餐廳: 龍點心 (軒尼詩道)
資訊:

小時還有「夜茶」的時候 基本上每逢星期五 晚上🌃都會和爸媽一起吃點心 作 晚餐🥣 但現在「夜茶」都沒在營業了有次坐 巴士🚌 經軒尼斯道時 發現晚間時份 還有家霓虹燈點心店馬上約了時間 下班後來吃~~港原味燒賣拼盤 $68一個蝦餃燒賣控 一個燒賣控 又怎能不吃這盤~每個格子都是不同口味呢,粟米🌽  肉粒燒賣又真的有忌廉汁在裡面 而 粟米🌽 肉粒又真和平日吃到的「盤頭飯」有像芫荽馬蹄燒賣芫荽們溫柔散發 初吃芫荽者也能接受蜆蚧魚肉燒賣噢~~第一口很有熟悉感 知道是魚肉們 但完全不腥!!尾韻時 很有平日吃到的鯪魚球的味道(而且混打得非常細膩沙嗲牛頸脊燒賣還沒進口就已經有股沙嗲的香味 大家可能覺得這就不是牛肉球嗎?但他們所用的牛頸脊真是吃得到的美味 脂肪相對較少 有咬口 牛香味更濃甜梅菜扣肉燒肉喜歡💕  這~~裡面有一小粒一小粒的梅菜 而肉 又完全不肥不膩但又和過往吃到的梅肉扣肉像似不用一大塊肥肉吃光 但又能品嚐到回憶中的美滿懐舊燒賣吃了這麼多不同的燒賣 還以為這顆不就是平平沒奇的燒賣嗎?誰知 他們所用的豬肉有咬口微Q彈 蝦🦐 又微紮實 還有汁流出68塊就有6個不一樣的享受口體驗、試新感~可以啦
小時還有「夜茶」的時候 基本上每逢星期五 晚上🌃

馬上約了時間 下班後來吃~~
港原味燒賣拼盤 $68
一個蝦餃燒賣控 一個燒賣控 又怎能不吃這盤~
每個格子都是不同口味呢,
粟米🌽  肉粒燒賣
芫荽馬蹄燒賣
芫荽們溫柔散發 初吃芫荽者也能接受

蜆蚧魚肉燒賣
噢~~第一口很有熟悉感 知道是魚肉們 但完全不腥!!
尾韻時 很有平日吃到的鯪魚球的味道(而且混打得非常細膩
沙嗲牛頸脊燒賣
甜梅菜扣肉燒肉
但又和過往吃到的梅肉扣肉像似
不用一大塊肥肉吃光 但又能品嚐到回憶中的美滿
懐舊燒賣
吃了這麼多不同的燒賣 還以為這顆不就是平平沒奇的燒賣嗎?
68塊就有6個不一樣的享受口體驗、試新感~可以啦😋
鹹蛋墨魚燒賣
鹹蛋墨魚燒賣 $44
好誇張 難怪真的要提醒⏰ 大家小心會被醬汁燙到
一咬下去 汁就以「噴」的飛出來(還好不是穿白色上衣 哈哈哈
而墨魚🦑 們的香味娓娓道來 小Q小彈的 是個「燒賣」的新嘗試
龍芋酥 $42
好酥~~他們的皮好薄 包裹著超綿密的芋頭泥
芋頭味自然的散發出 再加上裡面滿滿的鴨粒 好搭好香~喜歡💕
料這麼 還能壓成一個小方塊 但又不會覺得紮實難咬

臘腸潤腸蒸雞飯
臘腸潤腸蒸雞飯 $58
風起畤 當然要吃臘腸潤腸蒸雞飯臘腸潤腸片塊軟身又香
而且還蒸到入米飯🍚 裡 飯們是長細型粒粒分明 再加上他們特調醬油
冬天 Lunch time 吃到的滿足
口水汁龍利魚腸粉(辣)
口水汁龍利魚腸粉(辣) $48
這個真的好強!!怎麼沒人說 沒人介紹~~
其實口水汁 就是運用了口水雞的辣汁作底 和龍利魚腸粉混在一起
龍利魚好柔軟 即便這麼濃烈的辣汁裡還能難發出魚香味~
腸粉片超滑(根本可以獨立和口水汁出道😌 超搭
愛辣 愛川菜人必吃 一定愛得不要不要

吃到一半 就已經想明天 Lunch/ tea time 帶家人來試了
他們的龍芋酥 媽媽一定會愛 而且又能讓他們嚐鮮 創新x懷舊「港原味燒賣拼
不用每次都是同一家的酒樓 或同一款的點心 而且容易接受
希望大家也能和家人享受溫馨快樂時光
2023-11-27
鹹蛋墨魚燒賣
臘腸潤腸蒸雞飯
口水汁龍利魚腸粉(辣)
2024-04-20 238 瀏覽
服務態度差,個經理埋單由頭到尾粒聲唔出、企響佢面前自己搞自己嘢成分鐘先幫你埋。啲嘢食太貴,一個燒賣拼盤(6粒)、3隻蝦多士、一碗白飯就差唔多$170。同埋偏鹹。啲蝦多士同燒賣又細嚿。真係唔係話嗰日想食點心都廢事再嚟。
2024-04-19
  • 鳳尾蝦多士
2024-04-07 305 瀏覽
上個月下午兩點幾去食,當時人客唔多已經有好多空位。其實個舖位係好細,一張細細嘅枱要坐四個人。如果兩個人坐仲要有塊板喺中間隔開。其實環境係好狹窄,而且啲凳都好難坐。當時我哋兩個人叫咗七個點心,根本係擺唔落。而我哋隔離嗰兩個位係冇人坐。到後來嗰個夥計好唔情願先至移開中間果塊板。於是我哋將部份點心移過些少去另外嗰張枱度。點知嗰個阿伯夥計居然用手將啲點心撥返過嚟。其實啱啱入去坐低嘅時候,嗰個阿伯夥計都係十問九唔應,態度奇差。其實如果係喺繁忙時間,我哋都可以理解,盡量遷就,佢哋可以做多啲生意。但係嗰段時間,入座率都唔夠50%佢哋咁嘅態度真係無法理解。總括嚟講食物嘅性價比實在唔高。一個點心普通都要四五十蚊。除咗有啲外型吸引,食落去都一般般。我諗一般人去食嘢,除咗考慮食物嘅質素之外,餐廳嘅服務態度都係非常重要。試問有邊個食客鍾意去貼錢買難受???

2024-04-01 277 瀏覽
於2024年3月28晚到尖沙咀店,之前去過灣仔店印象很深刻。傳統點心要融合新式的口味,要不就非常失敗,要不就不倫不類,龍點心在這平衡,做得很不錯。一龍大滿足🐉一籠有齊所有招牌點心,酸菜魚鳳眼餃,辛香味十足,少少麻辣味停在舌頭上,十分之過癮。蟹粉菠菜香蝦餃,蟹籽爆汁,菠菜味香濃,餃皮煙靭。筍尖蝦餃王則最貼近傳統味道。鹹蛋黃墨魚燒賣彈牙,口感像墨魚滑。松露野菌晶瑩餃,松露味鮮明,餃子餡像平時的素齋。像壽包造型的豌豆桃子,鹹鹹甜甜的。龍餃子🐲迷你牌的一籠大滿足,有四樣我上述提及的點心: 筍尖蝦餃王、松露野菌晶瑩餃、酸菜魚鳳眼餃、蟹粉菠菜香蝦餃。如果那天想輕食,可選這種。口水汁龍脷魚腸粉🐟辣味重,沒魚骨,魚肉和腸粉一樣絲滑,帶點麻味,會讓舌頭麻痹,配上的青瓜絲撈汁也很欲罷不能。甜品 芭樂甘露🍐無花果甘露是文華廳馳名菜,這裏以價錢取勝,又做到十分之清新,入口的微酸可以中和點心的油膩感,果肉和西米、蘆薈可增加口感。甜品 夠薑番薯糖水🍠在點心店裏可以選擇的甜品也很多,薑汁味重,番薯的軟硬度也適中,可以驅寒。地址:灣仔軒尼詩道216-218號地下A&B號舖
[龍點心食評]

一龍大滿足🐉
蟹粉菠菜香蝦餃,蟹籽爆汁,菠菜味香濃,餃皮煙靭。
筍尖蝦餃王則最貼近傳統味道。

龍餃子🐲

口水汁龍脷魚腸粉🐟[私心最愛]

甜品 芭樂甘露🍐

甜品 夠薑番薯糖水🍠

地址:灣仔軒尼詩道216-218號地下A&B號舖
2024-03-12 343 瀏覽
踏入咗龍年,去食龍點心。炸物做得出色,佢哋個一口豆腐入口即溶,伴碟嘅脆穀物也令人食不停!即叫即蒸的創意點心亦好,試咗尋龍記燒賣拼盤,可以一次過試吓6款不同口味的燒賣。我覺得香辣雞軟骨燒賣同埋金蠔髮菜燒賣最好食!仲有松露野菌晶瑩餃,同埋蟹粉菠菜香蝦餃,三文魚籽嘅咸香配合蝦、蟹、菠菜好夾👍🏻我就覺得厚切叉燒腸粉嘅叉燒因為太厚而有啲靭。拉絲菠蘿包入面唔似芝士,似麻薯麻薯多啲。宮廷桂花糕個玫瑰花賣相夠別緻。
踏入咗龍年,去食龍點心。

仲有松露野菌晶瑩餃,

同埋蟹粉菠菜香蝦餃,三文魚籽嘅咸香配合蝦、蟹、菠菜好夾👍🏻

宮廷桂花糕個玫瑰花賣相夠別緻。
2024-03-09
  • 一口豆腐
  • 蟹粉菠菜香蝦餃
2024-03-02 360 瀏覽
已經在此做了預訂,到店時店長跟我們說沒有預訂,但他從沒有翻查資料,態度非常惡劣的跟我們再說沒有預訂,最後,原來是他們寫錯了我的姓名,所以沒有預訂資料,但連一句應該要說的唔好意思、對唔住都無,感覺他們好像做錯也是理所當然的,今時今日這樣的服務態度太差。至於食物方面,只是感覺是一般,完全沒有驚喜,地方細小,非常狹窄,只點了3道菜,但感覺價錢並不是很經濟,有點昂貴,從以上理由,只會一次性交易,沒有下次再光臨,同時並不會推介給親朋戚友,並不值助他免費推介
2024-02-28 306 瀏覽
服務態度差劣同朋友慶祝生日朋友仔話想飲茶,見到呢間野啲點心幾特別,就即管試下。安排咗個門口位,坐咗陣,因為太大風關係,要求換位,完全feel到個侍應唔喜歡既樣,最後都換咗另一張枱既……點餐係掃QR CODE點咗個腸粉黎到係凍既其他野算係正常見到有推廣做會員咪問下侍應點用啲優惠點用囉,佢一句:唔好意思,而家繁忙不如自己睇下APP裡面D條款。😡最後比錢時個收銀又係勁無禮貌,攪到成個mood 都差晒完全唔想再去
服務態度差劣

同朋友慶祝生日

朋友仔話想飲茶,見到呢間野啲點心幾特別,就即管試下。

點餐係掃QR CODE
點咗個腸粉黎到係凍既
其他野算係正常

最後比錢時個收銀又係勁無禮貌,
攪到成個mood 都差晒
完全唔想再去

生日
2024-02-27 282 瀏覽
依家喺灣仔嘅點心舖,年初二睇完煙花行返入去灣仔,發現其實就冇乜餐廳再開㗎啦,咁咪剩返呢間開!入到去坐低呢,其實好多點心呢都賣晒㗎啦,不過冇辦法啦,都要坐低食啦。好似大部份都係燒賣,係唔同種類嘅燒賣!啲點心好精緻,味道都OK啦,點咗個點心嘅拼盤啊,仲有蒸臘味雞飯,仲有叉燒包,仲有一個水煮牛肉做嘅腸粉,真係好鬼辣!我諗呢度啱啲後生仔啦,鍾意啲新花款,我都係鍾意老牌嘅茶樓!今日加二,冇法啦,人哋D伙記咁勤力!

我諗呢度啱啲後生仔啦,鍾意啲新花款,我都係鍾意老牌嘅茶樓!
今日加二,冇法啦,人哋D伙記咁勤力!
2024-02-11
2024-02-18 301 瀏覽
🔹️又到時候嘆吓新派點心🐉🧆🔸️蜆蚧魚肉燒賣🧆魚肉燒賣食得多, 以蜆蚧魚肉, 十分特別, 味道鹹鹹香香🤤🔸️松露野菌晶瑩餃🫐以紫色晶瑩剔透的外皮已經夠吸引😍口感煙煙韌韌, 餡料以濃郁松露配野菌Yummy😋🔸️筍尖蝦餃皇🦐以薄薄外皮, 蝦蝦爽口大粒又彈牙😬🔸️蜜汁义燒腸🌯腸粉細嫩幼滑, 义燒夠惹味😋🔸️醬皇蒸鳳爪🤌醬汁唔會太粉漿, 入味可口🤤🔸️馬拉小籠包🧅皮薄肉質鮮甜多汁👍🔸️豌豆桃子🍑味道唔錯, 唯獨外皮好像甩皮仔咁🤣🤣
🔹️又到時候嘆吓新派點心🐉🧆

🔸️蜆蚧魚肉燒賣🧆
魚肉燒賣食得多, 以蜆蚧魚肉, 十分特別, 味道鹹鹹香香🤤

🔸️松露野菌晶瑩餃🫐

🔸️筍尖蝦餃皇🦐
以薄薄外皮, 蝦蝦爽口大粒又彈牙😬

🔸️蜜汁义燒腸🌯
腸粉細嫩幼滑, 义燒夠惹味😋

🔸️醬皇蒸鳳爪🤌
醬汁唔會太粉漿, 入味可口🤤

🔸️馬拉小籠包🧅
皮薄肉質鮮甜多汁👍

🔸️豌豆桃子🍑
味道唔錯, 唯獨外皮好像甩皮仔咁🤣🤣

早餐
2024-02-10 247 瀏覽
传统和创新结合得非常好!好吃,有趣!每样菜品都很美味。环境也不错,服务态度也好。开车来的可以停大有停车场,很方便。唯一就是不太明白为什么要收20%的服务费,有点出乎意料。
2024-02-10
餐廳主打新派點心💞裝修採用咗馬賽克磚 霓虹招牌等等好啱年輕人嚟嘆菜打卡😻~-👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選❤️‍🔥一龍大滿足 $68一籠六款點心包括筍尖蝦餃皇 酸菜魚鳳眼餃 松露野菌晶瑩餃 蟹粉菠菜香蝦餃 鹹蛋黃墨魚燒賣 同埋豌豆桃子~啱晒第一次嚟 想試多啲唔同款式嘅點心 又想打下卡嘅朋友🫶❤️‍🔥酸菜魚鳳眼餃 $42idiot試完覺得好食到另外嗌多咗一籠👅😹上面有一片魚片 有啲花椒香氣 辣辣哋 好特別~❤️‍🔥鹹蛋黃墨魚燒賣 $42同樣係試完覺得好食到另外再嗌一籠👅👅咬落會爆汁~墨魚加埋鹹蛋黃鹹香 味道好夾😽❤️‍🔥一口豆腐 $58入口好熱 要小心😹份量好多 一口豆腐外皮金黃 外脆內軟~個底有啲炸黃豆 脆脆哋好好咬😋❤️‍🔥脆脆富貴紅米腸粉 $50紅米腸包住咗層炸米網紙 好似炸兩咁~餡料有蝦肉同豬肉 面頭有啲沙律醬點綴配咗三款醬汁 包括麻醬 泰式辣醬同豉油食落幾豐富🤤❤️‍🔥肉鬆馬拉糕 $58馬拉糕好鬆軟 唔會太甜~上面有大量肉鬆 比起一般馬拉糕豐富🤤❤️‍🔥龍芋酥 $42呢款menu無圖 idiot覺得好神秘就嗌嚟試下😹其實即係芋頭酥 食落幾鬆化~但一碟只有3件 仲要都係細細件~-👩🏻‍🍳Idio
餐廳主打新派點心💞
裝修採用咗馬賽克磚 霓虹招牌等等
好啱年輕人嚟嘆菜打卡😻~

👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選

❤️‍🔥一龍大滿足 $68
一籠六款點心
啱晒第一次嚟 想試多啲唔同款式嘅點心 又想打下卡嘅朋友🫶
❤️‍🔥酸菜魚鳳眼餃 $42
idiot試完覺得好食到另外嗌多咗一籠👅😹
上面有一片魚片 有啲花椒香氣 辣辣哋 好特別~

❤️‍🔥鹹蛋黃墨魚燒賣 $42
同樣係試完覺得好食到另外再嗌一籠👅👅
咬落會爆汁~
墨魚加埋鹹蛋黃鹹香 味道好夾😽

❤️‍🔥一口豆腐 $58
入口好熱 要小心😹
份量好多 一口豆腐外皮金黃 外脆內軟~
個底有啲炸黃豆 脆脆哋好好咬😋
❤️‍🔥脆脆富貴紅米腸粉 $50
紅米腸包住咗層炸米網紙 好似炸兩咁~
餡料有蝦肉同豬肉 面頭有啲沙律醬點綴
配咗三款醬汁 包括麻醬 泰式辣醬同豉油
食落幾豐富🤤
❤️‍🔥肉鬆馬拉糕 $58
馬拉糕好鬆軟 唔會太甜~
上面有大量肉鬆 比起一般馬拉糕豐富🤤
❤️‍🔥龍芋酥 $42
呢款menu無圖 idiot覺得好神秘就嗌嚟試下😹
其實即係芋頭酥 食落幾鬆化~
但一碟只有3件 仲要都係細細件~
👩🏻‍🍳Idiots食過就算

⚡️蟹粉菠菜香蝦餃
有三文魚籽點綴☺️唔腥 同蝦餃都幾夾
不過蟹粉同菠菜味唔算好出~

⚡️松露野菌晶瑩餃
餃皮係藍色嘅!😆
入面有四種野菌碎 有木耳幾清爽~
不過松露味就唔太出

⚡️筍尖蝦餃皇
蝦餃皮薄大大粒 入口爽口啖啖肉😻
不過對比起其他款式嘅餃就唔算特別~

⚡️大澳蝦醬鮮魷卷 $58
外層嘅米網紙炸到脆卜卜🥰
食到啖啖蝦肉同鮮魷☺️
但蝦醬味唔算好出~
⚡️鳳尾蝦多士 $58
炸得香脆可口 每件上面都有啲蝦咁~
但份量較少 偏細件
⚡️拉絲菠蘿包 $38
無拉絲🥲個餡比較似係麻糬🤔
Idiot仲試咗鳳爪拼金錢肚同鳳爪排骨飯
都係比較普通~
2024-01-19
2024-01-28 322 瀏覽
鋪頭面積已經細 店長不停大聲吆喝店員和客人,整體體驗來講很差食物質素一般 燒賣沒有驚喜最出色是龍芋酥和松露餃其他都很一般人均消費算是挺經濟客戶9成都是旅客可以用遠程排隊app先取等候籌

食物質素一般
燒賣沒有驚喜
最出色是龍芋酥和松露餃
其他都很一般
人均消費算是挺經濟
客戶9成都是旅客
可以用遠程排隊app先取等候籌

今次來到呢間灣仔嘅餐廳,真係一個讓味蕾翻雲覆雨🌪嘅體驗!好多款嘅點心都出奇不意,好似滷水鵪鶉蛋燒賣,呢個組合實在太神奇喇!燒賣因為有咗滷蛋增添咗一種深厚滋味,微噴辣香,令人一試難忘。蟹粉菠菜香蝦餃嘅新鮮度真係一流,蝦肉彈牙,而菠菜嘅清新感覺就像係在炎炎夏日中飲到一大杯涼快檸檬水咁清新怡人。嗰啲香滑嘅黑金流沙包,咬落去流出嘅熱滾滾黑糖砂糖好夠哂意思啊😍!高級嘅灣仔飲食體驗又點少得一試佢地嘅飲品,紅豆沙奶蓋滑過任何我飲過嘅奶蓋飲品,令人唔可以唔再嚟多幾次。整體回到呢個地方,感覺就似食咗一頓新潮又滿足嘅午餐,非常值得推介嚟一個悠閒嘅周末與三兩好友共享🍽️🥟。離開後,腦海之中依然揮之不去嗰碗口水汁龍利魚腸粉嘅微辣與鮮美,完全係想起都會咀嚼餘韻嘅一餐!下次,我一定會再返嚟試下其他款點心,或者再次感受下嗰令人意猶未盡嘅黑金流沙包。

2023-12-28 477 瀏覽
今晚接左Gavin放學之後,搵埋婆婆一齊去灣仔人氣高既 @lungdimsum 飲夜茶✨之前聽講啲點心精緻又好味🤤今餐食到好飽好滿足呀😍睇menu淨係燒賣已經好多種款式,燒賣控必到啊❗️🌟港原味燒賣拼盤(6粒) $68呢個拼盤有6粒燒賣😙分別有懷舊燒賣/粟米肉粒/甜梅菜扣肉/芫荽馬蹄/沙嗲牛頸脊/蜆蚧鯪魚球💛粟米肉粒燒賣好食🤤Gavin食到好滋味!!呢個拼盤係期間限定架~去到2024年1月31日就無喇🥹一份就可以試晒咁多隻味,如果自己一個過嚟下午茶食一份都好滿足😛🌟鹹蛋黃墨魚燒賣 $44墨魚好彈牙😆墨魚膠包住流心鹹蛋黃…係爆汁既燒賣!!無諗過鹹蛋黃同墨魚可以咁夾🥹🌟龍芋酥 $42好酥脆!食落好似芋角咁~餡料係芋頭同埋肉粒,好足料!🌟鳳爪排骨飯 $58滿滿既排骨同埋鳳爪😍肉質嫩滑~係我想食到既口感!!Gavin媽我真係好鐘意食鳳爪排骨飯😙🌟煙肉蘿蔔糕 $32煙肉一啲都唔乾,蘿蔔糕口感好好唔會一咬就散開哂勁粉🤓配埋沙律醬好好味!🎉適逢兩周年~每日2:30pm後仲有限量供應既「周年三寶」tim啊❗️限定到12月31日就無嚕🫶🏻-酸奶兔兔-蟹粉菠菜香蝦餃(放上魚子做點綴)-芒果忌廉糯米糍仲有其他款

🌟港原味燒賣拼盤(6粒) $68

🌟鹹蛋黃墨魚燒賣 $44

🌟龍芋酥 $42
好酥脆!食落好似芋角咁~餡料係芋頭同埋肉粒,好足料!

🌟鳳爪排骨飯 $58

🌟煙肉蘿蔔糕 $32

-酸奶兔兔
-蟹粉菠菜香蝦餃(放上魚子做點綴)
-芒果忌廉糯米糍

仲有其他款既點心同埋甜品都好想試🤤特別係宮廷點心、脆脆富貴紅米腸粉同埋椰皇系列!有機會一定要再過黎試🫶🏻

📍龍點心
灣仔軒尼詩道216-218號地下A&B號舖

#龍點心 #lungdimsum #港式點心 #港式味道 #香港茶樓 #飲茶文化 #創意料理 #hongkongbaby #hongkongbabyboy #90後媽媽 #育兒 #香港媽媽 #寶寶日常 #育兒日常 #港媽日常 #hkbabyboy #香港bb #hkkidsmodel #hkbbmodel #babyphotography #hkbabyphotography #photoshooting #親子好去處 #親子玩樂 #育兒日記 #hkfoodieblogger #hkfoodie #hkmamablogger #hkmamabloggers #親子KOL
2023-12-19
2023-12-18 372 瀏覽
仔仔內裡係個老靈魂,由細到大都特別鍾意飲茶食點心呢排出街去到邊都見到 龍點心,各區都有分店據點,咁犀利,一於帶阿仔嚟試試佢!呢度經典點心有,新派創意點心都有! 特別推介燒賣控一定要嚟試吓呢度D燒賣,燒賣關注組ALERT港原味燒賣拼盤 一共6款口味,經典燒賣fusion各種港式口味情懷,好新穎又幾好食!鹹蛋黃燒賣 好驚喜喎! 魚肉部分用咗墨魚滑,彈牙鮮味,內裡有爆汁鹹蛋黃漿,好食!龍芋酥 外層香酥,芋頭味濃,係芋角嘅變奏版一口咸水角 熱哄哄即叫即炸,脆卜卜,係我嘅必點蝦餃﹑叉燒包係仔仔至愛,都好足料,都有水準以上發揮以後想食點心,去茶樓以外又多個選擇luuu!

仔仔內裡係個老靈魂,由細到大都特別鍾意飲茶食點心

呢度經典點心有,新派創意點心都有!
特別推介燒賣控一定要嚟試吓呢度D燒賣,燒賣關注組ALERT

港原味燒賣拼盤

鹹蛋黃燒賣

龍芋酥
外層香酥,芋頭味濃,係芋角嘅變奏版

一口咸水角
熱哄哄即叫即炸,脆卜卜,係我嘅必點

蝦餃﹑叉燒包
係仔仔至愛,都好足料,都有水準以上發揮

以後想食點心,去茶樓以外又多個選擇luuu!
  • 龍芋酥
  • 鹹蛋黃墨魚燒賣