2018-01-09
6人女子組聚會訂左呢間餐廳食dinner.間餐廳幾細間,就算我地book左位都無得坐正常的餐枱,要坐高枱.但因為係用三張圓形的枱啪埋,枱的兩端的距離有啲遠,令到我地傾計好困難.薯條炸得好香脆,但無諗過係咁辣,唔係好食得辣的朋友食左兩條已經頂唔順,但對於食得辣的我黎講就好惹味,送啤酒一流.一串有三片,外表燒得好香,內裡juicy又唔韌,果然係皇牌.生菜新鮮,但整體感覺好普通.原本好期待呢個千層麵,但一上到枱就有少少失望了.首先唔係好聞到黑松露的味道,第二係份量好少.因為肉醬的味道好濃,所以食落都唔係好到黑松露味,基本上同食普通的肉醬千層麵無咩分別.Pizza有好多配搭好特別的款式,但我地都係play safe,所以都係揀左配搭傳統的忌廉菠菜三文魚水牛芝士墨汁pizza. 呢個pizza可以話係全晚的highlight,煙三文魚配水牛芝士好夾,再加上底層鋪滿菠菜,令到成個pizza感覺好fresh.網上見到好多人都黎食焗棉花糖,而且個賣相好吸引,令到我地好想試. 可惜食落就只有覺得好甜,本身都預左棉花糖會甜,再加埋層榛子醬,令到個甜度更高,真係食一兩啖已經好膩了.
脆香避風塘薯條
皇牌燒牛舌
凱撒沙律
生菜新鮮,但整體感覺好普通.
黑松露肉醬千層麵
忌廉菠菜三文魚水牛芝士墨汁pizza