餐廳: 長洲角酪
資訊:

2022-05-04 456 瀏覽
😋味道:8.4/10🗣服務:8/10 🏡環境:9/10🤩特色:10/10✨💵人均:$40-80💰性價比:7.5/10👍🏻推薦度:8.8/10.🐼除左大魚蛋同炸雪糕 長洲都越嚟越多好嘢食😽呢間打卡店少女心滿滿 除左打卡牆 成間店都係粉藍色🙈位置好近落船處 都幾方便😙主打乳酪飲品同卷蛋 賣相都係好可愛❤️味道方面有驚喜呢~而且都幾特別 唔同一般嘅廢水 冇乜負擔🤣推薦大家喺長洲閒逛嘅時候一路行一路飲 或者坐低食甜品都得 不過都真係幾多人🥹.(👍🏻為推薦) 👍🏻🍓莓莓角酪 $38 (8.6/10)嚟到一定要叫招牌😚賣相好靚 兩片士多啤梨整成心形❤️本身都好驚乳酪會好酸不過飲落覺得甜酸度平衡得好好有乳酸味又會滲透住士多啤梨嘅甜🥰而且入面仲會磅粒粒士多啤梨同紫米!增加口感 同埋感覺好fresh😋🥪角酪卷 $38 (8/10)甜同都要叫招牌!🤣呢個配色真係冇得輸😍蛋糕係由蝶豆花整成藍藍地色 質地都好鬆軟而最正係中間唔係平時嘅cream而係店舖自製嘅士多啤梨乳酪😍唔會話好膩好漏 而係微甜清新
😋味道:8.4/10
🗣服務:8/10
🏡環境:9/10
🤩特色:10/10✨
💵人均:$40-80
💰性價比:7.5/10
👍🏻推薦度:8.8/10

(👍🏻為推薦)
👍🏻🍓莓莓角酪 $38 (8.6/10)
嚟到一定要叫招牌😚
賣相好靚 兩片士多啤梨整成心形❤️
本身都好驚乳酪會好酸
不過飲落覺得甜酸度平衡得好好
有乳酸味又會滲透住士多啤梨嘅甜🥰
而且入面仲會磅粒粒士多啤梨同紫米!
增加口感 同埋感覺好fresh😋

🥪角酪卷 $38 (8/10)
甜同都要叫招牌!🤣
呢個配色真係冇得輸😍
蛋糕係由蝶豆花整成藍藍地色 質地都好鬆軟
而最正係中間唔係平時嘅cream
而係店舖自製嘅士多啤梨乳酪😍
唔會話好膩好漏 而係微甜清新
  • 角酪卷
2022-06-17 0 瀏覽
一個眾所周知嘅長洲港鐵站😂其實係紙皮石牆哩間鋪頭都幾多人,想打卡就要拍定隊喇!主打自家製乳酪搭配新鮮生果,少鹽少糖叫咗個楊桃soda,飲品甜度適中,幾fresh
一個眾所周知嘅長洲港鐵站😂其實係紙皮石牆
哩間鋪頭都幾多人,想打卡就要拍定隊喇!
主打自家製乳酪搭配新鮮生果,少鹽少糖

叫咗個楊桃soda,飲品甜度適中,幾fresh
2022-06-01 47 瀏覽
-◾️#奇異果梳打 HKD$30圓圓奇異果片加上一堆果泥攪拌一下 整杯都充滿著奇異果微酸的🥝很清新可口加上爽口的梳打最適合大熱天時喝😋◾️#桃桃角酪 HKD$38鮮桃肉乳酪飲料充滿少女感的口味🥰很足料的鮮桃果肉乳酪跟水果的比例很平衡讓人接口喝不停🤪一大片搶眼的打卡牆📸好看又好喝好喝的飲料店內格子置物架放了不同的特色寄賣品長洲必去的打卡飲料店👍🏻-(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌗環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌗服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌗🌑回頭分數: 🌕🌕🌕🌕🌑-#長洲角酪 📍長洲新興街78號地舖📞 84893140🕐 12:30-22:00

◾️#奇異果梳打 HKD$30

一大片搶眼的打卡牆📸
好看又好喝好喝的飲料
店內格子置物架放了不同的特色寄賣品
長洲必去的打卡飲料店👍🏻
(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌗
📍長洲新興街78號地舖
📞 84893140
🕐 12:30-22:00
2022-05-28 66 瀏覽
長洲一定要飲!甘露角酪 $42呢杯係舖頭嘅signature,成杯好靚好啱打卡😎入面有好多西柚、柚子肉同埋芒果粒,我覺得有啲似楊枝甘露,甜甜酸酸乳酪嘅濃稠度啱啱好,飲落好順滑濃郁,mix埋果肉一齊口感好豐富經典角酪 $28原味乳酪配紫米,呢杯會飲到乳酪本身嘅味道,偏酸dd,而紫米好有咬口!因為2杯嘅甜度差太遠,所以我諗除咗原味之外嘅都落咗唔少糖😂長洲角酪 (長洲)長洲新興街78號地舖
長洲一定要飲!

甘露角酪 $42
呢杯係舖頭嘅signature,成杯好靚好啱打卡😎

經典角酪 $28
因為2杯嘅甜度差太遠,所以我諗除咗原味之外嘅都落咗唔少糖😂

長洲角酪 (長洲)
長洲新興街78號地舖
2022-05-23 69 瀏覽
嚟到長洲 梗係要去呢一間長洲角落度打卡同食甜品🍮而家夏天咁熱 最啱就係嗌番杯凍冰冰嘅乳酪飲品 楊枝甘露個款真係超級清新 入面有西柚同芒果肉 真係好似食緊楊枝甘露咁 再加埋乳酪 酸酸甜甜 好開胃💕
嚟到長洲 梗係要去呢一間長洲角落度打卡同食甜品🍮
冇諗過長洲都有一個屬於佢嘅站?🤣🤣🤣相信見到張相嘅背景,就已經估到今次想介紹嘅係位於長洲嘅yogurt,長洲角酪😋😋😋✨✨✨✨✨✨✨✨✨🍽莓莓角酪 $40店內主打各款梳打、自家製乳酪、同埋果花茶等等,不得不提嘅就係佢嘅roll cake😋不過上次去嘅時候有好多人排隊,冇乜位可以坐低慢慢食個蛋糕,所以就嗌咗莓莓角酪😋😋😋最欣賞嘅就係呢一杯自家製嘅士多啤梨味乳酪完全冇酸味得來又唔會好甜,個底部仲有啲紫米添👍🏻👍🏻👍🏻令到杯嘢飲好有口感🥳🥳🥳又好飲又有得打卡🥰🥰🥰✨✨✨✨✨✨✨✨✨食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務環境:⭐️⭐️⭐️⭐️📍長洲角酪 (長洲)店舖地址:長洲新興街78號地舖營業時間:星期一至六 1230-2200星期日 1100-2000查詢/預約電話:84893140服務費:🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️**最新營業時間改動建議各位foodchasers出發前主動向店主查詢🥰🥰🥰

✨✨✨✨✨✨✨✨✨

🍽莓莓角酪 $40

🍽莓莓角酪

✨✨✨✨✨✨✨✨✨

食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務環境:⭐️⭐️⭐️⭐️

📍長洲角酪 (長洲)
店舖地址:長洲新興街78號地舖
服務費:🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️
2021-12-04
🍽莓莓角酪
2022-05-18 45 瀏覽
同朋友分別叫了原味 莓莓 及百香果乳酪原味同莓莓都有黑糯米底 有啲似喺旺角有得飲嘅紫米乳酪 但相對嚟講角酷酪嘅乳酪唔太「杰」 係比較流質嘅乳酪 所以努味唔叫好重 反而夾埋生果就好夾
同朋友分別叫了原味 莓莓 及百香果乳酪
  • 百香果角酪
  • 經典角酪
2022-05-14 39 瀏覽
雖然依家尖沙咀都開咗間分店但難得嚟到長洲都係想去總部飲番杯乳酪做個儀式感~ 鋪面唔大但都幾多人排隊🙈 買完後要等大概15分鐘先有得攞~值得一提嘅係唔知大家有冇留意到... 張單上面印咗唔同嘅甜度例如「真心甜講緊你」「幾甜都冇你咁甜」等等嘅句子🤣成件事好可愛呀啊啊😆👍🏻味道方面三款嘅乳酪味都幾濃郁唔太甜得來亦有粒粒狀配搭,幾有咬口!不過預咗係打卡 > 質素🤣 所以其實都冇咩expectation💩但記得要撈勻先好飲唔係嘅話有啲奇怪👻會話係一間不過不失嘅飲品店✨⭐️ CP值:🐘🐘.5⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘🐘🐘⭐️ 舒適度:🐘🐘⭐️ 再食指數:🐘🐘長洲角酪🍓 莓莓角酪 $38🌟 百香果角酪 $36🥭 芒芒角酪 $38📍 長洲新興街78號地舖

鋪面唔大但都幾多人排隊🙈
買完後要等大概15分鐘先有得攞~
值得一提嘅係唔知大家有冇留意到...
張單上面印咗唔同嘅甜度
例如「真心甜講緊你」
「幾甜都冇你咁甜」等等嘅句子🤣
成件事好可愛呀啊啊😆👍🏻

味道方面三款嘅乳酪味都幾濃郁
唔太甜得來亦有粒粒狀配搭,幾有咬口!
不過預咗係打卡 > 質素🤣

🥭 芒芒角酪 $38

📍 長洲新興街78號地舖
外賣自取
2022-05-08 60 瀏覽
老實講句,見到好多人嚟呢度打卡,我初初都以為大家都係為影張長洲必影嘅相😂但今日一試,果然名不虛傳🥰 打卡之餘,仲好好飲😋 我自己本身都好中意乳酪,佢呢到係自家制嘅,飲落去嗰感覺好厚實,無俾行貨你‼️ 我叫芒芒角酪(mango yoghurt),啲芒果唔係溝嘢,全部都係真嘅原材料,啖啖都好好飲🤤 其實飲呢啲飲品店,最驚係覺得自己飲緊糖水,寧願俾多啲錢俾啲真材實料我🫣我已經唔係公眾假期入嚟玩🫣 但呢度所有嘢都要等,真係真係要等起碼10分鐘,所以要預好時間‼️‼️‼️#長洲 #長洲角酪 #新興街 #行仔嚟 #乳酪 #芒果 #打卡 #景點 #諗到呢嗰wall #好聰明#product好 #都要靠marketing加持 #長洲必去 #飲咗先講

外賣自取
講起長洲飲品店,近年一定少不了呢個主打乳酪飲品嘅「長洲角酪」啦🤪佢啲靚靚飲品打卡一流就梗架啦,店內個幅「長洲港鐵站」紙皮石牆都唔可以錯過啊!角酪標榜自家製作乳酪配新鮮水果,除咗乳酪飲品外,仲有水果梳打同果花茶!🔹莓莓角酪🍓($38) 呢杯少女心爆棚嘅莓莓角酪應該係角酪嘅招牌之一啦! 杯身放咗兩塊士多啤梨,淡粉紅色嘅乳酪夠哂靚😍 平時飲水果飲品最怕就係飲到「水果味」飲品(即係話用水果整但其實係用果漿🙃) 角酪嘅飲品就唔係呢,飲得出真係用純水果👍有啖啖果肉同水果香味 🍓味好夠,味道唔假又唔太甜,飲完個口仲keep住有陣🍓味🤣 除咗有🍓嘅果肉口感外,仲有紫米係底,煙煙韌韌咁 正!🔹櫻花角酪🌸($45) 呢杯飲品係期間限定,見到店外幅圖好吸引就毫不猶豫揀咗😂 攞到手之後雖然同幅圖有啲出入但味道都無令我失望 因為用咗鹽漬櫻花同天桃,所以飲個陣會有鹹甜交雜但又唔會互搶味 好清爽〜 總結:今次飲嘅兩款飲品都唔會太甜,飲哂都唔會覺得膩/喉嚨好辛苦。如果想叫少甜,舖頭都有呢個選擇嘅(btw櫻花角酪已經調好咗味所以就無得叫少甜

🔹莓莓角酪🍓($38)
呢杯少女心爆棚嘅莓莓角酪應該係角酪嘅招牌之一啦!
杯身放咗兩塊士多啤梨,淡粉紅色嘅乳酪夠哂靚😍
🍓味好夠,味道唔假又唔太甜,飲完個口仲keep住有陣🍓味🤣
除咗有🍓嘅果肉口感外,仲有紫米係底,煙煙韌韌咁 正!

🔹櫻花角酪🌸($45)
呢杯飲品係期間限定,見到店外幅圖好吸引就毫不猶豫揀咗😂
攞到手之後雖然同幅圖有啲出入但味道都無令我失望

總結:
今次飲嘅兩款飲品都唔會太甜,飲哂都唔會覺得膩/喉嚨好辛苦。如果想叫少甜,舖頭都有呢個選擇嘅(btw櫻花角酪已經調好咗味所以就無得叫少甜啦〜),幾搞笑嘅係收據上面寫飲品嘅甜度唔係平時嗰啲全糖啊半糖,而係「同你一樣甜」、「幾甜都無你咁甜」、「真心甜 講緊你」etc🤣連收據都咁口甜舌滑得唔得架〜🤫
以為佢只有飲品?NONONO 角酪仲有卷蛋(名為「角酪卷」)好似好吸引咁,不過我地食都好飽就無試喇,下次再試!

🔖角酪 𝗖𝗵𝗲𝘂𝗻𝗴 𝗖𝗵𝗮𝘂 𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿
📍長洲新興街78號地舖
2022-05-04
2022-05-06 37 瀏覽
好耐冇入過長洲,喺網上見到呢一間好吸睛嘅長洲角酪,專賣一啲特色飲品同埋有一幅好靚嘅長洲地鐵站樣嘅打卡牆,所以就特登入去搵佢打卡。佢哋都好易搵喺長洲碼頭後一條街嘅新興街呢條街都有好多唔同嘅色店,專登揀平日過嚟所以人流都唔算太多。呢度有好多特色飲品我哋一行三人點咗唔同嘅飲品包括而家太平清醮嘅太平梳打飲品,有啲話梅同埋陳皮嘅清新梳打飲落唔算甜都幾好味,另外有叫百香果梳打加埋花雪角酪,呢杯每日只係得20杯,有檸肉檸皮 ,香濃芝士再加上脆脆餅 好似食緊芝士蛋糕值得大力推薦!不過呢度嘅飲品大部份都係要$40起跳所以個價錢比較貴,不過特登入嚟飲吓又有一番風味嘅!

2022-05-04 36 瀏覽
去到長洲食咁多嘢肯定會覺得肚漲漲又口渴,正打算搵野飲之制,無意中穿過條小巷居然發現離島都有野大排長龍?!即刻唔執輸排埋一份🤣🤣🤣(反正有時間~)望一望店舖裡面即刻認得出,原來就係人人都黎朝聖打卡個幅「長洲」站嘅牆。咁啱呢日天氣有點熱,最適合飲啲酸甜冰涼飲品,二話不說就簡左人氣草莓味。一啖飲落,果然酸甜度適中,有新鮮士多啤梨味👍🏻(最怕遇到糖漿或者假精油味),質地濃稠,種yogurt味道好討人喜歡,咬落除左有啲好碎好碎嘅冰粒之外,仲有唔少紫米粒同微量士多啤梨核,增加享用嘅口感,整體黎講都好易入口😋😋👍🏻絕對會再encore!如果可以係市區開多幾間分店就好🤣❤️

如果可以係市區開多幾間分店就好🤣❤️

2022-05-01 45 瀏覽
今次係第二次嚟角落依度飲嘢😋都幾好飲嘅仲記得上次飲排隊排咗半個鐘,可能有落雨,等咗5分鐘咋,好快手😛推薦士多啤梨奶酪,兩個小心心嘅圖案好適合打卡,又幾好飲喎😋
今次係第二次嚟角落依度飲嘢😋

推薦士多啤梨奶酪,兩個小心心嘅圖案好適合打卡,又幾好飲喎😋

2022-05-01
5 分鐘 (外賣自取)
2022-04-18 159 瀏覽
💛 @cheungchaucorner 唔知大家復活節假期去咗邊度玩呢😆 我同家人就去咗長洲行吓,雖然人多但可以一家人去玩吓都好開心🥰我哋仲幫襯咗「長洲角酪」添💓 我哋一行三人一人一杯啱啱好😆🍓 莓莓角酪 ($38)🥭 芒芒角酪 ($38)🍑 桃桃梳打 ($36)兩個yogurt都好好味😋 入口嗰時鍾意芒芒角酪多啲,又甜又香💛 飲到後面就鍾意莓莓多啲,除咗好靚,佢酸酸甜甜好滋味💝 桃桃梳打就好清爽,夏天飲最啱😆!
💛 @cheungchaucorner

🍓 莓莓角酪 ($38)
🥭 芒芒角酪 ($38)
🍑 桃桃梳打 ($36)
  • 芒芒角酪
  • 桃桃梳打
2022-04-17 106 瀏覽
作為全日第一位客人,雖然第一個入去買嘢,但等出件卷蛋都等左15分鐘😅卷蛋味道同口感都很好,酸酸甜甜,好想食多件。唯獨係間店太多人買,食野都比人望住。有啲尷尬🫣

卷蛋味道同口感都很好,酸酸甜甜,好想食多件。
唯獨係間店太多人買,食野都比人望住。有啲尷尬🫣
  • 角酪卷