2019-05-27
美好的星期天❤️同幾個好朋友慶祝生日🎂黎到Tokyolima食返個Sunday Brunch! 係Openrice 見到咁得意係日本菜cross-over 秘魯菜,所以決定黎食一食秘魯菜究竟係咩一回事😆餐廳位於近擺花街較緊隱蔽的位置,門口並冇大大的招牌,全靠朋友話係白色樓梯上去先知餐廳位置😂入到餐廳經過lounge area 就係用餐區,我地坐係lounge area 感覺靜d,幾個女仔可以談下心☺️最正既係餐枱夠大,坐位與隔鄰有適當的空間👍Brunch menu分左幾個area,每人只需要揀份主菜,出面raw bar有d魚生,水果同甜品,仲有pre-set嘅starter plates 份量相當驚人😱 salad 入面有鵪鶉蛋, dried fruits 同脆脆,有少少辣辣地但好fresh Ki-mo-chi 炸雞幾嫩滑同惹味,配上特色醬幾好食Soba 配上酸甜汁牛油果好醒胃!豬腩肉配burger 食落就不過不失,個sauce 係好食既!其實食到這裏已有點飽.....主菜我地叫左4款share Picanha牛扒及Tacu Tacu秘魯式炒飯My Fav 三文魚好香滑好好食! Grill
Ki-mo-chi 炸雞幾嫩滑同惹味,配上特色醬幾好食
Soba 配上酸甜汁牛油果好醒胃!
其實食到這裏已有點飽.....
主菜我地叫左4款share
Picanha牛扒及Tacu Tacu秘魯式炒飯
My Fav 三文魚好香滑好好食!
Grilled Seabass都好濃魚味☺️☺️
每人加180蚊可以free flow 任飲紅白酒,指定雞尾酒,啤酒及sake!