2018-07-11 58 瀏覽
同姊妹們飯聚梗係唔少得慢慢食再飲少少酒啦,今次我地就試呢間酒吧飲品食物方面都幾多選擇主食配有餐湯,味道濃郁前菜就order左煙三文魚薯仔沙律,沙律菜夠新鮮,煙三文魚都好香呢杯係Show Ball,酒味唔會濃,適合女仔飲Lady killers,少少酸酸地幾開胃Swimming Pool,有少少椰子酒味,甜甜地,酒精度一樣唔高主菜係黑毛豬鞍火腿,黑毛豬肉質比想像中嫩滑,味道唔錯墨魚墨汁繪義大利飯,賣相已經好特別,墨魚食落一d都唔韌,味道唔會太濃,啱啱好煙肉芝士薯條,食飽飽又未想走住就叫左d小食,薯條炸得好鬆脆蜜糖雞翼好甜好sweet埋單價錢唔貴
飲品食物方面都幾多選擇
主食配有餐湯,味道濃郁
呢杯係Show Ball,酒味唔會濃,適合女仔飲
Lady killers,少少酸酸地幾開胃
主菜係黑毛豬鞍火腿,黑毛豬肉質比想像中嫩滑,味道唔錯
煙肉芝士薯條,食飽飽又未想走住就叫左d小食,薯條炸得好鬆脆
蜜糖雞翼好甜好sweet
埋單價錢唔貴
2018-07-06 59 瀏覽
香炸原隻軟殼蟹扁意粉-$168(包餐湯及蒜蓉包)軟殼蟹相比外面餐廳食到嘅都算大隻,又夠多肉香脆,扁意粉偏淡,不過加左吞拿魚就中和咗唔少個人幾鍾意佢附送嘅南瓜湯,夠香甜之外,仲有少少南瓜蓉同蘑菇蒜蓉包亦可以點湯一齊食,別有一番風味呀!法國鵝肝配美國草飼厚切S級牛柳-$298(包餐湯及蒜蓉包)軟腍又香氣直迫嘅鵝肝加上勁厚切S級牛柳,完全係極級邪惡,不過牛肉有少少韌,但肉質依舊細嫩又有肉汁嘅整體評分:4/5
香炸原隻軟殼蟹扁意粉-$168(包餐湯及蒜蓉包)
香炸原隻軟殼蟹扁意粉

個人幾鍾意佢附送嘅南瓜湯,夠香甜之外,仲有少少南瓜蓉同蘑菇

蒜蓉包亦可以點湯一齊食,別有一番風味呀!

法國鵝肝配美國草飼厚切S級牛柳-$298(包餐湯及蒜蓉包)
法國鵝肝配美國草飼厚切S級牛柳

整體評分:4/5
2018-06-26
香炸原隻軟殼蟹扁意粉
法國鵝肝配美國草飼厚切S級牛柳
2018-06-30 59 瀏覽
今晚,我在旺角街頭遇見Yummy...世界盃來了,店面掛滿一支又一支國旗,餐廳色調以紅黑為主,裝修有格調,播著輕快音樂,頓時氣氛變得濃厚。仲未開波,店內只有我1人,朋友要遲d先黎到,我唯有快D食飽先有力跟大家睇波叫囂 接近深夜,呢場直播比賽應該會爆場吧!意外地聞不到煙味,抵讚!餐牌方面,主菜由意粉至高級扒類,大致約$120-300不等,包蒜蓉包及餐湯,而小食及飲品可額外加跟餐價錢,還有水煙、甜品、特色餐飲、手工啤酒、小食等等!OPENRICE網上於某時段預訂有折!橙汁菠蘿冰$48(跟餐價)黎到酒吧,點都要叫杯野飲下!外表吸引,迎合夏日炎炎熱帶feel,味道酸酸甜甜,唔錯!其實同朋友一齊叫杯野飲,摸下杯底,燈光昏黃,環境氣氛合適,是一個談天說地的好地方~~~蒜蓉多士:咬下去頗香脆,幾濃蒜蓉味。忌廉湯:西湯入口幼滑,不杰身,味道可以,個人喜歡配蒜蓉多士一流。珍寶芝士帆立貝蟹肉龍蝦汁意大利飯$178有2隻帆立貝,不過帆立貝比想像中細小,有點失望;伴有沙律菜伴沙律汁,爽脆清甜,減去油膩感;濃香的龍蝦汁黏滿粒粒意大利飯,啖啖juicy,煙煙靭靭,每口飯夾帶著絲絲蟹肉,口感十足。食飽飽等朋友過黎,
今晚,我在旺角街頭遇見Yummy...

接近深夜,呢場直播比賽應該會爆場吧!

意外地聞不到煙味,抵讚!

橙汁菠蘿冰$48(跟餐價)

蒜蓉多士:咬下去頗香脆,幾濃蒜蓉味。

珍寶芝士帆立貝蟹肉龍蝦汁意大利飯$178

食飽飽等朋友過黎,不知不覺店內越來越多客人,應該都係齊齊睇波支持世界盃,非常期待!
2018-06-26
  • 橙汁菠蘿冰
  • 珍寶芝士帆立貝蟹肉龍蝦汁意大利飯
2018-06-28 43 瀏覽
呢排踢緊世界盃小組賽,全城對於足球既狂熱同參與程度都可謂火爆!當然要睇波首選緊係酒吧啦,氣氛好之餘仲可以飲下野食下野,十分有feel。今日同朋友去食飯,行入廣華街就見到呢間餐廳,又有酒吧既特色,於是決定入內一試餐廳入面都幾好坐,當然唔少得睇波既電視今晚要飲飽食醉,咁呢間餐廳就有dinner set, 價錢合理餐湯好飲,味道好香,加埋個蒜蓉包一流飲下野食下野當然唔少得d香口既野食,呢個德國咸豬手夠脆夠香口!

餐廳入面都幾好坐,當然唔少得睇波既電視

餐湯好飲,味道好香,加埋個蒜蓉包一流

呢間餐廳既可以食晚餐,又可以直落飲嘢,離地鐵站雖然比較遠,但係附近都有好幾間呢一種酒吧,氣氛都唔錯,而且呢間鋪頭對住小巷,旺中帶靜。同朋友一人點左一個dinner set,$138跟一個餐湯同埋蒜蓉包,蒜蓉包非常好味。其中一個晚餐set加錢轉「德國巨型脆皮嫩滑咸豬手」(額外加$60), 一人個人食就太heavy,share 食就岩岩好。鹹豬手皮脆肉滑,脂肪亦都不多不少,味道非常足,而且鋪頭仲幫你起晒啲肉出嚟方便用餐。P.S. 聽日仲要返工所以冇點酒飲 😭😭 但係喺度睇波飲酒一定好正

餐湯

德國巨型脆皮嫩滑咸豬手
芝士三文魚龍蝦汁意大利飯
Fire  Tornato火龍捲
2018-06-23 1650 瀏覽
世界盃嚟啦,係時間要落酒吧睇世界盃。 朋友帶左我去一間冇乜煙味嘅酒吧食飯同埋睇世界盃。一個dinner,大約都係100到200左右,同普通西餐廳差唔多,佢包一個湯加蒜蓉包,飲品要另外加錢。忌廉薯仔湯,薯仔打散場,個湯好味但係又好質感。仲有啲洋蔥甜。龍蝦汁藍青口煙三文魚蜆肉扁意粉。 煙三文魚,冇乜筋, 唔會好鹹。小白蜆和藍青口,用白酒煮過,酒味香濃。扁意粉的醬汁好特別,有啲似薯仔汁,但係又有好濃嘅芝士味,而且有三色椒好清甜。點了一杯blue yellow, 菠蘿橙汁梳打。他好似去咗沙灘, 蔚藍色的海下面又滑的細沙。好重菠蘿味,德國巨型脆皮豬手$258,製作需時大約要20分鐘。我覺得豬手係一定要睇世界盃食嘅,因為可以一班朋友一齊分享好開心。每個人食少少又唔會覺得好煎炸油膩。,最好就係一路飲住啤酒一路食豬手好開心。豬手外皮好脆。最中意係佢起曬啲用,喺一嚿一嚿叉來食。strawberry nijito薄荷味好重,如果喜歡士多啤梨的人,我會推介這一款。真係好開心,一路食住美食,一路睇住四年一度世界盃。滿分為10分(1分最低,10分最高)食物:8環境:8衛生:8服務:8價錢: 7舒適度:8.5總分

忌廉薯仔湯,薯仔打散場,個湯好味但係又好質感。
仲有啲洋蔥甜。

龍蝦汁藍青口煙三文魚蜆肉扁意粉。
煙三文魚,冇乜筋, 唔會好鹹。
小白蜆和藍青口,用白酒煮過,酒味香濃。

點了一杯blue yellow, 菠蘿橙汁梳打。
他好似去咗沙灘, 蔚藍色的海下面又滑的細沙。
好重菠蘿味,

豬手外皮好脆。最中意係佢起曬啲用,喺一嚿一嚿叉來食。

strawberry nijito
薄荷味好重,如果喜歡士多啤梨的人,我會推介這一款。

真係好開心,一路食住美食,一路睇住四年一度世界盃。

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:8
環境:8
衛生:8
服務:8
價錢: 7
舒適度:8.5
總分:8
2018-06-20 46 瀏覽
尋日打完街場排球,跟住同女朋友試下,龍蝦汁三文魚意粉。龍蝦汁裏面有淡淡濃香嘅芝士味,因為以前曾經係意大利做嘢, 我食得出係意大利當地特有嘅FORMAGGIO, 一般本地餐廳唔多有。FORMAGGIO 曾經起意大利米蘭當地選為三大芝士之一, 為18世紀意大利,貴族喜愛食用。配上,煙肉三文魚, 簡直是絕配。作為食家感覺到非常驕傲.就好像愛情遇上對的人一樣, 即使是有詏撬, 但最後味道是非常濃郁及,清香。一生祇有一個最愛。心中如韻, 感覺是永遠。
尋日打完街場排球,跟住同女朋友試下,龍蝦汁三文魚意粉。
配上,煙肉三文魚, 簡直是絕配。
作為食家感覺到非常驕傲.
一生祇有一個最愛。
心中如韻, 感覺是永遠。
2018-06-08 54 瀏覽
行行下槍街勁大雨,就入左呢間餐廳醫下肚避下雨,昏黃既燈光伴隨歐美pop music,裝潢有好多手工啤酒樽,仲有得食水煙,環境都幾舒服。係正馬路旁正好靠音樂蓋過街外既車聲,內部雖然唔大,但座位都寬敞,間隔又唔會迫到聽到隔離台講咩,我就點左個晚餐,一向鍾意食墨魚汁麵,一睇就揀中佢!晚餐時段佢跟埋個蒜蓉多士同餐湯,湯我飲到d蝦同少量蕃茄,好醒胃,蒜蓉多士亦都香口又夠脆,岩岩焗起,撈湯齋食都好正,食完服務員好快就幫我收去d吉盆吉碟,服務好周到,唔洗好耐,墨魚汁魷魚闊麵就黎到,個汁好香牛油味,闊條麵都均勻撈到d汁,好好味,魷魚係魷魚圈,唔會硬到橡膠咁,都好食個麵份量唔算多,我一個女仔食岩岩好,如果聽日唔洗返工我一定叫多支啤酒啤一啤佢!

2018-06-08 49 瀏覽
出到黎旺角食飯,太多餐廳令人心大心細,上OpenRice 見到呢間係廣華街既餐廳有唔少好評,一於就食佢啦。以為早到唔會太多人,但晚飯時間開始都坐滿咗一半餐廳,睇黎呢間餐廳味道應該唔錯。我叫咗份黑毛豬鞍火腿見到相入面切出黎好多肉汁,睇到都流口水。是日餐湯係黑松露忌廉湯,黑松露同忌廉不嬲都夾,呢個組合既湯無得輸~蒜蓉包好香,落咗牛油既蒜蓉非常出味,正~豬鞍黎啦!不出所料大大份,切出黎見到入面都係熟晒既,非常好~食豬最緊要熟!呢份豬鞍肉感厚實,點埋醬汁食夠晒香,唔夠仲有半個焗薯比你食,飽晒👍等我下次再試埋羊同埋牛,睇下係咪都咁有水準先。

我叫咗份黑毛豬鞍火腿見到相入面切出黎好多肉汁,
睇到都流口水。

蒜蓉包好香,落咗牛油既蒜蓉非常出味,正~

豬鞍黎啦!
不出所料大大份,切出黎見到入面都係熟晒既,
非常好~食豬最緊要熟!
等我下次再試埋羊同埋牛,睇下係咪都咁有水準先。
1K
2018-06-07 45 瀏覽
喺旺角鬧市嘅酒吧餐廳好多,而呢間yummy都算唔錯,由資深嘅前酒店大廚領軍,而餐廳嘅環境裝修都豐常舒適。不過,M佬去咗工幹,所以今日只好自己一個晚餐,好彩仲有輕柔舒暢嘅音樂陪我共餐。芝士帆立貝龍蝦汁意大利飯味道香濃,飯粒索晒龍蝦汁,夠晒creamy,而飯粒煙煙靭靭,做到意大利飯嘅基本要求。而帆立貝鮮味十足,唔細粒,加上芝士比例配合得好好,都算唔錯。香炸辣味脆雞翼一碟有4隻雞翼,價錢嚟講都算貴,好彩味道唔差,少少辣,炸到脆卜卜,肉質嫩口,可以平少少就好喇。

芝士帆立貝龍蝦汁意大利飯

香炸辣味脆雞翼

2018-06-07
2018-05-31 59 瀏覽
朋友早排去過呢間餐廳食飯,話可以一邊食飯一邊睇波,仲有野飲tim! 今日就同朋友再黎食晚餐。店鋪小巧,但係應有盡有,西餐、甜品、酒水咩都有。角落仲有個位可以比人掟飛標tim!我點咗個龍蝦黃金燴飯,未上菜之前飲咗佢既黑松露忌廉湯,好creamy,黑松露味好濃,正蒜蓉包焗得香脆,好多蒜蓉,味道充滿晒成個口,如果可以食多幾件就好啦主菜終於到,大半隻龍蝦伴住黃金飯,睇到都流晒口水龍蝦肉結實,如果想嫩小小可以叫佢唔洗煮咁耐,視乎個人口感💕黃金飯值得一讚,有忌廉、蝦絲、飯混埋一起煮,好鮮甜下次有時間飲埋野先!

主菜終於到,大半隻龍蝦伴住黃金飯,睇到都流晒口水

龍蝦肉結實,如果想嫩小小可以叫佢唔洗煮咁耐,視乎個人口感💕

黃金飯值得一讚,有忌廉、蝦絲、飯混埋一起煮,好鮮甜

下次有時間飲埋野先!
2018-05-30
2018-05-30 56 瀏覽
旺角愈黎愈多酒吧餐吧,聽朋友話呢間幾好就黎試下。我叫左芝士大啡菇意大利飯,大啡菇同芝士好夾,個菇又好juicy。個意大利飯系芝士白汁,好濃芝士味,個飯又唔會煮到太硬,幾好食。朋友叫左墨魚汁墨魚闊條麵,墨魚份量不少,個闊條麵煮到勁入味,有d似系河粉質地。但小心食完成口都黑晒。最後甜品叫左牛奶心太軟,好少見有呢隻味既心太軟。味道唔似牛奶味,反而似流沙奶黃,不錯。但最驚喜系佢伴碟既藍莓雪糕,有好新鮮既藍莓味,唔系糖醬既感覺,似系自家製。整體呢間幾好食。
旺角愈黎愈多酒吧餐吧,聽朋友話呢間幾好就黎試下。

整體呢間幾好食。
2018-05-30 58 瀏覽
職員態度其實由一開始都吾錯,我同2個朋友一齊叫左3個主餐,食物上檯見份量吾多就決定叫多個pizza,當上第一碟野,好吸引,點知,天使麵太軟身,汁太咸,意大利飯又係超多汁同咸,杯野飲麻麻地,我叫左杯margarita,朋友叫左杯sexy on beach,另一杯忘記係咩!成餐失望,吾想浪費食物只好勉強強食完,個pizza 又咸,都食吾完!真係又貴又吾抵食最後我地無叫甜品,但因為我同朋友5月生日,有送左個心太軟,賣相麻麻,味道可接受,未去到好好食!成餐3個人消費:$804-
2018-05-19 51 瀏覽
🤗第一次寫食評🤗餐廳整體水準幾好,唯獨係環境空間感唔夠,太逼,播既音樂竟然係廣東歌🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️,有點點像行過旺中既感覺同餐廳唔係好match見到呢度既人介紹係中環廚師,所以先黎一試侍應好有禮貌,食物水準幾好,黑毛豬同羊扒岩岩好,juicy,但份量唔算太大,女仔食就岩岩好,男士可能覺得太細塊
🤗第一次寫食評🤗
見到呢度既人介紹係中環廚師,所以先黎一試
2018-05-18
2018-05-18 56 瀏覽
之前已經嚟過食甜品啦,覺得非常唔錯,知道佢出咗一晚市套餐,而且又唔使等位,於是就同朋友去試吓啦。晚市套餐方面都有好多選擇,而且價錢都唔算話好貴。最好嘅地方係可以坐好耐傾計都唔會有人講你,喺旺角來講真係好難得。我哋三排左三個主菜,每一個主菜我哋都非常滿意。首先講下個三文魚,好少食到啲咁嫩口嘅三文魚扒,肉質好鮮嫩,醬汁都做得好出色,餐廳嘅大廚好鍾意用紫薯你做配菜,第一次食紫薯蓉,本身對只說冇乜太大興趣,但係食落真係好好味,新鮮感好夠,同薯蓉嘅味道唔同,但係非常驚喜。另外意粉同甜品都依舊非常出色。係一間非常值得推介嘅西餐廳。