2020-11-13
天氣咁舒服就梗係坐outdoor, 但室內d裝修都好似唔同左,唔係以前咁夜媽媽,有啲台式小酒館嘅感覺。睇到menu唔同左,多左d menu course同小食,八卦問多句原來岩岩轉左新廚師... 咁就梗係要試新野啦!我哋4個人叫左4個小食, 3個main course, 加幾杯健士力draught同gin tonic先係$1800, 坐足成晚好抵食😋🔥Gin愛好者注意🔥最驚喜嘅係杯gin tonic(太興奮唔記得影相sor),呢度竟然有MUI gin!!!! 識飲Gin嘅就知,MUI gin好難搵到地方飲,仲有青瓜代替青檸,呢個要加分💯有個牛油炒雜菇唔記得影相,但係係好好味嘅😋炸洋蔥圈⭐️⭐️⭐️⭐️好感動終於食到唔係炸粉同洋蔥分開散晒嘅洋蔥圈,唔知落左咩調味,唔點醬都好食,不過佢配個韓式辣醬又真係好出色👍🏻Tacos配個非一般嘅醬⭐️⭐️⭐️⭐️出邊一般都係蕃茄醬汁,佢呢度嗰個入邊好似係有茄子,總之就係好特別又好好味😋炸雞軟骨⭐️⭐️⭐️+0.5standard野,炸雞軟骨不嬲都係食香口唔係食味道,我個人覺得如果有未椒鹽一定會更加惹味。黑松露薯條⭐️⭐️⭐️+0.5都係standard野,無咩特別,黑松露同埋薯
🔥Gin愛好者注意🔥
有個牛油炒雜菇唔記得影相,但係係好好味嘅😋
炸洋蔥圈⭐️⭐️⭐️⭐️
炸洋蔥圈
Tacos配個非一般嘅醬⭐️⭐️⭐️⭐️
Nachos 配好好味嘅醬
炸雞軟骨⭐️⭐️⭐️+0.5
炸雞軟骨
黑松露薯條⭐️⭐️⭐️+0.5
都係standard野,無咩特別,黑松露同埋薯條略嫌分開咗啲,如果可以溝埋一齊就更加好。
黑松露薯條
焗帶子配薯蓉 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
拿!呢個係出色嘅!帶子好嫩,配埋上面啲麵包糠好香。更加出色嘅係下面啲薯蓉(我是薯仔控🥔),好香好滑好creamy但唔會好溜,我自己就鍾意啲薯蓉多個粒帶子😂
焗帶子配薯蓉
燒雞(好似加幾十蚊就有一隻) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
唔想講雞有雞味😂 但唔鞋,嫩,香,加埋個汁,approved!
燒雞一隻
高潮牛脷(個名係我哋自己改😆) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🤩
唔好睇佢咁嘅樣,如其名,好食到高潮,呢個真係必食!出面食串燒牛脷唔係薄就乾,唔係乾就鞋。呢個牛脷厚切仲要係淋,咬落塊有汁好香,唔係高潮係乜,我都諗唔到。
高潮燒牛脷
冬陰帶子意粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🤩
好!好!食! 勁香!小辣!好惹味!想encore但真係食左太多野... 我覺得係除左牛脷之外,呢個係必食!
冬陰帶子意粉
牛肝菌意粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
講真,呢個都好香好好味。但個人口味實在太鐘意食冬陰意粉,如果你唔鍾意冬陰功嘅話,另一個選擇就係呢個。
牛肝菌意粉
飽到不要不要的,下次去試下shisha先🤤