餐廳: 長洲角酪
資訊:

依間長洲角酪,每次我去中環街市都會經過見到,不過同事就話係長洲的總店比較好喝,所以每次想買嘅時候都忍住咗手,今次嚟到長洲梗係要試吓莓莓角酪 $42 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟我這個評分思考咗一段時間,因為這個角酪跟平常的乳酪分別都幾大,表面的草莓酸酸甜甜,再配上自家製乳酪,其實飲落冇咁滯,但是裏面的紫米,食落煙煙韌韌得來又幾飽肚角酪卷 $42 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟卷蛋食落沒蝶豆花的味道,但食落好鬆軟,而中間的士多啤梨乳酪味道雖然偏甜,但整體感覺都是酸酸甜甜,所以食完唔會太滯以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

莓莓角酪

莓莓角酪 $42 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟