2021-12-01 144 瀏覽
今次呢間唔負評唔得😡😡因為唔想去到企門口慢慢等所以預早十五分鐘係App落定單諗住去到即刻有得拎點知去到見到店員坐係到玩緊電話🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️我問佢,佢先睇單開始沖咁其實我預早落單俾錢做乜?岩鹽芝士奶蓋烏龍 $28 😵😵0分呢杯真係超難飲!芝士?!邊忽芝士呀,睇過?佢個奶蓋係勁甜勁假好似溶左既白兔糖咁既味🤮🤮但個茶底又勁苦2樣合埋一齊勁難頂我唔鍾意浪費食物,但最後都頂唔順掉左半杯🤢🤢我差啲俾負分佢!益力多綠茶 $26 🤐🤐4分呢杯味道正常,因為主要都係益力多味茶味超淡同埋少冰左之後,都仲係極多冰我不如自己拎十蚊買排益力多慢慢飲算🤗🤗
今次呢間唔負評唔得😡😡

因為唔想去到企門口慢慢等
所以預早十五分鐘係App落定單
諗住去到即刻有得拎
點知去到見到店員坐係到玩緊電話🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
我問佢,佢先睇單開始沖
咁其實我預早落單俾錢做乜?

岩鹽芝士奶蓋烏龍 $28 😵😵
0分
呢杯真係超難飲!
芝士?!邊忽芝士呀,睇過?
佢個奶蓋係勁甜勁假
好似溶左既白兔糖咁既味🤮🤮
但個茶底又勁苦
2樣合埋一齊勁難頂
我唔鍾意浪費食物,但最後都頂唔順掉左半杯🤢🤢
我差啲俾負分佢!
益力多綠茶 $26 🤐🤐
4分
呢杯味道正常,因為主要都係益力多味
茶味超淡
同埋少冰左之後,都仲係極多冰
我不如自己拎十蚊買排益力多慢慢飲算🤗🤗
2021-10-23 114 瀏覽
用外賣app睇到想試下新野,預早叫左杯葡萄柚綠茶,order完20分鐘去到位店員先慢慢行過黎核對訂單開始沖,未到之前似乎一直係店內遠離收銀位置玩手機😅唯有望住佢沖杯野飲,店員用番唔知幾耐之前用完無洗既搖杯,開水喉沖水想洗,但都未倒晒d水就落粉紅色既糖漿入去,加d事先揸好連隔擺埋一邊唔知幾耐既檸檬汁,再倒茶底,以為係葡萄柚果汁加茶底但原來係糖水同檸檬汁合成。。。叫左半糖,但依然甜到飲唔到茶味,杯野飲唔到落去
叫左半糖,但依然甜到飲唔到茶味,杯野飲唔到落去
2021-10-01 105 瀏覽
未試過既值得去試💕店員好好會主動推介搭配同茶底我同個朋友睇完openrice突登一齊去試..試完之後我地兩個都覺得好好味我試左黑糖波霸厚鮮奶珍珠勁有咬口超好食🧋仲要成杯野飲唔係得個甜字飲落其實都幾有層次感而我朋友試果杯就係桂花白玉珍珠厚奶茶佢話如果唔鐘意太甜既珍珠可以試佢桂花白玉珍珠..好清爽清新.而奶茶底都好飲我地兩個試完都覺得值得再去又唔貴又好飲店員又nice主動總之下次會再去試埋其他野飲啦佢有D特調都好似好得意咁
未試過既值得去試💕

飲落其實都幾有層次感
而我朋友試果杯就係
桂花白玉珍珠厚奶茶

佢話如果唔鐘意太甜既珍珠
可以試佢桂花白玉珍珠..
好清爽清新.而奶茶底都好飲
我地兩個試完都覺得值得再去
又唔貴又好飲店員又nice主動
總之下次會再去試埋其他野飲啦

佢有D特調都好似好得意咁

2021-10-01 74 瀏覽
之前同朋友諗住去試下,順便可以拎到我鍾意嘅idol嘅杯套,叫咗杯前男友酸溜溜覺得酸酸甜甜好好味。之後再經過仲飲埋佢哋個招牌田仔波霸厚鮮奶。兩樣都好好飲呀~~正~價錢又唔係好貴。嗰個店員又靚,仲好有耐心咁介紹。暖暖~
2021-09-28
5 分鐘 (外賣自取)
  • 田籽波霸厚鮮奶
2021-07-08 170 瀏覽
某日諗住搵下旺角有咩野飲買意外發現openrice落單有折就買黎試飲啲野飲名都幾搞笑,飲過好幾款都唔錯密青檸蘆薈少甜 - 係蜜糖水加左新鮮青檸汁,仲比左超多蘆薈。大熱天時好清新鮮渴。蜜檸檬烏龍同蜜檸檬紅茶 - 茶底加新鮮檸檬汁,最欣賞店舖係落新鮮檸檬汁而唔係成片檸檬掉落去古意冬瓜青檸 - 唔會好甜,不過就無咩冬瓜茶味,落得太少份量,冰溶左之後直頭同飲水差唔多珍珠厚奶茶 - 飲過幾次都覺得好飲,珍珠好咬,茶同珍珠都唔會好甜
某日諗住搵下旺角有咩野飲買
意外發現openrice落單有折就買黎試飲
啲野飲名都幾搞笑,飲過好幾款都唔錯

2021-04-26 236 瀏覽
用openrice買完一陣間,apps都顯示拎得,點知同男朋友去到,見到個男職員坐喺收銀個位度訓緊教😒要我嗌左幾次「唔該⋯」佢先醒🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️以為拎得啦,條友訓醒先起身沖😒真係燥燥地。。杯野又唔好飲。。我叫左雲石香芋厚奶,見住佢沖先發覺原來所謂既厚奶係喺攪拌機到倒出黎,大佬啊,而家天氣禁熱,呢間野將啲打完既厚奶放室溫,乜細菌都出黎啦!男朋友叫左杯忘情水,比起我果杯都算係OK啦,不過都係唔推薦!!!再次強調大家,千萬唔好貪平!您會後悔的

再次強調大家,千萬唔好貪平!您會後悔的
2021-04-19
10 分鐘 (外賣自取)
2021-04-04 193 瀏覽
琴日落order 後10分鐘就諗住落去攞嘢飲,去到比店員睇取餐號碼,店員這個時間還坐在收銀機前面玩手機,直至我們説取餐才開始製作飲品!態度極度不行,什麼也不說,以後都不會再幫襯這間舖頭!

態度極度不行,什麼也不說,以後都不會再幫襯這間舖頭!
2021-02-24 252 瀏覽
因為OpenRice外賣自取優惠,所以買咗兩杯珍珠厚奶茶,諗住去到就有得拎啦,點知店員喺唔睇外賣自取嘅訂單 所以我地去到先整,好彩好快就攞得。兩杯分別係烏龍茶和綠茶底,奶味重,珍珠都有少少黑糖味,有咬口,最特別喺order左無糖嘅烏龍茶,飲落真喺冇加任何糖水,對我梨說岩岩好
2020-12-14 365 瀏覽
用openrice外賣自取優惠但奶蓋真心伏,唔知腥定縮味。勉強飲埋個茶底,茶底同珍珠正常水準,真心冇下次。24蚊杯奶蓋,仲要去到先整,但又接左單。杯野好快整到手,唔知奶蓋放左幾耐,唔推薦奶蓋系列。
24蚊杯奶蓋,仲要去到先整,但又接左單。
杯野好快整到手,唔知奶蓋放左幾耐,唔推薦奶蓋系列。

岩盬芝士奶蓋加珍珠
2020-11-17 308 瀏覽
窮遊香港-旺角最高CP值茶飲呢間用openrice外賣自取一杯都係$10-$13加2種珍珠都係加$3佢仲有形形色色嘅信用卡優惠如果用HSBC既卡星期六至一買$90減$60‼️假設買最平$10一杯 買9杯都係都係$30‼️買9杯都係都係$30‼️買9杯都係都係$30‼️真係平到癲 ‼️所以推介返俾各位朋友仔.⭐️蜜青檸蘆薈$13 加2種珍珠$3👌🏻青檸蜜幾香甜 👍🏻蘆薈肉大粒好咬 蘆薈份量都多👍🏻加埋兩種珍珠 配料有成半杯 每啖都有.⭐️玫瑰厚奶綠$13👌🏻奶幾滑 有玫瑰香 綠茶唔算濃 整體好清新.珍珠方面👍🏻芒果蒟蒻珍珠 質感似椰果蒟蒻果類 飲好多都唔會食濟🤔蔗糖白玉珍珠方面 因為佢冰都幾凍👎🏻珍珠口感好快會凍到偏實黑糖珍珠 唔太有黑糖味 質感同上.整體珍珠可以做好啲 CP值‘最高’嘅一間店 沒有之一.#田籽茶事.⭐️評分:味道:3.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:5/5
窮遊香港-旺角最高CP值茶飲
環境:-/5
服務:-/5
抵食:5/5
2020-08-25 433 瀏覽
《隱世創意茶飲🤩》———————————————-#田籽茶事 😍真心推介嘅呢間茶飲小店,杯杯都好與眾不同,超有創意!🤟🏻-黑糖珍珠厚鮮奶嘅奶香味濃,黑糖珍珠偏軟淋,唔會死甜配搭咗炭培烏龍好夾🥤拎嘢飲嘅時候,店員仲特登好細心咁提醒我哋,先飲一啖茶先再攪勻吃珍珠,層次好分明👍🏻👍🏻-而佢啲得意特調嘅名超級好搞笑,「香港好難混」、「容易受傷的男人」、「不能說的秘密」,杯杯都好吸引,認真盞鬼😝我哋就叫咗杯「忘情水」,冬瓜青檸用上新鮮鮮榨青檸汁,味道酸甜,感覺清爽天然,相當解渴!重點係個珍珠,我哋簡咗蔗糖白玉珍珠,好特別呀,好有咬口,帶點微甜😋-喺Openrice而家做緊全單半價,超級抵deal🍌可能因為位置偏遠左啲,隱世咗啲,唔留意就好容易錯過咗,所以我哋星期日下畫去都唔算多人。希望可以幫呢間小店宣傳吓,推薦大家去試呀!❤️-P.S:飲完之後先發現原來有個網紅牆可以手卡😂 下次幫襯去再補返先~-⭐ 參考價錢︰(已折扣)黑糖波霸珍珠厚奶茶配炭培烏龍:$14「忘情水」古意冬瓜青檸:$14-🍌 抵deal 指數:9/10💰人均消費:$14
《隱世創意茶飲🤩》
———————————————-
#田籽茶事 😍
真心推介嘅呢間茶飲小店,杯杯都好與眾不同,超有創意!🤟🏻
⭐ 參考價錢︰(已折扣)
黑糖波霸珍珠厚奶茶配炭培烏龍:$14
「忘情水」古意冬瓜青檸:$14
🍌 抵deal 指數:9/10
💰人均消費:$14
2020-08-23
5 分鐘 (外賣自取)
2020-07-24 398 瀏覽
叫岩鹽芝士奶蓋鐵觀音,救命,叫茶底唔比人減糖都已經好無奈,未試過叫奶蓋茶唔比減糖,一飲甜到我,救命,share比朋友飲都話痴線,咩黎㗎!點解茶唔比減糖?甜到飲唔到。係屋企加左一倍的冰,都好甜,好失望!
係屋企加左一倍的冰,都好甜,好失望!
外賣送餐
2020-07-18 326 瀏覽
叫珍珠厚奶茶轉桂花珍珠。唔錯。烏龍茶底無伏。建議飲下但觀音就仲有茶葉可能係茶包穿左。身邊同事要自己整走用優惠價半價真係好平。十四一杯抹茶鮮奶又係正。可以再試。正
叫珍珠厚奶茶轉桂花珍珠。唔錯。
烏龍茶底無伏。建議飲下
但觀音就仲有茶葉
可能係茶包穿左。身邊同事要自己整走
用優惠價半價真係好平。
十四一杯
抹茶鮮奶又係正。
可以再試。

桂花珍珠
桂花珍珠
2020-06-17 340 瀏覽
今日突然間好想飲芝士奶蓋可惜附近都冇東喜茶...咁啱上網search到依一間山長水遠去咗買叫咗個芝士奶蓋...點知出事了真係麻麻🤦🏻‍♀️蘇味好重又好咸叫埋身邊啲朋友試一試佢哋都擰晒頭....有少少晒quota嘅感覺少冰都仲係好多冰不過算啦夏天都還可以勉強接受但不能不說佢個珍珠鮮奶Plus幾好飲珍珠幾有咬口不過怕甜嘅真係要諗一諗因為真係幾甜下芝士奶蓋系列真係不了..但珍珠鮮奶可以一試 下次都會再買嘅
今日突然間好想飲芝士奶蓋
可惜附近都冇東喜茶...
咁啱上網search到依一間
山長水遠去咗買

叫咗個芝士奶蓋...點知出事了
真係麻麻🤦🏻‍♀️蘇味好重又好咸
叫埋身邊啲朋友試一試
佢哋都擰晒頭....
有少少晒quota嘅感覺

少冰都仲係好多冰
不過算啦夏天都還可以勉強接受

但不能不說佢個珍珠鮮奶Plus幾好飲
珍珠幾有咬口
不過怕甜嘅真係要諗一諗因為真係幾甜下

芝士奶蓋系列真係不了..
但珍珠鮮奶可以一試
下次都會再買嘅
  • 珍珠厚奶茶
2019-09-28 1214 瀏覽
平時比較少飲台式飲品既我, 見open rice 有promotion, 就買一、兩杯飲下。 今日試下田籽茶事既紫薯, 無想過又幾好飲, 店員仲好有禮貌甘解釋哪一種比較淡, 亦強調不加糖。 同時都有問我, 如果你想去冰,可選擇去冰或熱飲。 好窩心....之前試過幾他店, 紫薯好甜, 但這間都算過得去。 甜度適中⋯濃濃的紫薯味配上日本鮮奶。好味

濃濃的紫薯味配上日本鮮奶。好味
紫薯鮮奶
紫薯鮮奶