-每個Lunch Set 都會送免費送吞拿魚醬野菜沙律🥗同飲品($38飲品,其他需補差價)🍹-泰式冬陰功海鮮野菌忌廉意大利飯🥄 ($58)依個冬陰功意大利飯的味道十分驚喜⭐️味道幾夾🥰冬陰功味十分香濃(ノ≧ڡ≦)食落帶點香辣,很易入口(☆▽☆)與朋友食唔停口,不過海鮮份量少😅但口感好豐富,又有野菌和海鮮😘意大利飯偏軟淋,岩我口味(*´∇`*)推薦大家食🥰-香辣蒜香蜆肉野菌橄欖油炒意大利麵🍝($57)蒜蓉味好香,不過油份較多,有少少油膩但味道幾吸引有少少辣,而蜆肉和野菌都算多😛意粉軟硬適中,份量又多🤩-挪威煙三文魚蟹籽意大利黑醋田園野菜沙律🥗($49)超多超多三文魚和蟹籽係沙律上面🥰🥰幾好食💕沙律都好新鮮😎因為有黑醋,幾開胃👻-吞拿魚醬野菜沙律🥗(跟餐送)吞拿魚份量多,味道不錯👍-雪山心太軟😋 ($58)(可以選朱古力/抹茶)今次就揀左朱古力味,一切開心太軟,有朱古力醬流出嚟,好驚喜(*≧∀≦*)朱古力味都幾濃郁😚心太軟旁邊仲有Cream和曲奇雪糕🍨味道都OK😗-精選是日蛋糕配雪糕🍰🍨($48)今次係藍莓芝士餅配曲奇雪糕😛藍莓芝士蛋糕味道一般,而芝士味幾香,份量岩岩好🤪-草莓荔枝紅莓乾花茶

泰式冬陰功海鮮野菌忌廉意大利飯🥄 ($58)
依個冬陰功意大利飯的味道十分驚喜⭐️
味道幾夾🥰
冬陰功味十分香濃(ノ≧ڡ≦)
食落帶點香辣,很易入口(☆▽☆)
與朋友食唔停口,不過海鮮份量少😅
但口感好豐富,又有野菌和海鮮😘
意大利飯偏軟淋,岩我口味(*´∇`*)
推薦大家食🥰
香辣蒜香蜆肉野菌橄欖油炒意大利麵

香辣蒜香蜆肉野菌橄欖油炒意大利麵🍝($57)
蒜蓉味好香,不過油份較多,有少少油膩
但味道幾吸引有少少辣,
而蜆肉和野菌都算多😛
意粉軟硬適中,份量又多🤩
挪威煙三文魚蟹籽意大利黑醋田園野菜沙律🥗($49)
超多超多三文魚和蟹籽係沙律上面🥰🥰幾好食💕
沙律都好新鮮😎
因為有黑醋,幾開胃👻

吞拿魚醬野菜沙律🥗(跟餐送)
吞拿魚份量多,味道不錯👍
雪山心太軟😋 ($58)
(可以選朱古力/抹茶)
今次就揀左朱古力味,
一切開心太軟,有朱古力醬流出嚟,好驚喜(*≧∀≦*)
朱古力味都幾濃郁😚
心太軟旁邊仲有Cream和曲奇雪糕🍨
味道都OK😗
泰式冬陰功海鮮野菌忌廉意大利飯

精選是日蛋糕配雪糕🍰🍨($48)
今次係藍莓芝士餅配曲奇雪糕😛
藍莓芝士蛋糕味道一般,而芝士味幾香,
份量岩岩好🤪
草莓荔枝紅莓乾花茶😍(跟餐$+31)
依壺花茶都不錯,幾香,飲完好舒服🍵
Name🏠: URBAN Cafe
Location📌:旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓(港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約2分鐘)
價錢💰: 泰式冬陰功海鮮野菌忌廉意大利飯 ($58),香辣蒜香蜆肉野菌橄欖油炒意大利麵($57),挪威煙三文魚蟹籽意大利黑醋田園野菜沙律($49),雪山心太軟 ($58),精選是日蛋糕配雪糕($48),草莓荔枝紅莓乾花茶(跟餐$+31)
挪威煙三文魚蟹籽意大利黑醋田園野菜沙律
香辣蒜香蜆肉野菌橄欖油炒意大利麵
泰式冬陰功海鮮野菌忌廉意大利飯
挪威煙三文魚蟹籽意大利黑醋田園野菜沙律
2020-03-08 128 瀏覽
今次朋友帶左我上樓上既Urban Cafe,一入到去佢地既防疫做得好足,度體溫,鞋套,消毒洗手液乜都有齊晒,抵讚!我地叫左個二人餐,因為好抵食,有2個main,2個湯,2個沙律同埋2杯野飲,加$28仲有個小食拼盤,冇得輸。高質極濃南瓜湯:南瓜味好香加埋d cream去煮勁滑勁好飲。黃金卡邦尼扁意粉:勁大份,金黃色賣相好靚,味道香濃而不膩,但可能今日太忙所以d意粉煮得唔夠軟。西班牙黑毛豬肋骨:大件夾抵食!d肉一切就同骨分離,加埋個燒肉汁真係一流。蜂蜜柑桔檸檬梳打:冇叫少甜既情況下甜度適中,絕對唔係想用糖水甜死你果d飲品,欣賞。最後我地仲叫左個三文魚墨西哥餅黎食,入面夾左新鮮三文魚同芝士,出色!
南瓜湯

黃金卡邦尼扁意粉

西班牙黑毛豬肋骨配薯角

檸檬柑桔梳打

挪威三文魚芝士墨西哥餅

滋味2人小食拼盤
2020-03-06
10 分鐘 (堂食)
南瓜湯
黃金卡邦尼扁意粉
西班牙黑毛豬肋骨配薯角
檸檬柑桔梳打
挪威三文魚芝士墨西哥餅
滋味2人小食拼盤
2020-03-08 61 瀏覽
超!級!多!喵!而且係極少數喵喵cafe有如此高質素嘅食物!愛貓又對食物有要求嘅人必去!同一般喵cafe唔同,佢多貓但俾佢地嘅自由度好高,喵喵會隨意訓喺枱面,講求係與喵喵共處多過搵佢地嚟玩~ 食物方面其實本身無太大期望,畢竟大部份喵cafe嘅食物都不敢恭維...但urban cafe絕對係例外!叫咗個抹茶心太軟,好特別,加埋cookies and cream雪糕,好好味另外 honey sweet potato fries、夠熱夠脆!飲品方面叫咗台式黑糖奶茶,黑糖夠香,唔會太甜!一定會再嚟多次!
超!級!多!喵!
而且係極少數喵喵cafe有如此高質素嘅食物!
愛貓又對食物有要求嘅人必去!

飲品方面叫咗台式黑糖奶茶,黑糖夠香,唔會太甜!

一定會再嚟多次!
2020-03-06 94 瀏覽
今日同朋友在旺角行完街想搵間cafe吹下水食野,所以就係op搵左一陣見到URBAN食物都幾吸引就選擇左黎試下,上到黎先發現有貓會相伴你食飯,見到D貓貓甘可愛心情都特別好我同朋友叫左個2人套餐$268,有包餐湯同沙律及2款主菜,另加一個水牛城雞翼$58套餐的餐湯是南瓜湯,南瓜味濃郁又滑不會太稀, 沙律內有菠蘿粒很開胃小食拼盤( 法蘭克福腸,唐揚雞塊,薯角) +28加$28就有多客2人小食拼盤,雞塊鬆脆肉嫩,腸及薯角都夠脆口溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉芝士味重非常creamy,加入溫泉蛋中和油膩,意粉煙韌安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角牛肉多汁肉厚肉質嫩口,加上用竹炭漢堡外脆,口感一流,非常美味水牛城雞翼 $58雞翼size大隻,酸酸辣辣很惹味水蜜桃冰沙 +$20水蜜桃味濃厚,也不會太甜青檸薄荷蜜糖梳打 +$20很清新,也不會太酸雪山心太軟 +$25再加$25就有一份雪山心太軟,有朱古力及抹茶味選擇,我選擇了抹茶味,配上曲奇雪糕也不失抹茶味道,也不太甜膩
上到黎先發現有貓會相伴你食飯,見到D貓貓甘可愛心情都特別好

小食拼盤( 法蘭克福腸,唐揚雞塊,薯角) +28

溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉
芝士味重非常creamy,加入溫泉蛋中和油膩,意粉煙韌

安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角

水牛城雞翼 $58
雞翼size大隻,酸酸辣辣很惹味

水蜜桃冰沙 +$20
水蜜桃味濃厚,也不會太甜

青檸薄荷蜜糖梳打 +$20
很清新,也不會太酸

雪山心太軟 +$25
2020-03-04 47 瀏覽
之前一直好想黎呢一間貓貓Cafe,今日搵埋個好鍾意貓嘅朋友同我一齊嚟,一路食嘢餐廳既貓貓會周圍行,好得意,好似我呢種貓奴, 去Cafe除咗食嘢之外最主要都係特登去睇下貓貓🐱 叫咗個二人套餐$268套餐好抵之後仲有兩個跟餐嘅飲品,補少少差價就當然緊系點下特飲😚沙律南瓜湯 ~ 好creamy ,南瓜湯味道幾濃郁,應該係煲左好耐先有咁濃郁。意式辣肉腸拉斯水牛芝士手工薄餅好滿意嘅一個薄餅,材料好豐富,芝士仲拉到絲😋😋日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉意粉蒜蓉芝士味重,旁邊伴有一啲洋蔥粒,配埋一啲蟹籽、材料份量都幾足,意粉煮得剛好,口感不錯好嗲的貓一隻😚

叫咗個二人套餐$268

沙律

意式辣肉腸拉斯水牛芝士手工薄餅
好滿意嘅一個薄餅,材料好豐富,芝士仲拉到絲😋😋

日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉

好嗲的貓一隻😚
  • 小食拼盤
  • Oreo脆脆特濃朱古力
  • 日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉
  • 意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅
2020-03-04 59 瀏覽
之前已經去過幾次,但是都是tea time的時間,沒有試到主食,所以這次趁晚上有空馬上來試一下dinner的水準。警告⚠️ 怕貓人士慎入,因為場內有幾十隻貓,而且牠們很喜歡趴在大腿上,或者在桌子上跳來跳去,甚至會搶主子的食物,所以大家一定要小心。🍽挪威煙三文魚芝士墨西哥餅首先叫了個前菜,有3塊墨西哥餅,裡面餡料不多,有薄薄一層的煙三文魚,沒有特別的醬汁,但是煙三文魚淡淡的香味也很夠。餅皮烤得香脆,非常適合作前菜。🍽慢烤美國嫩雞胸配檸檬蘋果醬眾所周知我就是個食雞怪,所以一看到menu上有雞胸我二話不說就選擇了。本來以為會像慢煮的口感,但是原來雞肉是烤得非常脆。雞皮烤得很香脆,而且雞胸就算烤完也不會鞋,仍然保持鮮嫩,果然是嫩雞胸。醬汁我選擇了分開上,這個比想像中甜,但是配上雞胸肉又有很清新的感覺。我選擇了配上意粉,本身意粉已經有橄欖油調味,所以大家不用擔心沒有醬汁會很乾。除了意粉也可以選擇配薯菜。🍽芝士牛肉大啡菇竹炭漢堡這個也是看見很多人叫來吃所以我們也決定試一下。牛肉很厚一塊,而且大概7-8成熟,比一般cafe水準出眾。牛肉味很重,配上番茄,大啡菇和生菜令漢堡不會那麼肥膩。竹炭麵包雖然沒有

🍽挪威煙三文魚芝士墨西哥餅

🍽慢烤美國嫩雞胸配檸檬蘋果醬

🍽芝士牛肉大啡菇竹炭漢堡
這個也是看見很多人叫來吃所以我們也決定試一下。牛肉很厚一塊,而且大概7-8成熟,比一般cafe水準出眾。牛肉味很重,配上番茄,大啡菇和生菜令漢堡不會那麼肥膩。竹炭麵包雖然沒有特別的味道,但是也很軟熟,而且不會吃到最後都軟掉了。薯角新鮮炸起也好吃,滿滿的薯仔蓉很足料,而且不會很油。

🍹蘋果醋梳打
這個也是因為比較特別所以我們叫來試一下。蘋果醋的味道淡淡的,不會很酸,梳打的汽也可以令酸味減低。甜甜酸酸的其實很開胃,很推薦大家可以試一下。

2020-03-04 71 瀏覽
同fd一早book定位黎食去到已經見到好多人係門口等位 好彩有book咋!😎一入去就會見到好多貓星人同poster 好黃!!因為我地兩個都想食意粉同飯所以就散叫 冇嗌set🍴滋味小食拼盤($88)入面有雞翼,唐揚雞塊, 腸仔同薯Overall 成個小食拼盤都幾高質👍🏻野食都係即叫即炸 熱辣辣又香口🥰我自己就幾中意炸雞同薯角 外脆內軟而且份量都好多🤰🏼建議3個人食會好啲 芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯($98)份量好多 煮得好入味好香 飯既軟硬適中😋黑松露味唔算好濃成個飯好creamy好好食🤤🤤日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉($88)青蟹籽個樣幾特別,但食落同普通蟹籽一樣😂芥末忌廉唔係好重芥末味 同意粉幾夾拖肥特濃朱古力($58)Oreo脆脆特濃朱古力($58)🍫濃郁香滑既朱古力面加上oreo碎脆脆 真係好好飲😍中意choco一定要試 Overall食物質素唔錯,仲要係黃店而且有好多貓星人陪食🐈好適合比人放鬆一下心情☺️
同fd一早book定位黎食
去到已經見到好多人係門口等位 好彩有book咋!😎
一入去就會見到好多貓星人同poster 好黃!!
因為我地兩個都想食意粉同飯所以就散叫 冇嗌set

🍴滋味小食拼盤($88)
入面有雞翼,唐揚雞塊, 腸仔同薯
Overall 成個小食拼盤都幾高質👍🏻
野食都係即叫即炸 熱辣辣又香口🥰
我自己就幾中意炸雞同薯角 外脆內軟
而且份量都好多🤰🏼建議3個人食會好啲

芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯($98)
份量好多 煮得好入味好香 飯既軟硬適中😋
黑松露味唔算好濃成個飯好creamy好好食🤤🤤

日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉($88)
青蟹籽個樣幾特別,但食落同普通蟹籽一樣😂
芥末忌廉唔係好重芥末味 同意粉幾夾

拖肥特濃朱古力($58)
Oreo脆脆特濃朱古力($58)🍫
濃郁香滑既朱古力面加上oreo碎脆脆 真係好好飲😍
中意choco一定要試

Overall食物質素唔錯,仲要係黃店
而且有好多貓星人陪食🐈
好適合比人放鬆一下心情☺️
  • Oreo脆脆特濃朱古力
  • 滋味二人小食拼盤
  • 黑松露野菌大啡菇配忌廉意大利飯
2020-03-03 50 瀏覽
Urban Cafe, 係一個貓奴介紹我識的。聽個名,完全聯想唔到係貓貓cafe.友人話,平時依間cafe 爆滿,排隊都排成粒鐘。但因為疫症當下,人龍減半(都係滿座,但不需排隊)點解一間細細既cafe可以吸引咁多人呢?光臨過以後,就明白到,無論係食物質素,定係環境服務都會令你滿意,想再光顧既食店。是日既午餐 點選左豬肋骨同卡邦尼先送上一個忌廉煙肉湯,咸度杰度都剛剛好!沙律酸甜,餐飲點選了 黑糖鮮奶,都係出色既。正餐 係遠遠超出所想既高質!通常d主題cafe, 例如寵物cafe, board game cafe, 女僕cafe, 都唔會有太高水準,因為大部分人都係享受個主題。但依間cafe 既食物的確一流,即使相隔數日,都仲會記得個味道。意粉:有咬口又唔會過分煙韌,creamy, 味道濃豬肋骨:薯條外脆內軟,肉質入味又淋,一吉就離骨,仲好味過某d扒房既肋骨食完飯仲有好多貓貓同你social有d會選擇訓係你大脾,有d會選擇係你面前行catwalk. 喜歡的話,仲可以向店員購買貓糧,一享貓奴恩賜。整餐飯 非常滿意同愉悅-題外話:除了食物高質,女店員們質素也是平均高企隔住個口罩都feel到人靚
Urban Cafe, 係一個貓奴介紹我識的。

聽個名,完全聯想唔到係貓貓cafe.
友人話,平時依間cafe 爆滿,排隊都排成粒鐘。
但因為疫症當下,人龍減半(都係滿座,但不需排隊)

點解一間細細既cafe可以吸引咁多人呢?

是日既午餐 點選左豬肋骨同卡邦尼

先送上一個忌廉煙肉湯,咸度杰度都剛剛好!
沙律酸甜,餐飲點選了 黑糖鮮奶,都係出色既。

正餐 係遠遠超出所想既高質!
意粉:有咬口又唔會過分煙韌,creamy, 味道濃

食完飯仲有好多貓貓同你social
有d會選擇訓係你大脾,有d會選擇係你面前行catwalk.
喜歡的話,仲可以向店員購買貓糧,一享貓奴恩賜。

整餐飯 非常滿意同愉悅-
題外話:
除了食物高質,女店員們質素也是平均高企
隔住個口罩都feel到人靚聲甜❤️ 一定會再光顧

• 溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉
  • 西班牙黑毛豬肋骨
2020-03-03 54 瀏覽
雖然抗疫期間,但都要唞一唞去搵啲貓貓治癒自己,香港人一波未平一波又起😩。入cafe之前,要穿腳套入場!貓貓唔怕人 周圍坐,有D會坐埋去你大脾(好親密架😏)!唔鍾意就要唸下去唔去啦!😂蟹籽溫泉蛋鮮雜果柑橘醬沙律呢個沙律算係我近期食嘅沙律比較滿意嘅一個,水果份量唔少亦都係用新鮮生果!溫泉蛋就同個沙律汁好match!份量夠兩個女仔食!美式炸魚拼薯角炸魚兩塊大大塊,薯角都有好多! 但沙律醬要另外再問店員攞!建議上菜時提供埋客人會更好🤪溫泉蛋煙肉雜菌配黃金卡邦尼扁意粉份量大,扁意粉掛汁,意粉汁做到好杰,每個area都有汁 好夠汁!配料亦都好夠!味道唔錯!
入cafe之前,要穿腳套入場!

蟹籽溫泉蛋鮮雜果柑橘醬沙律

美式炸魚拼薯角

溫泉蛋煙肉雜菌配黃金卡邦尼扁意粉

• 溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉
今日同男朋友食咗一間旺角樓上Cafe入面原來有好見多貓貓🐱🐱我地叫咗個2人套餐 $268 ✅包咗2份是日餐湯、2份是日沙律餐湯係南瓜蓉湯 奶滑嘅湯加上絲絲南瓜蓉 好味~✅選1款Pizza or Burger 我地選擇了意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅 Pizza係厚批底 烤得好香 厚得很蓬鬆 咬起來有點軟軟的口感 上面的芝士香濃撲鼻 仲可以拉絲添✅選1款 Risotto or Spaghetti 日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉 呢款嘅汁係忌廉汁 好香滑濃郁加上少少芥末味好清新仲有青蟹籽爽脆 大蜆肉厚 ✅飲品2款加錢升級咗✅加$25 甜品 雪山心太軟 心太軟的抺茶味香 曲奇雪糕都好食大食嘅男朋友再叫咗小食 意式辣肉腸雙重芝士溫泉蛋厚多士 $58厚多士同芝士烤得香脆 加埋溫泉蛋漿 好滋味

今日同男朋友食咗一間旺角樓上Cafe
入面原來有好見多貓貓🐱🐱
我地叫咗個2人套餐 $268

✅包咗2份是日餐湯、2份是日沙律
餐湯係南瓜蓉湯 奶滑嘅湯加上絲絲南瓜蓉 好味~
✅選1款Pizza or Burger

心太軟的抺茶味香 曲奇雪糕都好食

大食嘅男朋友再叫咗小食
意式辣肉腸雙重芝士溫泉蛋厚多士 $58
厚多士同芝士烤得香脆 加埋溫泉蛋漿 好滋味
想黎好耐(有同事推介),因為本身我同女友都鍾意貓,又趁住宜家個個係屋企煮飯,就可以唔駛排隊咁黎食喇,哈哈~一入到黎,估唔到⋯真係好多貓呀!!!講反野食先~叫左個二人餐,加左個小食拼盤,二百幾蚊價錢合理,因為份量真係好多,多到真係食唔哂!先黎左個湯同沙律,個湯唔似得出面稀釋既湯,足料!沙律配新鮮既菠蘿,令到成件事好開胃!再黎就係2個main dish喇,西班牙黑毛豬肋骨同埋即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯個黑毛豬肋骨真係好正,唔似得之前食過果D得排骨!根本同某高級西餐廳沒有兩樣,價錢上呢度仲平D添!個Risotto都係好好食,個飯夠哂黏,水份校得岩岩好,芝士黑松露加菇真係冇得輸,令到成個飯好香!其實呢度既特式飲品都幾多下,見到格離果枱成班FD係度酙花茶,可以係度慢慢傾下計。唔止有貓睇,仲有好野食!
一入到黎,估唔到⋯真係好多貓呀
!!!講反野食先~

唔止有貓睇,仲有好野食!
2020-02-12
2020-02-28 66 瀏覽
雪山心太軟:今次叫左抹茶味,抹茶味都算幾濃 ,又唔會苦喎,帶少少甜味,幾好食。雪糕有好多朱古力曲奇,軟軟地好有咬口挪威煙三文魚芝士墨西哥餅:伴碟有沙律菜配柚子醋,醋味岩岩好唔會太酸 ,而每塊餅都有一至兩塊煙三文魚,又唔會有筋,點埋柚子醋食好夾🙊日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉:一放低已經聞到好出既蒜味同牛油味仲諗緊咩係青蟹籽,食落原來係淡淡既wasabi味,應該係用wasabi醃既蟹子。蜆雖然唔算大,但有成7-8隻,仲隻隻有肉,唔係得個殼架新西蘭露絲瑪莉羊前膝 配牛肝菌燒汁:羊前膝大大隻得黎仲要好林🤤唔會好似煲湯瘦肉咁,帶有少少咸香味,羊騷味唔會太強勁,岩岩好,意粉同樣蒜味好濃,配埋牛肝菌汁仲好惹味甘橘蘭香子梳打: 初段略嫌偏酸,但甘橘味比較出,幾清香蘋果醋荔枝伯爵茶: 蘋果醋同伯爵茶嘅味好 match, 加埋荔枝甜甜地幾順口
雪山心太軟:今次叫左抹茶味,抹茶味都算幾濃 ,又唔會苦喎,
帶少少甜味,幾好食。雪糕有好多朱古力曲奇,軟軟地好有咬口

,點埋柚子醋食好夾🙊

甘橘蘭香子梳打: 初段略嫌偏酸,但甘橘味比較出,幾清香

早兩日去開旺角,跟住想搵個Cafe坐下,就見到呢一間網上面都幾有人氣嘅Urban Cafe。咁我哋睇啱就上咗去啦,發覺佢都好熱鬧,成個場都坐一八九成人。跟住入去之前,佢都要我地帶個鞋套,原來呢間係Cafe之外,仲有唔少嘅貓貓同客人食飯同埋玩㗎。咁呢我哋坐低左之後,就揀咗一個二人餐,有兩份餐湯,兩份沙律。咁我哋另外加咗錢要一個小食拼盤嘅,而主菜呢就要一個西班牙黑毛豬肋骨配薯菜同埋一個日式青蟹籽大蜆忌廉芥末扁意粉。餐飲就一個要咗凍檸茶,一個要咗蘋果醋荔枝伯爵茶,夾埋呢都係三百零蚊左右。沙律同埋湯呢就係普通嘅田園沙律同埋忌廉湯嚟嘅,但沙律都好有心機落左d醬,而個湯都好香。我哋食落呢都覺得佢兩份主菜都好大份,尤其是嗰個豬肋骨都基本上係分左兩件成條嘅骨上。而啲薯角同個小食拼盤嘅份量都唔少咁,仲好新鮮熱辣。另外嗰個意粉呢就真係好多蟹籽同埋芥末味,不過又唔覺得係好辣,係有一個好清新嘅感覺。最後,佢嘅嘢飲呢亦都好唔錯,唔會話太甜嘅,又大杯。呢度啲職員亦都好好禮貌,咁我覺得都好值得推介俾大家架!

2020-02-24
  • 日式青蟹籽大蜆芥末忌廉扁意粉
最近的情況,出街的人可能比較少,但其實只要著重衛生,都可以食得安心。入去前先著上鞋套,防止鞋上的細菌帶進店。再量體溫,沒有發燒先可以用餐,再一定要用門口洗手液洗手。然後就可以入內了。 以保安心。我們同枱的食客還有佢地。好可愛的貓貓。不過當然,我地避免打擾他們的生活,亦吾好嚇到佢地。他們真係好受歡迎,每枱客人都把焦點放上去。2人套餐,十分抵食。有沙律,主菜,餐湯,飲品。只是$268。沙律🥗 餐湯是南瓜湯,好香好綿滑。在主菜黎之前,先食個沙律及餐湯,正好為之後做好準備。湯律還有波蘿粒在裡面,開胃。黃金卡邦尼意粉溫泉蛋,配上炒香煙肉及雜菌。將溫泉蛋汁絆在一起,好好味道。麵creamy ,煙肉份量又夠。辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅等了一會才上菜,即叫即焗既pizza. 芝士十足,拉絲不成問題。配上辣肉腸食, 好好味道。熱辣辣,批邊鬆脆。另外,個人喜好,去cafe 一定要食雞翼。水牛城雞翼比想像大隻,雞翼大大隻,炸好後沾上酸酸甜甜的醬汁。飲品是峰蜜柑桔檸檬梳打,還有oral 脆脆特濃朱古力. 脆脆正! 好特別既飲品,又吾會太甜。 最後可以加$25換雪山心太軟,可選綠茶味及朱古力味。 選了朱古力,一
最近的情況,出街的人可能比較少,
但其實只要著重衛生,都可以食得安心。
入去前先著上鞋套,防止鞋上的細菌帶進店。

我們同枱的食客還有佢地。

辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅
等了一會才上菜,即叫即焗既pizza.
辣肉腸拉絲水牛芝士薄餅

水牛城雞翼

最後可以加$25換雪山心太軟,可選綠茶味及朱古力味。 選了朱古力,一打開裡面,流心朱古力湧出來。

辣肉腸拉絲水牛芝士薄餅
水牛城雞翼
2020-02-26 59 瀏覽
💖 Unconditional Love 💖 @ Urban Cafe 电视剧和生活里面,大家都在努力寻找Mr/Ms Right,好像生活中只有有了这一个人,才算是完美❤️其实,爱就在你这里,与其向外寻求,不如向内发现。敞开心扉,拥抱你的生活,爱❤️的体验,无时无刻都与你相随,因为你就是爱❤️你就是生命之源!.第二次来Urban,令我特别开心🥳的是,这次小猫特别黏人,在我的腿上睡着了。当这样一个小生命,依偎在你的怀里,你唯一想做的就是用尽全力去爱护她呵护她,给她所有的温柔,这就是无条件的爱❤️可以让你忘记烦恼,拥有面对困难的力量!为母则钢,应该也是同样的感觉。.东瀛蟹子温泉♨️蛋🥚鲜杂果柑橘🍊酱沙律🥗$58蔬果特别新鲜,补充每天必须维生素和矿物质,健康饮食习惯从每天晚餐培养起!.枫糖浆蕃薯🍠条$58最爱蕃薯条,枫糖浆增加了蕃薯的甜美,让整道菜特点更加突出。.美国🇺🇸T骨🦴牛扒🥩配牛肝菌烧汁$138特别大份,两个人都吃不完。肉质鲜嫩多汁,很有满足感。.台式盐酥鸡膇$58外皮酥脆,鸡肉鲜嫩滑口。份量也是超级大份!.是日蛋糕🍰配雪糕🍦$48雪糕🍦被猫猫🐱偷吃了!😂😂😂希望主子今晚不要拉肚子,不然铲屎官
东瀛蟹子温泉♨️蛋🥚鲜杂果柑橘🍊酱沙律🥗$58
枫糖浆蕃薯🍠条$58
最爱蕃薯条,枫糖浆增加了蕃薯的甜美,让整道菜特点更加突出。
美国🇺🇸T骨🦴牛扒🥩配牛肝菌烧汁$138
特别大份,两个人都吃不完。肉质鲜嫩多汁,很有满足感。
台式盐酥鸡膇$58
外皮酥脆,鸡肉鲜嫩滑口。份量也是超级大份!
是日蛋糕🍰配雪糕🍦$48
雪糕🍦被猫猫🐱偷吃了!😂😂😂希望主子今晚不要拉肚子,不然铲屎官可就辛苦了😂🤣🤣

URBAN Cafe (旺角)
旺角弥敦道566-568A号侨建大厦2楼