2019-12-01 117 瀏覽
有時自己收左工,但又要等埋未收得工既獅子老公,本小兔就會去公司附近依家cafe度坐下等佢收工。今日咁啱個同事又係等下一場,所以就結伴一齊去hi tea兼吹水Cafe叫<Urban Cafe>, 由於入面有好多貓咪,所以入去之前都要先戴上鞋套和洗手,非常衛生!由於入面有貓咪,所以都有少量嘅規矩。但這都是要用來保護貓咪和大家的喔!!最欣賞店家每兩星期都會更換新的餐牌,誠意和新鮮感到十足喔由於我們是下午茶時間來到, 所以客量不及午餐或晚餐時間的多,那便可以好好享受和貓咪一起的時光🐱🐱🐱雖然cafe內有大量貓咪,但是環境衛生方面是絕對做得非常好的<意大利薄荷咖啡>友人點了這個薄荷咖啡,光是賣相都已經非常精美。 雖然我沒有喝過,但友人說咖啡香中有著淡淡的薄荷清爽和香氣,非常好喝。☕🌿👍<草莓荔枝紅莓乾花茶>本小兔則點了這個有著淡淡清香的花茶, 感覺清新,香氣怡人<吞拿魚野菜沙律>隨餐還附上吞拿魚野菜沙律,清新爽脆,美味又健康<香草汁土匪雞扒薯菜>大大塊嘅雞扒本身用土匪醃料醃過後再煎至外脆內嫩, 肉質嫩滑juicy。 再配上香濃嘅香草汁,味道非常惹味,絕對令人欲罷不能!!另襯以香脆的薯條,好邪惡呢

Cafe叫<Urban Cafe>, 由於入面有好多貓咪,

所以入去之前都要先戴上鞋套和洗手,非常衛生!

最欣賞店家每兩星期都會更換新的餐牌,

誠意和新鮮感到十足喔

意大利薄荷咖啡

<意大利薄荷咖啡>
草莓荔枝紅莓乾花茶

<草莓荔枝紅莓乾花茶>
本小兔則點了這個有著淡淡清香的花茶, 感覺清新,香氣怡人

吞拿魚野菜沙律

<吞拿魚野菜沙律>
隨餐還附上吞拿魚野菜沙律,清新爽脆,美味又健康

香草汁土匪雞扒薯菜

<香草汁土匪雞扒薯菜>
另襯以香脆的薯條,好邪惡呢

挪威三文魚蕃茄意大利黑醋田園野菜沙律

<挪威三文魚蕃茄意大利黑醋田園野菜沙律>
微鹹嘅挪威三文魚片非常柔潤, 喜愛重口味的話更可添上酸酸的黑醋汁 ,為清新爽脆嘅沙律菜或添滋味

總結: 每次來到都不會讓我失望的cafe, 今次不是第一次,也不會是最後一次嚟
意大利薄荷咖啡
草莓荔枝紅莓乾花茶
吞拿魚野菜沙律
香草汁土匪雞扒薯菜
挪威三文魚蕃茄意大利黑醋田園野菜沙律
2019-11-29 102 瀏覽
這間位於油麻地的樓上cafe人氣度好高,經常大排長龍,除了是因為食物不錯,價錢經濟之外,還有人氣的貓貓們坐陣,一眾貓奴都瞬間被迷倒!Cafe很注重衛生,門口有鞋套,入去也要消毒手手,cafe沒有奇怪氣味,店員也經常清潔!我們點了小食,意粉和主菜!另外也點了飲品藍花皇家伯爵荔枝紅茶,天氣涼了,喝熱飲最適合,花茶很大壺,很香,用蠟燭座熱茶,二人喝剛剛好!白酒煮青口好香,陣陣牛油、白酒和洋蔥香氣,青口大隻厚肉,鮮甜美味!主菜點了新西蘭露絲瑪莉羊前膝配牛肝菌燒汁配薯菜,肉味濃郁,口感彈牙不會鞋口,燒汁惹味,還有香口炸薯角,出色的主食!點了帆立貝香辣蒜香橄欖炒意大利麵,辣辣地好醒胃,有兩粒大大隻厚肉帆立貝,鮮味,意粉軟硬適中,還有蒜香!貓貓全部都好乖,不會亂吃客人食物,難怪大人細路都喜歡來這裡!

我們點了小食,意粉和主菜!

2019-11-26
2019-11-28 99 瀏覽
閒日去到旺角僑建大廈嘅2樓諗住去間樓上Cafe食飯,點知夜晚8點左右去到都勁多人😂,十幾廿十人係Cafe外面排緊隊,除左係黃色經濟圈之一嘅餐廳之外,餐廳嘅食物質素係網上都有唔少好平,另外仲有好多貓貓陪你一齊食飯添🐈,單身狗都唔怕悶啦😏,你話係咪正先叫左個價錢吸引嘅二人套餐,除左有兩款主食之外,仲有南瓜湯🍲同沙律🥗,加多$28仲有個小食拼盤,我唔客氣喇主食叫左西班牙黑毛豬肋骨配意大利麵同日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉🍝,豬肋骨非常軟腍入味,輕輕一切就已經完美咁將豬肋骨分解🍖,意大利麵仲係用牛油同蒜蓉煮過,又唔dry又夠哂好味😋;淡淡芥末香嘅忌廉扁意粉好足料,有唔少蘑菇同蜆肉,包你覺得抵食飲品方面叫左杯熱蜂蜜紅棗茶同熱Oreo脆脆特濃朱古力🍫,oreo同朱古力互相襯托嘅雙重滋味真係好誘人😍,好好飲呀呢到雖然好多人、好多貓,但最重要嘅係充滿良知,連民主貓都比我搵到喇!

豬肋骨非常軟腍入味,輕輕一切就已經完美咁將豬肋骨分解🍖,

飲品方面叫左杯熱蜂蜜紅棗茶同熱Oreo脆脆特濃朱古力🍫,
oreo同朱古力互相襯托嘅雙重滋味真係好誘人😍,好好飲呀

2019-11-26
10 分鐘 (堂食)
  • Oreo脆脆特濃朱古力
2019-11-28 104 瀏覽
今日約左朋友係旺角附近行街,但有D餓,決定食左嘢先😆 E 間餐廳係一棟大廈2樓黎,好快就上到去。因為時間比較早,唔洗點等位就有得入去食。 依間餐廳D裝飾都好簡約,燈光都頗柔和😍望落去都幾舒服。適合三五知己小聚☺️值得一贊佢地D地方好乾淨,地下唔會痴立立咁。食物同飲品的選擇都唔少。我同朋友叫左一個2人套餐。沙律OK,落左D 菠蘿🍍,幾開胃。仲有少少柚子醋味好fresh 🥬今日餐湯係南瓜🎃忌廉湯,個湯唔錯,食落幾香濃,南瓜味好重,口感細滑。小食拼盤🍟都係加28蚊,幾多嘢食,特別D 腸仔煎得幾香。飲品方面,要左一杯特濃鮮奶朱古力🍿個杯設計幾有心思,至於味道好濃朱古力味😍唔會甜得滯。朋友就揀左柑桔提子梳打。味道都重提子味,無咩藥水味。 主菜方面,揀左一個黑毛豬肋骨🐷意大利面同即磨芝士黑松露野菌忌廉意大利飯。 黑毛豬🐷好滑嫩,一切就切得開,沾上D 酸酸甜甜嘅汁都幾好味道😊,而且份量都唔少,意粉都有花心思煮過,唔會太淋,調味適中。 芝士黑松露野菌忌廉意大利飯,個配搭都好突出,好香濃芝士味同忌廉味,個飯好JUICY😋雪山心太軟依個要加25蚊,都唔錯嘅。雪糕🍦係曲奇味🍪,有一曲奇粒粒係入面🍪,食落咸咸地
今日約左朋友係旺角附近行街,但有D餓,決定食左嘢先😆

食物同飲品的選擇都唔少。我同朋友叫左一個2人套餐。

小食拼盤🍟都係加28蚊,幾多嘢食,特別D 腸仔煎得幾香。

朋友就揀左柑桔提子梳打。味道都重提子味,無咩藥水味。

芝士黑松露野菌忌廉意大利飯,
個配搭都好突出,好香濃芝士味同忌廉味,個飯好JUICY😋

雪山心太軟
依個要加25蚊,都唔錯嘅。雪糕🍦係曲奇味🍪,有一曲奇粒粒係入面🍪,食落咸咸地幾特別。綠茶心太軟甜度適中。

整體間餐廳都幾好味道,性價比高,下次可以再試下其他菜式。🥰離開果陣都見到幾多人排隊等,建議大家BOOK 左位會好d😉
2019-11-27
  • 小食拼盤
  • 南瓜湯
  • 特濃鮮奶朱古力
  • 黑松露野菌大啡菇配忌廉意大利飯
2019-11-28 149 瀏覽
旺角cafe其實冇幾間會反焯,呢間係其中之一的佼佼者。食物選擇唔少,高質抵食,坐得又算闊落,回頭率真係好高!我地今次揀左二人餐再加左甜品同青口,飽到傻左都係四百蚊💰最推介🥢烤豬肋骨 🥢卡邦尼扁意粉 同 ☕️Oreo脆脆特濃朱古力————————————————————1️⃣粟米南瓜湯好滑又唔會太傑,仲要俾貓貓偷食🤭2️⃣溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉蛋汁撈勻之後的意粉更加creamy,煙肉又增添左鹹香感,扁意粉唔會太腍,好高質3️⃣西班牙黑毛豬肋骨豬肋骨烤得超級軟腍,一切就甩肉,淋上燒烤醬甜甜地好好味。兩大塊豬肋骨平時係其他餐廳食都唔止我地今次嘅set dinner價,今晚的性價比之最4️⃣白酒煮紐西蘭青口 HKD68青口夠大隻,份量亦唔細,雖然略略有d老,都不失為抵食之選5️⃣雪山抹茶心太軟 set+HKD25大大球曲奇雪糕配抹茶心太軟,為呢餐飯做左好好嘅總結。心太軟味道比較甜,兩個人share就啱好啦6️⃣凍Oreo脆脆特濃朱古力 set +20‼️必試‼️鋪滿Oreo,飲落朱古力味超濃,又唔會太過甜膩,好中意!!

我地今次揀左二人餐再加左甜品同青口,飽到傻左都係四百蚊💰

————————————————————
餐湯

1️⃣粟米南瓜湯
好滑又唔會太傑,仲要俾貓貓偷食🤭
溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉

2️⃣溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉
西班牙豬肋骨

3️⃣西班牙黑毛豬肋骨

4️⃣白酒煮紐西蘭青口 HKD68
青口夠大隻,份量亦唔細,雖然略略有d老,都不失為抵食之選
雪山抹茶心太軟

5️⃣雪山抹茶心太軟 set+HKD25

6️⃣凍Oreo脆脆特濃朱古力 set +20

餐湯
溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉
西班牙豬肋骨
雪山抹茶心太軟
2019-11-27 44 瀏覽
其實向來都鍾意搵樓上Cafe食,既坐得舒服,又可以食到更多唔同嘅嘢食。睇完Menu最後都係決定嗌二人套餐,再額外加配滋味2人小食拼盤。是日餐湯 / 是日沙律是日餐湯係南瓜湯,飲落夠甜而且香滑,又有南瓜蓉係入面,飲落夠開胃。滋味2人小食拼盤有法蘭克福腸、唐揚雞塊同薯角。法蘭克福腸嘅表面略略煎過,更加強佢嘅味道。柑橘蘭香子梳打 / 朱古力咖啡沙冰柑橘梳打係menu入面係屬於健康飲品Detox drink,飲落感覺清爽之餘又有淡淡嘅柑桔同香草味。沙冰嘅咖啡味比朱古力味濃,而沙冰又打得夠幼細,飲落香滑又夠甜美。日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉上枱就聞到一陣清香嘅橄欖油味,意粉煮得軟硬適中,而且醬汁嘅味道亦唔會太濃,青蟹籽就增加左整碟意粉嘅口感。西班牙黑豬肋骨配薯菜豬肋骨肉質鮮嫩,又煮得夠淋,唔使點切就食到,而且醬汁夠香濃食落好入味。

是日餐湯 / 是日沙律

滋味2人小食拼盤

柑橘蘭香子梳打 / 朱古力咖啡沙冰

西班牙黑豬肋骨配薯菜

2019-11-20
5 分鐘 (堂食)
  • 日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉
  • 南瓜湯
2019-11-26 68 瀏覽
在油尖旺區發現到呢間樓上Cafe,竟然意想不到的高質。和男友未食完已經諗定下次了😂。一般來說,樓上cafe都是預了玩下board game或貓就算,通常食物都唔會好好味。但呢間的食物一定要讚一讚,廚房好有心機。👍🏻.因為是一間貓🐱Cafe,門口前要著鞋套,同埋要用酒精洗手,保護返d貓貓,都幾貼心。餐廳落地大玻璃對住彌敦道,夜晚都幾靚。🌃.前菜點了:東瀛蟹籽溫泉蛋鮮雜果柑橘醬沙律🥗。平時比較少吃這些雜果沙律,但這個十分有驚喜。酸酸甜甜的生果如蕃茄、士多啤梨、菠蘿等,配搭上特製的柑橘醬,口感超級清新,很開胃。✨✨.意粉點了:野生紅足花蝦🦐龍蝦汁忌廉扁意粉🍝。龍蝦汁好出,好creamy!意粉軟硬適中爽口,整體比較濃味,個人超喜歡,而且配料好足:有蜆肉雜菌等加上兩隻大蝦🍤,蝦肉彈牙,腦汁都好正,竟然無人推薦!太過份!推薦必點呀!✨✨.主菜點了:美國安格斯西冷牛扒配粉紅胡椒荷蘭汁。但這裡的牛扒最低只能叫5成熟,不過都唔會話太熟,都有牛味。荷蘭汁外觀乳黃色,口感濃稠滑順且伴微酸滋味。第一次試這樣的配搭都幾新鮮,配搭的意粉就有蒜油炒過都幾香。.最後點了一杯特濃鮮奶朱古力🍫,好好飲!超濃郁的朱古力味,
東瀛蟹籽溫泉蛋鮮雜果柑橘醬沙律

野生紅足花蝦龍蝦汁忌廉扁意粉

最後點了一杯特濃鮮奶朱古力🍫,好好飲!超濃郁的朱古力味,加上自製嘅手搖杯裝睇得出真係好有心機!💕

而且價錢唔算好貴,雖然是貓cafe,但貓貓🐱和餐廳都好乾淨,食得放心又玩得安心!✨

東瀛蟹籽溫泉蛋鮮雜果柑橘醬沙律
野生紅足花蝦龍蝦汁忌廉扁意粉
2019-11-26 73 瀏覽
上網看到這家cafe不錯,故帶爸爸去試一下~一去到門口已人流不斷,都在排長龍🙈🙈幸好已在網上訂位,去到便可入座了🤣🤣午餐很有水準及便宜,只時60元左右,便有齊飲品,沙律及主菜~沙律是普通生菜加粟米,再淋點沙律醬汁西班牙雞翼: 辣辣的,很香脆,4隻不夠吃🤣川香麻辣雞扒:本身愛吃麻辣,所以覺得超好味,辣度是少少辣那種,不會很厲害燒紐西蘭牛肉眼扒:這個牛扒很鬆軟,就算我那沒牙的爸,假牙也能輕鬆咬開吃掉特濃鮮奶朱古力: 這個超愛,朱古力及奶味都濃,互不搶味,兩者都能品嚐到,想念再想喝多杯了😋😋意大利榛子咖啡:老爸說好喝,咖啡濃度剛好 (但他很挑剔的,說剛好,那就是很好喝了🤣🤣)甜品很抵吃,下午茶時48元還配多一杯飲品,減肥真的又要延期了🙈🙈

沙律是普通生菜加粟米,再淋點沙律醬汁

西班牙雞翼: 辣辣的,很香脆,4隻不夠吃🤣

2019-11-23 61 瀏覽
新世紀一向無咩餐廳可以好Chill咁坐,今次黎呢間係可以慢活既Cafe!Urban Cafe既下午茶係幾抵食既,環境又好,可以點一份Cake然後坐足成個下午。呢份下午茶餐可以自己揀蛋糕,呢款係Berries Cake,有Cream & Moose,加埋Sponge cake 就相對唔會太甜,唔錯~Coffee係Cafe必點既飲品,不過不失。

Coffee係Cafe必點既飲品,不過不失。
2019-11-22 82 瀏覽
返工返到攰,放工去下貓貓cafe等貓貓治療我累透了既心! 超多貓貓既一間貓貓cafe! 總有一隻係你左近😍雖然話為左貓貓而去,但都係要食野既!食物有驚喜!係好食既!佢地提供西式食物,例如:意粉,薄餅,薯格等等!份量適中!飲品嘅選擇都幾多,有梳打茶咖啡等等,我每次去都係飲梳打,記得有一次有一隻貓貓走過來打卸左我杯梳打水😂然後隻貓貓好似好驚咁樣走咗好似驚我會鬧佢咁😂😂係貓貓cafe既時間過得特別快,成日都要同貓貓講bye bye😢 唯有多啲去搵佢地啦😢

2019-09-10
  • 黑松露野菌大啡菇露荀配忌廉意大利飯
2019-11-18 106 瀏覽
有冇朋友仔好鍾意貓呢咁呢度就啱晒大家啦~最近就同朋友嚟咗一間以貓作為主題嘅樓上Cafe,地理位置非常方便,而且餐廳入面係有超過20幾隻貓,全部都受過訓練架所以唔需要擔心食食吓嘅時候佢會同你搶嘢食😘_我哋係中午時間去嘅唔算話太多人,一坐落去已經有幾隻貓仔同你打招呼,我哋就叫咗兩個午餐,價錢亦都唔算話太貴,午市套餐大部份都係$60左右就有交易,我哋就叫咗一個香草汁牛扒配薯菜同香草雞扒配意大利麵🥣分量非常足夠,好多時候上黎呢啲樓上貓Cafe多數都係真係以睇貓為主,食物質素唔會話太好,呢間餐廳嘅食物質素唔錯,飲品方面亦都有好多選擇我同朋友都係揀咗梳打,重點嘅係呢度係冇限時嘅,大家想同貓仔玩幾耐就可以坐幾耐,非常推介大家來
有冇朋友仔好鍾意貓呢咁呢度就啱晒大家啦~

_
收工同朋友約咗喺呢間有貓貓嘅餐廳🐱食晚飯我哋一入到去指認就叫我地用消毒潔手液清潔雙手同埋粒上鞋套先至入店 可以見得呢間餐廳比衛生方面有下功夫一入到去 驟眼睇 有超過10隻貓 但係一啲貓嘅體味都聞唔到 空氣清新 環境好闊落 見到好多貓都好精神活潑我同朋友決定咗叫一個二人套餐 👭個套餐係包括一個主菜餐湯沙律同埋一杯$38以下嘅飲品如果叫$38以上嘅飲品就要補返差價 主菜方面可以揀要pizza意大利粉漢堡包或者意大利飯🍛🍝🍔🍛我哋就揀咗即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯同埋安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角一叫完食咩 侍應就即刻上咗餐湯同埋沙律餐湯係南瓜忌廉湯沙律係平日和風芝麻醬雜菜沙律 食材新鮮 兩樣都好好 個湯好smooth 沙律好fresh 唔馬虎首先講講個黑松露菇忌廉意大利飯 可以見到佢嘅飯面有細細片嘅芝士薄片同埋飯粒上面鋪滿左一點點既黑色係黑松露醬同埋夾雜住有啲大啡菇嘅菌塊 入口有好濃郁既松露味 忌廉令到個飯好creamy不起飯既時候有出現輕微既芝士拉絲 呢個飯真係起色香味方面都深深吸引到我至於安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角個包有好足份量嘅安格斯牛肉煮得剛剛好 有肉汁調味亦啱啱好 最怕叫
收工同朋友約咗喺呢間有貓貓嘅餐廳🐱

我同朋友決定咗叫一個二人套餐 👭
🍛🍝🍔🍛

即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯

有肉汁調味亦啱啱好 最怕叫漢堡食到嗰啲火候過咗好dry既 所以今餐真係好得好開心 估唔到貓貓cafe既食物水準係出乎預料咁好

安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角

嘢飲方面我就揀咗Oreo脆脆特濃朱古力 ☕️
一望落去佢個面鋪滿着好多Oreo粉末 入口有好濃郁嘅朱古力味 岩曬Chocolate lover♥️
Oreo脆脆特濃朱古力

最後想講呢度既貓貓真係好乖 唔會亂倒亂但係見你張枱有空間無食物個陣會跳上面 真係好有店主feel 仲會不時起你附近搵你摸 基本上好多都唔怕羞仲會不停巡鋪 臨尾補上小小貓貓相

即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯
安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角
  • 黑松露野菌大啡菇配忌廉意大利飯
今日放工終於有時間同男朋友拍下拖帶左佢黎呢間cafe到食下野~好彩我哋有訂位!因為餐廳都幾好生意好多客平日夜晚8點鐘黎講見佢地好生意都明啦!叫左兩杯野飲~正餐叫左pizza同埋竹炭雞扒burger! (都幾特別因為通常都係得牛)重點係個雞好味呀~我地見cafe有芭菲就都叫左一個試下!係cookie n cream favor ahh 個底有好多粟米片,都幾好食~值得一讚既係就算都唔小客,但侍應哥哥姐姐都好好服務三百幾蚊黎講幾抵呀~
今日放工終於有時間同男朋友拍下拖

帶左佢黎呢間cafe到食下野~
好彩我哋有訂位!因為餐廳都幾好生意好多客

平日夜晚8點鐘黎講見佢地好生意都明啦!
叫左兩杯野飲~
我地見cafe有芭菲就都叫左一個試下!

值得一讚既係就算都唔小客,但侍應哥哥姐姐都好好服務

三百幾蚊黎講幾抵呀~

2019-11-05
2 分鐘 (堂食)
  • 巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅
2019-11-09 144 瀏覽
同朋友去旺角唔知食乜通常都會揀啲Cafe黎試吓今日就去依間Urban Cafe佢唔係大集團既Urban Cafe而係一間位於油麻地既樓上Cafe一入到去環境好光猛最後決定嗌佢個二人餐試下已經包左餐湯沙律主菜飲品$269真係好抵食仲加左$28同$25加配小食拼盤同甜品餐湯係南瓜湯我朋友平時唔鍾意南瓜都覺得呢個南瓜湯好好飲感覺好Creamy同埋好有南瓜嘅甜味沙律落左蘋果醋同菠蘿感覺好開胃小食拼盤有腸,炸雞同薯角每樣都好香口,炸雞仲外脆內嫩主菜我哋揀咗西班牙黑毛豬肋骨配薯菜同埋日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉黑毛豬肋骨睇落有D乾但係食落好Juicy好容易切開同埋肉質都好嫩滑芥末忌廉好惹味配落扁意食好夾青蟹籽同一般蟹籽味道無咩分別配埋大蜆成個意粉既味道好豐富我地仲嗌左白酒煮紐西蘭青口青口肉質幾嫩用白酒煮好香甜品係雪山心太軟所謂既雪山係曲奇雪糕心太軟仲可以揀朱古力或者綠茶味依間Cafe係我油尖旺食過少有高質既Cafe下次諗唔到食咩可以黎試下
同朋友去旺角唔知食乜
我朋友平時唔鍾意南瓜
都覺得呢個南瓜湯好好飲
感覺好Creamy同埋好有南瓜嘅甜味
沙律落左蘋果醋同菠蘿感覺好開胃
小食拼盤有腸,炸雞同薯角
每樣都好香口,炸雞仲外脆內嫩
主菜我哋揀咗西班牙黑毛豬肋骨配薯菜
西班牙黑毛豬肋骨
2019-11-06
西班牙黑毛豬肋骨
2019-11-09 124 瀏覽
朋友想試好耐,所以今日就黎陪佢試,我地1點半到都算多人。巴黎牛油豬柳粒野菌忌廉意大利飯幾香牛油味之後有豬柳粒同蘑菇粒,我覺得喱個配搭幾好,一碗既份量都幾多。吞拿魚野菜沙律&餐湯吞拿魚野菜沙律就跟餐免費包埋既,不過不失。餐湯就加$8我今日既餐湯係南瓜湯,佢嘅南瓜味好重,會有南瓜絲。Oreo脆脆特濃朱古力我同朋友都叫左喱杯,我地2個都覺得好好飲,好濃朱古力味,再配埋啲oreo真係好夾!無得頂!本來叫左個挪威煙三文魚班尼迪拼盤既,但後尾話冇哂,所以我地就叫多左個甜品。我地最後叫左雪糕香蕉朱古力手工薄餅同雪糕提拉米蘇竹炭漢堡。我覺得2款甜品配料都差不多,食落都好相似,下次可以叫番一款就可以了。相對下我覺得雪糕提拉米蘇竹炭漢堡比較出色亦比較特別,比較推介。整體來講,我覺得喱間cafe性價比好高,平民價錢,食物質素都吾錯。比較推薦佢地嘅鹹點,鹹點比甜品出色,飲品都唔錯。Menu :
朋友想試好耐,所以今日就黎陪佢試,我地1點半到都算多人。

吞拿魚野菜沙律&餐湯
吞拿魚野菜沙律就跟餐免費包埋既,不過不失。

雪糕香蕉朱古力手工薄餅
雪糕提拉米蘇竹炭漢堡