2019-12-15 65 瀏覽
貓奴好去處,cafe中的的貓亦很親人,食物亦屬於不過不失,唯獨小食拼盤擺盤不夠精緻,雞亦與炸雞粒都只能勉強入口,甜品是非常不錯,飲品不過不失,以cafe標準檯與檯之間太逼啦,在人多時完全不能放鬆。好在還有貓貓安慰這不足。下次亦可光顧 不過一定要避開人流較多的時候。
2019-12-15
5 分鐘 (堂食)
2019-12-15 103 瀏覽
其實都去過好多香港同台灣既貓貓cafe,但最近少左去,今次諗起見到呢間cafe cm唔錯就上左去幫襯,一早訂左位,不過早左上去都有位可入座,我地3個人叫左一個2人餐,再加多一杯飲品,低消每人100,兩份甜品,鹹食都係正正常常,甜品真係好恐怖。一個係唔知咩雪糕香蕉薄餅,以為佢係crepes,但黎到係鹹食既餅底上面轉左cream(可能我誤會啦,佢menu英文有寫係pizza),棉花糖同埋香蕉,極度唔夾,味道0分,但用有新意黎評分係爆燈。另一個係焦糖燉蛋,黎到已經見到個面唔夠脆,食落就奶野,有食過焦糖燉蛋都知面頭啲糖應該係脆既,但呢個完全係唔脆,啲糖重要未溶,成個甜品黎到係凍既,入面個狀態好難形容,好似一舊唔彈既啫喱,唔係本身應有creamy既質感。兩樣甜品都好恐怖,建議大家可以慳番唔洗幫襯甜品,呢個價錢出去至少食到正常甜品先。飲品方面我地都係飲茶,味道正常。另外要講講店員態度,當日幫襯客人好多,全場爆滿,但店員只得3位,上左菜唔比餐具,問佢拎餐具就西面,再問佢攞蜜糖直頭聽完無攞黎,直到埋單先行過黎就咁比張單你乜都唔講又走左去。但最重要係呢間餐廳對待貓貓既態度,現場環境啲枱擺得好密,其實貓貓

另外要講講店員態度,當日幫襯客人好多,全場爆滿,但店員只得3位,上左菜唔比餐具,問佢拎餐具就西面,再問佢攞蜜糖直頭聽完無攞黎,直到埋單先行過黎就咁比張單你乜都唔講又走左去。但最重要係呢間餐廳對待貓貓既態度,現場環境啲枱擺得好密,其實貓貓活動範圍唔多,只要貓貓唔行去你到就好難周圍去摸貓,多數佢地都係訓係台,地下或者搵人抱,cafe係有寫到守則提醒客人尊重貓貓唔好強行抱起貓貓,但在場都無乜人遵守,亦唔見牆上再有告示,當日竟然重有家長鼓勵十歲都未夠既小朋友去強行抱貓,雖然貓貓性格都好溫和,但始終係動物,如果佢覺得唔舒服傷到人,或者傷到自己,邊個負責任?在場職員見到都無阻止,我食過咁多間有動物既cafe係無一間會唔阻止客人有呢個行為,見到有貓貓好抗拒比人抱,但有啲客都係唔理要強行攬實,其實係好唔尊重貓貓既行為!重有,啲貓係會跳上台,但裝茶既器皿全部都係玻璃,重要有爉燭,當日就有貓貓跳上黎差啲撞到,如果發生意外點算?餐廳負責人明顯無用腦去考慮貓貓既行為同環境設計既配合。最後餐廳係提供小食可以喂貓貓,但無諗過係罐頭,相信有養寵物既人都知罐頭唔可以多食,貓貓正常會有正餐,如果當日多客買罐頭,啲貓係唔係會狂食罐頭?咁對啲貓係唔係健康?對於餐廳對待貓貓既細節,令人懷疑係唔係真心愛錫貓貓,定係攞黎做生財工具,我就無從考究啦,因為我唔會再去,或者係今晚太多客佢地睇唔到?交由想去幫襯既你地去觀察啦。以上全部係親身體驗親眼所見,我希望餐廳有方法保護貓貓,同埋確保貓貓開開心心,健健康康,希望只係我見唔到。
2019-12-14
2019-12-14 71 瀏覽
難得放假,就一家人到這家cafe,過一個休閒的中午~早前已聽過朋友說,這家cafe都很滿,較難預約的,所以專登早了兩天預約~去到cafe門口時,已看到有很多人在等位🤔🤔🤔一坐下,便有很多隻貓貓走來走去,真的心心眼了,可愛爆燈,不驚人,又親人~點了二人餐,豬肋骨BBQ醬汁,很冧很惹味,意粉點BBQ醬吃,超正~另外點了卡邦尼意粉很creamy,都是欲罷不能,好吃到不得了~牛奶朱古力,又濃又滑,必飲👍👍👍炸雞很香脆,味道也不錯~

2019-12-12 73 瀏覽
成日聽啲朋友講,話呢間cafe好得意,原來而家樓上鋪真係開咗好多類似嘅餐廳喎~今日朋友就介紹我嚟旺角呢間Urban Cafe,嚟到門口,嘩。。。好多人喎~好彩朋友醒目😅book咗枱👍不過都要等15分鐘先入到去。呢度啲貓貓超多喎,隻隻都肥嘟嘟,啲毛仲好滑添 😍佢哋穿插係啲人嘅腳下面,有時仲跳上檯同凳,超活躍😆餐湯係南瓜忌廉湯,南瓜味好重又夠creamy, 又夠滑,仲有啲南瓜蓉,口感唔😋溫泉蛋煙肉野菌配卡邦尼扁意粉, 好鍾意隻溫泉蛋,"雪"一聲食咗先😅意粉好creamy好香滑😍水牛城雞翼,炸得好香脆,外脆內嫩,啲sauce好正,食到舐舐脷😜加個蘋果芝士蛋糕配埋雪糕,食埋就sweet ending啦~佢擺設得好靚,個雪糕超好味,係oreo味嚟㗎😍😋😋😋呢度食嘢有貓貓陪,價錢又實際,真係一個好嘅吹水地方🤩

好彩朋友醒目😅book咗枱👍不過都要等15分鐘先入到去。

呢度食嘢有貓貓陪,價錢又實際,真係一個好嘅吹水地方🤩
好耐冇去過樓上café,感覺次次都試伏咁,一般D野食都做得麻麻地,今次呢間樓上café 就俾到驚喜我啦~不過café 環境較為狹窄,有”搭枱”情況出現,亦有限時90分鐘用餐時間,可能就冇一般café坐得咁舒適。我地一坐低就睇中左佢既2人套餐 ($298,openrice 有8折*),份量相當多,套餐已包括餐湯、沙律、小食拼盤(+28)、兩個main course、兩杯飲品、一道心太軟(+25)。餐湯--忌廉南瓜湯忌廉南瓜湯~ 湯做得非常濃稠,口感幼滑,味道清新,甜蜜可口,非常滋味。沙律簡單沙律醋點綴沙律菜伴菠蘿,清新清甜,非常解膩。小食拼盤小食拼盤有法蘭克福腸、薯角、唐揚雞塊,香腸滋味可口,但雞塊沾粉略為過多,炸得未夠火喉,偏稔。至於薯角,若似小妹一樣喜歡食薯條類炸物,呢個都算唔差,薯角大大塊,外脆內軟。不過呢個拼盤唔太特別,$28都合理,不過我食晒成個餐就好飽啦。主菜- 安格斯牛肉手工竹炭漢堡有一吋厚的漢堡牛肉,肉質較為軟腍,脂肪不多,肉汁尚可,未夠彈牙,有一層芝士加添風味,如無芝士,肉味略淡,不過cafe來說已算水準之上。主菜-日式青蟹籽大蜆芥末扁意粉呢個忌廉非常厚身,太過濃稠,食

我地一坐低就睇中左佢既2人套餐 ($298,openrice 有8折*),份量相當多,套餐已包括餐湯沙律小食拼盤(+28)、兩個main course、兩杯飲品、一道心太軟(+25)。

餐湯--忌廉南瓜湯

沙律
簡單沙律醋點綴沙律菜伴菠蘿,清新清甜,非常解膩。

小食拼盤
滋味二人小食拼盤

$28都合理,不過我食晒成個餐就好飽啦。

主菜- 安格斯牛肉手工竹炭漢堡

主菜-日式青蟹籽大蜆芥末扁意粉
日式青蟹籽大蜆芥末扁意粉

呢個忌廉非常厚身,太過濃稠,食落會好濟,而且做唔到滑溜感覺,淨係覺得好飽好heavy,不過調味唔錯,很香濃。而大蜆冇想像中大,有點黏殼,味道尚算鮮甜,肉質厚實。

飲品--Oreo脆脆朱古力冰沙
Oreo脆脆朱古力冰沙

冰沙滑不溜口~朱古力味香甜可口,好味呀!

飲品--水蜜桃冰沙
水蜜桃冰沙
呢杯都係做都好滑,但水蜜桃味欠奉,未至於去到假甜味,尚算清甜。

甜品-抹茶心太軟
抹茶心太軟
抹茶心太軟

心太軟粉漿過多,導致不太流心,食落味道生硬,甜味過左龍,配搭的雪糕亦太硬,不夠綿滑,呢道甜品係今餐的一點點污點呢。

*總結黎講,二人套餐 ($298) 19:30前離座/21:00後入座有全單8折,加埋一計返都係$250左右,份量足,味道亦不俗,仲有貓貓相伴,相當寫意又抵食。
滋味二人小食拼盤
Oreo脆脆朱古力冰沙
水蜜桃冰沙
2019-12-11 56 瀏覽
今次第二次去食覺得呢間味道吾錯,所以回頭😍👍🏿👍🏿👍🏿今次試左d新野..都係叫二人套餐價錢都ok,抵食,兩個人食到飽😋😋有湯、沙律同埋小食,小食份量都多小食有薯條、腸仔、麥樂雞👍🏿👍🏿😋大啡菇忌廉意大利飯好重芝士味😍👍🏿👍🏿誠意推介!!超正,不過食哂會食吾落其他野🤣🤣另一個main dish叫左burger, 舊牛,味道都吾錯😋😋叫左兩杯smoothie, 好飲,重朱古力味,又吾算太甜!!最後叫左個是日蛋糕+雪糕蛋糕味道ok,雪糕就普通d..下次再去試第d野😋
今次第二次去食
覺得呢間味道吾錯,所以回頭😍👍🏿👍🏿👍🏿
今次試左d新野..都係叫二人套餐
價錢都ok,抵食,兩個人食到飽😋😋
有湯、沙律同埋小食,小食份量都多
小食有薯條、腸仔、麥樂雞👍🏿👍🏿😋
最後叫左個是日蛋糕+雪糕
蛋糕味道ok,雪糕就普通d..
下次再去試第d野😋
2019-12-05
  • 黑松露野菌大啡菇露荀配忌廉意大利飯
2019-12-09 154 瀏覽
事關朋友生日 見到呢間餐廳咁多like同有fd介紹 於是早於open rice book左呢間餐廳 因為朋友既生日request要窗口座位 當晚入到餐廳 show左booking no.比waitressWaitress既反應完全好似冇呢回事而當時亦見到好多吉左既window seat但waitress竟然offer左門口位置比我同朋友我當場再同距講多次我book位時候request左window seat係眾多空位情況下 Waitress回應可以但需要搭台因為台櫈係可以移動的 於是同waitress講因爲隔離係空台冇人太逼行唔到如果移開少少有個位行出得唔得 距話可以點知坐低冇耐 有個waitress就將隔離將台拉返埋黎 但明明隔離有3,4張空台而且冇人呢個舉動令到我好反感好嬲 感覺想差唔多將所有空間都塞滿哂 一心因為有節日慶祝先會過黎dinner我問waitress我早早已經係網上book左位 但距地竟然冇reserve台比我地 仲連special request都冇睇就求其offer張台比我地最後我地都唔想慶祝變鬧劇坐底冇耐 隨後有兩位客人入黎 waitress理都冇理就比兩人坐四
事關朋友生日 見到呢間餐廳咁多like同有fd介紹

Waitress既反應完全好似冇呢回事
而當時亦見到好多吉左既window seat
waitress竟然offer左門口位置比我同朋友
係眾多空位情況下 Waitress回應可以但需要搭台
呢個舉動令到我好反感好嬲 感覺想差唔多將所有空間都塞滿哂

一心因為有節日慶祝先會過黎dinner
最後我地都唔想慶祝變鬧劇
坐底冇耐 隨後有兩位客人入黎 waitress理都冇理就比兩人坐四人台唔洗搭台
係大日子中受到不公平對待
原本諗住開開心心食餐飯 但食完真係好唔開心
唔會再試了

2019-12-08 88 瀏覽
貓奴必去呀!成20幾隻貓貓,而且樓上cafe嚟講,食物都算幾唔錯!—————————————————🔹二人套餐 ($268) 〔餐湯 沙律 兩份主菜 飲品〕.拿聲明先,去得呢到你都唔係預去食嘢,係撚貓撚到廢寢忘餐嘅,嘢食嚟到變咗道具都係攤吓㗎姐~😂.循例講吓,個餐湯係unexpected 嘅濃郁程度,好似將成個粟米溶咗係湯到,相當唔錯!巴馬火腿拉絲水牛芝士薄餅係脆批底,似薩仔咁,不過蕃茄醬好開胃、芝士都幾重手,芝士控就啱哂喇!.芝士黑松露野菌大啡菇意大利飯....呢度樣樣餸個名都咁鬼長,但又真係交足貨比你 (好似執藥LoL) ,飯粒夠煙靭,上面勁多即磨芝士片,松露又好鬼香,仲加入埋洋蔥粒真係幾好食!.老實講份量唔算多,但呢度擺明用錢買隻貓同你玩,唔係買嘢食,所以都無所謂!😳
—————————————————
🔹二人套餐 ($268) 〔餐湯 沙律 兩份主菜 飲品〕
2019-12-07 129 瀏覽
響門口拎左飛仔, 等左個幾鐘頭都只係入左兩個number,但見到有booking果d就勁入去。 我明無booking要等,fine。 但等等下個staff行出黎處理有booking既人果時咁岩見到我問我係咪有book,我話無,佢竟然同我講booking已經full曬,已經無檯。 大佬,你take booking 又俾人攞飛無問題,但點會由得人拎完飛等但係又唔留檯俾拎飛既walk in客? 我同個staff講但係我已經拎著張飛等左個幾鐘, 咁你無位俾街客又唔一早講? 由得人拎飛? 佢一句唔好意思就算跟住就出去關左部飛仔機。 黃店都係咁話, sorry唔會再黎。 唔係見你黃店我都唔會等左個幾鐘。 呢間野入客既流程真係要改改。 common sense 係如果唔take walk in 好心唔好俾人響門口拎飛仔。

2019-12-07
午餐
2019-12-07 105 瀏覽
一間又係可以有會員優惠的餐廳,而且食物價錢大眾化,食物質素用料亦不差,味道也合大眾化的口味⋯⋯一邊吃一邊玩,食得開心,玩得開心,大人細路都甘鐘意的餐廳先賣下關子,究竟有乜咁好玩,一陣先話你知😂😂😂😂😂😂😂😂先講食物——我們叫了個二人套餐,抵食好食,飽到捧住個肚😜😜😜忌廉湯—-濃郁粟米🌽⋯⋯😋菜🥬蕃茄🍅菠蘿🍍沙律—-配沙律油、健康組合👍👍小食——-小食都非常大碟😆,香腸、炸🐔塊、🍠薯角,等等⋯⋯主菜——-黑毛豬肋骨,可配薯菜或意粉🍝豬肋骨又軟熟,配燒烤醬,味道濃厚好味,又不會過🔥同過咸👏主菜——-芝士肉醬意粉🍝、芝士香氣撲鼻,濃濃芝士,肉碎足料,意粉口感一流⋯⋯芒果🥭梳打特飲—-清甜好味道⋯⋯蜜🍑桃梳打特飲—-蜜🍑清香味怡人⋯⋯最後來個Desert❤️心太軟綠茶昧——流心綠茶味心太軟,真係流曬心❤️💕好warm👩‍❤️‍👨朱古力味——-soft & smooth😋😋😋兩款味道配曲奇🍪味雪糕🍦➕cream一齊,吃不盡的滋味⋯⋯😇點解會咁開心又咁好玩,因為太可愛的貓咪🐱都伴你左右,又懂人性,又溫馴,實在太可愛了,想同佢哋一齊食一齊玩,做咗會員之後又有折扣又可以時時刻刻去同貓咪🐱玩👏👏👍👍😋😋而且內
一邊吃一邊玩,食得開心,玩得開心,大人細路都甘鐘意的餐廳

先賣下關子,究竟有乜咁好玩,一陣先話你知😂😂😂😂😂😂😂😂

忌廉湯—-濃郁粟米🌽⋯⋯😋

菜🥬蕃茄🍅菠蘿🍍沙律—-配沙律油、健康組合👍👍

小食——-小食都非常大碟😆,香腸、炸🐔塊、🍠薯角,等等⋯⋯

主菜——-黑毛豬肋骨,可配薯菜或意粉🍝
豬肋骨又軟熟,配燒烤醬,味道濃厚好味,又不會過🔥同過咸👏

芒果🥭梳打特飲—-清甜好味道⋯⋯
蜜🍑桃梳打特飲—-蜜🍑清香味怡人⋯⋯

最後來個Desert❤️心太軟
朱古力味——-soft & smooth😋😋😋

而且內外的設備都非常衞生,所以鐘意貓咪🐱的大人細路,快D啦黎親身體驗一下😘
實在太可愛了🥰

有貓星人同你一齊食飯,你試過未🥰😍❤️👩‍❤️‍👨👏👏👏👏👏
美食➕有貓咪🐱陪🥰😘😍
2019-12-06 99 瀏覽
之前都有去過尖沙咀嘅貓貓cafe,今日孫仔生日,佢超鍾意小動物,所以揀咗旺角Urban Cafe 貓咪肥嘟嘟,超可愛,孫仔見到開心到飛起😍貓貓總時不時走上檯面,睇下我哋食緊乜😜真係超可愛👍呢度有套餐超抵食👍南瓜忌廉湯,個湯好滑,好清甜,仲有啲南瓜蓉,有口😍有沙律,開下胃先😜滋味小食拼盤有:脆薯角,雞寶同埋炸到脆卜卜嘅香腸。。。呢個小食真係超邪惡,但係食到停唔到口😜溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉攪勻咗個溫泉蛋啲意粉好creamy,食到雪雪聲😅巴馬火腿絲水牛絲芝士薄餅薄餅熱辣辣,軟綿綿, 芝士味濃厚😋😋😋oreo脆脆特濃朱古力,好香,吾會太甜🤩最後叫咗個雪糕tiramisu竹炭漢堡,當生日蛋糕😅食到飽飽捧住個肚都吾使四百蚊,連生日蛋糕錢都慳番😜

貓咪肥嘟嘟,超可愛,孫仔見到開心到飛起😍

貓貓總時不時走上檯面,睇下我哋食緊乜😜真係超可愛👍

呢度有套餐超抵食👍

南瓜忌廉湯,個湯好滑,好清甜,仲有啲南瓜蓉,有口😍

有沙律,開下胃先😜

滋味小食拼盤有:脆薯角,雞寶同埋炸到脆卜卜嘅香腸。。。
呢個小食真係超邪惡,但係食到停唔到口😜

溫泉蛋煙肉野菌配
黃金卡邦尼扁意粉

攪勻咗個溫泉蛋啲意粉好creamy,食到雪雪聲😅

巴馬火腿絲水牛絲芝士薄餅

薄餅熱辣辣,軟綿綿, 芝士味濃厚😋😋😋

oreo脆脆特濃朱古力,好香,吾會太甜🤩

最後叫咗個雪糕tiramisu竹炭漢堡,當生日蛋糕😅

食到飽飽捧住個肚都吾使四百蚊,連生日蛋糕錢都慳番😜

2019-11-27
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • Oreo脆脆特濃朱古力
  • 溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉
  • 巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅
  • 小食拼盤
  • 南瓜湯
2019-12-05 107 瀏覽
已經唔係第一次黎喇 每次都滿意咁走 所以決定寫翻個食評支持下成日都好旺場 所以店員都忙 未必睇到你但態度都好nice 感受到佢地都好鍾意貓食物同飲品質素依然係有保證的 選擇又多食過依到既沙律 pizza 牛排 雞胸 薯條 意粉 飯全部都好食 不過要注意貓貓會跑過黎舔啲野食***依到既貓真係超級多 玻璃位同出餐位既枱永遠最多貓貓但被分配過去既機會唔多我坐得最多係門口位 貓咪唔太理人坐角落既位通常貓咪唔會注意到你不過冬天有樣法寶叫「頸巾」🧣鋪係大脾唔夠幾秒「洋蔥」就衝左上黎訓教 由頭訓到尾 任摸唔嬲 仲會做「踩奶」動作 真識享受大家可以係大脾鋪個袋仔 或者就咁空出黎貓咪會跳上黎自己訓 依個時候可以任摸[捻貓秘笈]觀察出依到8成貓咪唔鍾意行行下比人摸(會溜走)3成鍾意被拍屁股 4成鍾意訓人大脾 3成鍾意玩只要唔餵野食同夾硬抱貓 基本上店家都由得你用其他方法吸引貓咪我見過有客人帶左個細紙皮箱上黎比貓訓我試過帶逗貓棒 玩到攰就pass比附近既客人陪玩不過記得唔好太過分 滋擾到其他客人BTW晚市就算係平日 高峯時間7-8一定要訂位如果唔係等到傻
已經唔係第一次黎喇 每次都滿意咁走

由頭訓到尾 任摸唔嬲 仲會做「踩奶」動作 真識享受

大家可以係大脾鋪個袋仔 或者就咁空出黎
貓咪會跳上黎自己訓 依個時候可以任摸

[捻貓秘笈]

觀察出依到8成貓咪唔鍾意行行下比人摸(會溜走)
3成鍾意被拍屁股 4成鍾意訓人大脾 3成鍾意玩
只要唔餵野食同夾硬抱貓
基本上店家都由得你用其他方法吸引貓咪
我見過有客人帶左個細紙皮箱上黎比貓訓

BTW晚市就算係平日 高峯時間7-8一定要訂位
如果唔係等到傻

2019-12-05
90 分鐘 (堂食)
  • 巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅
  • 沙律
  • 黑松露野菌大啡菇露荀配忌廉意大利飯
  • 千島海鮮拉絲水牛芝士手工薄餅
  • 溫泉蛋煙肉野菌配卡邦尼扁意粉
2019-12-05 67 瀏覽
為左黎呢間餐廳,今曰特登早啲收工,同埋提前兩個星期book左枱,啲野食好抵食,質素唔錯,而且有好多貓同你玩,我作為貓奴,期待左黎呢間餐廳好耐!介紹下食物先...# 三重芝士肉醬意粉 # ***** *** 8/10 好濃郁既芝士味,好香肉醬味,意粉唔會太冧太熟或者太硬,啱啱好掛到啲汁,很不錯!# 意式肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅 # ***** ** 7/10見到啲辣肉腸就覺得好吸引啦!熱辣辣上枱既pizza啲芝士好拉絲!#凍紫薯latte # ***** **** 9/10勁香紫薯味,但又有少少似芋頭味,我兩樣都超鍾意,係紫薯控,係芋頭控甜度差不多,唔會勁甜。#Oreo Chocolate # ***** **** 9/10 飲左啖我朋友叫既oreo chocolate,原來朱古力再加上oreo 係咁夾,超勁既朱古力味!本身諗住會唔夠飽,但其實都好夠,仲有好多貓陪住我地食,勁快就過左2個鐘要交枱,走果陣會好唔捨得啲貓星人!

# 三重芝士肉醬意粉 # ***** *** 8/10

#凍紫薯latte # ***** **** 9/10

• Oreo脆脆特濃朱古力
2019-12-04 79 瀏覽
有時想同朋友傾耐啲都會揀樓上cafe, 一般都係至在有個地方食下野吹下水,但今次食呢間cafe既野食CP值好高,特別係個甜品睇menu都揀左好耐,因為2人餐真係好抵食,但又驚食唔哂浪費,所以最後都係叫左一個小食+Main+甜品。小食~黑松露芝士薯角呢樣小食係我去cafe必點既😂因為黑松露都薯角都係我至愛,芝士唔係醬,係真係有拉絲既芝士可以卷住薯角Main~西冷牛扒配紅胡椒荷蘭汁上枱既時候見到咁多紅椒真係嚇一嚇,原來啲椒唔辣既,令個醬有種爆炒既感覺,好特別飲品如果同我地一樣唔太好甜既野飲,可以揀花茶。呢壺係伯爵荔枝玫瑰紅茶,睇個樣都知比足料,唔係擺兩個茶包hea你,冇諗過伯爵茶同玫瑰都幾夾,下面仲有蠟燭keep warm。甜品~雙層朱古力吐司配雪糕呢個吐司真係好脆好脆,唔係得外面脆,連入面都係脆架配埋雪糕冇得輸啦!

小食~黑松露芝士薯角

Main~西冷牛扒配紅胡椒荷蘭汁

飲品如果同我地一樣唔太好甜既野飲,可以揀花茶。

甜品~雙層朱古力吐司配雪糕
呢個吐司真係好脆好脆,唔係得外面脆,連入面都係脆架
配埋雪糕冇得輸啦!
2019-12-04 267 瀏覽
每次在旺角也是吃連鎖快餐多,這次在朋友的帶領下,到了近登打士街附近的樓上cafe(´∇`)餐廳位置很方便,而環境舒適喔~有落地玻璃可以看到彌敦道的景觀ヾ ^_^♪Menus 第一頁就是很吸引的2人餐,只需$268,方便懶懶的我們,立即決定要這個套餐了。前菜有新鮮的菠蘿沙律,沙律菜很新鮮,配上了沙律醋和菠蘿,十分開胃呢~是日餐湯是忌廉粟米濃湯,很香滑的忌廉與甜甜的粟米,大滿足ヽ(*´∀`)ノ為食的我們加了$28 滋味2人小食拼盤,一共有三款小食,法蘭克福腸,脆皮腸不錯喔,脆薯角很香的薯仔味,而且即叫即炸,十分香口,唐揚雞塊最美味呢~有點像麥樂雞,同樣也是很香口,很抵食。主食點了意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅,一上菜就聞到很香的芝士味,外觀也很美味很吸引,而每一口都充滿羅勒蕃茄醬,每一件也有芝士拉絲效果!配上脆脆的辣肉腸,香甜粟米,整體也不錯。另一主食大大的推薦!是溫泉蛋煙肉野菌 配 黃金卡邦尼扁意粉,很creamy的卡邦尼超級正,重點是溫泉蛋吉開後,令整碟意粉充滿蛋香,配上煙肉的鹹香味~~(´ε` )♥ 好吃到想連碟也吃掉 哈哈最後加$25 雪山心太軟,雪山是oreo 雪糕,而心太軟硬了
每次在旺角也是吃連鎖快餐多,
這次在朋友的帶領下,
到了近登打士街附近的樓上cafe(´∇`)
餐廳位置很方便,而環境舒適喔~
有落地玻璃可以看到彌敦道的景觀ヾ ^_^♪

Menus 第一頁就是很吸引的2人餐,只需$268,
方便懶懶的我們,立即決定要這個套餐了。

前菜有新鮮的菠蘿沙律,
沙律菜很新鮮,
配上了沙律醋和菠蘿,
十分開胃呢~
是日沙律

是日餐湯是忌廉粟米濃湯,
很香滑的忌廉與甜甜的粟米,
大滿足ヽ(*´∀`)ノ
是日餐湯

為食的我們加了$28 滋味2人小食拼盤,
一共有三款小食,
法蘭克福腸,脆皮腸不錯喔,
脆薯角很香的薯仔味,而且即叫即炸,
十分香口,唐揚雞塊最美味呢~
有點像麥樂雞,同樣也是很香口,很抵食。
滋味2人小食拼盤

主食點了意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅,
一上菜就聞到很香的芝士味,
外觀也很美味很吸引,
而每一口都充滿羅勒蕃茄醬,
每一件也有芝士拉絲效果!
配上脆脆的辣肉腸,香甜粟米,整體也不錯。
意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅
意式辣肉腸水牛芝士手工薄餅

另一主食大大的推薦!
是溫泉蛋煙肉野菌 配 黃金卡邦尼扁意粉,
很creamy的卡邦尼超級正,
重點是溫泉蛋吉開後,令整碟意粉充滿蛋香,
配上煙肉的鹹香味~~(´ε` )♥
好吃到想連碟也吃掉 哈哈

最後加$25 雪山心太軟,
雪山是oreo 雪糕,
而心太軟硬了一點~ 可以再流心多一點ヾ ^_^♪
雪山心太軟

飲品方面,
冷Oreo脆脆特濃朱古力 (+$20),
充滿碎朱古力及oreo脆脆,
喜歡朱古力的朋友一定要試試喔~
朋友的是紫薯紅豆拿鐵,(+$20)
紅豆超多~ 紫薯味也很夠
Oreo脆脆特濃朱古力

是旺角難得又優惠又好味,
環境舒適的cafe,
鬧市中的休閑地方,
下次一定會再來~~

是日沙律
是日餐湯