2017-05-06 220 瀏覽
是晚六時半 行左一大圈 終於搵到呢間野沒訂位 三人行黎食晚餐店鋪不大 氣氛幾好 好合適三倆知己飲返杯呢度出名手工啤酒 好多唔同選擇配酒小食 黑松露芝士薯條 夠熱 黑松露同芝士好夾好味推介pizza 我地貪得意叫左half half 一邊海鮮味 一邊三文魚波菜味 個底係墨魚汁味 相比下 海鮮味個邊味更香 更好味餅底就得個黑字 無墨魚汁味不過都幾脆身 唔錯黑松露肉醬千層面 都幾好味好香肉醬最後叫左個甜品奶黃醬芒果pancake 太軟身 口感似一團朱古力味既粉漿個人唔太鐘意 比較不推薦飲品方面 叫左個特飲 似飲糖水沙冰咁 得個樣夠靚 口味不大好反而友人其餘二杯既都唔錯士多啤梨味呢杯 好飲 好香士多啤梨味總括 是一間值得再去既餐廳
是晚六時半 行左一大圈 終於搵到呢間野

士多啤梨味呢杯 好飲 好香士多啤梨味

總括 是一間值得再去既餐廳

2017-05-06
2017-05-03 374 瀏覽
這夜,和一班好友聚首,當然盡情吃喝吹水。這店雖然通道比較窄,但坐位舒適,而且環境光暗適宜。三五知己或者想和心儀對象談心都一流。港女啤,這店有個特色是,啤酒也有很特別的名字。雖然口味要嘗過才知道,這杯港女味道就像香港女性般剛強有性格作為前菜,這味燒魷魚恰到好處,用來一路吹水送酒一流這道芝士薯圈炸得很脆又不太油。生蝦刺身,一吃無坊,醬汁才是重點燒雞翼,有點點肉汁在口內迴盪,不會很乾。有種飽滿感芝士火鍋,這個因為沒什麼很特別的食材,如不是很喜歡芝士火鍋,可以點另一款牛三味,喜歡牛的一定要試試,有舌頭和其他牛部位,肉味很濃,油脂分佈得宜。必吃海鮮薄餅,最難忘是醬汁的味道,近似和式的感覺雞扒,沒有雪味,那個黑椒汁正白汁狗仔粉,很特別的一道,狗仔粉用西式煮法別有風味最後甜品是各式雪芭,老實說,桃和椰子是必食推介
這夜,和一班好友聚首,當然盡情吃喝吹水。
這店雖然通道比較窄,但坐位舒適,而且環境光暗適宜。
三五知己或者想和心儀對象談心都一流。

港女手工啤

作為前菜,這味燒魷魚恰到好處,用來一路吹水送酒一流
燒魷魚餅

這道芝士薯圈炸得很脆又不太油。
芝士薯條

生蝦刺身,一吃無坊,醬汁才是重點
刺生蝦

燒雞翼,有點點肉汁在口內迴盪,不會很乾。有種飽滿感
雞翼

芝士火鍋

牛三味

海鮮薄餅,最難忘是醬汁的味道,近似和式的感覺
海鮮薄餅

雞扒,沒有雪味,那個黑椒汁正
雞扒
白汁狗仔粉,很特別的一道,狗仔粉用西式煮法別有風味
白汁磨菇蜆肉狗仔粉

最後甜品是各式雪芭,老實說,桃和椰子是必食推介
橙雪葩
桃雪葩
波蘿雪葩
椰子雪葩
2017-05-03 188 瀏覽
環境好外國feel 🍹出面入面影出泥都好靚加埋食物外貌厄like一流 👍🏻重點又睇得又好味價錢又唔算貴👍🏻👍🏻上菜速度快👍🏻建議去前打去book枱 因為去果陣都幾full下 但叉,碟有啲油既印可以再改良下

但叉,碟有啲油既印可以再改良下
2017-04-26 294 瀏覽
終極軟綿焗棉花糖朱古力夾心批又試新野,係旺角超多野食嘅一個地區,叫WOFT,因係OPENRICE見到,覺得D野食幾特別,便來了.HEHE,最想食,泰式生蝦,不錯賣相已經唔錯,隻蝦大隻D,加一片蒜片,肉質好夠彈,夠爽口,個汁味道唔錯,可再比辣多D仲正,真係好想叫多碟…Pork ribs配燒烤汁,好香,熱辣辣燒得幾圴勻,樣子唔錯,一排排,幾容易切一仔條一骨,豬骨入晒味,肉質夠淋,切開內裡仍有汁唔會乾爭爭,不錯不錯好吃!一份燒牛扒,有少少沙侓菜,都係一樣,都燒得好香,有少少肥筋,有肉汁睇左話要試呢個,脆焗棉花糖朱古力夾心批,因為夠特別,幾有創意,燒野食就會燒棉花糖呢,面頭焗到香脆的棉花,一粒粒金黃色,食落少少脆,又軟棉棉,幾特別,不錯還配了幾塊餅,可連同棉花夾心一齊食,好似食緊芝士配餅,還加了個雞蛋仔啊,餐廳食雞蛋仔都係第一次,兩個都係用木板上,好似食PIZZA

終極軟綿焗棉花糖朱古力夾心批

唔好以為地舖酒吧一間呢間店 手工啤酒 特飲係出名既..不過 食物都好創新 有睇頭喎適合幾個朋友一齊食野傾計先黎落客黑松露芝士焗薯條!應該係即炸既 香 脆仲有芝士焗大啡菇墨魚汁煙勳三文魚pizza甜點 綿花糖底層有啲香蕉榛子醬 都好夾!
唔好以為地舖酒吧一間
呢間店 手工啤酒 特飲係出名既..
不過 食物都好創新 有睇頭喎

適合幾個朋友一齊食野傾計
先黎落客黑松露芝士焗薯條!
應該係即炸既 香 脆
仲有芝士焗大啡菇
墨魚汁煙勳三文魚pizza
甜點 綿花糖底層有啲香蕉榛子醬 都好夾!
  • 黑松露芝士薯條
  • 白汁烤焗大蘑菇
2017-04-21 211 瀏覽
之前成日聽人堆介呢間餐廳,有好多選擇,仲有個好邪惡嘅棉花糖甜品,所以成日都想黎食 有一次入朋友來旺角,咁就建議食呢一間,咁去到啦就得返一張高枱,環境都幾擠迫下冇地方可以放野,但呢個都係其次,食物先係重點。大蘑菇,都ok既仲有叫啲串燒,都正路好食既,仲冇影到另外仲有叫左個豬肋骨配薯條呢個好唔掂,首先勁硬切極都切唔到,仲要勁鹹,冇香味,食左2件已經食唔到下去,薯條都只係好普通,整體個價錢都唔係平,坐得唔係舒服唔明點解咁多人讚又可能好食個啲我冇食到啦

大蘑菇,都ok既
仲有叫啲串燒,都正路好食既,仲冇影到
另外仲有叫左個豬肋骨配薯條
整體個價錢都唔係平,坐得唔係舒服唔明點解咁多人讚
又可能好食個啲我冇食到啦
2017-03-04
2017-04-19 9900 瀏覽
周末放工梗係要食好啲玩多啲🎉,之前介紹過嘅WOFT 就一直係班friend嘅bookmark 之列😎😎呢度勝在菜式同埋飲品都有好多選擇,所以今次叫咗完全唔同嘅款式😋~------------------------1. 辣汁番茄醬橄欖油蒜片蝦炒扁意粉🦐($118)炒得入味亦惹味,大概有五至六隻蝦🦐,食得出有Tabasco 味道,因為加左蒜片,所以其實聞到已經好香~Rating💁🏻:7/102. 牛三味(牛舌、牛肩肉、牛肋條)🐮($178)認真講,呢碟牛三味算係貴嘅🤔三款牛部位,味道來講卻冇咩大不同😥分量唔算多,最好食應該會係牛舌,燒得剛剛好,仲有滑嫩嘅口感Rating💁🏻:6.5/103. Half & Half pizza 🍕 ($138)揀咗BBQ濃醬海鮮同埋忌廉波菜煙三文魚水牛芝士墨汁兩味~咁大個Pizza絕對對得起呢個價👍🏻上枱嘅時候見成個邊黑蚊蚊,以為焦左😅😅但其實係墨汁~(雖然食唔出任何味🙈)不過相較之下小女子會鍾意BBQ海鮮多啲,因為惹味更多~(其實佢有好多好特別口味嘅Pizza,例如豆豉鯪魚、菜甫午餐肉👾👾,不過身邊冇咩掃雷朋友肯陪在下癲🤕🤕)Rating💁🏻:7/10
------------------------
1. 辣汁番茄醬橄欖油蒜片蝦炒扁意粉🦐($118)
Rating💁🏻:7/10

2. 牛三味(牛舌、牛肩肉、牛肋條)🐮($178)

3. Half & Half pizza 🍕 ($138)
Rating💁🏻:7/10

4. 黑松露肉醬千層麵🍝($128)
焗得比較過火,有點焦焦的,同埋冇黑松露味😿比較普通嘅一個肉醬千層麵🤔不太推介
Rating💁🏻:6/10

除咗正餐當然仲有小食啦👻👻同埋親愛的手工啤🍺~~
-----------------------
1. 經典烤焗香辣雞中翼🐥($45)
其實即係蜜汁烤雞翼🍗有少少辣,因為烤得幾夠火候,所以好香口~但論驚喜就唔算🌝人多多樣食就可以考慮一下

2. 脆香避風塘薯條🍟($53)
呢個幾特別嘅,而且會令人食到停不了口🙈非常香脆,蒜蓉嘅甘口焦香,脆而不煳,與辣味、蒜味完美結合,味道極為吸引~

3. Hopped out red ale🍺(6.4%)
來自澳洲的寶貝,樣子勁肉怪獸公司啲fd😂😂2013 年創立品牌,一個family有8個款式,呢支就麥味頗重,獨特苦味加上少許拖肥同麥芽糖味道,雖然算濃郁但唔會難入口

好味指數😋:7/10
翻啅指數🙆🏻:8/10
人均消費💰:$201-499
服務態度👨🏼‍🍳:8/10
乾淨指數🌝:7.5/10

因為呢間餐廳嘅員工態度實在太好(又睇得又玩得🙈🙈),加上有數十款手工啤同埋Shisha 可以揀,所以好味同翻啅指數絕對要加分😇😇
-----------------------
辣汁番茄醬橄欖油蒜片蝦炒扁意粉
牛三味(牛舌、牛肩肉、牛肋條)
BBQ濃醬海鮮+忌廉波菜煙三文魚水牛芝士墨魚汁
黑松露肉醬千層麵
經典烤焗香辣雞中翼
脆香避風塘薯條
Hopped out red ale
辣汁番茄醬橄欖油蒜片蝦炒扁意粉
牛三味(牛舌、牛肩肉、牛肋條)
BBQ濃醬海鮮+忌廉波菜煙三文魚水牛芝士墨魚汁
經典烤焗香辣雞中翼
脆香避風塘薯條
Hopped out red ale
2017-04-16 312 瀏覽
昨天訂了9點半,我們一行4人9點半就到達,侍應好有禮貌問是否訂枱後幫我哋查下是留咗邊張枱,係另一邊比較細嘅位置,但客人未走,幾分鐘後侍應見客還未起身,安排咗另一張枱俾我哋,但由於我哋知道我哋比較嘈吵,所以決定等原先的枱!入坐後order咗pizza同薯條,仲有串燒,幾支手工啤,再叫咗2個甜品!選擇手工啤嘅時候,侍應都有介紹啤酒嘅味道,最搞笑隻啤酒名港女(味帶苦),嫦娥最好飲!薯條都好好食,個pizza邊係藍色㗎!超正!
2017-04-15
10 分鐘 (堂食)
$300 (宵夜)
  • 黑松露芝士薯條
  • 手工啤酒
2017-04-10 334 瀏覽
緊記book位,不然要慘等!walk-in留名留電話是沒有用的,因為啲職員根本唔會call back今次4個人食,所以一早book定位好重士多啤梨味嘅沙冰菠蘿味糖味狗仔粉 好正每條粉都有白汁好濃煙三文魚墨魚汁皮pizza,佢啲pizza款式好奇怪依個最正常影唔切嘅牛排最後食埋個甜品,剛剛焗出黎熱辣辣香噴噴,棉花糖底有花生醬但花生醬麻麻地
今次4個人食,所以一早book定位
好重士多啤梨味嘅沙冰
菠蘿味
糖味
狗仔粉 好正
每條粉都有白汁
好濃
煙三文魚墨魚汁皮pizza,佢啲pizza款式好奇怪
依個最正常
影唔切嘅牛排
最後食埋個甜品,剛剛焗出黎熱辣辣香噴噴,棉花糖底有花生醬
但花生醬麻麻地
外賣送餐
  • 狗仔粉
  • 好好味狗仔粉
  • 士多啤梨沙冰
  • 白汁烤焗大蘑菇
好味第1名:流沙奶黃醬香芒流沙克戟---試過你就知!真是美味到會令人起雞皮的超美好滋味熱食更棒第2名:手工啤「新界」---味道酷似藍妹更勝藍妹第3名:手工啤「荔枝啤酒」---淡淡的荔枝甜味深得本姑娘芳心第4名:黑松露、海膽、鵝肝,鮑魚汁黃金焗飯---是本小姐吃過,此生最甜最香最入口即溶的鵝肝第5名:升級夏威夷菠蘿豆鼓鯪魚 雙併 菠菜焗醬瓜煙三文魚 pizza第6名:炸黃金蕃薯芝士球第7名:手工啤「港男」---a taste of easy going總評:小妹30歲的第一餐生日飯,有美食,美酒,美男相伴,月色飄渺的矇矓夜色中,小鹿亂撞的心跳,漸漸變作穩穩幸福的節奏!謝謝主內兄弟J的陪伴!!
熱食更棒

第2名:手工啤「新界」---味道酷似藍妹更勝藍妹

第6名:炸黃金蕃薯芝士球

2017-04-07
慶祝紀念
生日
今日同男朋友食完飯Happy Friday, 行過見到覺得不錯於是就試下,但係因為星期五實在太多人,而且我地係walk in, 所以被安排坐路邊位。還好啦,我地唔係食正餐。我地兩小口子都嗌得唔少嘢架!1.馨和手工啤 值得enchor佢地手工啤有好多款選擇,而且 menu濃至淡排列,容易揀到想要的口味。一黎到我就點咗杯啤酒,依杯好好飲,入口容易,又唔係好甜,最後好似有啲華梅味作終。我好鐘意依隻!2. Panlang Yeung cocktail --見到藍色就點,本身都預咗可能係伏。但黎到首先我當堂哇咗一聲!好靚呀!煙霧彌漫咁,原來佢有乾冰架,好有驚喜。於是好快就飲咗啖,冇酒味嘅!我男朋友見狀,拎咗黎睇,然後輕輕地拎起杯面嘅殼倒下入面嘅液體,原來,要咁飲架! 唔講真係唔知 但對比,我鐘意啤酒多啲。3. 華梅蕃薯條 超好食 !飲酒點都要有啲嘢咬下,佢地薯條款式多同特別。佢依隻幼幼地,夠脆口,加埋華梅甜甜地,好冶味,與啤酒絕配!下次要試埋其他。4.墨汁三文魚pizza 有特色!佢依度嘅 pizza 好多款式,但最後揀咗依個。薄脆多料,好岩佐酒。但上面嘅火箭菜辣辣地唔係個個都岩。總括而言,依間
我地兩小口子都嗌得唔少嘢架!

1.馨和手工啤
值得enchor
2. Panlang Yeung cocktail --

但對比,我鐘意啤酒多啲。
3. 華梅蕃薯條
超好食 !
華梅薯條
4.墨汁三文魚pizza
有特色!
總括而言,依間好有特色,菜名做法又特別。大家可以細味下佢地嘅menu,好港式,好有味道,好有心思!
我覺得下次可以試下晚餐,我相信水準也不錯。
但大家記住:要訂位!訂位!訂位 !
$200 (宵夜)
華梅薯條
2017-03-27 526 瀏覽
一直都想放工和朋友來這裡happy hour, 因為這裡太多手工啤酒了.但walk in是一定沒位的, 因店裡不是太大. 所以就早些少訂位.我們叫了很多款手工啤酒, 其實真的有很多.如果不知那種口味適合自己, 可以叫店員介紹的.除了手工啤酒, 亦有cocktail這個cocktail是菠蘿味, 杯子十分有特色. 隔離是芝士薯條.這裡不只是賣酒, 是有食物的, 款式亦都很多, 很有特色.這個是忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁Pizza, 黑色底的pizza很少見, 味道不錯.沙嗲牛肉雞蛋仔 -其實不是食到太多沙嗲牛肉, 初初以為mix為一體會很奇怪, 但其實又幾好食.如果只是來飲酒是值得的, 但是未必會食得飽.

我們叫了很多款手工啤酒, 其實真的有很多.
如果不知那種口味適合自己, 可以叫店員介紹的.
除了手工啤酒, 亦有cocktail

這裡不只是賣酒, 是有食物的, 款式亦都很多, 很有特色.
忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁Pizza
沙嗲牛肉雞蛋仔
沙嗲牛肉雞蛋仔
如果只是來飲酒是值得的, 但是未必會食得飽.
一直都好想試這間WOFT,  以手工啤酒出名的。因為特別想試, 早了一星期訂位子的, 三個女一個墟, 當然要求不要高檯吧。先叫個黑松露薯條, 薯條新鮮炸起 , 很熱很香, 面加了芝士和黑松露, 如果多一點芝士會更好, 不過也很好吃。之後要了忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁PIZZA, 餅底都係黑色的, 應該就是墨魚汁, 第一次食黑色餅底。另外PIZZA面有菠菜,忌廉,芝士和煙三文魚, 整體配搭幾特別, 可以一試。之後要了大啡菇, 兩隻大大隻, 菇面似芝士加白汁, 超多汁很好吃。最後當然是脆焗棉花糖朱古力夾心批, 最期待就是這個!外貌很靚, 面是焗了的半溶棉花糖,棉花糖下有朱古力榛子醬和熟了的香蕉 。只食這很甜, 所以需要配餅乾一起吃,外脆內軟,口感很夾很好吃, 不過三個女子真係只能食小的, 要多人才可食大, 這個真的必食!配上手工啤酒和CIDER, 談天說地一流!
一直都好想試這間WOFT,  以手工啤酒出名的。

應該就是墨魚汁, 第一次食黑色餅底。

最後當然是脆焗棉花糖朱古力夾心批, 最期待就是這個!
配上手工啤酒和CIDER, 談天說地一流!
2017-03-16
2017-03-11 667 瀏覽
小妹生日,朋友問我想食邊間,我就提議呢間WOFT!一唻氣氛好,二唻食物特別,三唻滿足朋友可以飲酒!朋友負責book位,大讚店員態度極好!又會confirm booking!要讚!到點菜嘅時候,有耐性,上菜時,知道我會「相機食先」,店員會放好位置等我唔洗去就位!上白酒煮藍青口嘅時候,又會提議加配麵包,非常細心!食到中途,見到我地啲碟放滿青口殼,又會主動拎碟唻換。上甜品,又再換多次碟同食具,整體店員服務態度極佳!值得一讚!除咗服務態度,食物質素都好好!好多融合本地特色嘅菜色,單係咸味嘅雞蛋仔,都有好多款,餐前小食又多選擇,食物份量足夠二至四人,唔會太多,啱晒我呢啲為食嘅人,可以叫多幾款!喜歡飲酒,有好多手工啤酒提供,唔飲啤酒,又可以揀cocktails,亦都有啲juice可以叫,任何人都照顧到!整體唻講,氣氛好,食物好,好適合情侶、三四個朋友食飯閒談!

除咗服務態度,食物質素都好好!

整體唻講,氣氛好,食物好,好適合情侶、三四個朋友食飯閒談!
白酒藍青口
燒牛舌
燒菠蘿
燒墨魚咀
2017-03-05 667 瀏覽
今晚好肚餓 路過旺角,經過呢間咁多手工啤既餐廳,就俾吸引停下來,chill 一下最被吸引就是這一個Belgium draft beer,因為個樽好靚 有住一陣古典的味道,飲落係dark beer 麥味較濃。另外一支就係香港本土品牌 其中叫《港女》的啤酒,入口微甜,帶有丁點藥材味,可是飲到底,便很是苦澀仲叫左個 marshmallows , 把它溶掉了 加上低層的蛋糕 加上餅乾, 一併放入口中,暖暖的 甜甜的,很是滿足!順道一提,現場環境很舒適,岩曬星期五去chill一下

順道一提,現場環境很舒適,岩曬星期五去chill一下
2017-03-03
5 分鐘 (堂食)
$115 (宵夜)