招聘中
月薪
$18,500-$19,500
月薪
2019-08-09 40 瀏覽
今日喺大埔想食下西餐, 但係又唔想食嗰啲連鎖野, 於是就同朋友去咗呢一間西餐。見到門口裝修都幾靚, 就入咗去我哋每人叫咗一份嘢食。我就叫咗大蝦海鮮意粉, 朋友就叫咗西冷牛扒配薯菜。跟住我哋仲叫咗個辣味雞翼, 可能因為我食得辣所以我覺得個味道真係啱啱好, 朋友就覺得有啲辣, 所以就叫咗杯嘢飲。個大蝦意粉啲蝦好新鮮加上個汁嘅味道好濃沃, 所以食落真係覺得好好味。另外個西冷牛扒就有少少overcooked, 但係食落都可以, 因為我哋叫咗七成熟但係好似比預期中熟咗少少。另外我哋每人要咗一支apple cider, 食住西餐飲住啤酒, 真係覺得好滋味。下次都會再嚟! 推薦!
下次都會再嚟! 推薦!
2019-08-09 21 瀏覽
小妹今次去到大埔找食。其實大埔有好多好好味的餐廳,中日西餐都有,但小妹最愛的都係西餐今次去左食西餐WM Cafè and bar ,小妹二點鐘去到,諗住brunch time會少人d,但原來都係咁人山人海😅🔖玫瑰蜜糖雞翼 (6隻)炸得脆卜卜的雞翼,再係出面加上厚厚的一層玫瑰蜜糖。淡淡玫瑰味香,甜甜既蜜糖味十足,好味!🔖英式炸魚薯條這個真的是超級推薦,一口吃完立即回想起以前係英國食的味道。魚十分新鮮,炸出來超級好吃,唔油膩加上脆卜卜,新鮮即炸真係唔同d!🔖扒大蝦蟹肉忌廉意粉估唔到兩隻蝦蝦咁大隻,還要用新鮮的蝦。蝦肉好爽口,蟹肉係用手撕上的,撈埋落意粉增加層次感。加上自家製作的忌廉汁,口感一流。

🔖玫瑰蜜糖雞翼 (6隻)

🔖英式炸魚薯條

🔖扒大蝦蟹肉忌廉意粉

2019-08-08 39 瀏覽
好有特色既餐廳,第一次黎,平時好少會經開,今次第一次試下,一入去環境好吸引,好特別,兩個人叫咗三樣野食,慢煮三文魚意大利飯,西冷牛扒配薯菜同牛油果蟹肉青蘋果沙律,牛油果蟹肉青蘋果沙律好開胃,酸酸地好好味,成個都好夾,菜好新鮮,慢煮三文魚意大利飯,三文魚好大份,兩個人食好飽!好好食,推薦大家食,食落唔會好腥,真係好有魚味,魚好鮮甜同意大利飯好夾唔會好鹹,最後一個係西冷牛扒配薯菜,牛扒好淋,薯菜好好食,一個字正!
2019-08-07 34 瀏覽
話說今日又去開大埔一田附近閒逛,  撞正LUNCH時間 , 就用OP搵下有冇西餐食, 結果搵到WM CAFE BAR .  見佢評價都唔差咁. 於是就入去試下.LUNCH人都比較多, 不過好快可以入坐, 坐低睇下MENU有咩選擇, 有SET LUNCH 之餘, 亦有單點系列. 我地2個人叫左玫瑰雞翼, 大蝦意粉, 同埋安格斯BURGER...等左一陣就有得食... 玫瑰雞翼好好食, 除左有玫瑰味之外, 亦有D 蜜糖, 甜甜地又有香味, 而且上檯都好靚, 有埋乾玫瑰花茶既花朵襯托, 加分!!之後BURGER 同意粉都一齊上... BURGER 好出色, 2塊大漢堡排. 好JUICY, 再有埋生菜同蕃茄配搭,,, 而且個包係特製, 脆脆地好好食... 至於意粉都唔差.. 有蟹肉碎, 仲有2隻大蝦, 最緊要係意粉煮得剛剛好. 唔會過淋... 如果多D汁就更加好... 如果去開大埔又想食西餐的話. 都可以TRY TRY . 值得推薦既平民小店!

2019-08-04
2019-08-03 39 瀏覽
燒頂級美國西冷牛扒伴薯菜配燒汁 $198西冷扒既肉質好好好有咬口 我要左6成 佢比左7-8成我但都仍然好好食!唔會覺得硬~ 有岩鹽 偏咸左DD~ 西冷係我好中意食嘅部位 呢塊扒我非常之滿意! 要讚美既係薯仔!!!!!!!!!!!!!!!!咸但又好甜既薯仔!!!!好正!!!!慢煮三文魚香草意大利飯$108香草味道濃 有好多芝士 食到有2款芝士濃郁芝士+忌廉非常香 食落好creamy三文魚!!!!好好好好_正!!!!!好Soft~~~好有魚香~~蠔都好新鮮!!海水味好濃!時價
燒頂級美國西冷牛扒伴薯菜配燒汁 $198
西冷扒既肉質好好好有咬口 我要左6成 佢比左7-8成我
但都仍然好好食!唔會覺得硬~ 有岩鹽 偏咸左DD~
西冷係我好中意食嘅部位 呢塊扒我非常之滿意!

好正!!!!

慢煮三文魚香草意大利飯$108
香草味道濃 有好多芝士 食到有2款芝士
濃郁芝士+忌廉非常香 食落好creamy
三文魚!!!!好好好好_正!!!!!
好Soft~~~好有魚香~~

蠔都好新鮮!!海水味好濃!
時價
5 分鐘 (堂食)
2019-08-02 50 瀏覽
WM Café and Bar (大埔)大埔安慈路2號八號花園地下20號舖大埔中心一向多選擇 今日想坐得舒服啲所以揀咗間裝修別緻啲嘅cafe入到去就揀咗3款食物扒大蝦蟹肉忌廉意粉扒大蝦嘅size真係好大隻意粉嘅嘅汁唔係好結撻撻嗰啲忌廉汁而係味道香濃但不油膩嗰種淡淡牛油香加蝦香算係較無負擔嘅意粉雙層安格斯牛肉芝士漢堡配薯條兩塊安格斯厚到癲咗就算打到嗰口有幾大都好 都擺唔哂好抵食 好正 包皮仲舖滿黑白芝麻好香好特別 影相都好加分薯粉炸得唔乾 食到停唔到口青蘋果牛油果蟹肉沙律非常清新嘅一個沙律青蘋果好酸 酸得討人喜歡 好開胃而蟹肉中亦有蟹籽再加埋牛油果令質感更有趣不嬲都好鍾意黑醋汁 沙律菜好新鮮成個沙律好好味呀!要再去嘅一間cafe餐廳內一張poster睇到完來有酒類放題 價錢均真又有白酒紅酒啤酒等下次要試吓
WM Café and Bar (大埔)
大埔安慈路2號八號花園地下20號舖

而蟹肉中亦有蟹籽
再加埋牛油果令質感更有趣
不嬲都好鍾意黑醋汁
沙律菜好新鮮
成個沙律好好味呀!

要再去嘅一間cafe
餐廳內一張poster睇到
完來有酒類放題 價錢均真
又有白酒紅酒啤酒等
下次要試吓
2019-08-01 33 瀏覽
阿女跳完舞,約好左佢大埔食晚餐,成日路過八號花園見到WM cafe呢間西餐廳,阿女都話想食,今日終於同佢黎。嘩!平日差不多8pm仲要等位,全部full哂,好多三五知己去呢間cafe! 店內唔算細,簡單西式裝修,令人都舒適!阿女話想食牛扒,所以無點set dinner,其實set dinner好抵食!法式海鮮龍蝦湯:濃郁又creamy既龍蝦湯,有蝦,螺肉,仲有好多蜆肉!玫瑰蜜糖脆炸雞翼:未食已經聞到好濃既玫瑰味,食落係好甜既蜜糖味帶一點玫瑰味,雞翼外脆內多汁,好好味!燒美國頂級西冷扒配薯菜伴燒汁:點了七成熟既牛扒剛剛好,切落有少許血,牛扒好有牛肉味,而且唔會韌;薯條熱嗱嗱,好脆好香薯仔味!下次再黎要食生蠔!

店內唔算細,簡單西式裝修,令人都舒適!

法式海鮮龍蝦湯:
濃郁又creamy既龍蝦湯,有蝦,螺肉,仲有好多蜆肉!

玫瑰蜜糖脆炸雞翼:

燒美國頂級西冷扒配薯菜伴燒汁:

下次再黎要食生蠔!
2019-08-01
2019-07-31 37 瀏覽
一入嚟這裡環境很清靜,侍應的態度很有禮貌,不會給人壓力感,很舒服,這裡的也很美味,牛扒很嫩滑,很多汁,食完一啖又一啖,很幸福的感覺。安格斯牛肉漢堡又脆,又多汁,味道非常不鹹也不膩。特濃的朱古力蛋糕配雪糕更令幸福感倍升,每一啖的濃郁的朱古力味道再加上雪糕,簡直一入口,幸福感由口中直上大腦,從未有這種感覺。而我覺得最好味都是生蠔,有種置身在海即撈上的味道,很鮮甜又新鮮,真的食完可以再添食,簡直令人回味。Yummy 😋
今晚屋企冇飯食,約咗best friend 💕再一次嚟呢間好近我哋屋企嘅餐廳🥣食晚飯🥢短聚一下❣️今晚我哋叫咗三款食物—兩個主菜一個小食🍴香煎刺身帶子龍蝦汁意粉 $128一上枱就聞到好香帶子味☺️,帶子好大粒,仲要有四大粒咁多😍,好抵食🤩❗️龍蝦汁又多又濃郁,意粉偏硬身,所以都有啲口感,整體來講算幾濃味❣️雙層安格斯牛肉芝士漢堡配薯條 $95老實講淨係睇個樣🙆🏻‍♀️唔似係非常好食 burger😝但食落真係超有驚喜🥰 Burger 🍔 底面嘅麵包層都好鬆軟,因為有煎過,所以仲帶微脆❣️入面兩塊安格斯牛肉超 juicy😍,一啲都唔韌,生熟度掌控得岩岩好👍🏻,蕃茄清甜又多汁,而且唔酸,配埋清新生菜同惹味嘅千島醬,真係 Perfect 呀❗️脆炸雞翼(配玫瑰蜜糖汁)$68雞翼熱辣辣♨️好新鮮❣️皮帶微脆,冇冰鮮味👍🏻玫瑰蜜糖汁味道特別又創新,淡淡既蜜糖味好易入口,味道唔錯💕 值得一試❗️

今晚我哋叫咗三款食物—兩個主菜一個小食🍴

2019-07-30
雙層安格斯牛肉芝士漢堡
脆炸雞翼
2019-07-30 30 瀏覽
今日火車有事,又大塞車,結果放左半日假,在上水出左去大埔等,結果今日成日就在大埔行下街,食下野。晚上就試下間未食過的西餐帶子龍蝦汁意粉我試左女友果份少少,帶子都幾大粒,味道還可以,但我個人就覺得個龍蝦汁意粉幾好味,意粉同配材都沾上龍蝦汁的味,雖然唔係超級濃烈的感覺,但我個人鍾意淡少少。雙層安格斯牛肉漢堡個set有薯條同burger,對於食肉獸的我就越多肉越好,佢有雙層安格斯,我都要分開食,一口好難咬晒成個,肉質唔錯,唔會太un,但跟平日食的burger 無太大的分別,味道可以,但沒有太大驚喜。4重芝士pizza超好味😆比我想像中好食得多,老實說我唔係好識分邊隻芝士,但口感好脆,佢係薄pizza,而我就眼加有限的味覺,食得出有水牛芝士同車打芝士,兩個人食剛剛一人兩件。最重要係佢熱辣辣咁上枱,芝士有少少軟身的感覺真係好正整體而言,味道唔錯,又唔算太貴,下次有機會可以再食😎

雙層安格斯牛肉漢堡

4重芝士pizza

整體而言,味道唔錯,又唔算太貴,下次有機會可以再食😎
2019-07-25
5 分鐘 (堂食)
  • 龍蝦汁扒帶子意大利粉
2019-07-29 495 瀏覽
今日要去大埔一田買嘢,但係又唔想食連鎖餐廳,所以搵咗一間小店, 門面同格局都幾有氣氛㗎!四點鐘開始仲有happy hour all you can drink 添! 睇返價錢都真係幾抵 ,住大埔嘅人就有福啦!去到西餐廳梗係要叫返burger同埋牛扒啦!雙層安格斯牛肉芝士漢堡配薯條~ 薯條同burger呢個配搭真係perfect !薯條夠脆有薯味,係較為粗嘅嗰一種! 而burger中間切開,就會見到非常之豐富嘅餡料! 芝士與安格斯牛肉融為一體, 將安格斯牛肉煎到香口,而且有一定嘅厚度,仲有!好有咬口,番茄同生菜都好新鮮咬落去係脆嘅!燒頂級美國西冷牛扒伴薯菜配燒汁~ 西冷扒肉質比較有咬口,係我比較喜歡嘅部位, 呢塊扒我絕對滿意! 除咗燒汁之外,佢另外配上粉紅岩鹽,可以有兩個口味,而個人喜歡粉紅岩鹽多啲! 越靚嘅食材,就配越簡單嘅調味!特濃朱古力蛋糕配雪糕~ 已經食到好飽, 所以同老公share呢一個甜品, 一個香濃嘅朱古力蛋糕配上雲呢拿雪糕, 個感覺好驚喜!佢有brownie個濃度,但係只一個海綿蛋糕嘅質感。正!

去到西餐廳梗係要叫返burger同埋牛扒啦!

2019-07-29 32 瀏覽
聽朋友介紹大埔一間cafe,趁星期日得閒,就約朋友去試試。睇過menu後,就點左三道菜,芝士四重奏薄餅,雙層安格斯牛肉芝士漢堡加薯棒同香煎刺身帶子龍蝦汁意粉。芝士四重奏真係好邪惡。只見薄餅上全佈滿芝士!一切,一拉,一條條芝士拉絲就出現係面前。由四種芝士混合一齊真係非一般的特別,藍芝士帶點微酸的口感,車打芝士再帶點微鹼,仲有水牛芝士既煙韌特質,整體調和得有層次。對芝士狂迷絕對係喜訊!再黎係雙層安格斯牛肉芝士漢堡加薯棒,安格斯牛肉本身肉嫩味濃,做漢堡已經係一流的選擇。㕑師煎到牛肉鮮嫩多汁,口感特別juice,配上外脆既麵包同新鮮既配菜,令漢堡帶點清新既感覺,不單係一個簡單既漢堡,口感同味道都大有提升。最後一道係香煎刺身帶子龍蝦汁意粉。剌身帶子本身生食都可以,但㕑師煎至金黃的表面,將帶子味道滲入意粉之餘,帶子又不失口感,依然有爽滑的咬勁。而龍蝦汁係稠身,所以更易滲入意粉,帶出龍蝦特有的香氣。意粉就吸收哂所有精華!總括黎講,食物質素令我喜出望外,值得再試!
聽朋友介紹大埔一間cafe,趁星期日得閒,就約朋友去試試。

總括黎講,食物質素令我喜出望外,值得再試!
  • 龍蝦汁扒帶子意大利粉
2019-07-28 27 瀏覽
We haven’t order drink today. We have pan fried fish fillet in tomato sauce in Sicily style with spaghetti. Lovely fish and delicious sauce! Also ordered all day breakfast for today’s bunch~ fried sunny egg and grilled tomato are great. Added $15 for smoked salmon~
2019-07-28 109 瀏覽
👇🏻帶子好大粒,煎得幾香,龍蝦汁味唔太濃唔太淡,意粉煙靭,煮得岩岩好。賣相好靚,色彩繽紛令人食慾大增👇🏻西冷牛排有驚喜,好大塊,我地叫4成熟,都真係4成上左,無overcook, 牛味香濃,肉質軟腍,中間無筋所以食落口口感好好,係碟上有粉紅岩鹽,我鍾意點鹽多過點燒汁。👆🏻跟西冷牛扒既有薯角,西蘭花同蕃茄。👇🏻呢3隻生蠔好食,新鮮,蠔肉係偏薄,附上既茄汁好正,另外都有點檸檬汁,酸酸地好開胃,第一次係大埔食咁有質素既生蠔。環境唔錯

西冷牛扒

👆🏻跟西冷牛扒既有薯角,西蘭花同蕃茄。

生蠔

環境唔錯

2019-07-28
西冷牛扒
生蠔
2019-07-26 109 瀏覽
搵食搵到去大埔市中心,就發現好多嘢揀。今晚黎左呢度晚飯,食左個沙律同兩個主菜質素都幾好。🔆青蘋果牛油果蟹肉沙律🥗 - 呢個沙律做到最重要嘅新鮮,組合配搭有營又清新鮮味。蟹肉同蟹籽鮮味都幾特出~🔆香煎刺身帶子龍蝦汁意粉 - 刺身帶子成為主角,大大粒而且確實煎得好香。龍蝦汁醬算均勻,味道不錯!🔆燒美國頂級西冷牛扒配薯菜伴燒汁 - 牛扒軟腍重牛味,燒汁同碟邊海鹽算係重要一環,沾少少會令牛扒更惹味豐富。餐廳cafe風格,裝修、座位偏向柔和輕鬆,出品水準不俗,港鐵站仲有k12巴士直到,約朋友屋企人再黎encore 都幾方便。

燒美國頂級西冷牛扒配薯菜伴燒汁
燒美國頂級西冷牛扒配薯菜伴燒汁