2022-09-14 1541 瀏覽
打完邊爐未夠盡興, 去朋友推介尖東海旁既餐廳happy hour, 呢度有望住維港美景既街景吧枱, 呢間好有格調得來又帶點寧靜嘅飲野好地方, 因為不會太嘈!我們下次會再來光顧。呢度有室內同室外的空間,所以唔會感到侷促。呢度店員相當nice, 服務一流, 另外, 店員介紹我們的沙冰特飲亦相當好飲🍹, 叫左Lai Chi smoothies & Mango smoothies 一定要試吓, 都好不錯!另外都開左2枝白酒, 充滿甜香味! 我們打完邊爐都未夠飽再order了一些小食。Fish Fillet and Chips🐟炸魚柳薯條非常正宗好味,厚肉得來炸了剛好全熟魚肉不會乾身而且仲脹卜卜,加上超多薯條做配菜,點埋個醬十分滋味, 4個人都食唔完, 非常滿足的一晚。Nachos🌮呢個相當有驚喜, 原來份量咁多既! nachos 加埋肉醬味道, 伴碟跟埋sour cream同 牛油果醬莎莎醬, 希望可以再吃多一點呢, 但最後都吃不完!避風塘魷魚🦑避風塘魷魚夠大件,啖啖肉好滿足,亦好有魷魚味,好有酒樓的感覺。因為避風塘蒜粒金香可口的味道,雖然熱氣都唔理咁多啦!

Fish Fillet and Chips🐟
炸魚柳薯條

Nachos🌮

避風塘魷魚🦑

宵夜
2022-07-06 2377 瀏覽
經過尖東海傍發現了這間西餐廳牆上的星星佈置有一種懷舊浪漫的感覺店員安排了窗邊角落的位置非常闊落安靜每張枱之間有相當的距離Mocktail26's Punch (蘋果汁、菠蘿汁、藍莓糖漿、梳打水)Lemon Squash (檸檬汁、糖漿、梳打水)美國安格斯封門柳七成熟肉質仍鮮嫩多汁另外附上燒汁十分惹味燒比目魚柳伴蟹膏忌廉汁比目魚的外皮煎得香脆魚肉嫩滑加上軟綿的薯蓉和蘆筍伴碟忌廉薯蓉忌廉芝士香濃而不膩薯蓉軟滑十分有飽足感餐廳環境優美店員態度友善十分有禮貌亦會細心留意客人的需要主動加水
經過尖東海傍發現了這間西餐廳
牆上的星星佈置有一種懷舊浪漫的感覺

店員安排了窗邊角落的位置
非常闊落安靜
每張枱之間有相當的距離

Mocktail
26's Punch (蘋果汁、菠蘿汁、藍莓糖漿、梳打水)
Lemon Squash (檸檬汁、糖漿、梳打水)

美國安格斯封門柳

餐廳環境優美
店員態度友善十分有禮貌
亦會細心留意客人的需要主動加水
2022-06-22 1669 瀏覽
久未見面的親人,難得可以相聚共進晚餐,令人真正期待着享受一頓豐富美味的西餐, 用膳環境優美, 地方寬敞,枱與枱之間相距有足夠距離, 絕不會令人覺得擠迫,職員服務態度友善有禮,也沒有什麼限時用膳的要求,進入餐廳已經有不錯的印象,我們4人坐下後先來一客36個月西班牙風乾火腿芝士拼盤做前菜小食, 火腿香味濃郁, 加上幾種芝士配一些小生果馬上喚醒了静待已久的味蕾。用完芳香四溢的海鮮湯及洋蔥湯後,主菜方面,我們叫了一份12安士的安格斯肉眼扒,肉質鮮美多汁剛好5成熟; 牛肝菌意大利飯配法國鴨肝及鴨胸和魚子醬帶子忌廉意大利飯的香味在口中歷久不衰; 還有一客份量十足的比目魚扒;最後4人分享了一客心太軟和一客焦糖芝士蛋糕,為這次晚餐畫上完美的句號,有理由相信我們會在短期內再次幫襯呢!
2022-06-22
尖東一帶附近都有幾間傾計飲嘢嘅食肆,呢間裝修格調算係中上,算係坐得最舒服,包括枱與枱嘅距離,特別一讚佢張凳,睇得出裝修傢俬係幾揼本,張凳夠大又坐得舒服,傾偈泥講呢間算係幾靜,普遍都係斯文客。幾位侍應嘅服務都幾好,好有禮貌,令我印象幾深。食物方面唔錯,唔算話極高質,但對冇要求泥講,佢叫好好;對有要求泥講,佢叫唔錯,當日我哋三個人叫咗牛扒,巴拿馬火腿芝士拼盤,一個意大利飯,開咗兩支red wine,價錢算中上,但係合理。
幾位侍應嘅服務都幾好,好有禮貌,令我印象幾深。

2022-06-10
2022-06-04 1224 瀏覽
My second visit to the restaurant, the service is excellent and even better than last time. Booked a table to celebrate my partner's birthday. They arranged a quiet corner by the window for us. Food are beautifully served. Highly recommend but ensure you reserve a table in advance. Happy dining 😊
2022-06-02
生日
  • Apple crumble
2022-05-20 1317 瀏覽
#chuchu食在尖沙咀📍 Villa 26520快樂❤️未諗今晚食咩嘅話,可以睇下呢間有冇位,再唔係就bookmark定遲啲再食!係尖東海濱,有戶外用餐區,一邊享受海風,欣賞維港美景,一邊食嘢chill drink,見佢仲有得畫碟,係慶生拍拖girlstalk好地方 #chuchu慶生推薦 —————————————————————❣️ 燒原隻法國春雞 $248成隻雞上,烤得幾香!啲肉都幾滑,啖啖肉!不過🐷覺得所有有骨嘅野都好麻煩!.❣️ 阿根廷草飼安格斯肉眼 8oz / $ 318牛扒肉質偏韌,脂肪及筋位都多,要咬耐啲先吞到,牛味都唔算話好濃,但ok acceptable! .❣️ 蘋果金寶 $88其實🐷想食心太軟,不過🐷仔唔食朱古力,但呢個食落幾好食,唔會太甜,一啲都唔漏,加油雪尼拿雪糕perfect match! .❣️Wine 唔記得自己飲邊隻,都係紅酒一杯,海邊緊係要chill chill佢😚—————————————————————不專業評分👅好味指數:7/10💰性價比:6/10👍🏻推薦:7/10—————————————————————🏡地址: Villa 26 (尖沙咀)尖沙咀
#chuchu食在尖沙咀

👅好味指數:7/10
💰性價比:6/10
👍🏻推薦:7/10
—————————————————————
🏡地址: Villa 26 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G1-4, 22-26, 28-32及33A號舖
#chuchu食西餐
#chuchu飲酒
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2021-12-31
除夕
2022-03-11 1899 瀏覽
今天book左喱間西餐廳,之前食過兩次,野食好好,服務週到,加上有outside,對住海旁好寫意😻難得約左朋友飲返杯,加上美味佳餚,令疫情下多了一份甜❤️特別鳴謝一位女侍應,不知道是店長還是高級侍應著藍色恤衫,因本人對蝦蟹感敏,叫左個魚,Sauce有蟹膏,但廚師煮了出來可能無轉到個sauce,女server即將重新整個份俾我,好多謝佢既細心🙏🙏🙏希望疫情下各位餐廳員工保重身體,相信疫情好快過🙏💪💪💪
難得約左朋友飲返杯,加上美味佳餚,令疫情下多了一份甜❤️
希望疫情下各位餐廳員工保重身體,相信疫情好快過🙏💪💪💪
2022-03-10 1077 瀏覽
朋友訂枱為我慶祝生日,我們都是第一次來到餐廳食lunch,環境舒適價錢合理,食物超乎好味,因為當日太大風,只好留室內享受午餐,有機會下次坐外面欣賞維港美景,推介😌
2022-03-09
生日
2021-12-29 1295 瀏覽
首先選擇偏小,蒜蓉包ok既,牛排帶肥份量比較細且價格偏貴,生熟程度講唔講冇分別,鴨肝一般,有鵝肝選擇會比較正常,鴨胸太有咬口,略微失望,雞肉偏鞋,另外可能天氣太凍,意粉就凍凍地,整體賣相正常味道一般較低,質素比國內二三線酒店略為高,但未到本港一般法國餐廳水準,甜品正常,如果對食物嘅冇要求嘅可以一試,低唔低食好睇個人預算,主力食環境好啲。
2021-12-28
2021-12-25 1114 瀏覽
平安夜book咗枱,可用餐2.5小時,完全有足夠時間食,唔洗趕頭趕命。我哋揀咗坐室內,場內佈置咗啲聖誕裝飾,都幾舒服,最驚喜嘅係佢哋每枱人送一張即影即有,好貼心。生蠔 Gillardeau no.1 $88/隻生蠔鮮甜,好味,不過$88/隻有啲貴澳洲草飼羊架 $348 羊架勁好味,叫咗七成熟,啲肉好嫩又完全唔羶!食完已經想再encore牛肝菌意大利飯配法國鴨肝及鴨胸 $248個牛肝菌意大利飯味道好好,個飯creamy又唔會太漏,同埋裡面有菇,令到個口感好好。鴨肝ok,但鴨胸就好一般。如果可以淨叫牛肝菌意大利飯就perfect烤原隻法國春雞 $248正正常常,冇乜驚喜。我只吃了雞脾位,啲肉都幾滑嘅,不過朋友話其他位啲肉係嚡嘅,評價一般蘋果金寶 $88都幾好味,甜甜哋有啲玉桂味,不過送到上嚟嗰陣,個雪糕已經溶咗少少,好似放咗好耐咁… 紐西蘭Sauvignon Blanc 2020 $608
Gillardeau no.1

澳洲草飼羊架
牛肝菌意大利飯配法國鴨肝及鴨胸
蘋果金寶
Sauvignon Blanc 2020
同朋友去飲酒經常都會到這間餐廳,因為佢食物質素好,但每次都見佢客人數極小唔似左右兩旁嘅餐廳人數爆滿,最初唔明白去過幾次真是恍然大悟。去過這間餐廳幾次,5次有3次都遇到侍應不友好對待,但每次食完就算唔想記住,今次直頭凳都未坐到30秒個女侍應(束馬尾戴頭箍及眼鏡)一直催促我們但那時只是晚上8時左右(晚上9時截單10時關門),看了一會菜單朋友點了飲品,女侍應問我要點什麼,我向她說要想一想待會再加單,想不到她即時強調每人有最低消費而每枱一定要點食物,我再說給我想好後才加單,但她就是沒有放棄進擊的意思,我心想給人想想再下單有這麼難嗎?無間斷地不停催促我,真心想問她一路著急什麼,餐廳人客又不多而且又有幾位待應招呼其他客人,由坐低開始一直催促客人講一句頂一句,她究竟想怎樣?用餐完後朋友都說在旁餐廳多得很不要再選這間餐廳便好!!

用餐完後朋友都說在旁餐廳多得很不要再選這間餐廳便好!!

2021-11-28 1176 瀏覽
每次行經尖東海傍,必定會經過這裏能望見維港景色的露天座位.....🌆🌃🌌今次在商場內經過, 見店內的裝修吸引, 決定與朋友選擇入內下午茶, 傾下計chill一chill.....服務員親切有禮, 單是這點,我們是會選擇再來光顧享用晚餐🍴🍽️🍴被型格的裝修吸引🥰超長的 Bar 枱🍺🍻🥂🍷🥃除了店外的露天座位店內的亦令人感覺舒適格調豪華菠蘿沙冰特飲淡淡的菠蘿香味不會太甜🍹Irish coffee酒味濃濃的iced cappuccino口感夠滑法式蒜蓉包熱辣辣的蒜蓉香味法包夠脆Caesar salad 凱撒沙律蔬菜新鮮爽口沙律醬汁濃度適中Fish Fillet and Chips炸魚柳薯條賣相吸引,份量適中外脆內軟又熱的魚柳, 就算不點沙律醬也味道不凡配以脆熱肥美的薯條, 原來加點新鮮檸檬汁, 可以不用再點任何醬料也好好味道😉😋豬肋條上枱時熱辣辣的肉質口感十足非常 juicy😋😍💕
服務員親切有禮, 單是這點,
我們是會選擇再來光顧享用晚餐

沙律醬汁濃度適中

Fish Fillet and Chips
炸魚柳薯條
賣相吸引,份量適中
外脆內軟又熱的魚柳, 就算不點沙律醬也味道不凡

豬肋條
上枱時熱辣辣的
肉質口感十足
非常 juicy😋😍💕
2021-11-28
下午茶
2021-11-21 1112 瀏覽
下午三時剛食過午餐,在這邊坐一下打算點個喝的等朋友。被一位態度很不耐煩的服務生告知必須點吃的,不能只點喝的。還說是香港政府規定,喝東西必須點吃的。我就好想笑,昨晚蘭桂坊喝的那麼多可是一口沒吃啊。為了求證,找了找Google也並沒有看到香港政府的這條規定。想起來上次晚上在這邊也是只點了喝的,並沒有被強制要求點吃的東西。也就大概兩三個月前。服務生表示,你說的都多久以前了。疫情以來香港政府規定就是這樣了。好吧⋯我孤陋寡聞了
2021-11-21
下午茶
2021-11-13 1080 瀏覽
初初都擔心係咪環境一流,服務九流既餐廳;點知環境同食物、服務都係一樣咁正(如果唔坐近outdoor聞唔到煙味就更perfect )。望住尖東海傍唔食野嘆杯中物都值都唔好講咁多,即刻去相
初初都擔心係咪環境一流,服務九流既餐廳;
望住尖東海傍唔食野嘆杯中物都值

都唔好講咁多,即刻去相
紀念日
  • 心太軟
2021-10-28 1262 瀏覽
和朋友shopping後想找好地方晚餐想起之前曾經在這裡happy hour就試下晚餐啦waiter很helpful介紹我們吃海膽和生蠔我們點了牡丹蝦 煎鴨肝還有A4和牛海膽很新鮮生蠔非常肥美鮮甜牡丹蝦ok啦煎鴨肝配無花果是必吃的和牛西冷只吃了少少就打包了因為實在太飽還有 蒜蓉包也很驚喜應該是全五星服務唯一扣分是剛到的時候有很濃烈的雪茄味明白的 Hapi hour店外有人吸煙有殘留氣味是必然的
和朋友shopping後
想找好地方晚餐