2021-04-20
餐廳:Upper Bar & Restaurant (旺角)地址:旺角豉油街15號萬利商業大廈4樓愛雞翼同薯條之人要留意喇‼️旺角露天酒吧餐廳最近推出咗$99/$149/$199九十分鐘雞翼放題大優惠🤩,$99有6款口味雞翼比你任食,$149有埋薯條同精選甜品放題,而$199仲有埋薯條同Cocktails、Mocktails、生啤、紅白酒任飲添👏星期日晚上6點嚟到已經有10幾個人喺門口排緊隊,原來差唔多晚晚都爆場,要食真係要早啲book位。餐廳佈置成型格搖滾風格🎸,仲有一個鋪咗仿真草皮嘅露天天台,俾你有唔同嘅享受😌我今次就叫咗個$199嘅雞翼放題套餐,除咗有六款雞翼任食之外,仲有三款薯條🍟,同埋十四款酒類飲品同Mocktails,真係飲返三五杯都值返晒😎雞翼有松露牛油雞翼、沙嗲燒雞翼、櫻花蝦燒雞翼、柚子蜜炸雞翼、Hot炸雞翼,同天婦羅炸雞翼配紫菜鹽。我最鍾意嘅喺沙嗲燒雞翼,除咗沙嗲醬係大廚自己調配之外,另外仲帶有陣陣嘅花生香🥜;比較特別嘅仲有混合咗日韓元素嘅天婦羅炸雞翼,先用日本天婦羅炸物沾醬去炸脆雞翼,再配上韓國嘅紫菜粉同海鹽,大廚又幾有諗頭🤣。最重要每隻雞翼都係即叫即炸,放入口仲係熱
地址:旺角豉油街15號萬利商業大廈4樓
薯條有黑松露、紫菜同香辣味,我就食咗黑松露同紫菜味。
又炸雞又薯條梗係唔少得叫返幾杯Cocktails飲吓喇🍸,雖然用膠杯就有啲唔環保♻️,但細細杯又真係可以試多幾款唔同口味,識玩嘅梗係每樣都叫杯再一次過影相📸,睇吓幾色彩繽紛😍,叫咗咁多杯,同你嘅三五知己猜吓拳,輸咗嘅就乾晒佢啦🥂