2020-04-13 57 瀏覽
都係第一次黎urban cafe 以往嘅印象就係貓貓cafe 淨係可以玩下貓貓 啲野食唔係重點 今次就打翻我嘅固有印象 係最好吃嘅貓貓餐廳 夜晚會有二人套餐 十分之抵食而且店員同貓貓關係都好好全部貓都好肥 就知道佢地對貓好好會繼續幫襯 支持黃店 今次無令我失望安格斯牛肉竹炭漢堡 配 薯角漢堡所用嘅麵包 好有彈性 雖然吃唔到乜嘢竹炭嘅味道 不會黑色嘅外表好搶眼 另外所用嘅 安格斯牛肉 煎得好焦香 包入面充滿肉汁 搭配鬆軟嘅麵包 芝士 整體黎講 係一個高分嘅漢堡 薯角炸完唔油 而去好脆 入面就鬆軟 炸嘅時間恰到好處 而且配上沙律 好清爽 蜆肉意粉 意粉係用 芥末忌廉汁去煮 味道香濃的 醬汁好幼滑 同意粉好夾 吃落口好順口 青色嘅蟹子 會帶來一種特別嘅口感 會帶來一種特別嘅口感 同你食魚子一樣 咬落去會起你口中爆開鹹鹹地 好過癮 蜆肉方面呢都比較多 成個意粉配合得好好
都係第一次黎urban cafe

安格斯牛肉竹炭漢堡 配 薯角

蜆肉意粉
成個意粉配合得好好

2020-04-11 81 瀏覽
最近因疫症街上,餐廳比較少,但係同朋友還是見面,我們相約旺角食飯,知道旺角都比較多樓上cafe,又得食又得玩,我們搵到一間urban cafe ,見到餐牌選擇多,決定上去食飯,入去之前大家都要套頭套,衛生問題。入到間餐廳簡單,侍應安排我們坐窗邊,睇到餐牌,我哋選擇二人餐,有沙律,餐湯前菜:沙律食得好新鮮,餐湯係南瓜湯味道甜,好好飲,好喜歡。主菜:即磨芝士黑松露野菌意大利飯 黑松露好香,再配芝士不錯,唔會話勁濕。意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅 新鮮熱辣食不錯,芝士係拉絲正。飲品:香橙檸檬波蘿紅茶草莓荔枝紅苺乾花茶
最近因疫症街上,餐廳比較少,
但係同朋友還是見面,
我們相約旺角食飯,
知道旺角都比較多樓上cafe,又得食又得玩,
我們搵到一間urban cafe ,見到餐牌選擇多,
決定上去食飯,入去之前大家都要套頭套,衛生問題。
入到間餐廳簡單,侍應安排我們坐窗邊,
睇到餐牌,我哋選擇二人餐,
有沙律,餐湯

前菜:沙律食得好新鮮,
餐湯係南瓜湯味道甜,好好飲,好喜歡。

主菜:即磨芝士黑松露野菌意大利飯
黑松露好香,再配芝士不錯,唔會話勁濕。

意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅
新鮮熱辣食不錯,芝士係拉絲正。

飲品:香橙檸檬波蘿紅茶

草莓荔枝紅苺乾花茶
  • 巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅
  • 是日沙律
  • 是日餐湯
2020-04-10 97 瀏覽
約貓奴朋友食tea,估唔到九龍區都有間貓cafe,我女勁鐘意貓貓🐱,簡直開心到爆炸!但估唔到食物都相當有質素,滿足的下午茶!估唔到平日下午時段都有限坐90分鐘,消毒功夫做到足,入場前先在門外套上鞋套,佢有自動鞋套機非常方便,入內要先探熱及用消毒液洗手,保護人貓你我有責!入場已見好多靚貓,實在驚喜,我們一行三人點了一個午餐,兩個下午茶餐:薯角夠脆,魚柳配黑松露燒汁,好入味,魚柳亦煎得剛剛好,肉不會鞋,唔錯~這個價錢包埋飲品算很實惠這個炸魚絕對驚喜,熱辣辣好脆好好味,我女搶食😂小朋友必點這個一般,我女只享用咗個雪糕就不吃窩夫😰窩夫有點霖唔夠脆身,有待改善!食飽後,我們還可以加錢購入貓糧餵貓貓,阿女非常歡喜,貓貓好乖不會搶吃人的食物,但餵貓糧時亦乖乖不會爭食,推介!

煎檸檬香草龍利柳

美式炸魚拼薯角

這個炸魚絕對驚喜,熱辣辣好脆好好味,我女搶食😂小朋友必點

比利時窩夫配雪糕

2020-04-07
煎檸檬香草龍利柳
美式炸魚拼薯角
比利時窩夫配雪糕
2020-04-10 142 瀏覽
我喺網上訂座 , 仲以為唔會多人 , 按時上樓出lift已有5..6個客喺門口陸續入座 , 喺門口先有職員為客人量體溫 , 職員提客人噴搓手液 , 然後地下有部機 , 只要踏腳入部機就自動有膠袋套住隻鞋 , 相當衛生....入到室內竟然好多人 , 枱枱都有客 , 而視線範圍總有隻貓喺左近 , 職員帶入座 , 枱上已有隻爛瞓的貓 , 我地齊人落單 , 轉頭職員向我碓認 , 睇我網上資料我對蝦同蟹敏感...夠細心!! 期間好多貓都好動咁行來行去 , 我地隔離枱2位少女 , 食完自已order既食物後 , 仲餵貓貓食零食 , 佢地話D零食係喺店內購買...每包$18....我貪玩問佢地拎幾粒試下餵貓貓 !    D貓貓都不時跳上我地枱 , 我地有食物到佢地只會好奇哄近臭味道 , 然後鍾意就繼續留喺枱上 , 一係就跳去另一方向.....用餐期間我只驚D貓毛會飄落食物 , 不過我地食到尾聲時見門口仲有人龍等枱 , 所以食完都埋單走LU !

安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角
西班牙香酥雞翼
美國T骨牛扒配牛肝菌燒汁薯角
溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉
夏威夷風情拉絲水牛芝士手工薄餅
芒果荔枝梳打
黑糖拿鐵
蜂蜜紅棗茶
題外話/補充資料: 成間餐廳....流程速度都算快 , 係覺得坐位唔夠闊
2020-03-05
芒果荔枝梳打
黑糖拿鐵
蜂蜜紅棗茶
2020-04-08 106 瀏覽
係屋企無出街一段時間,真係頂唔順喇所以決定拜會旺角依間黃店cafe。一去到就要先著鞋套(好高科技😂同埋入到去用消毒洗手液消毒餐牌樣樣都好吸引,以樓上cafe黎講好抵跟餐嘅藜麥胡麻醬沙律好開胃平時好少有沙律有藜麥,今次試完覺得口感都幾唔錯☺️難得出街所以就嗌咗個屋企唔會煮嘅:燒紐西蘭牛肉眼扒配意粉一上菜嘅時候比個份量嚇親😂好多肉!!!啲肉唔會韌,同埋啲意粉帶蒜香,就算唔撈汁都好夠味。阿妹嗌咗芝士肉醬意粉佢話啲汁好夠味,又唔會好鹹好heavy所以就算有芝士都唔會覺得好邪惡☺️飲品嗌咗:台式黑糖咖啡(凍)、薰衣草咖啡(熱)黑糖咖啡嘅黑糖份量啱啱好,唔好搶曬啲咖啡味薰衣草咖啡鋪面嘅薰衣草好靚🥰薰衣草味唔會好濃最近係屋企都成日做運動,所以就用埋個甜品quota法式焦糖燉蛋個焦糖唔會好厚,一敲就碎,好爽!燉蛋夠滑,亦唔會太甜Cream實在太邪惡,所以無一齊食😂窩夫夠脆,配埋啲糖漿啱曬鍾意食甜野嘅阿妹雪糕配窩夫永遠係無得輸,食完超滿足!成個食飯環境好舒服,店舖亦做足消毒措施,所以食得好安心。
係屋企無出街一段時間,真係頂唔順喇
所以決定拜會旺角依間黃店cafe。

一去到就要先著鞋套(好高科技😂
同埋入到去用消毒洗手液消毒

餐牌樣樣都好吸引,以樓上cafe黎講好抵

跟餐嘅藜麥胡麻醬沙律好開胃
平時好少有沙律有藜麥,今次試完覺得口感都幾唔錯☺️

難得出街所以就嗌咗個屋企唔會煮嘅:燒紐西蘭牛肉眼扒配意粉

一上菜嘅時候比個份量嚇親😂

阿妹嗌咗芝士肉醬意粉
佢話啲汁好夠味,又唔會好鹹好heavy
所以就算有芝士都唔會覺得好邪惡☺️
芝士肉醬意粉

飲品嗌咗:台式黑糖咖啡(凍)、薰衣草咖啡(熱)
黑糖咖啡嘅黑糖份量啱啱好,唔好搶曬啲咖啡味
薰衣草咖啡鋪面嘅薰衣草好靚🥰薰衣草味唔會好濃

最近係屋企都成日做運動,所以就用埋個甜品quota

法式焦糖燉蛋個焦糖唔會好厚,一敲就碎,好爽!
燉蛋夠滑,亦唔會太甜
Cream實在太邪惡,所以無一齊食😂
法式焦糖燉蛋

窩夫夠脆,配埋啲糖漿啱曬鍾意食甜野嘅阿妹
雪糕配窩夫永遠係無得輸,食完超滿足!
比利時窩夫配曲奇雪糕

成個食飯環境好舒服,店舖亦做足消毒措施,所以食得好安心。
芝士肉醬意粉
法式焦糖燉蛋
比利時窩夫配曲奇雪糕
今次黎到旺角一間黃店貓貓cafe🐱🐕💛入場前記得要著鞋套 保護返貓貓啊~餐廳內外都有文宣 白絲帶 連豬同pepe甚至有投射機一路播住唔同既poster😆用餐時間為90分鐘 設最低消費.1️⃣板粟野菌青醬忌廉意大利飯 $59 (👧🏻)成個飯都幾cheesy 野菌唔算多口感幾好 整體係好味的 但👧🏻食到最後有啲膩 好飽😣2️⃣泰式冬陰功海鮮野菌忌廉意大利飯 $59 (👦🏻)冬陰公味幾重 海鮮唔算多個飯比想像中辣 不過可以接受⚠️唔食得辣既朋友仔記得要注意3️⃣Oreo脆脆特濃朱古力 $58 (跟餐補差價$20)最有驚喜係杯野飲 面頭好多Oreo碎!朱古力都好濃味 好creamy😍但👧🏻覺得如果散叫就唔值呢個價錢因為始終杯野飲好細杯 好的式咋😣.餐廳內有大約20隻貓貓 大部分都好親人 好嗲會周不時跳上你大脾同枱面 完全有比貓咪包圍住既感覺🤩貓零食$18一包 要食曬野先可以向店員購買~.好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑窮遊指數:🌕🌕🌕🌖🌑性價比:🌕🌕🌕🌗🌑 (仲有得同🐕玩😍)回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌑 (黃店!仲諗咩?)
今次黎到旺角一間黃店貓貓cafe🐱🐕💛
入場前記得要著鞋套 保護返貓貓啊~
餐廳內外都有文宣 白絲帶 連豬同pepe
甚至有投射機一路播住唔同既poster😆
用餐時間為90分鐘 設最低消費
1️⃣板粟野菌青醬忌廉意大利飯 $59 (👧🏻)
成個飯都幾cheesy 野菌唔算多
口感幾好 整體係好味的
但👧🏻食到最後有啲膩 好飽😣

2️⃣泰式冬陰功海鮮野菌忌廉意大利飯 $59 (👦🏻)
冬陰公味幾重 海鮮唔算多
個飯比想像中辣 不過可以接受
⚠️唔食得辣既朋友仔記得要注意

3️⃣Oreo脆脆特濃朱古力 $58 (跟餐補差價$20)
最有驚喜係杯野飲 面頭好多Oreo碎!
朱古力都好濃味 好creamy😍
但👧🏻覺得如果散叫就唔值呢個價錢
因為始終杯野飲好細杯 好的式咋😣
餐廳內有大約20隻貓貓 大部分都好親人 好嗲
會周不時跳上你大脾同枱面 完全有比貓咪包圍住既感覺🤩
貓零食$18一包 要食曬野先可以向店員購買~
好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑
窮遊指數:🌕🌕🌕🌖🌑
性價比:🌕🌕🌕🌗🌑 (仲有得同🐕玩😍)
回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌑 (黃店!仲諗咩?)
2020-02-17
10 分鐘 (堂食)
  • Oreo脆脆特濃朱古力
2020-04-05 1154 瀏覽
成日見到朋友們嚟呢間Urban cafe食野兼玩貓貓,今日趁放假約埋FD一齊上嚟relax下😻★★★★洛神紅莓莓乾花茶 $69先嚟飲啖茶潤下先花茶用上透明玻璃壺,有少少漸變色仲有D花圍住,幾好睇味道十分清香,仲可以免費+蜜糖令花茶更香甜★★★★挪威煙三文魚芝士墨西哥餅 $58餅皮好香口,中間夾住一層煙三文魚,微微熏香又保持到三文魚鮮美★★★★溫泉蛋芝士明太子醬厚多士 $58呢個多士上到枱可謂非常吸引,鋪滿了芝士同蛋醬切開d蛋漿流晒落碟...咬落非常之香,仲帶有明太子少少咸味由於面頭各種配料都非常足,包身食落都唔會乾,外脆內軟★★★★美國豬鞍扒 配 檸檬蘋果醬 $138豬扒厚得嚟完全唔乾,非常juicy肉質軟嫰配上個檸檬蘋果醬原來係咁夾😻😻酸酸甜甜咁勁開胃,薯角又多,炸得都好香脆★★★★意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅 $98羅勒蕃茄醬,水牛芝士,辣肉腸,粟米,車厘茄pizza都算大個,而且係好足料,拉絲芝士可以拉到勁高😻😻😻批底厚薄適中,外皮脆口咬落鬆軟食完緊係要同店內超多嘅貓貓影下相~互動下啦不過d貓好高冷慢慢relax唔會趕你走 係樓上cafe嘅一加分點~URBAN Cafe整體評分

★★★★洛神紅莓莓乾花茶 $69
先嚟飲啖茶潤下先
花茶用上透明玻璃壺,有少少漸變色仲有D花圍住,幾好睇
味道十分清香,仲可以免費+蜜糖令花茶更香甜

★★★★挪威煙三文魚芝士墨西哥餅 $58

★★★★溫泉蛋芝士明太子醬厚多士 $58
呢個多士上到枱可謂非常吸引,鋪滿了芝士同蛋醬
切開d蛋漿流晒落碟...咬落非常之香,仲帶有明太子少少咸味
由於面頭各種配料都非常足,包身食落都唔會乾,外脆內軟

★★★★美國豬鞍扒 配 檸檬蘋果醬 $138
豬扒厚得嚟完全唔乾,非常juicy
肉質軟嫰配上個檸檬蘋果醬原來係咁夾😻😻
酸酸甜甜咁勁開胃,
薯角又多,炸得都好香脆

★★★★意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅 $98
羅勒蕃茄醬,水牛芝士,辣肉腸,粟米,車厘茄
pizza都算大個,而且係好足料,
拉絲芝士可以拉到勁高😻😻😻
批底厚薄適中,外皮脆口咬落鬆軟

食完緊係要同店內超多嘅貓貓影下相~互動下啦
不過d貓好高冷
慢慢relax唔會趕你走 係樓上cafe嘅一加分點~

URBAN Cafe
整體評分★★★★

地理環境★★★★
地理方便,環境都好乾淨,
入門口前要消毒,量度體溫同穿著鞋套
cafe超多貓但係清潔得好好,又唔會有味

服務★★★★
上菜收碟都快,見佢地不時加勤為貓貓做清潔,為客人帶嚟乾淨舒適

食物★★★★
難得對樓上cafe甚至動物cafe有十分良好印象
食物有落心機整唔會hea,份量又唔會少

價位$$$
價錢公道
2020-04-02
2020-04-04 56 瀏覽
今日出去同朋友食生日飯,樓上cafe好多選擇,餐廳門口有鞋套,衛生意式佛羅倫斯牛脷東灜蟹籽忌廉意大利飯 $98意大利飯粒粒飽滿,醬汁酸酸甜甜,加上雜菌鮮味,蟹籽爽脆,份量足。美國安格斯西冷牛扒配黑松露燒汁西冷牛扒啖啖肉,黑松露燒汁鹹香,配搭意粉好飽肚。Oreo 脆脆朱古力冰沙 $59朱古力香濃又幼滑,頂層有香甜忌廉和Oreo 碎,正青檸薄荷蜜糖梳打 $58清新薄荷葉令飲品清新,蜜糖香甜,梳打夠汽好解渴。比利時窩夫配精選是日雪糕 $58窩夫烘得香脆,配搭石板街雪糕,口感軟綿,每啖冰凍雪糕配熱窩夫,滿足。

意式佛羅倫斯牛脷東灜蟹籽忌廉意大利飯 $98

美國安格斯西冷牛扒配黑松露燒汁
西冷牛扒啖啖肉,黑松露燒汁鹹香,配搭意粉好飽肚。

Oreo 脆脆朱古力冰沙 $59
朱古力香濃又幼滑,頂層有香甜忌廉和Oreo 碎,正

青檸薄荷蜜糖梳打 $58
清新薄荷葉令飲品清新,蜜糖香甜,梳打夠汽好解渴。

比利時窩夫配精選是日雪糕 $58

2020-03-20
2020-04-01 48 瀏覽
樓上Cafe咁多,我哋一次都未去過見朋友成日黎呢間,咁啱今日行完街想搵個地方食啲嘢,就嚟試吓啦疫情底下,大家都好注重衛生,呢度入餐廳前要量體溫同消毒。晚上6:00已經好多人喇店員親切有禮,講解得好清晰,詳細。我哋order左川式麻辣酥炸雞髀🍗好香脆,好惹味呀,我覺得好夠味,而且雞髀好大隻食完都飽飽地巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅美國安格斯西冷牛扒鮑魚薑蔥炒意粉,呢個好特別啊,喜歡薑蔥嘅朋友可以試吓仲有水牛城雞翼,肉醬芝士薯角同甜品我都好想試
樓上Cafe咁多,我哋一次都未去過
疫情底下,大家都好注重衛生,呢度入餐廳前要量體溫同消毒。
晚上6:00已經好多人喇
店員親切有禮,講解得好清晰,詳細。
我哋order左川式麻辣酥炸雞
巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅

美國安格斯西冷牛扒

鮑魚薑蔥炒意粉,呢個好特別啊,喜歡薑蔥嘅朋友可以試吓

仲有水牛城雞翼,肉醬芝士薯角同甜品我都好想試
2020-04-01 34 瀏覽
我間中都喜歡去樓上cafe感覺,私隱度較高,這間衛生環境乾淨,餐廳食物選擇不少 。溫泉蛋芝士明太子濃厚多士 饀料非常濃味,配上半濃芝士,多士香脆,一切開溫泉蛋流出,治療又滋味。 意式辣肉腸拉絲水牛芝士手工薄餅 一拉起水牛芝士拉成長長拉絲,芝士味濃,辣肉腸烘得鹹香,啖啖芝味。 滋味小食拼盤 雞翼、法蘭克福腸、唐揚雞塊、薯角,香脆滋味。 芭菲杯 石板街雪糕口感軟糯,配上粟米片、甜忌廉等,多種口感,有飯後甜品更滿足,食到唔捨得走

溫泉蛋芝士明太子濃厚多士

滋味小食拼盤
雞翼、法蘭克福腸、唐揚雞塊、薯角,香脆滋味。

芭菲杯

2020-03-19
5 分鐘 (堂食)
  • 小食拼盤
2020-04-01 72 瀏覽
💛 #黃色經濟圈 呢間人氣黃店cafe每次去都好多人~今次提前兩星期book左上黎食😋平時餐廳嘅衛生措施都做得好足所以都放心少少👍🏻.🍴二人套餐👫($278)🍴餐湯及沙律當日嘅餐湯係南瓜湯😋飲到仲有少少南瓜肉🤤🍴滋味二人小食拼盤(+$28)因為太肚餓之前都食過覺得拼盤幾好食所以就加錢叫左個拼盤😋拼盤入面有薯角、法蘭克福腸同唐揚雞塊份量都幾多❤️我個人幾鍾意食個唐揚雞塊唔會太厚粉雞肉都好嫩👍🏻🍴温泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉好耐冇食過卡邦尼就叫左個黎食🤣温泉蛋做得啱啱好配料夠多個汁都幾香👍🏻🍴西班牙黑毛豬肋骨配薯菜本身好鍾意食Ribs所以打算試下~果然冇令我失望❤️份量好多之餘焗到好juicy一啲都唔乾👍🏻🍴Oreo脆脆特濃朱古力(+$17)本身朱古力嘅味已經好濃郁加埋Oreo除左增加口感之外仲更好飲👍🏻❤️🍴藍花皇家伯爵荔枝紅茶(+$31)食到好飽飲番杯茶解解膩~淡淡嘅荔枝味~👍🏻🍴雪山心太軟(+$25)心太軟唔會太甜而且好夠流心👍🏻配埋好多oreo嘅雪糕超正😋總括黎講餐廳性價比幾高~店內亦貼左好多文宣💛仲有好多貓星人陪你食飯😋📍 URBAN Cafe (旺角)旺角彌敦道566-568A號僑
💛 #黃色經濟圈
🍴二人套餐👫($278)
🍴餐湯及沙律
當日嘅餐湯係南瓜湯😋飲到仲有少少南瓜肉🤤

🍴滋味二人小食拼盤(+$28)

🍴温泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉

🍴西班牙黑毛豬肋骨配薯菜

🍴Oreo脆脆特濃朱古力(+$17)

🍴藍花皇家伯爵荔枝紅茶(+$31)
食到好飽飲番杯茶解解膩~淡淡嘅荔枝味~👍🏻

🍴雪山心太軟(+$25)
心太軟唔會太甜而且好夠流心👍🏻配埋好多oreo嘅雪糕超正😋

📍 URBAN Cafe (旺角)
旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
  • 滋味2人小食拼盤
  • Oreo脆脆特濃朱古力
旺角食lunch 真係抵好多,$5x 就已經有一個lunch set 👍🏻 仲有得同 🐱 玩,為香港人帶黎一點歡樂黃金炸蒜卡邦尼煙肉扁意粉📍$58個cream base 好濃,但濃得黎啲汁又唔會over 咗板粟野菌忌廉意大利飯 📍$57好多粒粟子呀 🌰 仲唔會整得太淋,為忌廉意大利飯增加咗多一層口感夏威夷拉絲水牛芝士手工薄餅 📍$59見唔見到個拉絲 😱😱 多到... 拎起咗都成幾cm 長,好cheesssyyy 名符其名,個薄餅底仲係脆架雙層朱古力蜜糖吐司配曲奇雪糕 📍$68好靚呀 😍😍 朱古力脆脆toast,上面放有2個 曲奇雪糕,士多啤梨,藍莓,同好多好多七彩顏色嘅綿花糖呀 📸📸 見到都開心呀~Oreo 脆脆特濃朱古力 📍$55個lunch set 係包$38 嘢飲,轉其他都係加返個差價架咋 😌 oreo 味好濃,朱古力味都好rich,夾埋一齊好sweet 😍特濃朱古力奶茶 📍$55淡淡嘅奶茶味令我諗去傳統嘅鴛鴦,飲落好smooth,好舒服

黃金炸蒜卡邦尼煙肉扁意粉📍$58

板粟野菌忌廉意大利飯 📍$57

夏威夷拉絲水牛芝士手工薄餅 📍$59

雙層朱古力蜜糖吐司配曲奇雪糕 📍$68

Oreo 脆脆特濃朱古力 📍$55

特濃朱古力奶茶 📍$55
淡淡嘅奶茶味令我諗去傳統嘅鴛鴦,飲落好smooth,好舒服
夏威夷拉絲水牛芝士手工薄餅
板粟野菌忌廉意大利飯
黃金炸蒜卡邦尼煙肉扁意粉
雙層朱古力蜜糖吐司配曲奇雪糕
2020-03-31 48 瀏覽
已經第二次嚟urban cafe 依度超級多貓貓 佢地一放飯 就會瘋狂同埋好中意曬太陽 如果可以 就揀窗邊位置啦一路食野 一路有貓貓跑嚟跑去 係凳下面 都5會影響到你食野 同佢地唔會食你地啲嘢 唔使擔心佢地食錯野全部都好乾淨好可愛 肥嘟嘟 雖然無話好爹 但係都肯比人摸 而且雖然佢係貓cafe 食物質素好高risotto pizza 意粉 我都食過 全部都好食白汁蘑菇risotto蘑菇味香濃 risotto口感適中pizza餅底脆 而不膩 餡料豐富飲品今次叫紅棗水 5使加錢 幾好飲加錢可以飲咖啡 佢啲coffe都ok 價格又合理尤其平日下午茶 好抵
已經第二次嚟urban cafe
價格又合理
尤其平日下午茶 好抵

• 黑松露野菌大啡菇配忌廉意大利飯
2020-03-30 41 瀏覽
每次來Urban都會發現好多不同的美食,今天有來探索新食物,還是一樣的讓人滿意二人套餐$303 價格優惠 性價比高 特別抵是日餐湯+沙律🥗南瓜🎃忌廉湯,特別鮮美滋味!沙律新鮮,補充營養維生素和礦物質!.西班牙黑毛豬肋骨配薯菜黑毛豬肉質鮮嫩肥美好吃,特殊的調味料特別入味!配上薯菜,份量特別充足!.日式青蟹籽大蜆大蔥忌廉扁意粉意粉軟糯,入味,蟹籽的鮮美以及海鮮🦞營養價值得到了很好的體現。.雪山🏔️朱古力心太軟雪糕🍦作為甜品🍮簡直就是人生的一大享受,會帶給人無限的幸福感。.挪威🇳🇴三文魚芝士墨西哥餅$58薄餅份量適中,三文魚新鮮,蔬菜🥬沙律🥗爽口好吃。
每次來Urban都會發現好多不同的美食,今天有來探索新食物,還是一樣的讓人滿意[爱心]
二人套餐$303 價格優惠 性價比高 特別抵
是日餐湯+沙律🥗
西班牙黑毛豬肋骨配薯菜

日式青蟹籽大蜆大蔥忌廉扁意粉

雪山🏔️朱古力心太軟

挪威🇳🇴三文魚芝士墨西哥餅$58
薄餅份量適中,三文魚新鮮,蔬菜🥬沙律🥗爽口好吃。
2020-03-30 998 瀏覽
這間特色樓上黃 Cafe,最特別的地方是養了接近十隻可愛貓兒,全場遊走,要是你是個喜歡與貓玩耍,拍照的愛貓人士,甚至是個貓奴的話,一定會喜歡它。即使你不是貓奴,甚至不特別喜歡貓,只要你是個熱愛香港的人,可能也會認同這 Cafe主人的信念,願意到來支持它,懲罸它。也許是因為這餐廳內有貓兒跳高落低滿場遊走的關係吧,這兒的清潔工夫是做得甚足的,從未進入餐廳前顧客需要穿上餐廳為客人預備的鞋套,侍應主動為客人探熱到為客人清潔雙手而準備的酒精搓手液,都讓客人對這兒的衛生感到安心,只要在食物飲品送到後防止貓貓跳上桌子接觸食物,問題倒還不大。餐廳有二人晚市套餐,價錢不貴,不用三百元便可吃到,不過這晚我想吃點二人套餐中沒有的菜式,就散點好了。「洛神紅莓荔枝梳打」($42)與「柑桔提子梳打」($42),前者色澤橙紅,味道較甜,後者色呈紫褐,味道較酸,兩杯梳打都不太大杯,如果大杯些會較抵飲。「日式磯煮鮑魚薑蔥香蒜炒意大利麵」($108)是一道蠻特別的 fusion菜式。日式的磯煮鮑魚,中式的薑蔥與西式的香蒜意大利麵混為一體,Al Dante意大利麵下了大量的蒜和少許的薑蔥,讓這意粉充滿濃郁的香味,鮑魚雖只得
日式磯煮鮑魚薑蔥香蒜炒意大利麵」($108)是一道蠻特別的 fusion菜式。日式的磯煮鮑魚,中式的薑蔥與西式的香蒜意大利麵混為一體,Al Dante意大利麵下了大量的蒜和少許的薑蔥,讓這意粉充滿濃郁的香味,鮑魚雖只得一隻,不算太細,帶有醬油味的鮑魚味道口感及格,不過這意粉的份量不是太多,就吃得不太夠喉。
美國安格斯西冷牛扒配黑松露燒汁」($158)的安格斯牛扒有點過熟,肉汁不多,吃來也較費勁,不過那黑松露燒汁可是挺好的,味道美,為這質素普通的牛扒挽回不少分數,那些夠熱又夠香脆的薯角也不錯。
這間樓上黃 Cafe,無疑是幾有特色的。要是你愛貓的話,會更加喜歡。