去開旺角買抽獎聖誕禮物,同男朋友想食西餐,然後我哋就喺OpenRice search到呢間Cafe,好高人氣又好受歡迎,仲見到Menu有二人套餐,啱晒我哋懶得揀嘢食嘅人!仲要好抵食,我哋就決定想去試吓啦~入到去已經坐滿晒人,好多人都係點二人套餐,我哋都點左一份。套餐包括沙律,餐湯,飲品。我哋仲點咗一個小食拼盤,仲每人叫多咗一份雪山心太軟甜品。🥒跟餐沙律同南瓜湯雖然係跟餐,但係質素都好好,南瓜湯好濃郁好有忌廉味。🥘小食拼盤小食拼盤啱晒鍾意食薯角嘅人,啱晒我!只係加$28算係非常之抵仲有炸雞同香腸。淨係嚟咗前菜同拼盤,我哋張枱已經滿晒啦,非常豐富。🍔安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角好唔錯喎個漢堡包!中間嘅安格斯牛肉好厚同埋好有牛肉味。⭐️重點推介⭐️🍝溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉呢個卡邦尼意粉真係一百分!!係食完之後都覺得我好想返轉頭食嘅意粉!意粉軟硬度啱啱好,有好濃味,配埋溫泉蛋每整個意粉都有好嫩滑嘅口感。大讚!!!🍮雪山心太軟朱古力味都夠,唔錯唔錯。岩晒我最鍾意食朱古力嘅人。整體用餐體驗都非常滿意,非常抵食,埋單都係三百幾蚊😋
去開旺角買抽獎聖誕禮物,
同男朋友想食西餐,
然後我哋就喺OpenRice search到呢間Cafe,
好高人氣又好受歡迎,
仲見到Menu有二人套餐,
啱晒我哋懶得揀嘢食嘅人!仲要好抵食,
我哋就決定想去試吓啦~

入到去已經坐滿晒人,
好多人都係點二人套餐,我哋都點左一份。
套餐包括沙律,餐湯,飲品。
我哋仲點咗一個小食拼盤,
仲每人叫多咗一份雪山心太軟甜品

🥒跟餐沙律同南瓜湯

跟餐南瓜湯

雖然係跟餐,但係質素都好好,
南瓜湯好濃郁好有忌廉味。

🥘小食拼盤
小食拼盤

小食拼盤啱晒鍾意食薯角嘅人,啱晒我!
只係加$28算係非常之抵仲有炸雞同香腸。

小食拼盤

淨係嚟咗前菜同拼盤,
我哋張枱已經滿晒啦,非常豐富。

🍔安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角
安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角

好唔錯喎個漢堡包!
中間嘅安格斯牛肉好厚同埋好有牛肉味。

⭐️重點推介⭐
️🍝溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉
溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉

呢個卡邦尼意粉真係一百分!!
係食完之後都覺得我好想返轉頭食嘅意粉!
意粉軟硬度啱啱好,有好濃味,
配埋溫泉蛋每整個意粉都有好嫩滑嘅口感。
大讚!!!

🍮雪山心太軟
雪山心太軟
朱古力味都夠,唔錯唔錯。
岩晒我最鍾意食朱古力嘅人。

熱檸水
水蜜桃蘋果醋梳打
整體用餐體驗都非常滿意,非常抵食,
埋單都係三百幾蚊😋
跟餐南瓜湯
溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉
水蜜桃蘋果醋梳打
  • 安格斯牛肉手工芝麻漢堡配薯角
經朋友介紹的 一定一定要book位!!因為book咗位都可能要排少少時間 或者因為當日聖誕節正日太多人去了 😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻之前亦都去過一啲動物cafe 特別係貓貓ge cafe 我覺得urban cafe同以往一啲動物cafe不同之處係:1)urban cafe以食為主 玩貓稍為其次,而其他cafe主要都係玩貓 再送/order一啲小食飲品 2)平時d cafe ge貓貓多數搵個地方 訓教 唔理你,但urban cafe ge貓貓好鬼熱情 成日主動走嚟你度望下有咩玩 要你摸摸😻特登坐係啲枱度吸引你注意力 但又會好乖唔會倒亂&整亂你啲野食 3)貓貓同所有店員互相之間都好fd😂😂店員會周不時摸摸主子們 當停手嘅時間 猫猫都會意猶未盡含情脈脈咁望住店員 有次聽到佢對住店主喵咗一聲🤭😹😹so cute!!!😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻入店之前要先著鞋套👟消毒雙手🙌🏻主子已經係門口急不及待我地嚟服侍佢😽awwww好肥美😋佢地大多數都有個名牌掛住係頸頸度~店舖入有好多貓侍應 基本上每枱都有至少一至兩隻貓waiter serve緊大家 而且好多人嘅腳上都會有隻貓貓😽😽巧cute😻走咗入人地個袋度坐😻😻

入店之前要先著鞋套👟消毒雙手🙌🏻

主子已經係門口急不及待我地嚟服侍佢😽
awwww好肥美😋
佢地大多數都有個名牌掛住係頸頸度~

巧cute😻走咗入人地個袋度坐

😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻
我係urban cafe嘅經歷係一坐低 就俾一隻喵喵mark實咗做枕頭😼 一坐低袋都未放 係枱嘅貓貓已對我產生興趣 慢慢地走落我大肶開始坐低😹 正因為佢坐住咗我斜咩袋條繩 所以我蚊極都除唔低個袋 係除袋其間搞到主子唔耐煩 就俾主子wer咗我下巴一下😿有條痕 我即刻袋都唔敢除 直接掉落地下算 跟住係咁摸佢等佢平服番(貓奴lol)佢就開始眼瞓 入睡了........(真係對佢又愛又恨!)

我腳上的貓貓

男友腳上的貓貓😂

😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻
好 叫野食喇!我地聖誕節正日去 其實都只係得一個餐牌 唔洗點揀🤭 (我覺得平時唔係節日嚟會抵啲🤭)

野食令我出乎意料之外!平時樓上嘅貓cafe野食質素...(你明的)但urban cafe不同!!可以比美平時去開商場西餐餐廳質素🤭甚至高過!高汁!去相!!!
海龍皇青醬意大利麵
軟殼蟹Pizza

貓貓訓咗係我腳上面我都唔敢點郁
又驚啲野食會係運送去口嘅途中跌咗落貓貓度 整污糟佢啲毛毛😂
望到枱頭嘅美食但我就食唔到😿
好彩之後嚟咗個salad&湯 有隻碗仔 我地就全程用碗仔食野😂😂😂

佢個湯係好傑嘅唔似平時個啲‘希某某’嘅質地
pizza同個意粉好早上咗 但我地掛住玩貓 凍哂先食😿不過凍咗亦好好食 個pizza!
意粉呢 我認為可以再煮硬身啲 我覺得未夠煙un 有啲易斷🙈🙈不過材料&配菜(貓貓)都好吸引!

甜品超級有心思 亦都係一個大大嘅加分位!

個心太軟係流心的!!!!!!!!!超正
雪糕有啲似cookies and cream~~配有好多棉花糖同啲‘小甜餅’😽
貓店員有經過 視察我地甜品質素 我地立刻擋住佢嘅視線 以免佢同我地食埋一份😹

我叫咗個orea朱古力脆脆 要補少少差價 不過佢係好creamy的 講真我飲完一半都飽咗一大大大節🤭🤭

其實我諗今餐食咗好多貓毛😂雖然貓店員好乖 多數唔會掂你嘅野食 不過佢地會經過你張枱 而且你摸佢嘅時候點都會甩少少毛毛 所以介意嘅人要留意依點***

因為我地嚟足咁耐 貓貓訓足咁耐嘅關係
佢已經進入深度睡眠 最後要由店員幫手叫醒&抱走貓貓😂😂
到後嚟我先知道原來同我有緣地結識咗兩三個鐘嘅貓貓叫做南瓜~好fatfat啊佢 佢啲紋好得意 令佢好似一條海參😹😹

our大肶=貓貓床墊🤭
佢訓係我度嘅時候摸佢已經知佢肥肥😽
毛神神😻啲毛毛好滑好想攬住佢😻

當我番到屋企 已經掛住想再去玩貓貓😿
期待下次再見南瓜😹😹
2019-12-25
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
海龍皇青醬意大利麵
軟殼蟹Pizza
Yeah yeah! 終於食到依間高質喵喵cafe🥳 today lunch專燈打去問有無位,跟住岩岩有兩個位就上左黎。最低消費$100而我地就叫左二人套餐$268,包兩個沙律,兩個湯,兩個lunch同一杯$38野飲(可以再補差價叫貴少少既drinks)😘首先一讚係食物質素好好呀,卡邦尼意粉好juicy又夠份量,另外竹炭漢堡包🍔都好好味,竹炭同牛肉好match,兩塊蕃茄加兩塊牛肉,認真足料!最正應該係d喵喵🐱會走黎走去同客人interaction hahaha但又會好乖唔食你d野架!
2019-12-30 133 瀏覽
cafe環境唔錯,有貓貓陪伴食飯真係好開心。但係地侍應唔知係咪我錯覺,塊面真係好黑,好似人地欠佢幾百萬咁款。跟住啲野食味道一般,價錢偏貴,同食物嘅水平不相符,但考慮到店內有咁多貓貓要養及地段問題,價錢尚可接受。最正嘅係啲野飲,真係幾好味。
cafe環境唔錯,有貓貓陪伴食飯真係好開心。
最正嘅係啲野飲,真係幾好味。
2019-12-25
2019-12-30 106 瀏覽
下晝三點幾book位見到有15個系前面等,於是去掃個街翻來慢慢等,點知過左半個鐘完全冇郁過,終於,去到五點半有位,入到去見到位置非常迫!超級迫!爆炸迫!進食時間得一個鐘(包括點菜、等上菜、食、同餵貓貓),唔知道一個鐘點解可以完成感多野令到一開始印象唔好,等野食時間可接受,fd子食既卡邦尼意粉味道okay,我既waffle+雪糕,雪糕系飄雪曲奇味幾好食,但waffle太甜食唔落口<`~´>跟住職員要求一定要將所有野食野飲食曬飲曬先可以餵貓,狼吞虎咽期間見到有三個小屁孩強行抱起d貓貓同用個紙袋引誘貓貓鉆入去再拎起,冇職員阻止,好恐怖;餵貓貓用罐頭,我聞落幾好食•﹏• 貓貓得意同比人摸,但系重點就系,環境對貓貓唔好,非常唔友善,冇位休息冇位訓,凈系得幾個飲水位,貓貓冇得磨爪只可以爪紙箱,冇玩具玩,作為鐘意玩既貓貓真系好可憐,只可以系客人臺底鉆來鉆去,環境嘈雜冇得休息,正常既貓cafe都會提醒要安靜唔好喧嘩嘈到貓貓,呢間感覺上系將貓當生財工具lol。最後兩個人食左160,有貓貓平衡翻不滿同埋系黃店所以先比三星,求下你地對貓貓好d唔該。

今日去咗旺角行街買衫 戰鬥完一輪好攰緊係去醫下肚先啦 睇ig呢間係旺角樓上鋪嘅cafe都幾hit 所以就黎試下啦 晚上人流都幾多 不過等咗一陣就好快可以入去了佢晚市有dinner set可以揀 都幾抵架 不過見到主菜menu有個叫日式海膽煙肉特濃芝士明太子長通粉 望落好似好吸引 所以決定散嗌! 我地total 嗌咗兩份主食同一份小食,包括頭先講嘅長通粉,朋友就嗌咗美國安格斯西冷牛扒配粉紅胡椒荷蘭汁,小食係煙三文魚芝士墨西哥餅! 野飲就揀咗紫薯拿鐵同oreo脆脆特濃朱古力等咗唔係好耐啲野食好快就到! 個小食有啲驚喜 個餅皮好煙韌 唔會太厚 熱辣辣咁夾住入面嘅芝士同三文魚 兩者好夾 唔會太heavy 份量岩岩好兩個人share 做個前菜黎開下胃食完前菜 主菜就岩岩好上到啦!個牛扒上碟望落好juicy 煎得岩岩好 唔會太熟 朋友仲話配埋個荷蘭汁好match 塊扒size岩岩好 男仔都夠晒飽 仲有薯角呀 好正!之後就到我既日式海膽煙肉特濃芝士明太子長通粉 上枱就比佢嘅香味吸引咗 食落係好creamy嘅芝士 配搭明太子 唔會好膩 兩者都幾match 海膽食落唔會苦 幾好味 成碟野好快就比我ko咗

之後就到我既日式海膽煙肉特濃芝士明太子長通粉 上枱就比佢嘅香味吸引咗 食落係好creamy嘅芝士 配搭明太子 唔會好膩 兩者都幾match 海膽食落唔會苦 幾好味 成碟野好快就比我ko咗!

野飲方面,oreo 嘅任何飲品都係我嘅最愛,呢到嘅oreo脆脆特飲都好好飲,有濃厚嘅朱古力味,配上oreo 嘅脆脆好有口感,飲完都有啲飽,哈哈! 朋友嘅紫薯拿鐵都好吸引,望落係好靚嘅少女心紫色,真係岩晒打卡! 呢到都幾岩三五知己黎小聚,等我下次都帶我嘅好姐妹黎啦!
2019-12-29 88 瀏覽
被友人推薦呢間 於是抱住一試嘅心態去食最低消費$100@1 限時個半鐘環境還可以 就係有少少迫我同朋友被安排坐嘅位置見到窗 所以感覺都ok食物方面 我同朋人點左二人套餐再加一個拼盤其中個有松露嘅飯幾好食 而另一個pizza就正常水平 冇話特別驚豔拼盤就係有三四款炸物其中佢嘅炸雞好食 唔乾而且香脆但啲薯角麻麻 味道有啲淡套餐有跟野飲 不過大部分都要加錢我點左個柚子茶 就正常水平成個餐食黎有啲膩 二人套餐對於我地黎講份量偏多(我同朋友都係女)所以最後冇食完總結黎講還可以不過唔好對佢啲食物有太大期望想挽貓嘅值得一去不過做好心理準備啲貓會係你食野嘅過程跳上你張檯度緊著啲毛飛到你啲野食度仲有想食一定要預先book位 唔係嘅話walk in至少要等兩個鐘
被友人推薦呢間 於是抱住一試嘅心態去食

但啲薯角麻麻 味道有啲淡
套餐有跟野飲 不過大部分都要加錢
我點左個柚子茶 就正常水平
成個餐食黎有啲膩
二人套餐對於我地黎講份量偏多(我同朋友都係女)
所以最後冇食完

總結黎講還可以
不過唔好對佢啲食物有太大期望
想挽貓嘅值得一去
不過做好心理準備啲貓會係你食野嘅過程跳上你張檯度
緊著啲毛飛到你啲野食度

2019-12-26
2019-12-29 125 瀏覽
朋友相約黎呢間貓貓cafe食下午茶,本身自己同朋友屋企都冇養開貓貓,所以接觸貓貓嘅機會多數都係去貓Cafe。網上見到呢一間貓貓Cafe好受歡迎,重點係要黃店💛,所以就去試吓~.朋友一早就訂咗位,準時去到都要等半個鐘左右😓(大部份嚟到嘅人都係訂位,加上真係好full),仲要只係下午茶時段都已經咁多人😂。 .入去之前先要戴上鞋套和消毒雙手,確保乾淨先可以接觸貓貓,呢度嘅貓貓好親人,大部份都唔怕人。但係,Cafe座位太密,比較難主動接觸貓貓,只有在貓貓主動跳上桌子或走到自己桌子的地下才可以和他們玩。.另外,見到呢度嘅貓貓都好肥,見到都有唔少嘅客人用餐後會加錢買貓罐頭餵貓貓,長期不斷餵貓罐頭對貓貓身體都唔係咁好,亦令到佢哋好肥,我諗呢個係店主需要留意嘅事情,應該要以貓貓身體為重,唔好為咗錢忽視健康。.菜式同普通樓上Cafe差唔多,意想不到嘅係味道都幾好!.⭐️芒果荔枝梳打+香草薄荷朱古力梳打好香果味,第一啖飲落去覺得有啲似能得利芒果糖嘅味🤣🤣飲落都好舒服。.香草薄荷朱古力都好特別,香草味唔太出,反而薄荷味就有驚喜,飲落有好重嘅薄荷味但又唔會蓋住朱古力嘅苦甜味,推薦⭐️雙重朱古力蜜糖吐司首先讚一讚個

菜式同普通樓上Cafe差唔多,意想不到嘅係味道都幾好!

香草薄荷朱古力

⭐️芒果荔枝梳打+香草薄荷朱古力

雙層朱古力蜜糖吐司

⭐️雙重朱古力蜜糖吐司
首先讚一讚個擺設,外相好吸引,蜜糖吐司不過不失,最驚喜嘅係個Oreo雪糕,唔係普通出邊買嘅盒裝雪糕,每一啖都有好多Oreo碎粒,再加埋cream、棉花糖同埋朱古力,真係好邪惡

千島海鮮拉斯水牛芝士手工薄餅

⭐️千島海鮮拉絲水牛芝士手工薄餅
Pizza餅底脆,內裏軟,食落去係有拉絲嘅效果
見到水牛芝士都比到好足料。個人好鍾意千島醬,所以呢個Pizza都好啱我嘅口味!

日式魚柳拼漢堡扒

⭐️日式炸魚柳拼漢堡扒
魚柳炸得好脆,切開裏面都見到魚肉,幾好食👍🏻更差有好多薯角,唔怕食唔飽啦,但係醬汁比較少。

總括, 食物來講都算高質,但係Cafe嘅運作手法同埋模式都需要改善,期望cafe以後嘅發展都可以以貓為重~
2019-12-27
30 分鐘 (堂食)
香草薄荷朱古力
雙層朱古力蜜糖吐司
千島海鮮拉斯水牛芝士手工薄餅
日式魚柳拼漢堡扒
2019-12-24 80 瀏覽
cafe最近比較少去,因為覺得來來去去都差唔多,食物唔算好特出,見到urban cafe成日都好多人,打算一試。放工7點去到已經要係門外排隊,之前有訂到位,好快已經可以入去坐,入到去見到真係全場爆滿的,真係見少甘早有甘多人。食物上雖然都係普通的意大利粉,pizza,雞肉,但食得出佢地唔係返熱的,真係叫左之後馬上整,所以食得出味道都比出面好,而且材料上都比較新鮮,又唔會煮得過火或未煮好已經拎上來比客的情況。樓上cafe來話,佢做得好同比較比心機,以後都會cafe都會再來。

2019-12-03
2019-12-23 69 瀏覽
記得上次黎呢度食 抵食夾大件 今次番黎又食過 繼續嘆個正正午餐 今次豪少少食2個扒餐 牛扒意粉加多個豬肉眼扒意粉 牛扒好稔好滑 完全吾會有根 而豬肉眼扒就係更大嘅一個驚喜😍😍 平日最怕係扒厚得黎鞋 咬吾落口咁 但佢一啲都吾會 咬落除左滑之外竟然仲好爽口 有少少肉汁連油咁必出黎😱 好好味 呢個必試!餐亦都包左一定價錢嘅野飲 或者揀貴啲嘅話可以補差價 我飲左紅豆抹茶 紅豆大大粒 好粉好甜 而且抹茶味都濃 吾錯 然後由於呢度啲貓實在太肥嘟嘟太得意 我忍唔住坐左好耐 再叫多左杯蜂蜜紅棗茶 好夠熱 感覺超養身😍好啦 壓軸嘅係超大碟甜品😋😋 我叫左朱古力蜜糖吐司配雪糕 叫果個吾知 一上枱嚇死我🤣 勁大大大碟 成餐飯咁嘅size 好彩我天生大胃 如果吾係都建議2,3個人share 🤭 仲要勁靚靚 打卡必備 真心好味 吐司好厚而脆 暖身 配埋凍冰冰嘅雪糕 絕配哦

2019-11-06
午餐
2019-12-19 97 瀏覽
平日六點上到黎已經接近8成滿座,真係好少cafe會甘多人,所以令我嘅期望越黎越高。同朋友叫左個二人餐,忌廉湯同沙律好快就上菜。餐湯濃郁,沙律菜新鮮,非常開胃。我地加多左個小食拼盤,有炸雞、香腸同薯角,都幾大盤下,好抵食。炸雞炸得岩岩岩,嫩滑多汁巴馬火腿pizza材料豐富,批底算厚,批邊焗到脆卜卜,正👍。黑松露意大利飯,d芝士真係超級多,而且飯粒吾會煮得過軟,保留返意大利飯嘅口感。兩杯野飯分别叫左華田脆脆朱古力同蜜桃冰沙。尼杯朱古力真係招牌,幾乎每張枱都有叫。飲落吾會過甜,朱古力味重,吾錯。另一杯冰沙可能因為原本冇咩期望,所以幾有驚喜。蜜桃味道自然,冰沙加左乳酪,所以微酸,十分解膩。

• Oreo脆脆特濃朱古力
  • 滋味2人小食拼盤
2019-12-18 158 瀏覽
朋友推薦下,去左呢間貓貓cafe,由於沒有訂位,所以也等了好一陣子,所以建議若想拜訪貓貓,記得要先book位啊~👆進店前,客人都要把雙腳插入套膠袋的機器,以防貓貓會沾到不潔的東西會生病,進門後也有消毒液清潔雙手。Cafe裏面,空間其實也不算小,差不多每張枱也有可愛既貓貓坐陣,多數也不怕生,任摸唔嬲😍但貓就是很有性格的動物,就是牠要留幾耐也是隨意的😅我們一共4人,懶得唸就點左佢個四人餐😂,有四個餐湯+沙拉+飲品+兩個扒類或pizza+兩個飯或意粉,我們另外加了一個小食併盤。餐湯、餐沙律南瓜湯真有南瓜蓉係度,唔係一般hea湯意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工簿薄餅pizza確實可以拉絲夠juicy,熱辣辣食一流安格絲牛肉手工竹炭漢堡配薯條漢堡有點乾,和預想有點差距😐東瀛蟹籽意式佛羅倫斯牛肋條意大利飯三重芝士肉醬意大利麵意粉和飯算是中規中距,還算中上之作😜小食併盤雞奕炸得有點太乾和硬,另外雞塊似麥樂雞😂,若想吃小食,會比較推介單點薯條比較好😙埋單位位百七蚊倒,本人覺得算中上價位,但還可接受,就是有限時,玩貓時間不太夠便要say bye了😢不要以為樓上cafe加上又是玩貓,食物便會很難吃,以樓上caf

餐湯+餐沙律

餐湯、餐沙律
南瓜湯真有南瓜蓉係度,唔係一般hea湯

意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工簿薄餅
pizza確實可以拉絲夠juicy,熱辣辣食一流

安格絲牛肉手工竹炭漢堡配薯條

安格絲牛肉手工竹炭漢堡配薯條
漢堡有點乾,和預想有點差距😐

三重芝士肉醬意大利麵
意粉和飯算是中規中距,還算中上之作😜

小食併盤

小食併盤

不要以為樓上cafe加上又是玩貓,食物便會很難吃,以樓上cafe來說,食物質素算是不錯,至少沒有伏的感覺。朋友影貓影得超開心,我就成程比貓瞓係大脾,腳都痺埋🤣
所以貓控朋友不妨一試
  • 南瓜湯
2019-12-17 86 瀏覽
又到食飯時間,就如常一樣, 舉頭望野食。 油尖旺就係向高望就會搵倒野食既地方。 行下行下, 例牌會行過d好多人等電梯既大廈, 向上一望, 又真係好多野食啵。 望下望下, 見倒個好簡單既水牌。 Urban cafe, 冇咩特別, 我地就偏向虎山行。一上到去有幾個人門口排緊隊, 咁我地見有人排隊, 其實都費事排想走。 突然, 有樣野係門度走左出黎, 令我地有排多陣既諗法。 原來有主子進駐左呢度, 不過係題外話。 講左有咩食先!我地叫左個4人餐小食先上。 小食拼盆 有雞塊雞翼, 之後就一人一個抽子沙律同 南瓜忌廉湯。 雞翼雞塊都唔係炸定, 新鮮熱辣辣。(可能同佢地客人太多有關)沙律清新, 佢地個南瓜湯真係好正,又濃又夠味。我地另加左個水牛雞翼, 好好食,好少地方咁好食。 主菜叫左4個辣肉腸水牛芝士手工薄餅, 呢個真係芝士拉絲, d芝士多到滴出黎, 唔好睇小佢得4吋, 食完都好飽。 可能係太多客太忙, 我鍾d食脆d, 可以再焗耐d青蟹子大蜆忌廉意粉, 應該係我小見多怪, 青蟹子真係好特別。好夠味, 但又唔會太濃。 蜆又唔係是是但但, 係好多同幾大隻又冇沙, 呢件係食唔晒添。 牛肋條意大利飯,
又到食飯時間,
原來有主子進駐左呢度, 不過係題外話。
講左有咩食先!
我地叫左個4人餐

小食先上。

沙律清新, 佢地個南瓜湯真係好正,又濃又夠味。

我地另加左個水牛雞翼, 好好食,好少地方咁好食。

主菜叫左4個

牛肋條意大利飯, 呢個就真係大件事, 前面已經多到食唔晒, 呢碟又係又大又好味。 點算好, 真係想打包走, 牛肋條又大大條好似唔洗本咁。 好食
黑毛豬肋骨, 就正常好多,燒豬肋骨, 最特別係唔乾岩岩好, d肉有d離骨, 所以輕鬆食。 夠晒味又大份。好大獲, 食到勁飽添。
我地預左好快就會再黎encore添!

其實係中間, 有d主子出黎望下我地做緊乜鬼, 真係可愛到冇朋友。 點都要黎多次!
2019-12-03
2019-12-17 78 瀏覽
呢間cafe嘢食幾好味,而且選擇都多,價錢合理,仲有好多貓貓店長坐鎮,所以成日都人頭湧湧,要去食一定要訂位!我哋今晚又來左食嘢。套餐好抵食,不過今晚想食其他嘢,於是我哋就散叫。水果茶都有幾款揀,呢杯入面有strawberry 、blueberry等等,好清新,幾好飲小食要左水牛城雞翼,雞翼炸得好香脆,淋咗醬汁都仲好好味。主食我哋叫咗一個意粉一個肉。炸芝士釀魷魚筒墨魚汁意粉好好味,魷魚入面真係釀咗好多芝士 芝士控一定要食呢個!之後食咗個豬鞍扒厚身嘅豬鞍肉質唔錯,食落好juicy,配搭嘅醬汁酸酸甜甜,可以減輕肥膩感最後食埋甜品啦。Cream brûlée 蛋香唔係好夠,下次試吓其他甜品先得。食完晒野之後可以買罐罐餵貓,貓貓真係好乖!

我哋今晚又來左食嘢。

套餐好抵食,不過今晚想食其他嘢,於是我哋就散叫。

小食要左水牛城雞翼,雞翼炸得好香脆,淋咗醬汁都仲好好味。

主食我哋叫咗一個意粉一個肉。

炸芝士釀魷魚筒墨魚汁意粉好好味,魷魚入面真係釀咗好多芝士
芝士控一定要食呢個!

之後食咗個豬鞍扒

最後食埋甜品啦。

食完晒野之後可以買罐罐餵貓,貓貓真係好乖!

2019-12-16
20 分鐘 (堂食)
2019-12-16 69 瀏覽
星期日又係個悠閒日子book間cafe玩下食下飯傾計一去到門口已經兩部鞋套機因為裡面好多貓貓 應該係為左唔好帶菌俾裡面嘅貓仔 裡面一入門口仲有消毒嗚呀 一入明口已經有好多貓貓😍餐廳有二人餐 見價錢都唔算貴有餐湯有沙律有主食仲有野飲 cafe價留講都抵~餐湯幾好飲 應該係南瓜蓉 沙律如果有埋芝麻醬就更好喇叫左呢個蜆肉意粉 味道真係唔錯因為好多cafe都係食物麻麻 但呢間野食真係唔差意粉夠味 蜆肉唔會腥無沙 綠色蟹子都幾得意仲叫左呢個豬肋骨 份量都幾多 bbq汁亦都好夠 肉質夠淋容易甩骨~兩杯野飲 一杯係水果茶 一杯就係芒果soda最後仲加左個甜品~心太軟暖暖地 配埋雪糕一齊食 但好肥仔呀食埋已經好full!!最後 小tips如果想貓貓走過黎 放d衫或者袋係上面 就堆哂上黎😂喜歡貓貓嘅人 可以體驗 全部貓都唔驚人 不過都唔特別癡客人 但可以摸 仲會訓大脾~
星期日又係個悠閒日子
book間cafe玩下食下飯傾計

一去到門口已經兩部鞋套機

嗚呀 一入明口已經有好多貓貓😍

餐廳有二人餐 見價錢都唔算貴
有餐湯有沙律有主食仲有野飲 cafe價留講都抵~

餐湯幾好飲 應該係南瓜蓉 沙律如果有埋芝麻醬就更好喇

叫左呢個蜆肉意粉 味道真係唔錯
因為好多cafe都係食物麻麻 但呢間野食真係唔差
意粉夠味 蜆肉唔會腥無沙 綠色蟹子都幾得意

仲叫左呢個豬肋骨 份量都幾多 bbq汁亦都好夠
肉質夠淋容易甩骨~

兩杯野飲 一杯係水果茶 一杯就係芒果soda

最後仲加左個甜品~
心太軟暖暖地 配埋雪糕一齊食 但好肥仔呀
食埋已經好full!!

最後 小tips
如果想貓貓走過黎 放d衫或者袋係上面 就堆哂上黎😂