2023-11-04 315 瀏覽
we tried the all-you-can-eat set and it has a great variety of meat selection, especially for the beef. i personally like the ribs the most, as it is relatively fatty and soft! also, the meat is quite juicy and tender so you don’t find it chewy and hard to eat at all apart from meat, you could order different side dishes and snacks as well. for example, sukiyaki and deep fried chicken. there’s also self-service area for you to take salad and drinks (which are unlimited!)

2023-10-06 439 瀏覽
本身買左set,去到餐廳建議我地轉放題睇落都好吸引同抵食就叫左放題a餐,餐廳好大方送左兩碟靚牛叫左泡菜湯同壽喜湯擺盤好靚好用心生蠔好甜唔腥老公食左幾打😂😂😂熟食都唔差架特別要讚呢碟雞軟骨!唔係得啲粉,好有咬口,調味都唔錯飲品任飲,我哋中意提子酒甜品都係任食!小朋友最開心有雪條😂全部員工都好友善,快速回應我哋既要求(ps太子好nice 😆😆)呢個價錢呢個質素,我覺得好過哂牛x個啲啦😂非常推介👍🏻
本身買左set,去到餐廳建議我地轉放題
睇落都好吸引同抵食
就叫左放題a餐,餐廳好大方送左兩碟靚牛

叫左泡菜湯同壽喜湯

擺盤好靚好用心

生蠔好甜唔腥
老公食左幾打😂😂😂

熟食都唔差架
特別要讚呢碟雞軟骨!
唔係得啲粉,好有咬口,調味都唔錯

飲品任飲,我哋中意提子酒

甜品都係任食!小朋友最開心有雪條😂
全部員工都好友善,快速回應我哋既要求
(ps太子好nice 😆😆)
呢個價錢呢個質素,我覺得好過哂牛x個啲啦😂非常推介👍🏻
2023-10-06
2023-10-04 296 瀏覽
男朋友考完會計科目想好好慰勞下佢請佢食好西😽其實自己想食有和牛吃🥳開心仔見到OpenRice一律好評就試下佢最喜歡上菜都知食緊咩部位。不會什麼都不知道,哈哈侍應服務都很好👍🏻值得一讚好耐冇係香港遇到一般都很冇禮貌環境舒服 熟食份量都多
2023-10-04
2023-09-15 341 瀏覽
Ooo 水煎鍋燒肉 ooO第一次試『水煎鍋』 鍋內有湯有煎板 😀食材可先放進不同的湯內 再將食物放到煎鍋煎🫶🏻食材可以沾有湯汁的味道 再在煎板燒熟 味道更佳湯底可以選2 款味 我選了泡菜湯+壽喜燒湯 推薦壽喜燒湯OooooO🔸150分鐘放題 分4類 ($268/$368/$468/$598)我選了 A 類 包全51品任食 $268自助蔬菜吧 自助熟食區自助飲品區更有水果茶及五花茶仲有任食雪糕雪條 CP 值滿分OooooO🔸A 餐送每人送限定2款M7澳洲和牛 2件任點肉類有 美國牛 推介牛小排及薄牛舌亦有豬、雞及其他肉類十款海鮮有蝦、蠔、蜆、鯖魚等熟食我比較欣賞 牛肉壽喜鍋及泡菜豆腐海鮮鍋💕一個價錢幾款食法,食品選擇豐富,CP值幾好,食到好飽😊
Ooo 水煎鍋燒肉 ooO

仲有任食雪糕雪條 CP 值滿分

OooooO
🔸A 餐送每人送限定2款M7澳洲和牛 2件
任點肉類有 美國牛 推介牛小排及薄牛舌
亦有豬、雞及其他肉類十款
海鮮有蝦、蠔、蜆、鯖魚等
熟食我比較欣賞 牛肉壽喜鍋及泡菜豆腐海鮮鍋💕

一個價錢幾款食法,食品選擇豐富,CP值幾好,食到好飽😊

2023-09-02 276 瀏覽
如果已經跟女友想食燒肉但已經食厭咗燒肉放題(價錢貴 又食唔到幾多)剛好見到openrice有優惠價錢、質素、份量都相當不錯服務員的服務態度很好相當推薦這一間的燒肉套餐
如果已經跟女友想食燒肉
但已經食厭咗燒肉放題
(價錢貴 又食唔到幾多)
剛好見到openrice有優惠

價錢、質素、份量都相當不錯
服務員的服務態度很好
相當推薦這一間的燒肉套餐
特上澳洲和牛水煎鍋晚餐(2人份)
2023-08-25
用餐優惠
優惠券
特上澳洲和牛水煎鍋晚餐(2人份)
2023-08-31 185 瀏覽
已經無去日本幾個月啦,好挂住日本D燒肉,所以最近就去左尖沙咀既【上州一頭和牛燒肉】食燒肉解解癮。餐廳有得單點或者叫set,我地就叫左極品水煎鍋6品set、熱情果菠蘿烏龍果茶、荔枝西柚水果綠茶。 極品水煎鍋6品set包括日本A5和牛西冷、日本A5和牛牛板腱、澳洲M7和牛外肩肉、美國牛小排、西班牙黑毛豬梅頭、鹿兒島鷄扒、野菜拼盤、白飯 湯底壽喜湯、麻辣湯 第一次食水煎鍋,好似打邊爐禁煲下D食材先,之後再煎。食材、尤其係比較難熟同入味既蔬菜比起平時普通燒肉會更好食。 肉類的話個人最鍾意澳洲M7和牛外肩肉同美國牛小排、唔會太油,牛味香濃。蔬菜基本上全部都非常不錯。 另外水果茶非常清新、解渴一流。 不過餐廳冷氣唔係太夠,會比較熱少少。
2023-08-29 3436 瀏覽
我想食日式燒肉,老公就想火鍋,來到上州一頭和牛為日式料理餐廳,更可享用水煎鍋,一次過滿足3種食法﹗見到有幾款晚餐有優惠,我們就選了極上日本A5和牛水煎鍋晚餐,特上燒肉拼盤包括了日本A5和牛西冷、日本A5和牛板腱、澳洲M7和牛外肩胛、美國牛小排、西班牙黑毛豬梅頭片、鹿兒島雞扒,野菜拼盤及白飯2碗。 水煎鍋可選2款湯底,我們選的是泡菜湯及大醬湯。水煎鍋的吃法,是先將食材沾上湯汁後,再放到鐵板燒一燒,按肉類來說,能保持著其幼嫩度,吃上來更juicy。我建議和牛沾一沾湯汁,不要全熟啊﹗大約2-3秒就好了,然後放到中央的鐵板位置燒一燒即可食用;蔬菜則可先放到湯底中浸一下才燒,吸滿湯汁,燒後更入味呢﹗和牛肉味香濃,油脂分佈平均,A5和牛板腱口感軟嫩,A5西冷則入口即溶;鹿兒島雞扒肉質爽彈;西班牙黑毛豬梅頭片則肉質緊緻,不論是和牛、黑毛豬或鹿兒島雞,質素相當不錯啊﹗把燒好的肉類放到白飯上,讓白飯吸收油脂香,超級好味﹗原本還怕份量不夠,但吃著吃著也挺飽肚的。最後,點了2杯水果茶解一解膩,分別是荔枝西柚水果茶及柚子蜂蜜水果茶,好足料,超多水果粒呀,烏龍茶底又不怕寒涼,甜度適中。

水煎鍋可選2款湯底,我們選的是泡菜湯及大醬湯。

2023-08-25 165 瀏覽
今次同老公去上州一頭和牛燒肉食午餐🥩預先訂了「尊貴A5和牛燒肉拼盤」,享用了令人垂涎欲滴的A5和牛和豬雞燒肉拼盤🤤🔥 套餐份量剛剛好,令人滿足!⭐️ A5和牛燒肉拼盤這個拼盤包含了A5日本上州牛的多個部位,包括牛小排、牛板健、牛肩胛、臀肉蓋和內後腿。每一塊肉都展現了上州牛的極致優質和濃郁風味。肉質鮮嫩多汁,脂肪均勻分佈,入口即化,令人陶醉。無論是經典的牛小排還是口感豐富的內後腿,每一口都帶來了極致享受🤍⭐️ 豬雞燒肉拼盤這個拼盤提供了西班牙黑毛豬梅頭片、柚子雞扒、鹿兒島五花腩、鹿兒島雞腎、鹿兒島雞扒。黑毛豬梅頭片展現了豬肉的獨特風味,肥瘦相間,口感豐富。柚子雞扒帶來了清新的柚子香氣,外皮燒得香脆吸引。鹿兒島雞腎爽口有嚼勁。鹿兒島五花腩帶著細膩的肉質和濃郁的香味,令人回味無窮!套餐還提供了白飯作為搭配。另外,他們的特飲熱情果菠蘿果茶和荔枝西柚水果茶也是不容錯過,清新的口感和水果香氣令人愉悅🥰📍上州一頭和牛燒肉 尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地庫1號舖

⭐️ A5和牛燒肉拼盤

⭐️ 豬雞燒肉拼盤

📍上州一頭和牛燒肉
尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地庫1號舖
試新嘢~ 水煎鍋@上州一頭和牛燒肉| 卡米飯團 –.–.–.–.–.–.–.–.–.–總括💬:獨特水煎鍋一鍋三食,滋味十足環境:10/10 | 味道:9/10服務:9/10 | 抵食:9/10————————————————同米菲去尖沙咀行街街,一個想食和牛烤肉,一個想食火鍋點算好?最後比我哋搵到上州一頭和牛燒肉有坊間較少有嘅水煎鍋,使用特製爐具,糅合關東及關西兩款食法,一次過食晒傳統燒肉、火鍋、水煎食法,享受三重滋味。-餐廳有係日式料理餐廳,主打燒肉、和牛壽喜燒涮涮鍋及一品料理,其中水煎鍋比較特別。我地order 了極上日本A5和牛水煎鍋晚餐,套餐包括肉食、野菜拼盤、白飯。有齊日本 A5 和牛西冷、日本 A5 和牛板腱、澳洲M7 和牛外肩肉、美國牛小排、西班牙黑毛豬梅頭及鹿兒島雞扒。-水煎鍋可以自選2個湯底(4選2),湯底點了帶甜壽喜湯同香辣麻辣湯。-水煎食法是先將肉放入火鍋湯汁內,再把沾有湯汁的肉放到鍋中間燒煮,肉帶有燒肉的焦脆口感同沾時滿汁香,上菜時,第一輪店員會先示範食法。-▶️ 日本 A5 和牛西冷 - 脂肪和油花豐富,牛味極重▶️ 日本 A5 和牛板腱 - 油脂度比其他幾款少
[尖沙咀.日式烤肉] 試新嘢~ 水煎鍋@上州一頭和牛燒肉| 卡米飯團
 –.–.–.–.–.–.–.–.–.–
總括💬:獨特水煎鍋一鍋三食,滋味十足
環境:10/10 | 味道:9/10
服務:9/10 | 抵食:9/10

▶️ 日本 A5 和牛西冷 - 脂肪和油花豐富,牛味極重
▶️ 日本 A5 和牛板腱 - 油脂度比其他幾款少,口感略帶嚼勁
▶️ 澳洲M7 和牛外肩肉 - 脂肪油花豐富,降霜度高,口味軟,入口即溶
▶️ 美國牛小排-油花分佈均勻,口感鬆軟,肉味濃
▶️ 西班牙黑毛豬梅頭 - 油脂分布大理石紋路,肉質軟嫩多汁
▶️ 鹿兒島雞扒 - 肉質富彈性,烤煎後肉質仍然軟嫩多汁
▶️ 野菜拼盤 - 有齊多款菜蔬,先灼熟沾滿湯後再煎香更加惹味
▶️ 荔枝西柚果茶、柚子蜂蜜果茶 - 水果茶可以自選綠茶、紅茶、烏龍茶做底,唔會太甜嘅冰凍水果茶配燒肉,perfect match!
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
📍上州一頭和牛燒肉
地址: 尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地庫1號舖
————————————————
#尖沙咀 #尖沙咀美食 #日本菜 #燒烤 #烤肉 #上州一頭和牛燒肉 #和牛
新開幕呢間日式和牛燒肉店,「上州一頭和牛」,位置尖沙咀金巴利道,主打日式A5和牛燒肉,第一次黎食水煎鍋,一次過集燒肉、火鍋和水煎三種食法😎,為食客帶來三重滋味😋我地一坐低用QR Code 黠餐,店員好細心講解示範水煎鍋嘅食法😆將和牛快燙一至兩秒,即放上鍋中央鐵板上快燒兩邊, 原來保持肉質濕潤嫩滑🤩特上水煎鍋6品 $ 498 (2人份量) 湯底四選二: 推介泡菜湯+壽喜燒湯🥘湯底味道濃郁🤤澳洲M7和牛板腱澳洲M7和牛辣椒肉入口即熔嘅和牛! 值得一試😍美國牛小排西班牙黑毛豬梅頭鹿兒島五花腩肥肉比例適中,特別可口😌鹿兒島雞扒野菜拼盤白飯特飲: 凍柚子蜂蜜果茶 $48 (左)凍熱情果菠蘿果茶$48茶底3揀1,揀左綠茶,配埋新鮮水果茶,清新解膩🍹

特上水煎鍋6品 $ 498 (2人份量)
湯底四選二: 推介泡菜湯+壽喜燒湯🥘湯底味道濃郁🤤

澳洲M7和牛板腱
澳洲M7和牛辣椒肉
入口即熔嘅和牛! 值得一試😍

美國牛小排
西班牙黑毛豬梅頭
鹿兒島五花腩
肥肉比例適中,特別可口😌
鹿兒島雞扒
野菜拼盤
白飯

特飲:

凍柚子蜂蜜果茶 $48 (左)
凍熱情果菠蘿果茶$48
茶底3揀1,揀左綠茶,配埋新鮮水果茶,清新解膩🍹
2023-08-14
食高質A5和牛·上州一頭和牛燒肉 (尖沙咀)係主打用水煎鍋食A5和牛既餐廳,水煎鍋既意思就係,一個鍋裏邊有湯有煎板,先浸湯三秒,再將肉放到煎鍋煎,客人亦可以根據個人喜好,一邊燒肉,一邊打邊爐👍🏻一次過滿足晒三個願望🫶🏻極上水煎鍋$498-今日黎我地揀左個極上水煎鍋,-和牛拼盤包括有 A5日本上州牛西冷、A5日本上州牛板腱、M7澳洲和牛外肩胛、美國牛小排連 西班牙黑毛豬梅頭片同鹿兒島雞扒。 😍😍和牛真係好正,高質👍🏻入口即溶, 肉味濃郁非常香👍🏻呢個二人餐黎既,配有白飯同蔬菜拼盤,非常豐富🤰🏻算好抵食 ,係其他店呢個價錢,份量無甘多,呢個價錢可以食到甘高質既水煎鍋和牛燒肉👍🏻飲品 我地揀左熱情果水果茶水果茶可以自由配搭,茶底選擇有烏龍茶、綠茶、紅茶 👍🏻 好大杯 茶配水果 非常健康解喝,飲完茶,仲有水果食😆上州一頭和牛燒肉食既係高質和牛,價錢好公道, 非常好味😍😍 店內坐位寬敞、好舒適,抽風系統亦好完善,而且用餐前有圍裙俾你,吾怕油煙會整污糟靚衫,推推推,喜歡食和牛既真係要試下🫶🏻 食高質A5和牛·上州一頭和牛燒肉 (尖沙咀)📍尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地庫1號舖
食高質A5和牛·上州一頭和牛燒肉 (尖沙咀)

極上水煎鍋$498-

今日黎我地揀左個極上水煎鍋,-和牛拼盤
和牛真係好正,高質👍🏻入口即溶, 肉味濃郁非常香👍🏻

自選茶底水果茶

飲品 我地揀左熱情果水果茶

食高質A5和牛·上州一頭和牛燒肉 (尖沙咀)
📍尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地庫1號舖
自選茶底水果茶
燒肉就聽得多,水煎肉你又聽過未?今日帶大家嚟到美麗華附近嘅一間日式特色水煎鍋餐廳!🔍究竟咩係水煎鍋呢?原來就係將肉/材料浸落湯度一陣,再擺上去燒,咁樣就可以輕易做到焦香感!🌟極上水煎鍋6品$698包括:2款湯底、日本A5和牛西冷、日本A5和牛板腱、澳洲M7和牛外肩肉、美國牛小排、西班牙黑毛豬梅頭、鹿兒島雞扒、野菜拼盤、白飯x2首先揀咗兩款湯底先~我哋揀咗壽喜燒湯同埋泡菜湯🫶🏻一開始試下和牛!佢哋有日本A5和牛西冷、日本A5和牛板腱,仲有澳洲M7和牛外肩肉。每嚿都入口即溶😙好重牛味🤤🤤呢個拼盤仲有其他選擇~例如西班牙黑毛豬梅頭同埋鹿兒島雞扒,呢啲肉都同高質!嫩滑多汁,口感都好出色~再混合湯底嘅香味🤤🤤另外仲有一個超豐富嘅野菜拼盤,可以同肉品一齊食,好新鮮好味!仲有兩碗白飯,呢餐真係好正🥹🫶🏻🌟熱情果菠蘿果茶 / 柚子峰蜜果茶 $48茶底可以自由揀紅茶綠茶鳥龍茶,入邊仲有超多生果,唔係單純用糖水沖出嚟嘅果茶🥹超幸福!

🔍究竟咩係水煎鍋呢?
極上水煎鍋6品

🌟極上水煎鍋6品$698

首先揀咗兩款湯底先~我哋揀咗壽喜燒湯同埋泡菜湯🫶🏻

🌟熱情果菠蘿果茶 / 柚子峰蜜果茶 $48
極上水煎鍋6品
2023-08-08 109 瀏覽
第一次食“水煎鍋”一次過有3種食法, 餐廳員工教我地先把食材放進外圍湯中煮幾秒, 之後放上中央鐵板上煎, 相對食材無咁容易煎乾, 呢個方法非常適合雞肉及豬肉, 因為呢2款必須全熟。蔬菜可放湯中煮耐少少, 再放上中央, 咁就無咁易燶/乾。或只放湯中煮熟即可。牛肉因可以不用全熟, 所以我個人都係喜歡直接放中央, 快手煎2邊就食。同行朋友就覺得先放湯中再煎真係會有湯既咪道, 而且相對無咁乾。**泡菜湯略為淡**見咁多肉就另加一個沙律, 價錢, 份量都OK。小插曲 : 錯有錯著, 經openrice 訂位, 唔覺意按錯用左優惠價訂刺身拼盤($98, 原價好似要2百幾), 其實去到既時間,餐廳員工有再三同我確認係咪訂左, 如係按錯, 佢話可以幫我取消, 同行朋友話既然訂咪試下, 份量, 種類都好OK, 值得一試。唔記得影相。原來影漏左2杯果茶, 真係覺得幾好, 唔想飲酒又唔想飲有汽既飲品, 呢個係一個好選擇, 少少酸, 解油膩感又開胃。另加牛舌, 我同朋友必食之選, 去任何一間串燒/燒烤店都係必點, 今次點左厚切, 係屬於爽口有咬口果款, 所以好OK。

**泡菜湯略為淡**
見咁多肉就另加一個沙律, 價錢, 份量都OK。

牛油果柚子沙律
2023-08-04
牛油果柚子沙律
  • 水煎鍋
2023-08-04 92 瀏覽
去美麗華附近工作,想快快脆脆食過快飯但又唔想食茶記,竟然見到有間食燒肉丼飯食!門口雖然唔太顯眼,但係入到環境幾舒服店內俾QR CODE,自己手機落單!因為想快就揀咗燒肉丼飯...可惜45分鐘午飯時間,如果有多餘時間都想食燒肉拼盤,旁邊幾枱食緊,真係好香揀咗泡菜豚肉石鍋飯,入口好惹味可口,石鍋飯有少少飯焦底(有驚喜嘅)。泡菜唔係單單只有辣味,帶有少少甜,好好味。為咗消消暑,加錢升級咗餐飲荔枝西柚水果茶,有3款不同茶底自己選擇,茶入面另加入不少新鮮水果,有西瓜、橙、火龍果、蘋果等等,唔似罐頭嘢,有心思!未上飯前店內都有叫我去自助區拎啲沙律,可惜因為忙住做野,未拎到,下次一定要試!

門口雖然唔太顯眼,但係入到環境幾舒服

。泡菜唔係單單只有辣味,帶有少少甜,好好味。

泡菜豚肉石鍋飯
題外話/補充資料: 原來Openrice有自取外賣優惠,下次Lunch前落Order,拎返公司食都唔錯!
2023-08-01
泡菜豚肉石鍋飯
位於尖沙咀主打日本ᴀ5和牛的燒肉餐廳。餐廳位於地庫,訊號不是太好,但幸好餐廳有免費ᴡɪꜰɪ, 手機重度使用者也不用太擔心喔~餐廳最特色之處是採用特製的水煎鍋,食客可先把食材放進外圍的湯底中淥煮幾秒,再把沾有湯汁的肉放在中央的鐵板上微煎;食材瞬間除了有焦脆的口感外,更沾滿湯汁及肉香,十分滋味,也能減低油膩感;食客更可按個人喜好,主打火鍋或燒肉享用亦可。既喜歡燒肉又喜歡火鍋的我,這間餐廳實在正合我心意呢!. ⋆___特上水煎鍋6品 $498____⋆ ° 澳洲ᴍ7和牛板腱° 澳洲ᴍ7和牛辣椒肉° 美國牛小排° 西班牙黑毛豬梅頭° 鹿兒島五花腩° 鹿兒島雞扒° 野菜拼盤° 自選兩款湯底:壽喜湯拼大醬湯  ___⋆ ⋆ ___ ✿ 澳洲ᴍ7和牛板腱 ┆澳洲ᴍ7和牛辣椒肉┆美國牛小排牛肉拼盤的賣相相當精緻!牛肉油花均勻,紋理細緻!經煎煮後口感更是焦脆嫩滑,肉味濃郁,味道豐富!尤其和牛板腱更是肉香四溢,入口即溶,非常滋味!.✿  西班牙黑毛豬梅頭┆鹿兒島五花腩┆鹿兒島雞扒私心推介黑毛豬梅頭,帶有獨特的油脂香味,肉質豐腴帶有嚼勁,味道鮮美,很有驚喜!而五花腩及雞扒的肉質也是鮮嫩帶有彈性,烤煎後帶有焦
位於尖沙咀主打日本ᴀ5和牛的燒肉餐廳。
 ⋆___特上水煎鍋6品 $498____⋆
° 自選兩款湯底:壽喜湯拼大醬湯
  ___⋆ ⋆ ___
✿ 澳洲ᴍ7和牛板腱 ┆澳洲ᴍ7和牛辣椒肉┆美國牛小排
✿  西班牙黑毛豬梅頭┆鹿兒島五花腩┆鹿兒島雞扒
私心推介黑毛豬梅頭,帶有獨特的油脂香味,肉質豐腴帶有嚼勁,味道鮮美,很有驚喜!而五花腩及雞扒的肉質也是鮮嫩帶有彈性,烤煎後帶有焦香味,讚!
✿   野菜拼盤
野菜的種類雖然不算多,但勝在翠綠爽脆,放在鍋中輕輕一煮,已非常爽口鮮甜了!
✿  熱情果菠蘿果茶┆柚子蜂蜜果茶
水果茶可以自選烏龍茶、綠茶或紅茶為茶底,清甜解膩,而且大大杯,搭配燒肉真的非常適合呢!