2023-12-05
呢間餐廳主打秘魯菜x日本菜fusion。仲有唔少cocktail選擇!🍽️Please Chef Feed Me $540/位✨CEVICHE AROMATICO 沙律菜同埋紫洋蔥,配上柑橘主調嘅tiger’s milk同芫荽,味道濃郁豐富。仲有平時比較少見嘅海鱸魚刺身。✨TOSAMI牛肉經過炙燒呈現半生熟狀態,肉質嫩滑而且完全冇血腥味。加埋秘魯黃辣醬更加易入口。✨H&M2肥美嘅油甘魚配濃郁嘅赤身,風味各有特式。配搭柑橘口味嘅醬汁,味道好清新。✨YAKI NASU 茄子keep到微微爽脆,唔係平時食到嗰種腍腍爛爛嘅口感。味道辣中帶甜,仲有feta cheese嘅獨特奶香。連平時唔鐘意食茄子嘅👩🏻都覺得好味。✨GOD PACKAGE 呢款喺眾多菜式之中算係比較清淡。鱈魚同鷹咀豆蓉充滿荷香。鱈魚嘅肉質仲好嫩滑。✨PICANHA Beef rump串燒肉質結實但唔算難咬。配搭煙燻粟米泥同埋枝豆,多少少口味變化。✨KUSHIYAKI 將普羅斯旺燉菜變成串燒。蔬菜比起平時更加清甜多汁。✨Lolita 抹茶蛋糕配上白朱古力雪糕,甜度啱啱好。抹茶蛋糕有少少甘香,一件完全唔夠食🥹。✨SMOKING GU
🍽️Please Chef Feed Me $540/位
✨CEVICHE AROMATICO
✨TOSAMI
✨H&M2
✨YAKI NASU
✨GOD PACKAGE
✨PICANHA
✨KUSHIYAKI
將普羅斯旺燉菜變成串燒。蔬菜比起平時更加清甜多汁。
✨Lolita
✨SMOKING GUN $130
Hibiscus tea infused kyoyo gin, Rosso, Campari, chocolate bitters
✨EARL GRAY LEMONADE $60
Strawberry, lychee juice, earl grey syrup, rose lemonade
✨TOKYO AFFAIR $120
Prosecco, cherry liquor, homemade lychee syrup, lemon juice