2018-03-17 329 瀏覽
Ball and Law (💰$68)其中一款WOFT的signature cocktail, 以菠蘿汁和Vodka調製而成。Vodka的味道不太強,亦稍嫌冰塊太多,很快便將整杯飲品的味道轉淡。🍽立夏 (💰$85)花香味重,不太苦,非常識合女士。🍽惹味菜甫午餐肉太陽蛋pizza 拼 忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士pizza (💰$118 + $10)鴛鴦pizza是以價錢較貴的一款加$10來定價; 菜甫午餐肉太陽蛋pizza味道很有驚喜,出奇地配合,微咸的午餐肉,爽脆的菜甫,香濃的蛋汁與芝士,為脆薄平凡的餅底生色不少; 忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士味道較普通,忌廉和水牛芝士均不太香濃。🍽招牌醬烤豬肋骨拼薯條 (💰$218)豬肋骨肉質鬆軟,同時保持應有的口感; 燒烤醬調味不錯,咸甜適中; 唯獨薯條不夠外脆內軟,但整體不錯。小總結: (7/10)食物質素算是不錯,尤其是fusion pizza十分有驚喜,整體選擇亦很多!環境則較擠逼,不太舒適。是晚對店員服務不怎滿意; 第一,餐廳沒有了網上預訂的record,若遲一點到的話,應該已滿座,不過幸好7點前尚有位置; 第二,店員沒有說明有時間限制,當枱上的
Ball and Law
(💰$68)

🍽立夏
(💰$85)

花香味重,不太苦,非常識合女士。

(💰$118 + $10)

🍽招牌醬烤豬肋骨拼薯條
(💰$218)

小總結: (7/10)
環境則較擠逼,不太舒適。
是晚對店員服務不怎滿意; 第一,餐廳沒有了網上預訂的record,若遲一點到的話,應該已滿座,不過幸好7點前尚有位置; 第二,店員沒有說明有時間限制,當枱上的食物還未吃完之際,店員突然從身邊遞上收據,示意埋單,做法異常突兀; 大家都明白繁忙時間有時間限制在香港是很平常,但是提點客人一句大約甚麼時間還枱應是十分容易交代的,亦相比起”突然埋單,以眼神示意還枱”的做法交易令人接受。
2018-02-07 698 瀏覽
平時路過「 WOFT 」都已經見到佢食客”常滿”,而且大時大節,佢都會佈置一番,令餐廳氣氛極好!是次,book 了位,但由於那枱食客正在開開心心切生日蛋糕,明白如果這時候待應走去吹他們還枱,有可能會令食客對餐廳、對待應產生不滿,為了不要得失任何一方,待應向我們解釋一下並奉上幾杯cocktail,好讓我們幾個朋友邊傾邊飲邊等,兩家都開心!待應這招👍🏽高明!食物方面,好多樣都好邪悪😈 勁多芝士 - 勁肥不過勁正!勁fusion - 菜脯雞蛋仔 - 勁新奇,食唔停口!邪悪之最 - 脆焗棉花糖榛子朱古力夾心餅 - 還是要吃!哈哈!

If you have an international friend, especially those from Beer-fever countries, such as Germany, you may well introduce this bar to them. This bar is located at the centre of Mong Kok. It is very convenient to go. You may either stop at Mong Kok East, or Mong Kok. Both walking distance is less than 15 mins. The craft beer has many interesting names, which are usually slangs of cantonese. You may well introduce the beer meanwhile introduce the cantonese slang to the foreigners, it will be of great fun!
2017-10-18
2018-01-31 434 瀏覽
訂咗位同同事Farewell,嚟到呢個轉角既餐廳,格局幾好,係音樂大聲咗啲,傾偈嫌有啲嘈。訂咗位侍應話限時兩個鐘,最後都多過兩個鐘先叫我哋走既。呢度賣點有手工啤酒,分果味,淡味,濃味。我叫咗個桃味啤酒,似cider,其他同事有揀柚子味啤酒。唔飲酒既朋友都有沙冰選擇,某啲cocktail佢可以唔落酒,夠晒flexible。頭盤小食有好多選擇,最驚喜有泰式生蝦,而且水準十足,一行六人仲encore咗一round!呢個焗大菇都好香好好食,菇唔會焗到大乾身,有芝士上面焗到好香呀雞翼就正正常常,不過新鮮熱辣,大家都好滿意!我地先後叫咗兩個薯條(因為openrice限制只可上傳12張相,所以出一張算啦),呢個係邪惡芝士薯條。另一個幾特別,係咸蛋黃薯條,好香咸蛋味。藍青口小食中規中矩既。串燒就不得了啦,無論牛舌定雞腎都咁好味呀!千層闊條麵同埋扁意粉都比想像中好味!個肉醬汁好相似,都有少少甜味。呢度pizza可以叫鴛鴦,真係好適合心大心細既香港人。一邊係穩陣派芝士煙三文魚批,一邊係突出豆豉鯪魚批,好搞笑,好特別,而且好食!甜品我地叫咗焦糖同芒果pancake,兩個都好好味架!其實本身旨在搵個地方坐得舒

呢度賣點有手工啤酒,分果味,淡味,濃味。我叫咗個桃味啤酒

雞翼就正正常常,不過新鮮熱辣,大家都好滿意!
藍青口小食中規中矩既。

串燒就不得了啦,無論牛舌定雞腎都咁好味呀!
千層闊條麵同埋扁意粉都比想像中好味!
個肉醬汁好相似,都有少少甜味。

呢度pizza可以叫鴛鴦,真係好適合心大心細既香港人。
甜品我地叫咗焦糖同芒果pancake,兩個都好好味架!

其實本身旨在搵個地方坐得舒服,大伙兒吹吹水,呢度滿足到之餘仲可以有unexpected既美味!我哋絕對覺得下次可以encore!
推薦比大家!
2018-01-30
  • 生蝦刺身
  • 千層麵
2018-01-30 284 瀏覽
朋友推介係旺角嘅一間bar,咁啱有朋友生日就去試下,好好彩book到位,原來平時好難book!間bar環境好好,裝修好特別,好有feel!嘢食選擇都幾多,我地揀咗三文魚拼BBQ海鮮pizza:兩種pizza都好好食,個味道好特別,其他地方試唔到!狗仔粉:狗仔粉就比較普通,味道同西餐嘅汁唔多夾黑松露千層麵:黑松露配千層麵係絕配,熱辣辣好正!最尾要咗個甜品慶祝生日!因為有人生日,幫我地加咗支蠟燭!飲品方面試咗最出名嘅手工啤,荔枝味好易入口👍🏻朋友都好鐘意,會再嚟!

嘢食選擇都幾多,我地揀咗
狗仔粉:狗仔粉就比較普通,味道同西餐嘅汁唔多夾
黑松露千層麵:黑松露配千層麵係絕配,熱辣辣好正!

最尾要咗個甜品慶祝生日!因為有人生日,幫我地加咗支蠟燭!

飲品方面試咗最出名嘅手工啤,荔枝味好易入口👍🏻

朋友都好鐘意,會再嚟!
荔枝啤
三文魚拼BBQ 海鮮pizza
2017-12-20
慶祝紀念
生日
荔枝啤
三文魚拼BBQ 海鮮pizza
2018-01-21 420 瀏覽
朋友聚會,一早訂了枱。到步後,給予一張在另一邊的枱,非常好的。因為不用太多人,而且音樂也不用太嘈!餐廳佈置及食品見得出很有心思,都別出心裁,pizza 可以叫鴛鴦,飲品名稱都很特別,朋友介紹fusion 菜幾好食,不過我們選擇了鴛鴦pizza 及其他小食。芝士薯圈,芝士同薯圈都唔夠熱,所以芝士凝固在某幾個薯圈。青口:醬汁好味,可以一試!雞泡魚干,燒特太乾!串燒:雞腎推介, 螺肉餐肉拼海鮮pizza : 貪新鮮的可以試下今晚最難忘是我們要求3杯水時,一直遲遲未有,詢問原因是,沒有人洗杯,沒有杯裝!不過朋友的long island 就有。最後我地叫左個tea 飲。洗手間是到後巷,內在環境非常差,好似酒吧洗手間被人嘔過或者飲醉左,四圍都是水。還有訂枱時,沒有說明是2小時內要交枱,突然要求埋單。如是這樣,我們就不訂,剛剛傾到高興就要走。

芝士薯圈,芝士同薯圈都唔夠熱,所以芝士凝固在某幾個薯圈。

青口:醬汁好味,可以一試!

雞泡魚干,燒特太乾!

串燒:雞腎推介, 螺肉

餐肉拼海鮮pizza : 貪新鮮的可以試下

2018-01-19
2018-01-16 311 瀏覽
今晚一行兩人,共消費約500元。兩杯飲品,3款食物。餐廳氣氛幾好,服務態度值得讚,酒吧環境配合餐廳服務。美中不足的是地方狹窄左少少。見到有顧客可以用完餐之後係店外位置坐底飲酒傾計或吸水煙。可以算係消閒暢談飲酒之選。今日兩杯無酒精飲品味道還算不錯亦可以配合到餐廳環境。食物方面叫左1。蜜糖香腸,有兩種唔同嘅香腸,但如果可以煎得香口或微脆邊的話會更好。2。鴛鴦pizza。1半燒烤海鮮,1半三文魚。餅底夠薄份量剛剛好,味道不錯。但唯一係個餅邊燶左啲,攪d到有啲燶味,掩蓋左個墨魚汁餅底嘅味。 但可以配合客人可以選擇兩種餅料,係讚的。3。 黑松露海膽鵝肝飯。好味道。令人會想再食多次。建議不要將海膽撈混落啲飯食,先將海膽同鵝肝放係其他碟上,之後將黑松露and鮑魚汁同啲飯撈混。 跟住可以嘗試用海膽配飯食一次,然後將放啲海膽放係鵝肝上面然後加埋飯一齊食,簡直一絕。 唯一有啲美中不足係鵝肝薄左啲,海膽少左啲。
今晚一行兩人,共消費約500元。
兩杯飲品,3款食物。

可以算係消閒暢談飲酒之選。

今日兩杯無酒精飲品味道還算不錯亦可以配合到餐廳環境。

食物方面叫左

2018-01-16
  • 黑松露海膽鵝肝飯
2018-01-16 184 瀏覽
依到既氛圍都係酒吧咁,如果係晚餐二人枱真係坐得唔太舒服,又迫又要坐高枱,但講返野食ok既!-雙併pizza比想像中有驚喜!又係d港式fusion pizza,菜甫午餐肉😱先講pizza,雖然無乜墨汁味,但做到脆身得黎不失口感,厚度係中間,脆脆既麵包質感。而菜甫午餐肉無想像中咁唔夾,仲幾好食,菜甫多d會更好呢😛中間既太陽蛋係咪好吸精呢?不過做唔到非常流心既效果,只係微微有蛋漿流出。另一邊就係大大塊煙三文魚加水牛芝士😍仲有酸瓜菠菜,夠哂fresh!總結雙併岩岩好,唔會食厭其中一邊呀嘛,幾有驚喜!讚👍🏻-芝士脆薯圈炸得好脆,個人覺得脆得制,無哂薯仔口感,還好啦。-串燒分別叫左牛舌、雞軟骨同埋麻糬年糕。所有串燒都有孜然粉,所以幾好食🤣🤣-最後係我期待的甜品流心奶皇香芒班戟🥞三層班戟每一層都有滿瀉既奶皇醬,好邪惡好濟之際有粒粒fresh既芒果粒中和返,新嘗試,但覺得都算夾,奶皇醬pancake👍🏻pancake食到少許朱古力味,但略嫌厚少少厚實,仲有d濕,應該因為一pei奶皇醬🙈食落口感似包,唔夠鬆軟,成個感覺似奶皇包🤣🤣最後伴碟仲有d焦糖脆脆。總結係呢份唔係一份整得好既班戟,但味道搭疚返!
雙併pizza

芝士脆薯圈

炸得好脆,個人覺得脆得制,無哂薯仔口感,還好啦。

最後係我期待的甜品

流心奶皇香芒班戟🥞

2018-01-09
慶祝紀念
紀念日
2018-01-14 165 瀏覽
睇食評幾好就去試下。食物水準平均,酒吧格調,薯條新鮮好味,pizza 也很好,芝士火鍋就麻麻,連鎖店比它更好,令我有點失望。飲品方面種類繁多,超讚!!甜品點了,棉花糖。。。。。。。。一試難忘,喜愛甜食的一定要試。整體不俗,環境不算嘈雜,可惜坐位欠佳,欠舒適,下次去飲野吹水可以,食晚餐要再考慮
睇食評幾好就去試下。
飲品方面種類繁多,超讚!!
我上星期食完晚餐同朋友搵地方搵酒飲,行過依一間Bar。見入面冇乜人就入去坐下。老實講坐既位唔算舒服,個Menu都有Sticky  ,所以唔算好乾淨。但係啲Waiter對自己Menu上既酒都算熟悉。我地叫佢介紹一下佢介紹左差唔多十分鐘。依度啲酒名都好有創意。如果有外國朋友黎既話,一來可以介紹本地酒卑佢試,第二都可以介紹一下酒名既slang係點解 相信咁既話就唔會驚冇話題啦
2018-01-04
5 分鐘 (堂食)
$100 (宵夜)
2018-01-09 294 瀏覽
6人女子組聚會訂左呢間餐廳食dinner.間餐廳幾細間,就算我地book左位都無得坐正常的餐枱,要坐高枱.但因為係用三張圓形的枱啪埋,枱的兩端的距離有啲遠,令到我地傾計好困難.薯條炸得好香脆,但無諗過係咁辣,唔係好食得辣的朋友食左兩條已經頂唔順,但對於食得辣的我黎講就好惹味,送啤酒一流.一串有三片,外表燒得好香,內裡juicy又唔韌,果然係皇牌.生菜新鮮,但整體感覺好普通.原本好期待呢個千層麵,但一上到枱就有少少失望了.首先唔係好聞到黑松露的味道,第二係份量好少.因為肉醬的味道好濃,所以食落都唔係好到黑松露味,基本上同食普通的肉醬千層麵無咩分別.Pizza有好多配搭好特別的款式,但我地都係play safe,所以都係揀左配搭傳統的忌廉菠菜三文魚水牛芝士墨汁pizza. 呢個pizza可以話係全晚的highlight,煙三文魚配水牛芝士好夾,再加上底層鋪滿菠菜,令到成個pizza感覺好fresh.網上見到好多人都黎食焗棉花糖,而且個賣相好吸引,令到我地好想試. 可惜食落就只有覺得好甜,本身都預左棉花糖會甜,再加埋層榛子醬,令到個甜度更高,真係食一兩啖已經好膩了.

脆香避風塘薯條

皇牌燒牛舌

凱撒沙律

生菜新鮮,但整體感覺好普通.

黑松露肉醬千層麵

忌廉菠菜三文魚水牛芝士墨汁pizza

脆焗棉花糖榛子朱古力夾心批

2017-11-12
脆香避風塘薯條
皇牌燒牛舌
忌廉菠菜三文魚水牛芝士墨汁pizza
2018-01-06 212 瀏覽
今曰同朋友係旺角行街,途經woft ge門囗 見幾特別就入左去食晚飯 侍應安排左我地坐高枱 一開頭坐落真係唔係咁舒服 隻腳吊下吊下咁 之後慢慢坐耐左就習慣了我地睇左menu見到有好多特色嘢食 樣樣都想試 可惜我地得兩個人 唯有叫幾款1⃣️齊開❤️share la呢個大啡菇漢堡 超大份 1⃣️切開d芝士流曬出黎 加埋炸到脆卜卜既薯條 真係超級邪惡🙊🙊再嚟就係又係超邪惡嘅1⃣️口蜜糖腸 每一粒都充滿蜜糖甜味呢杯叫五顔6⃣️色彩虹撚🌈 其實係沙冰黎生蝦大大隻 好爽口 但建議唔食得辣既人 唔好點汁食 個汁真係幾辣下等甜品黎其間 個侍應請我地食糖 叫我地食住糖先 好快有得食菠蘿雪葩蜜桃雪葩最後我地埋單走既時候 仲請我地飲咗杯酒

再嚟就係又係超邪惡嘅1⃣️口蜜糖腸 每一粒都充滿蜜糖甜味

呢杯叫五顔6⃣️色彩虹撚🌈 其實係沙冰黎

甜品黎其間 個侍應請我地食糖 叫我地食住糖先 好快有得食

菠蘿雪葩

蜜桃雪葩

最後我地埋單走既時候 仲請我地飲咗杯酒
2017-12-27 204 瀏覽
去到大約8點10分, 無預約下, 竟然有位, 不用等, 叫左一個軟殻蟹窩夫薯條, 呢個是勁好食, 薯條夠晒熱, 軟殻蟹大件又好食,價錢合理,服務員的服務亦好好, 一叫即來幫忙, 一定會再去吃!
2017-12-26
夜晚我同朋友系旺角行完街果陣睇下附近有咩野好食,上網搵搵下餐廳突然見到呢間酒吧餐廳好似唔錯咁,於是就系旺角行過去旺角東果頭搵呢間餐廳,佢裝修都唔錯,幾有情調,又有shisha食,一於決定試試佢。黎到之後有個靚仔經理招呼帶我地入去安排座位,我自己揀左芝士軟殼蟹窩夫漢堡,同埋黑松露芝士薯條,同埋經典燒雞翼,再加杯hoegaarden,先講漢堡,除左軟殼蟹好似炸到有少少太乾身之後,整體都唔錯,我鍾意隻汁,芝士薯條都唔錯,不過芝士味可以再重少少,就perfect啦,跟住個燒雞翼,一個字:棒!好好味,夠野味,有少少辣的。呢間餐廳其中一個最出名既地方係手工啤,雖然看地今次無試到,但相信我地下次會試的,同埋手工啤好多款,勁多選擇!
2017-12-04
2017-12-04 504 瀏覽
同朋友係旺角行完街,想搵個地方坐低傾下計,就即刻搵下個旺角收藏list啦見到woft諗起都想試好耐,一於去試下啦入到去個環境唔錯,係酒吧黎,啲歌好正,好多都係啲熱門既英文歌好啦,叫野食,不過等左好耐...半個鐘都有,呢樣要扣下分,炸兜薯條都唔洗半個鐘啦黑松露芝士薯條 $63兜薯條係好好食既,芝士配黑松露,味道幾特別.不過份量實在太少,性價比唔高經典烤焗香辣雞中翼 $45相比起兜薯條,我覺得雞翼性價比高啲$45有4隻,而且仲好夠熱 (諗起啲薯條唔多夠熱....心諗等左成半個鐘...啲薯條都唔熱既)雞翼微辣中帶點甜,食完會想再食芝士軟殼蟹窩夫漢堡 $88見咁多人推介,就試下呢個啦薯條同散叫個個唔同味,甜甜地,都算好食既窩夫味道尚算可以,不過略為硬身左啲最期待既軟縠蟹都係一般般,我自己就唔會推介啦反而係啲沙律幾好食食到後段感到有啲濟了大烤菇芝士牛肉漢堡 $98朋友叫左呢個,我偷左少少黎試我覺得幾好食,大烤菇好入味,食完會想叫佢個烤焗大蘑菇食,不過有啲飽,下次先牛肉又係好入味好多汁整體我覺得好過我自己叫個個Floris Mango $62呢到出名手工啤酒,當然要試下啦不過唔想飲太重既酒,就叫左
見到woft諗起都想試好耐,一於去試下啦

黑松露芝士薯條 $63
黑松露芝士薯條
兜薯條係好好食既,芝士配黑松露,味道幾特別.
不過份量實在太少,性價比唔高

經典烤焗香辣雞中翼 $45
經典烤焗香辣雞中翼
相比起兜薯條,我覺得雞翼性價比高啲
雞翼微辣中帶點甜,食完會想再食

芝士軟殼蟹窩夫漢堡 $88
芝士軟殼蟹窩夫漢堡
見咁多人推介,就試下呢個啦
薯條同散叫個個唔同味,甜甜地,都算好食既
窩夫味道尚算可以,不過略為硬身左啲
最期待既軟縠蟹都係一般般,我自己就唔會推介啦
反而係啲沙律幾好食
食到後段感到有啲濟了

大烤菇芝士牛肉漢堡 $98
大烤菇芝士牛肉漢堡
朋友叫左呢個,我偷左少少黎試
牛肉又係好入味好多汁
整體我覺得好過我自己叫個個

Floris Mango $62
Floris Mango
呢到出名手工啤酒,當然要試下啦
不過唔想飲太重既酒,就叫左樽果汁酒啦 (有個apple icon係menu就係啦)
味道會甜甜地,好易入口,下次都係叫樽重返少少重精既手工啤啦
ps.有黃點label係代表缺貨

整體黎講都係正評既,唔多酒吧啲野食會有返咁上下質素既,有機會再黎chill下,鍾意既話仲有shisha吸添.
2017-12-03
黑松露芝士薯條