估唔到星期日都有性價比咁高嘅tea buffet🤩環境、食物、服務都一流!完全知咩係正常嘅酒店水準· 食物少有地重質亦重量👍熟食、沙律、甜品項項都好出色!完全唔會見到有空白嘅plate fill得快又擺得整齊 定時見有高層巡🤭· 唔會要客等 即使見服務員經常換崗 但永遠會有人serve你 唔會見佢地掛住傾計 · 服務員幾勤力 收碟速度幾快 又唔會令人hard feeling· 坐得舒服之間隔夠闊 場又夠大 幾啱閒聊+食野 即使完場又唔會即刻趕客走 坐多陣去埋個廁所絕對no problem 係好彈性、好推介嘅酒店buffet場所🥰。。。🦔👉沙律4款都係(我)少見! 生薑紫薯、涼拌茄子、野菌炒荀 絕對係另一種級數 樣貌色香美令人忍唔到每款夾少少黎試有個蛋沙律包幾推薦!好soft又暖嘅包身☺蛋沙律難得多蛋白多粟米混合得幾實 重點係蛋黃醬一啲都唔heavy! 。。。🦔👉中式點心呢個tea buffet真係年少皆宜🤓在場都有唔少老友記 好識做咁有點心提供🥠燒賣唔會過咸 咬落仲有大大粒蝦!馬拉糕稍為腍咗啲 另外個餃食唔食都得🤭旁邊仲有個自選麵檔 自由度相當大。。。🦔👉 壽司🍣壽司比我想像中的多款

👉沙律

👉中式點心

👉 壽司🍣
壽司比我想像中的多款 味道都係合格以上 加州卷縱使普通 但用料唔hea又新鮮 咬到chop chop聲🥰有樣非重點好想提🤣就係鼓油都好正宗!係日本醬油嘅感覺🎎唔係死咸的!

。。。🦔

👉天婦羅、炸物、日式料理…
偏愛日食嘅你地實對呢度嘅熟食好滿意 除咗火喉足夠嘅炸天婦羅 仲有廚師定時定候煎緊一批批嘅燒秋葵、燒翠肉瓜、燒雞、炸物 食落一定係暖笠笠的新鮮☺章魚燒、唐揚炸雞、汁燒雞扒等都色香味俱全 其中好鍾意個紫薯芝士波波😍幾厚嘅紫薯蓉包住芝士餡 雖然芝士可以再融啲 但整體好有誠意!好多都忍唔住encore kekee 關東煮亦有!成個煲嘅材料都幾齊全 我試過嘅蘿蔔入味 但獅子狗條可再soft啲

💁🏻‍♀️小妹大推
· 肉丸: 大大粒夠入味 有啲仲痴住芝士 仲好食過IKxx
· 扁薯條: promise食完係令人眼前一亮🤩外脆內薯但唔會令人好濟 鹽巴撒得剛剛好!係我同友人都滿意嘅薯條味
· 蕃薯忌廉湯: 用蕃茄打成蓉絕對係健康之選👍鍾意佢唔會比忌廉搶fo 但做到creamy嘅質感 飲多一碗係暖胃多過肚濟

👉甜品
· 芒果千層酥: 絕對要食!細細1件已有3層鬆脆酥皮 吉士醬同芒果都擠得滿滿的🥰
· 藍莓芝士蛋糕: 芝士控表示很滿足 另外有件疑似輕芝士蛋糕好啱唔想食太heavy嘅大家 蛋糕身相較輕盈但又唔係空氣
· 焦糖布丁🍮: 用個高杯裝起簡直係襯得上佢嘅味道😝係傳說中嘅味道 好重焦香味 係布丁比想像中稍實 可再嫩口吹彈啲 不過好彩唔係筆幾匙就碎🤭
· 細葡撻: 同雞蛋仔、維也納蘋果批一齊擺係暖櫃heat住 擺入口都仲熱辣辣嘅葡撻仔非常重蛋香🤪外脆內嫩 唔係飽嘅話 真係想encore幾嚿
· 雪糕: 哈根大師嘅雪糕味都有6種 重點係個承托器皿係frozen嘅高杯🍨👈真係呢種🤣感覺相當有趣又有型