2024-05-09 0 瀏覽
昨天經過尖沙咀金巴利道順便搵午餐食lunch食物OK刺身新鮮 A5和牛好好味環境乾淨 侍應服務態度正常☺️仲有沙律雪糕甜品供應覺得幾抵食值得推介午市90分鐘六折優惠晚市8:15前,入座九折優惠搵日夜晚過嚟試吓先😎
昨天經過尖沙咀金巴利道順便搵午餐食lunch
午市90分鐘六折優惠
晚市8:15前,入座九折優惠
搵日夜晚過嚟試吓先😎

2024-05-09
150分鐘燒肉,肉質素高,地點夠方便。📍地點:尖沙咀🍽️菜式:燒肉💰人均消費:午餐 HK$300~600🔖服務費:✅🧻餐巾/ 濕紙巾:✅ / ❎🪑座位類型:方枱/ 卡位📝落單方式:點餐紙落單150 分鐘A餐,💰HK$268。每款肉都有個牌仔,清楚知道燒緊邊款肉。【牛肋肉】油脂平均,肉味濃郁。【肩胛】想食扎實肉口感同牛肉味,首選依款。【胸腹】油脂感強,配白飯食一流。【五花腩】肥瘦間住,口感鬆化。【廣島蠔】蠔夠大隻,燒完仍然多汁。.#foodcourt #foodxcourtx #foodxcourtxTST#尖沙咀搵食地圖 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #燒肉.上州一頭和牛燒肉@jswagyu_hk🏷️ 尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地庫1號舖
150分鐘燒肉,肉質素高,地點夠方便。

📍地點:尖沙咀
🍽️菜式:燒肉
💰人均消費:午餐 HK$300~600
🔖服務費:✅
🧻餐巾/ 濕紙巾:✅ / ❎
🪑座位類型:方枱/ 卡位
📝落單方式:點餐紙落單

【牛肋肉】
油脂平均,肉味濃郁。

【肩胛】
想食扎實肉口感同牛肉味,首選依款。

【胸腹】
油脂感強,配白飯食一流。

【五花腩】
肥瘦間住,口感鬆化。

【廣島蠔】
蠔夠大隻,燒完仍然多汁。
#尖沙咀搵食地圖 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #燒肉
上州一頭和牛燒肉@jswagyu_hk
🏷️ 尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地庫1號舖
2024-03-24 614 瀏覽
早前見有優惠就喺呢度食任吃放題,雖則説是和牛放題,但始終質素都係普普通通,牛肉味唔夠濃郁,亦不能有入口即溶的感覺,每人買一送一後都要三百幾蚊,如果下次應該要食高級版,不過要$500,可能我都係選擇有得單點的店舖呢!
2024-03-22 526 瀏覽
突然好想食和牛 結果揀咗呢間食唔算話太差 但性價比低🙃對個水煎鍋完全係失望😂訂座揀咗C餐2人$898再加$100加一👎👎👎D肉切得又細件有d部位仲變哂色 認真唔多吸引👎👎👎呢個獨特ge水煎鍋試完第1嚿ge感覺似係屋企煮野食貪快烚2烚再拎黎煎咁😑完全唔掂當睇留言仲話可以當打邊爐😂但兩邊湯底全程冇滾過🤢👍👍最吸引係雞泡魚乾 好好味白鱔都吸引😋😋😋試一次就夠 唔會再翻兜🥲最尾未夠120分鐘都走人食放題竟然唔飽😶‍🌫️😶‍🌫️😶‍🌫️下半場仲可以去甜品舖食甜品😮‍💨
突然好想食和牛 結果揀咗呢間食

最尾未夠120分鐘都走人
放題竟然唔飽😶‍🌫️😶‍🌫️😶‍🌫️
下半場仲可以去甜品舖食甜品😮‍💨
2024-03-17 502 瀏覽
朋友仔生日想食燒肉,正好我早前看中了一間燒肉放題店,而且現在於Openrice訂座還有預付套餐優惠👍餐廳位置方便,我預約了星期六1630時段人流不算太多,環境舒適,座位寛敝,坐得舒服;爐頭抽風也算強,吃完身上的味道也不會太濃烈。我買了Set D 全84品連刺身150分鐘任食,只需$538 (加一服務費另收),餐廳提供傳統燒烤及水煎鍋2種方法,而我選擇了傳統食法,中途可免費轉1次食法,適合怕膩人士。食物質素👍🥩和牛選擇繁多,每個部位口感各有不同,但全都肉質鮮嫩,油花均衡,雖然不是厚切,但我反而喜歡這種。最好一款一款燒,覺得好食要收起名牌,否則不會記得是那個😂 還有厚切牛舌,口感豐富🍣刺身種類雖然不算多,但非常厚切而且很新鮮❤️ 🐟燒鯖魚,一流🤤🥣熱騰騰味噌湯,不咸,有很多我最愛的豆卜絲及昆布☺️上菜速度超級快,不會有漏單情況,店員上菜時亦會提醒某些食物要怎樣燒,非常貼心。飲品及甜品選擇比較少,但有提供水果茶,五花茶及羅漢果水可供解膩,而且不會很甜,喜歡。不得不提的是水果,不論是西瓜,哈密瓜,還是菠蘿,全部都超級甜,解膩一流,必食!!🍍🍉🍈原來以為食到一半已經會停,最後由頭食到尾,完全無停,感

食物質素👍
🍣刺身種類雖然不算多,但非常厚切而且很新鮮❤️
🐟燒鯖魚,一流🤤
🥣熱騰騰味噌湯,不咸,有很多我最愛的豆卜絲及昆布☺️

原來以為食到一半已經會停,最後由頭食到尾,完全無停,感覺非常超值😂😂 絕對要再來試水煎鍋。
2024-03-16
$598 (其他)
  • 日本和牛
  • 厚切牛舌
2024-01-30 970 瀏覽
走進這家位於熱鬧市區嘅食肆,無預警俾佢哋燒肉丼飯嘅香氣給迷倒🍲。點咗個招牌燒肉丼,望落簡單,但呢個簡單真係夠晒勁!燒肉片半熟半糖心,外層微焦又帶點甜味,口感彈牙得嚟唔會太笠,真係每啖都咀嚼得出溫柔同用心💖。泡菜豚肉石鍋飯都叫咗,石鍋底部嘅年糕嚟個脆皮驚喜,啱啱好嘅咸香,同豚肉嘅肉香混合埋,每一啖都令人滿足到嗌好味😋。泡菜嘅酸辣襯托出米飯嘅甜,兩樣一齊入口,真係正到彈起!荔枝西柚水果茶甜入心脾,每一啖飲得到水果嘅新鮮味道,埋單之前又唔忘將凍涷涷嘅水果塊賞入口,滿足感十足❤️。啲菜式雖然感覺上普普通通,但每一樣都處理得好有層次。味覺上嚟個360度大轉彎,感受到每道菜嘅用心同美味,真係街坊價錢,食得到星級嘅享受。下次再嚟,我要挑戰嗰個自助沙律吧,任食啲夠新鮮嘅蔬菜,真係唔可以錯過!

因為生日, 約好一家人一齊食飯。經openrice訂左個咩都有既D餐。入座時, 服務員都已經態度麻麻, 講左句: 好多6個人既book位, 你過黎睇下邊個Booking係你....入座時, 6個人有2個爐都好正常,但其中1個爐已經擺左網燒,呢間餐廳係sell 水煎鍋,同屋企人商量後決定2個都要水煎鍋,我地就同職員講, 唔該要2個都水煎鍋吖~之後個女職員就黑晒面就講: 即係依家2個都要水煎鍋啦, 甘要咩湯底...如事者搞左十幾分鐘, 終於搞好個鍋喇。但已經好嬲, 因為佢既態度真係唔好。仲要中間個爐熄左又搞左一陣。呢間餐廳sell既係有150分鐘但原來150分鐘係入座即計, 臨夠鐘, 我估大概臨半個鐘前, 佢會同你講, 你地有咩好落就落喇, 截單架喇, 我地話甘快截單? 個服務員話係呀, 你地都要預返燒既時間我地答OK隔左一陣佢再過黎話︰你地夠鐘架喇, 要唔要加鐘? 我地就話唔使喇, 拎埋雪條先。 個女服務員話夠鐘截單你就唔可以拎任何野。甘你地依家要唔要加鐘吖!?我地答唔使喇, 跟住佢就走左去,甘究竟佢係拎張單俾我埋, 定係我要出去埋單呢?一陣坐多陣又話我地超時要罰款....完全唔知係點。
入座時, 服務員都已經態度麻麻,
講左句: 好多6個人既book位,
你過黎睇下邊個Booking係你....
入座時, 6個人有2個爐都好正常,
但其中1個爐已經擺左網燒,
呢間餐廳係sell 水煎鍋,
同屋企人商量後決定2個都要水煎鍋,
我地就同職員講, 唔該要2個都水煎鍋吖~
如事者搞左十幾分鐘, 終於搞好個鍋喇。
但已經好嬲, 因為佢既態度真係唔好。
仲要中間個爐熄左又搞左一陣。
呢間餐廳sell既係有150分鐘
但原來150分鐘係入座即計,
臨夠鐘, 我估大概臨半個鐘前,
佢會同你講, 你地有咩好落就落喇,
截單架喇, 我地話甘快截單?
服務員話係呀, 你地都要預返燒既時間
我地答OK
隔左一陣佢再過黎話︰你地夠鐘架喇, 要唔要加鐘?
我地就話唔使喇, 拎埋雪條先。
個女服務員話夠鐘截單你就唔可以拎任何野。
甘你地依家要唔要加鐘吖!?
我地答唔使喇, 跟住佢就走左去,
甘究竟佢係拎張單俾我埋, 定係我要出去埋單呢?
一陣坐多陣又話我地超時要罰款....
完全唔知係點。

另外, 由於客人投入用餐, 係唔會睇住時間
如果係由入座起計, 1 分鐘都唔可以OVER,
我建議貴  餐廳可以係每張枱set 定計時器提醒客人。

尋日真係食到一肚氣。

肉類的而且確比較細, 但都ok 的
味道可以, 壽喜燒湯不錯。
海鮮都算中上的
環境可以。
只係服務太差, 男服務員其實不錯, 而且態度很好。
2023-12-30 980 瀏覽
星期六食5-7,睇錯左無早鳥優惠,叫左A5和牛 D餐150分鐘。不過勝在無咩人,侍應服務好,解釋清楚如何點餐、水煎鍋使用等等,上菜快,海鮮、刺身、和牛👍👍我地先用傳統燒烤試均哂啲A5和牛不同部位因為大部份都係和牛比較漏,我地比較鐘意食牛小排、牛上肩、牛板腱同牛肩胛。海鮮方面:無乜影到相。推介有牛油帶子!係一大堆貝柱用錫紙兜住燒,好正!仲有清酒煮蜆,好鮮甜。生蠔都好食。刺身都OK,不如都係主攻和牛同海鮮多。叫左幾轉和牛太漏,就轉左水煎鍋食法(免費轉爐一次)水煎鍋有四個湯底揀,可揀兩個,將啲和牛浸完個汁,再放上中間水煎,竟然唔輸傳統燒法,甚至有啲部份水煎仲好食🤤,太滯又可以煎下菜。但我建議都係先傳統後水煎,因為海鮮大部份都係錫紙兜上,傳統燒較容易受熱、較快熟。所以食啲和牛+多海鮮就轉水煎就啱哂。飲品方面:都係一般放題有嘅差唔多,唯獨竟然有羅漢果消滯,仲要唔甜。有幾款甜品、雪糕不過無影到~150分鐘諗住好長,點知由頭食到尾。綜合各方面,環境舒服、服務好、衞生環境好、嘢食好食,價錢方便如果出面A5和牛散叫都唔止呢個價,會再黎食!水煮鍋真係諗佢唔到可以咁好食,推介壽喜燒配和牛一流👍。始終間舖算新
我地先用傳統燒烤試均哂啲A5和牛不同部位

刺身都OK,不如都係主攻和牛同海鮮多。

叫左幾轉和牛太漏,就轉左水煎鍋食法(免費轉爐一次)

有幾款甜品、雪糕不過無影到~

150分鐘諗住好長,點知由頭食到尾。

始終間舖算新開,希望之後人多幫襯左唔好跌watt !繼續keep住水準!加油!侍應👍
2023-12-30
  • A5和牛
2023-12-29 641 瀏覽
食物質素ok的,平安夜亦無額外收費這點值得讚。可燒,可煎,可淥,個價都合理。但全部肉類,內臟都切得很細,食起來好唔過癮。全程唔會主動換網扣分,另外自家制的幾款甜品都唔好味!
食物質素ok的,平安夜亦無額外收費這點值得讚。
2023-12-24
2023-12-12 702 瀏覽
10月中因為小學同學gathering黎過一次, 但因為個次連小學老師都約到出黎.所以個日把口好忙冇停口, 一路食一路講, 但忙還忙, 都記得d牛牛同野食質素唔錯. 幾好食.所以早幾日約左個牛魔王fd去食. 不過大家都有野做要OT, 咁就變左食9點個宵夜時段. 因為我同個fd都鍾意食牛, 所以揀食Set D, 反正平時我地食牛X Buffet都要差唔多價錢. 揀左水煎鍋, 個staff教我地將片肉浸一浸d湯先, 之後再煎, 咁就會食到脆扑扑ge口感. 因為澳洲和牛平時都成日食, 所以我地揀哂日本和牛. 個油脂入口係超正...另外再叫左d刺身, 全部都好新鮮. 其實我地另外叫左好多野食.......不過掛住食.....冇影相................但係d牛牛每一round出到黎都係靚牛, 唔會話得頭幾round係靚牛, 跟住之後就變左普通牛牛. 仲記得柚子雞扒, 雞皮餃子, 羊架, 蠔, 牛油帶子, 牛油大蜆, 同埋吉列炸物都幾好食. 仲有個泡菜, 個staff話係佢地自己整. 我幾鍾意食. 如果有得另外買就好......不過有樣野幾好, 平時任食燒烤個d任飲都係普通野. 但呢度

不過有樣野幾好, 平時任食燒烤個d任飲都係普通野. 但呢度居然有Stella, Hoegaarden...呢個真係估佢唔到, 另外有阿菠蘿雪糕同甜品櫃, 不過太飽...食唔到...

其實其他熟食都想試, 不過真係要人多d先食到, 所以決定搵次多幾個fd再encore. 難得搵到一間咁有質數烤肉店.
2023-11-17
  • 日本和牛
嘩,今次喺呢間店食嘅煎薄餅,真係又平又正!薄餅底脆到不得了,好似踩到落葉嘅聲音咁,啪啦啪啦。餅面係咁滿佈一層濃郁嘅芝士,伸拉伸拉嘅,咬落去滿口都係幸福味,芝士控食貨必試!🧀用嘅係番茄醬汁底,酸酸甜甜,啱晒轉季呢陣子想食啲啖口嘅。踏實喺度一邊啖薄餅,一邊望住街道上嚟嚟去去,感覺得閒滿满。😌至於配料,我揀咗經典既火腿蘑菇。火腿嘅鹹香同蘑菇嘅鮮甜,絕配到唔得咯!完全唔使太複雜,簡單食材就整出嚟一流嘅口感。再加上旁邊隨餐搞嘅沙律清新解膩,啱哂!🥗味道正到爆炸,服務又好,氣氛又輕鬆,呢間絕對係週末放鬆嘅好地方。食完之後,心情都好似跟住陽光般,光芒四射。真心推介俾大家,下次還會再黎!🌟

2023-12-08 376 瀏覽
生日臨近,伴侶問我最想食什麼慶祝, 我想起尖沙咀有間上州一頭和牛的日本餐廳的放題有水準,所以再次訂了過來品嚐一下!現在原來仲有150分鐘燒肉放題,使我們更暢快地大飽口福呢!我們可以一次過任食日本A5和牛、澳洲M7和牛,牛味香味濃郁!更有白鱔、蒜蓉海鮮等多款配料美食。而我覺得放題的優惠待遇都吸引,因我們來到是平日1700 時間,屬於早鳥優惠時段,優惠時段$248/位,性價比唔錯👍上州一頭和牛地址:尖沙咀金巴利道35號

現在原來仲有150分鐘燒肉放題,使我們更暢快地大飽口福呢!

更有白鱔、蒜蓉海鮮等多款配料美食。

上州一頭和牛
地址:尖沙咀金巴利道35號
呢間位於尖沙咀嘅餐廳, 主打日本A5和牛燒肉, 佢嘅特別之處係, 除左平時成日見到嘅網燒之外, 佢地有一個特製嘅水煎鍋! 👨🏻‍🍳..水煎鍋食法: 先將食材放到外圍嘅湯底中淥幾秒, 再繼沾左湯汁嘅肉放係中央鐵板上微煎, 咁嘅烤法可以令食材有焦脆口感之餘又唔會烤乾晒, 仲可以減低油膩感🌟..又或者你可以當佢係火鍋+燒肉兩食又得!..食物方面, 有4款放題套餐可以揀, 最平嘅餐係HK$268/位, 呢個餐都已經有好多食物選擇🥩🦐🐠🐙🦑而且仲會送兩款澳洲和牛! 仲有各式飲品任拎🧃🥤🍺🍹🧉..佢嘅澳洲和牛真係好好食! 仲有厚牛舌! 燒完都好juicy👏🏻除左牛之外其他食物都唔弱, 啲蠔勁大隻又脹卜卜♥️..150分鐘其實真係可以慢慢嘆! 食完正餐仲夠時間慢慢食多個雪糕🍦😋大滿足🫶🏻..°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°上州一頭和牛 📍 尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地庫1號舖
又或者你可以當佢係火鍋+燒肉兩食又得!
上州一頭和牛
📍 尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地庫1號舖
2023-12-05 238 瀏覽
與太太試一下其他日式燒肉,上網看到這間「上州一頭和牛」就來試一下。有點像以前的JK Bro**火鍋形式。牛肉算是不錯,雖然不是揀最貴那種,但牛肉都是新鮮及美味。而且食得出每款有咩特點。海鮮也還可以,最欣賞是白鱔及生蠔,生蠔連昆布一齊燒,店員說會更美味😋,是真得很好,不過燒完後得昆布在移除就比較麻煩,其他都是普通。飲品有他們自製的烏龍、果茶、五花茶及羅漢果茶,不是太甜。甜品就真係無驚喜,都是一般的韓式雪條,日本咖啡雪糕。
飲品有他們自製的烏龍、果茶、五花茶及羅漢果茶,不是太甜。
甜品就真係無驚喜,都是一般的韓式雪條,日本咖啡雪糕。
各款牛肉
白鱔
2023-12-02
紀念日
各款牛肉
白鱔
2023-11-08 518 瀏覽
上網見到以間水煎鍋好得意,可以打邊爐又可以燒肉😆職員話要將肉起湯到燙下先,再放上燒肉盤上燒,咁會比起平時我地食燒肉冇咁熱氣🐒佢仲提供兩粒菇俾我地清走燒肉盤上的污糟野!太污糟都可以叫職員換盤。我地選擇左A餐,每人$268仲每人額外送澳洲和牛兩款,各兩塊😌🌟必點肉類🌟🐮牛小排、牛胸腹同牛頸脊🐔鹿兒島雞扒🐷五花腩🌟海鮮類🌟多春魚蒜蓉牛油大蜆蒜蓉牛油帶子仲有多款熟食選擇👇🏻吉列蠔、帶子同大蝦天婦羅🍤同雞皮餃子都好推介🫰🏻🌟自助吧🌟沙律🥗供燒烤的蔬果少量熟食多款涼茶(我中意羅漢果同五花茶)阿波羅雪條同雪糕(我就揀咗芋頭味雪糕,好味)

我地選擇左A餐,每人$268
仲每人額外送澳洲和牛兩款,各兩塊😌

🌟必點肉類🌟
🐮牛小排、牛胸腹同牛頸脊
🐔鹿兒島雞扒
🐷五花腩

🌟海鮮類🌟
多春魚
蒜蓉牛油大蜆
蒜蓉牛油帶子

仲有多款熟食選擇👇🏻
吉列蠔、帶子同大蝦天婦羅🍤同雞皮餃子都好推介🫰🏻

🌟自助吧🌟
沙律🥗
供燒烤的蔬果
少量熟食
多款涼茶(我中意羅漢果同五花茶)
阿波羅雪條同雪糕(我就揀咗芋頭味雪糕,好
味)