到肉餅香,太誘惑,需忍耐😂
(外賣)生煎肉餅飯
2016-05-21
7 分鐘 (外賣自取)
(外賣)生煎肉餅飯
  • 生煎肉餅飯