早兩個月嘅時候有朋友就嚟要移民,問佢走之前想食啲乜嘢,其中一樣講起嘅就係雞煲/打邊爐!🍲 而咁啱我哋都無食過「家嫂」,就決左book位試試佢😛 除咗有雞煲同邊爐,仲有刺身船+任食海鮮!淨係睇餐牌已經夠吸引~ •🥢 環游海鮮火鍋放題 $428/位 (晚市)📸 季節當造刺身刺身唔係任食嘅,只會上一次~ 因為我哋得4個人食,所以就係一盤~ 同場有見到其他枱多人食就有隻成張枱咁長嘅刺身船🫢 不過其實刺身款式都算多:油甘魚、三文魚、帆立貝、大蝦、北寄貝、八爪魚同埋一碟辣辣哋嘅醃魚生(有啲三文魚粒、八爪魚、青瓜、芝麻同埋蟹籽)~ 刺身質素都唔錯,解凍得好好,而且切得厚薄適中~特別一讚原粒上嘅帆立貝,好厚好大粒😛P.S. 之後睇返人哋食嘅相,刺身款式好似都會隨人數而增加,人少好似無咁抵🥹•📸 精選𠮩𠹌小食食完刺身,一下子就嚟咗7款小食😯 黑松露蝦多士、紅糖糍粑、麻醬螺肉沙律、上湯雜菌、麻辣寬粉、麻辣花生,同埋一碟好似翠玉瓜但原來係青色嘅茄子🍆鍾意食麻辣嘅朋友都覺得麻辣兩款幾惹味,但寬粉嗰碟就入味啲,而且寬粉好q彈~ 炸嘅兩款都炸得乾身唔太油,但紅糖糍粑就較有驚喜😛 表面脆脆哋,入面好煙韌,再加埋個

🥢 環游海鮮火鍋放題 $428/位 (晚市)
📸 季節當造刺身
季節當造刺身

📸 精選𠮩𠹌小食
炸嘅兩款都炸得乾身唔太油,但紅糖糍粑就較有驚喜😛 表面脆脆哋,入面好煙韌,再加埋個紅糖餡唔會太甜👍🏼
麻醬螺肉都好食,螺肉好彈牙,但就有啲太多醬🫢食得多有啲膩~
小食都可以逐款追加,不過因為我哋驚食唔到之後嘅嘢就無追加到了🤣
精選𠮩𠹌小食

📸 惹味雞煲
雞煲我哋就叫咗小辣,對於食開10小辣米線嘅我嚟講,食咗幾啖就食唔到🙈 呢到嘅雞煲同平時出面食嘅味道幾唔同,呢款唔係麻辣味,食落好似無咁惹味😬
雞方面份量係多,但都偏向多骨😕 但特別啲就係有彈牙索汁嘅豬皮同埋蜆~
我哋一人食咗幾嚿就放棄咗,侍應就幫我哋將啲雞倒落隻碟到,然後換過個火鍋湯~ 不過其實最後碟雞都係無食返🤭 因為後面嘅海鮮同邊爐先係重點!
惹味雞煲
惹味雞煲

📸 四季湯底 - 家嫂花膠老火湯底
呢個湯底要提早預留嘅,因為我喺WhatsApp訂位,侍應會喺當日再確認出席,然後佢就會問要唔要加錢預留是日甜品/海鮮,同埋仲可以預留唔使另加錢嘅花膠湯底!不過就數量有限,先預留先得~
花膠湯底有蓮藕、紅蘿蔔同埋每人一件嘅花膠!湯底飲落鮮甜濃郁,而且有肉香,無乜味精味👍🏼我哋都每人飲咗一至兩碗先開始打邊爐!🤤花膠都唔細塊,發到好腍,而且無腥味😛
家嫂花膠老火湯底

📸 環游海鮮船
當日嘅海鮮款式都幾多:鮑魚、貴妃蚌、珊瑚蚌、蟶子、蜆、蝦、魷魚、帶子、墨魚滑釀菇同埋兩款魚~😍
海鮮整體都好新鮮,而貝殼類都唔會食到有沙~ 我哋就特別encore咗兩次鮑魚、貴妃蚌同珊瑚蚌!👍🏼 要記得睇住時間撈起啲海鮮,如果唔係就會韌晒🫢

📸 極上牛肉 / 豚肉卷 / 手工火鍋配料 / 蔬菜組合
牛肉同豬肉都各得1款,牛肉就係普通肥牛咁😂
火鍋配料嘅選擇就相對少啲,都係手打丸同餃子為主,另外仲有個「籠」裝住嘅魚皮同響鈴~
蔬菜種類都有唔少,但一次過上一堆菜有個唔好處就未必樣樣都啱食🙈 不過食過好食都可以再個別追加~

📸 飲品
自助飲品區除咗有罐裝汽水、果汁、烏龍茶,仲有啲應該係自己製嘅飲品,例如竹蓆茅根、蘋果雪梨茶、紅棗圓肉杞子茶、檸檬薏米水等~
另外仲有侍應會推住架車仔,入面有各式各樣嘅紅白酒,有免費嘅紅白酒任飲,但靚啲嘅酒要當然要另外加錢啦~
季節當造刺身
精選𠮩𠹌小食
家嫂花膠老火湯底
環游海鮮船
一開始,店員便先講清楚食店上菜及進食的流程。除了刺身,其他如雞煲、餐前小食(炸蝦多士、炸茄子、蒜蓉蒸帆立貝等)、海鮮(鮑魚、鱔、蝦、蠔、珊瑚蚌、大蚌、蜆等等)、牛、豬、手打丸、枝竹、炸魚皮等等。飲品除了汽水、王老吉,還有自家製竹蓆茅根、水果茶等。那刺身船真的很震撼,刺身厚切,鮮甜肥美,還有海膽、魚子醬。刺身有珍寶帶子、鯛魚、章紅魚、八爪魚、大大隻的紅蝦。。。真的很開心🥳。蒜蓉帆立貝都幾大隻。生蠔滾完都是飽滿大隻,不太縮水。所有刺身和海鮮質素高。午市無限時,我哋1點坐到3點半,期間上菜快,店員還多次給我們器皿處理骨殼及執拾。三百幾很抵👍🏻
2024-05-25
2024-05-22 0 瀏覽
其實由一入門口個下開始班呀嬸態度已經好差。唔講真係以為自己去錯左d街邊大排檔。由頭到尾都係比人黑口黑面呼呼喝喝,食到最後仲衰,阻人收工掛應該,落單d口氣差到一個點。唔想做生意可以唔好開門,唔想返工不如辭職。又唔係平,呢個價錢食到一肚氣唔上黎寫返食評條氣都順唔到。同埋兩個人個d位好窄,就算係閒日夜晚其他大枱係吉晒,話要坐佢都唔比你坐。食物黎講質素正常。牛唔夠牛味,湯底都係普通野,不過海鮮算唔錯,只係成件事加埋都唔足以令我再黎。

舊同事好快就要移民去英國,好可能要一段長時間再見🙂‍↕️ 呢晚朋友仔安排咗我哋去「家嫂一家大小」同佢餞行,實行吃個飽🤤 今次餐廳為我哋安排咗喺轉角位置,感覺比較寬敞。如果大家有幫襯過「家嫂」嘅話,都知道成晚會有幾忙😉 第一道上嘅係六款唔同口味嘅小食,爽口嘅 #酸蘿蔔配皮蛋 可以話係我嘅至愛,#蝦多士 都可以嘅,不過口感有啲油膩😅 至於其他嘅 #茄子、#生菜、#糖糍粑… 我就唔建議大家浪費肚仔嘅空間喇🤤 之後再上嘅可以話係呢餐嘅焦點,成米長嘅 #魚生船 非常吸睛👀可以話未食先興奮!不過所有 #魚生片 都係一人一件,而且質素只係一般,#海膽 更加係好睇唔好食,就當過吓口癮啦😉之後再嚟嘅係 #雞煲,味道唔夠香濃惹味,試吓就算😏 而最後上嘅係 #海鮮火鍋,生猛嘅 #鮑魚、#生蝦、#蠔… 樣樣有齊🤩 可惜嚟到呢刻,我已經飽咗九成😅只可以食到兩三片 #肥牛 同 #白灼蝦 落肚😅 就連朋友仔最後為我哋安排嘅 #海燕燉鮮奶 都只可以淺嘗😅 所以任食一向對我嚟講真係冇咩着數🤭 唯一buy 佢哋係「用餐時間無限時」,不過班姐姐就由九點鬆啲開始以身體力行話俾我哋聽趕收工😅而且全程都以極不耐煩嘅面口幫我哋落單…

之後再嚟嘅係 #雞煲,味道唔夠香濃惹味,試吓就算😏 而最後上嘅係 #海鮮火鍋,生猛嘅 #鮑魚、#生蝦、#蠔… 樣樣有齊🤩 可惜嚟到呢刻,我已經飽咗九成😅只可以食到兩三片 #肥牛 同 #白灼蝦 落肚😅 就連朋友仔最後為我哋安排嘅 #海燕燉鮮奶 都只可以淺嘗😅 所以任食一向對我嚟講真係冇咩着數🤭 唯一buy 佢哋係「用餐時間無限時」,不過班姐姐就由九點鬆啲開始以身體力行話俾我哋聽趕收工😅而且全程都以極不耐煩嘅面口幫我哋落單… 咁嘅服務態度,真係想留客都難囉😅😅

📍 家嫂一家大小 (佐敦)彌敦道223號盛樂中心M樓
2024-05-10
2024-04-21 373 瀏覽
My friend tried their hotpot and loved it here so we came with her to have it again. Non-alcoholic drinks were unlimited while alcoholic technically were unlimited but it will be served only when the cart with the alcohol arrives to your table. First came the appetizers and then the sashimi which were really fresh.The next should have been the chicken hotpot but we decided to skip it as we wanted to eat more of the regular hotpot as it is unlimited.The seafood option was abundant including oyste

The seafood option was abundant including oyster, abalone etc. while my favorite, the beef, was really tender without being too fat. Definitely a good choice if you enjoy beef and seafood combo
2024-04-15
🍽️ All-You-Can-Eat Seafood Hot Pot $312This fantastic lunch buffet includes a wide array of delectable options to satisfy your cravings. For example, seasonal sashimi, appetizers, premium beef 🐮, pork rolls 🐷, chicken pot 🐔, and seafood 🦞. We noticed that the table beside us had a massive sashimi platter. We think it's only available for tables with more than 6 people.🌱They also offer a wide selection of healthy drink options. It would be great if alcohol were also available.

🌱
2024-04-02 605 瀏覽
已經不是第一次這經歷。完全沒有服務。每次食完一道菜,果位譚仔亞姐服務員就放個盤在枱中間,命令式叫你將我們自己碟上的骨或 蝦殼放入盤內。我們是客人,已經收300幾元service charge. 我們坐大圓枱,足夠位置亞姐執嘢。覺得服務員懶之外,係趕收工!現在係在餐廳享用美食,不是在訓練營食嘢喎,我付款時你要俾基本上服務消費者!無下次!難怪香港人北上消費。
2024-04-01
❣️家嫂有提供了一系列的餐前小食,其中一些特別出色,我個人認為黑松露蝦多士、炸黑糖糍粑、炸青茄子和麻醬沙律菜都好味。❣️我們之前也曾光顧過家嫂,但留意需要五個人以上才有提供刺身船。如果人數少於四個人,則供應較小的刺身盤,並且沒有海膽。❣️此外,家嫂還提供雞煲,但建議你留肚品嚐他們的打邊爐。❣️以這個價格,可以品嚐到小食、刺身、雞煲和打邊爐,還有酒飲,這真是非常不錯的選擇。❣️不過,這次光顧和朋友都覺得家嫂的用餐體驗比之前遜色,貝類食物中有一些沙子未嘔乾淨,因此過程中不斷吃到沙,這是一個需要改進的地方。❣️另外,需要注意在訂位方面,如果使用OpenRice訂位,午市需要在4點前離座,晚市需要在7點前離座。透過電話或WhatsApp進行訂位,可以食全時段。當然價錢有小差距。

❣️此外,家嫂還提供雞煲,但建議你留肚品嚐他們的打邊爐。

❣️以這個價格,可以品嚐到小食、刺身雞煲和打邊爐,還有酒飲,這真是非常不錯的選擇。

2024-03-23 381 瀏覽
整體:🥜適合鍾意多款嘅朋友仔🥜不適合食肉獸🥜早d食無咁趕🥜無得自己tick紙仔🥲紅糖滋粑⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌟🥜紅糖不會好甜🥜滋粑軟糯,唔會食一件就滯胡麻茄子⭐️⭐️⭐️⭐️🥜油炸茄子松露蝦多士⭐️⭐️⭐️⭐️街邊醬炒蜆⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥜超惹味,辣度剛剛好鴨屎香檸檬茶⭐️⭐️⭐️⭐️🥜店員大推,係最夠凍嘅特色飲品一米半船(魚子醬、三文魚籽螺肉沙律、帆立貝、蝦、三文魚、油甘魚、北寄貝)⭐️⭐️⭐️⭐️🥜夠浮誇家嫂雞煲⭐️⭐️⭐️⭐️🥜有得揀辣度,嗰日朋友唔食得辣,揀咗BB辣,應該辣啲好食啲特選湯底(蜜瓜花膠湯)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌟🥜勁濃郁,勁將口🥜多花環游海鮮船海鮮(蠔、蝦、鰭片、鮮魷、貝…)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️肥牛⭐️🥜得豬同牛,仲要激多肥膏菜藍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️番薯糖水⭐️珊瑚蚌⭐️⭐️⭐️⭐️飲品⭐️⭐️🥜全部特色飲品唔夠凍雪條⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥜大推椰子芋頭味
整體:
🥜適合鍾意多款嘅朋友仔
🥜不適合食肉獸
🥜早d食無咁趕
🥜無得自己tick紙仔🥲

紅糖滋粑⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌟
🥜紅糖不會好甜
🥜滋粑軟糯,唔會食一件就滯
紅糖滋粑

胡麻茄子⭐️⭐️⭐️⭐️
🥜油炸茄子

松露蝦多士⭐️⭐️⭐️⭐️

街邊醬炒蜆⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥜超惹味,辣度剛剛好
街邊醬炒蜆

鴨屎香檸檬茶⭐️⭐️⭐️⭐️
🥜店員大推,係最夠凍嘅特色飲品

🥜夠浮誇

家嫂雞煲⭐️⭐️⭐️⭐️
🥜有得揀辣度,嗰日朋友唔食得辣,揀咗BB辣,應該辣啲好食啲
家嫂雞煲

特選湯底(蜜瓜花膠湯)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌟
🥜勁濃郁,勁將口
🥜多花

肥牛⭐️
🥜得豬同牛,仲要激多肥膏

菜藍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

雪條⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥜大推椰子芋頭味
紅糖滋粑
2024-03-12 566 瀏覽
打邊爐係香港人至愛😍亦都係我至愛近期食左好高質火鍋放題~🤤打邊爐不得止,可以簡埋雞煲~有海鮮船,有刺身,仲有小食任食😳仲有幾款自家制飲品~😋食完刺身再加小食,之後就可以打邊爐今次揀咗養生花膠菌香湯煲~湯底清清地,食海鮮就啱晒😋我哋冇揀雞煲🤣怕太飽D海鮮真係勁新鮮,同埋份量好多😍啲鮑魚仲係郁緊🫣仲有新鮮大蜆手打丸,手工餃等等,野食多到講唔哂🤪仲有牛肉任食🤰🏻真係食到超級飽🤣建議多啲人食會好啲,可以食得多啲野鍾意食海鮮嘅,你哋唔可以錯過🤩我今次去係午市~ $298性價比真係好高😍😍好食指數(5星為滿分)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

打邊爐係香港人至愛😍亦都係我至愛
近期食左好高質火鍋放題~🤤
打邊爐不得止,可以簡埋雞煲
有海鮮船,有刺身,仲有小食任食😳
仲有幾款自家制飲品~😋
食完刺身再加小食,之後就可以打邊爐
今次揀咗養生花膠菌香湯煲~
湯底清清地,食海鮮就啱晒😋
我哋冇揀雞煲🤣怕太飽
D海鮮真係勁新鮮,同埋份量好多😍
啲鮑魚仲係郁緊🫣仲有新鮮大蜆
手打丸,手工餃等等,野食多到講唔哂🤪
仲有牛肉任食🤰🏻真係食到超級飽🤣
建議多啲人食會好啲,可以食得多啲野
鍾意食海鮮嘅,你哋唔可以錯過🤩
我今次去係午市~ $298
性價比真係好高😍😍

好食指數(5星為滿分)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2024-03-10 560 瀏覽
--- 訂位要每位計收按金😅花膠老火湯和豬骨湯底要預訂才保證提供😅,餐枱面積狹小--- 餐牌只係一張""宣傳單張",我感覺我係食咗放題中的廚司發辦(Omakase) 😅--- 全枱人,大家也不知將會有甚麼食品供應,只知道流程係先有六款小菜任叫任食(睇open rice食評和圖片應該比較清楚係邊六款),6人以上有刺身船(刺身船內有咩?全靠目測)跟住食雞煲(切到好細件),然後有海鲜盤(海鮮盤內有咩?亦是全靠目測)--- 有咩食物可以任叫任食?亦沒有肯定答案?問服務員就帶你遊花園--- 靠現塲觀察😅所有無酒精飲品任飲,而紅酒,白酒餐車定時繞場一周添飲😅 **餐牌**非常簡潔,其餘的..就...一無所知了😅季節當造時令海鮮四季湯底精選小食每月不同**醬料區**選擇非常多**飲品區** 杯裝手調飲品外觀一流,但一試就知華而不實,建議可選鮮榨蔗汁,但可能溝咗水🧐因為味道最天然而又不太甜**小食六款**味道質量也不過不失 **刺身船**上枱時視覺效果不錯,質素尚可

**餐牌**
非常簡潔,其餘的..就...一無所知了😅
季節當造

時令海鮮

四季湯底

精選小食

每月不同

**醬料區**
選擇非常多

**飲品區**
杯裝手調飲品外觀一流,但一試就知華而不實,
建議可選鮮榨蔗汁,但可能溝咗水🧐因為味道最天然而又不太甜

**小食六款**
味道質量也不過不失

**刺身船**
上枱時視覺效果不錯,質素尚可

**雞煲**
調味不錯,應該係味精功勞

**火鍋海鲜拼盤**
海鮮味道超鹹,應該大部份都沉過鹽水
而不是海鮮自帶的海洋鹹味,蝦,蠔和鮑魚質量不錯,其餘的質素麻麻,珊瑚蚌勁鹹,最後連花膠湯底都變得超級鹹

**牛肉**
肉質薄而老

**蟹**
外殼超硬,煲孰後,鉗也幫不到手,
白白浪費了蟹脚肉

**蔬菜籃**
全晚最高分,蔬菜新鮮,推介鮮淮山,
但再加單又漏單

食後感

這間餐廳比較適合食咩都冇謂,有選擇障礙的客人,而服務員都算勤快,但大部份都問非所搭,搭非所問 ,而我就沒有再幫襯的欲望了

2024-03-03 604 瀏覽
今日去咗佐敦家嫂同朋友食生日飯,食物和服務都尚算滿意,但是結帳時,發現帳單沒有扣回已付的訂金$500,我即時告知來結帳姐姐啦,她直接取回帳單,再拿回更正後的帳單來結帳,但由此至終也沒有任何解釋或表示任何歉意。心諗,不知是有意定無意沒有扣回訂金,佐敦&尖沙咀分店例牌要收訂金,諗唔到有什麼理由會漏扣囉🙄。忘記…?以結帳姐姐當時的態度,好難令人相信囉,只覺得是自己好彩,沒有做其中一個傻仔吧。之前都頗喜歡和會推薦比朋友,因為環境尙算寬躺,食物都滿意,整體服務尚可。但經此一役,要分享一下是次經驗,日後如有機會重臨的時候,記住記住記住…要睇單,否則就要做戇居的豪客,比$500 tips喇。

2024-03-02
生日
2024-02-19 653 瀏覽
今次同朋友食團年飯,繼續去佐敦分店,訂位時已順埋訂埋椰皇燉官燕。與尖沙咀分店相比,裝修格局擺位會較闊落,唔會人撞人。有了經驗不會多食前菜小食,黑松露蝦多士及紅糖糍粑(必推介)。1. 刺身船:有三文魚、吞拿魚、紅蝦、帶子、鯛魚、鮑魚(每位半隻)、海膽配紫菜,今次5人都有船,船幾大打卡一流。刺身高質,海膽無腥、無苦澀、無怪味鮮甜,夾紫菜食一流。2. 雞煲(SKIP),雞煲冇特別意慾想食+留肚食海鮮。3. 海鮮火鍋:花膠雞湯底(先飲湯後打邊爐):材料有花膠、雞、杞子,湯味好甜。首輪會每樣海解鮮都有,先上新鮮鮑魚(旭旭下)、貴妃蚌、花甲、蜆、蝦滑釀花菇、八爪魚、鱔、海蝦、珊瑚蚌,之後就可以想食邊款就再叫,另外要晚上19:30 先可以order 蟹,令到個湯更鮮甜,一落肥牛湯就唔建議飲。4. 外面醬料區 & 飲品區都係任添,飲品區除了特飲,還有2款熱飲,仲有1款係特別落單就係鴨屎香凍檸茶,茶味好香。5. 椰皇燉官燕:鮮奶混椰青水燉蛋白又香又滑,已飽到食唔落椰子肉。*蕃薯糖水是本身舖頭會送的甜品。非常高質嘅用餐體驗,除了高質食材外,更展現了餐廳對於品質的追求和用心,落單途徑是採用人手。鐘意海鮮必定

與尖沙咀分店相比,裝修格局擺位會較闊落,唔會人撞人。

2. 雞煲(SKIP),雞煲冇特別意慾想食+留肚食海鮮。

非常高質嘅用餐體驗,除了高質食材外,更展現了餐廳對於品質的追求和用心,落單途徑是採用人手。鐘意海鮮必定要黎朝聖,建議訂位同時訂埋花膠雞湯及椰皇燉官燕。
2024-01-28
團年飯
2024-02-14 548 瀏覽
我最近光顧了佐敦的家嫂一家大小,環球海鮮火鍋放題包括雞煲、火鍋、刺身船和任食海鮮。小食一坐低侍應先上小食,小食可以任叫的。這裡的小食種類繁多,有黑松露蝦多士、紅糖糍粑、上湯雜菌、麻辣寬粉、麻辣花生和炸茄子。蝦多士外層酥脆,加上黑松露的獨特風味,是一道既美味又精緻的小食。脆脆地的糍粑,加上不太甜的紅糖,令人驚喜。刺身船刺身船有成張枱咁長,上面擺滿了各種新鮮的刺身,份量是計人頭的,而且不是任食的。雞煲我覺得它的味道有點淡。可能是因為我選擇的是小辣口味,所以味道相對較輕。花膠老火湯底火鍋湯底非常濃郁,而且花膠的份量也很大。特制雪燕燉椰皇雪燕非常多,燉蛋好滑順。、
我最近光顧了佐敦的家嫂一家大小,環球海鮮火鍋放題包括雞煲火鍋刺身船和任食海鮮。

小食
脆脆地的糍粑,加上不太甜的紅糖,令人驚喜。

刺身

雞煲

花膠老火湯底火鍋
湯底非常濃郁,而且花膠的份量也很大。

特制雪燕燉椰皇
雪燕非常多,燉蛋好滑順。
2024-02-08
2024-02-10 547 瀏覽
特別之處係夜市可以由5點食到10點足足5個鐘!!!任飲任食!!!同餐廳個名一樣 適合一家大細成班friend嚟邊傾邊慢慢食🥰飲品仲有特色手搖、酒都有幾款🍷🍻🍹前菜有高質特選小食(任食)、季節限定刺身中段有花甲雞煲 色香味俱全🤩後段有推介花膠老火湯鍋(老雞/火腿/家豬/雞腳/陳皮/花膠)另有6款四季明火熬製湯底可選,勁👍🏻👍🏻👍🏻🌟聽得太多朋友介紹,一大班人第一個打卡位係(5人以上)超巨大刺身🌕船(今次小妹得兩個人見唔到真身就有少少遺憾🥺) 然後令人驚喜嘅高質精緻前菜(推介紅糖糍粑、炸蝦多士、炸茄子),竟然係任食,未打邊爐已經食到飽飽,中段仲有一個花甲雞煲😧講到打邊爐,最吸引係任食海鮮拼盤船(🐟🦀🦐),每日有8至10款時令海鮮(鮑魚、蠔、鱔、蟹、貴妃蚌等,任你order😲仲有多款手工配料,例如蝦滑蘑菇、即炸響鈴、手打三色丸、新鮮手工雲吞水餃等,真係要慢慢食先可以試得晒🤩(不過肉類方面就有啲失色,極上牛肉同豚肉卷就唔需要嘥quota去食,留返嚟食海鮮更出色🙌🏻)另外有四款時興手搖,包括手打鴨屎香檸檬茶(太多檸檬,有少少澀)、水蜜桃/巨峰提子菠蘿梳打(極推介,相當出色)、星加坡鹹檸七梳打,餐
特別之處係夜市可以由5點食到10點
足足5個鐘!!!任飲任食!!!
同餐廳個名一樣 適合一家大細
成班friend嚟邊傾邊慢慢食🥰
飲品仲有特色手搖、酒都有幾款🍷🍻🍹
前菜有高質特選小食(任食)、季節限定刺身
中段有花甲雞煲 色香味俱全🤩
另有6款四季明火熬製湯底可選,勁👍🏻👍🏻👍🏻

另外有四款時興手搖,包括手打鴨屎香檸檬茶(太多檸檬,有少少澀)、水蜜桃/巨峰提子菠蘿梳打(極推介,相當出色)、星加坡鹹檸七梳打,餐廳仲提供多款罐裝飲品,酒都有紅白酒、日本清酒等🍶🍷,都好受歡迎