2023-12-12 733 瀏覽
10月中因為小學同學gathering黎過一次, 但因為個次連小學老師都約到出黎.所以個日把口好忙冇停口, 一路食一路講, 但忙還忙, 都記得d牛牛同野食質素唔錯. 幾好食.所以早幾日約左個牛魔王fd去食. 不過大家都有野做要OT, 咁就變左食9點個宵夜時段. 因為我同個fd都鍾意食牛, 所以揀食Set D, 反正平時我地食牛X Buffet都要差唔多價錢. 揀左水煎鍋, 個staff教我地將片肉浸一浸d湯先, 之後再煎, 咁就會食到脆扑扑ge口感. 因為澳洲和牛平時都成日食, 所以我地揀哂日本和牛. 個油脂入口係超正...另外再叫左d刺身, 全部都好新鮮. 其實我地另外叫左好多野食.......不過掛住食.....冇影相................但係d牛牛每一round出到黎都係靚牛, 唔會話得頭幾round係靚牛, 跟住之後就變左普通牛牛. 仲記得柚子雞扒, 雞皮餃子, 羊架, 蠔, 牛油帶子, 牛油大蜆, 同埋吉列炸物都幾好食. 仲有個泡菜, 個staff話係佢地自己整. 我幾鍾意食. 如果有得另外買就好......不過有樣野幾好, 平時任食燒烤個d任飲都係普通野. 但呢度

不過有樣野幾好, 平時任食燒烤個d任飲都係普通野. 但呢度居然有Stella, Hoegaarden...呢個真係估佢唔到, 另外有阿菠蘿雪糕同甜品櫃, 不過太飽...食唔到...

其實其他熟食都想試, 不過真係要人多d先食到, 所以決定搵次多幾個fd再encore. 難得搵到一間咁有質數烤肉店.
2023-11-17
  • 日本和牛