放工約了分公司的同事吃飯,地點由她決定,隨她穿梭K11,來到棉登徑,再沿樓梯一直向下走,到達地庫,來到一間隱世酒吧~    餐廳的裝修設計非常有格調,磚牆、獵槍、火爐、搜獵毛皮先先,配上暖色系sofa,感覺就像走進獵人的家~   看看餐牌,覺得set dinner 最抵,晚餐包括是日餐湯、精選沙律、主菜及是日精選甜品,價錢由HK$199起 是日餐湯及精選沙律 餐湯是蘑菇湯,蘑菇湯口感細滑,湯質濃稠,帶有重重菌香,伴上脆多士,以及胡麻沙律菜,非常醒胃!  海膽汁燴墨魚仔 外形有點像cocktail,內裏放了點點蔬菜苗及墨魚仔,墨魚仔的味道帶點微辣,口感爽彈~  自家第蟹肉脆燒賣 燒賣入口很香脆,內裏放滿新鮮蟹肉,配上三文魚籽,入口淡淡鹹香,具提鮮作用,令整個小食更鮮味~ 鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉 送上時,海膽已經半融化,並慢慢滲透進扁意粉內,而鮮蝦兩邊煎香,令味道惹味,扁意粉掛汁後,入口感彈牙煙韌,味道集鹹鮮於一身~ 海鱸魚柳配海鮮忌廉汁 海鱸魚柳的份量足,大大塊,魚皮香脆,魚肉嫩滑,配上海鮮忌廉汁,又多幾分鮮味! 是日精選甜品是金萡棉花糖朱古力蛋糕,蛋糕質感有點像bro

是日精選甜品是金萡棉花糖朱古力蛋糕,蛋糕質感有點像brownie,朱古力味濃郁,就算配上棉花糖,味道亦不會過甜,很好吃~

飲品點了蘋果汁及Timepupccino,Timepupccino以香蕉及乳酪為基調,我還多加點錢,多加一款水果 - 士多啤梨,它的口感有點像沙冰,味道清新香甜,香蕉及士多啤梨味突出,喝後透心涼。

Time Park Lounge
尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈
2019-10-10
1 分鐘 (堂食)
2019-10-09 30 瀏覽
星期五晚,和友人摸摸杯底聊一晚。友人帶我來到這間十字路口交界的一間地下bar。 一入到這間bar,濃郁的香氣撲鼻而來!酒吧偏昏暗,裝潢十分西式酒吧feel。多人來的話要試試這裡的drinking games! 餐牌: 即使是平日的晚上依然全場爆滿。🌈 點了這個網上人人必點的燒賣。脆口的外皮,濃郁的蟹肉,略嫌偏凍,沒想過是冷盤。味道不錯,難怪人人點一個來吃。🌈燒西班牙黑毛豬腩配碟豆花菠蘿干邑意大利飯賣相特別,全紫色的一碟飯!黑毛豬腩肉質軟腍。口感也特別,偏甜的味道,不是生果的甜味,是一種像香水的香甜。非常特別。 🌈 甜品時間: 紅桑子士多啤梨提拉米蘇 $98賣相精緻,味道不錯。連蛋糕都蒙上一種獨特的香水味道😂 🌈 cocktails Cocktails的酒味道挺特別,酒味算濃,和食物一樣帶有一絲絲的香氣。欣賞這酒吧時尚的裝潢,環境舒服,裡裡外外都帶有一種濃郁特別的香氣,令人最為難忘。
一入到這間bar,濃郁的香氣撲鼻而來!

酒吧偏昏暗,裝潢十分西式酒吧feel。
多人來的話要試試這裡的drinking games!

餐牌:

即使是平日的晚上依然全場爆滿。

🌈 點了這個網上人人必點的燒賣。
脆口的外皮,濃郁的蟹肉,略嫌偏凍,沒想過是冷盤。
味道不錯,難怪人人點一個來吃。

🌈燒西班牙黑毛豬腩配碟豆花菠蘿干邑意大利飯
賣相特別,全紫色的一碟飯!
黑毛豬腩肉質軟腍。
非常特別。

🌈 甜品時間: 紅桑子士多啤梨提拉米蘇 $98
賣相精緻,味道不錯。
連蛋糕都蒙上一種獨特的香水味道😂

🌈 cocktails
Cocktails的酒味道挺特別,
酒味算濃,
和食物一樣帶有一絲絲的香氣。

欣賞這酒吧時尚的裝潢,
環境舒服,裡裡外外都帶有一種濃郁特別的香氣,令人最為難忘。

2019-10-08 91 瀏覽
呢間餐廳既位置比較偏,但其實呢頭有唔少bar。呢間比較隱閉,但見到環境好似唔錯,所以黎一試。可以因為我同朋友係星期一夜晚黎,比較少人,成間餐廳bar都比較幽暗。佢分左2邊,一邊裝修得有啲舊時代酒館既feel,應該係主要bar既位置,另一邊就比較有情調,我諗係餐廳位。iPad係用黎睇酒類menu, 食物就另有紙menu, 都幾得意。我地2個人,叫左一份set meal share, 另外叫左個牛排同埋雞翼做小食。份量黎講食完好飽。Set dinner 有四樣野,包括左前菜,小食,主食同埋甜品餐湯同沙律係放埋一碟,個湯似係南瓜湯xd, 口感好順滑,入口微甜,好飲。朋友特登指名點set就係為左呢個蟹肉脆燒賣,賣相好精緻,我無睇清楚個名,成粒放左入口,然後同朋友講:我平時好憎食吞拿魚,但呢粒勁好食喎。然後我朋友答:其實佢係蟹肉,你無改變過你對吞拿魚既討厭。其實佢蟹肉好多,係個口感同吞拿魚有啲似,咬咬下食到蟹肉既鮮味,同埋有魚籽既微咸,所以整體鮮味更出。鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉:份量唔算好多,但都非常鮮,特別係個兩粒蝦,肉質好扎實,呢個意粉好唔錯。個蛋糕好精緻,有啲朱古力味,同埋好creamy,我

自家製蟹肉脆燒賣

鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉:
鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉

個蛋糕好精緻,有啲朱古力味,同埋好creamy,我唔係好知佢個名,但好好食xd。

自家製水牛城雞翼:
另外我地都叫左個雞翼share,呢個雞翼既味道好濃郁同juicy,另外佢唔會好濕,雞肉好嫰,重口必點。
自家製水牛城雞翼

燒美國頂級安格斯牛柳:
個牛排好大塊,我地叫既係5成熟,個牛好嫩好嫩,個碟邊有啲酸菜做裝飾,食得既,都幾特別。
燒美國頂級安格斯牛柳

Vampire Didy:
呢杯酒特別在中間有一間圓形既冰,所以係幽暗既燈光下會有少少反射光,好靚,杯酒幾唔錯。
Vampire Didy

間餐廳bar仲有遊戲區,可以係度食飯,飲酒,玩game直落。同埋可能因為餐廳位環境好幽暗,好適合吹水,我地吹左成4粒鐘先走xd。
自家製蟹肉脆燒賣
自家製水牛城雞翼
燒美國頂級安格斯牛柳
Vampire Didy
2019-10-04 36 瀏覽
這間time park 真係幾鐘意黎 身邊有朋友問我 有冇環境靚 食物又有質素既餐廳 我都幾推薦time park,今日同朋友想搵個地方聚聚舊傾傾計 決定帶佢黎 我又可以重溫一下😌😌朋友仔一黎到 都比佢既裝修吸引左 地方很大 有英倫風格 有情調系列 重有酒吧玩意 不過我真係幾鐘意佢情調個邊 其實我係形容緊有個馬個邊 感覺好高級 坐得好舒服😌不過某些位我就唔太鐘意d射燈 太光 另外有一邊係花牆 比較英倫風一點 好似重有個電話享☎️而佢既set dinner真係幾抵食 以咁既環境 起碼4,5百啦 點知一個set dinner$199就有交易 包湯 沙拉🥗 主菜 甜品🍮👍🏻👍🏻自家製蟹肉脆燒賣 10級推薦 本身蟹子大大粒已經好爽 重有用春卷皮包住巨量蟹肉 又脆又香 蟹肉味好濃 一定要試試!海膽汁燴墨魚仔 一開始重以為上錯野 因為佢用個杯裝住 好似飲品咁 原來係燈色既海膽汁包住左幾粒既墨魚仔 不過這個就普通一點點了 汁不算好出色 但勝在墨魚仔夠彈牙是日餐湯 沙律 上碟好美 湯雖然細細碗 但超濃既蘑菇味 好好飲 再配個多士 好襯 而沙律夠簡單 生菜🥬配黑醋 好開胃意式香草醬意大利飯伴低溫慢煮雞胸先
意式香草醬意大利飯伴低溫慢煮雞胸
先講雞胸 慢煮既方法令到佢好滑身 完全唔會鞋口 份量足夠 而意大利飯唔會太淋 煮得幾有口感 香草醬夠清新唔會膩
鮮蝦海膽三文魚子扁意粉
海膽配意粉 我多數都係一口食左佢😂過隱之選 味道新鮮 而蝦已經剝左殼 食得好方便 個扁意粉一樣唔會好淋 我幾鐘意 個汁有少少似龍蝦味 但又唔會死咸過濃個種👍🏻
最後甜品是個朱古力慕絲 細細件剛剛好。
還有點左杯timepuppccino 乳酪味重 冇酒精得黎都調得幾好飲
下次繼續👍🏻👍🏻
2019-10-02 85 瀏覽
講起棉登徑以前只會諗起酒吧街今日同朋友黎呢間唔止可以飲野玩beer pong仲有好高質嘅食物而且有別於我對棉登徑嘅固有印象呢間餐廳直情係坐得舒服嘅打卡熱點!門口同一般酒吧無異落到樓下穿過吧枱就去到用餐嘅area裝修擺設非常有北歐style中間嘅獨角獸同書架將成個用餐區間開每一枱食嘅時候都唔會望到另一枱變相成餐飯同朋友傾起偈黎都好有privacy 而且可以坐得好鬆動好推介追求浪漫情調嘅男女黎呢到!當然一間餐廳最重要嘅都係d食物啦我地一行四人各自都點左個dinner set由擺盤都feel到佢嘅高格調!餐湯係蘑菇湯好特別咁用杯上兩款前菜都各有千秋我就比較中意佢嘅海膽墨魚仔食嘅時候撈埋底仲有三文魚子添!主菜大推佢嘅牛扒同埋海膽汁意粉Share食直情係唔夠喉!初時對佢嘅食物冇抱太大期望覺得呢d酒吧/餐廳嘅食物都唔會係好出色但今次真係跌晒眼鏡!一定會再幫襯!
講起棉登徑
以前只會諗起酒吧街
今日同朋友黎呢間唔止可以飲野玩beer pong
仲有好高質嘅食物
而且有別於我對棉登徑嘅固有印象
呢間餐廳直情係坐得舒服嘅打卡熱點!

門口同一般酒吧無異

落到樓下穿過吧枱就去到用餐嘅area
裝修擺設非常有北歐style

中間嘅獨角獸同書架將成個用餐區間開
每一枱食嘅時候都唔會望到另一枱
變相成餐飯同朋友傾起偈黎都好有privacy
而且可以坐得好鬆動
好推介追求浪漫情調嘅男女黎呢到!

當然一間餐廳最重要嘅都係d食物啦
我地一行四人各自都點左個dinner set
由擺盤都feel到佢嘅高格調!

餐湯係蘑菇湯
好特別咁用杯上

海膽汁燴墨魚仔
自家制蟹肉脆燒賣

兩款前菜都各有千秋
我就比較中意佢嘅海膽墨魚仔
食嘅時候撈埋底仲有三文魚子添!
鮮蝦海膽三文魚汁扁意粉
美國CAB肉眼扒
燒西班牙黑毛豬

主菜大推佢嘅牛扒同埋海膽汁意粉
Share食直情係唔夠喉!

初時對佢嘅食物冇抱太大期望
覺得呢d酒吧/餐廳嘅食物都唔會係好出色
但今次真係跌晒眼鏡!
一定會再幫襯!
海膽汁燴墨魚仔
自家制蟹肉脆燒賣
鮮蝦海膽三文魚汁扁意粉
美國CAB肉眼扒
燒西班牙黑毛豬
同班老友定期都會出街食飯飲嘢,放鬆下,傾下工作軼事,今晚去左尖沙咀(Time Park Lounge) ,店舖門面較狹窄,未必好容易搵到,而門口入面只得一條樓梯落地庫,入到去會見到好多Scottish whisky擺設,氣派十分。餐廳設計盡心思,中庭位置有綠油油的大樹,綠化得來好有natural dining感覺,係度輕談淺唱,份外寫意。沙律及餐湯,新鮮的沙律菜,配上磨菇菌茸濃湯。自家製蟹肉脆燒賣,外皮脆口,包住大大啖蟹肉同三文魚籽,極具鮮味,帶有層次感。美國CAB肉眼扒,份量十足,五成熟,剛剛好牛排粉色肉嫩,肉質軟腍,牛味十分濃郁。自家製水牛城雞翼,賣相十分美觀吸引,帶有蜜糖醬汁的味道,肉質嫩滑。朱古力慕絲蛋糕, 不會太甜,若似流心,有豐富質感。

沙律及餐湯,新鮮的沙律菜,配上磨菇菌茸濃湯。

朱古力慕絲蛋糕, 不會太甜,若似流心,有豐富質感。
2019-09-30 24 瀏覽
.🔺Time Park Lounge充滿情調嘅餐廳 歐陸式裝潢設計岩晒返完工想chill下嘅朋友🤘🏼.餐湯加沙律🥗湯好creamy忌廉味好重沙律菜配胡麻醬都清新.自家製蟹肉脆燒賣🦀好有特色嘅燒賣 味道都有驚喜🖖🏻燒賣皮用左炸春卷皮 外皮脆卜卜☺️裏面包住超多蟹肉 表面仲有魚子醬同魚籽 鮮味十足😃.焗紐西蘭羊架🐑12oz有4件😋😋肉質爽口彈牙 煎得啱啱好👍🏻羊架上面嘅醬料好好味 同埋無乜羊羶味🤩.海鱸魚柳配海鮮忌廉汁🐠鱸魚肉質實淨 尚算新鮮外皮煎得好脆香口略嫌個汁偏淡👌🏻.Vampire Didy❤酒味唔會太濃烈有香檳中和下 同時有香甜嘅桃香🍑所以都幾易入口愈飲愈濃味 有層次👍🏻
🔺Time Park Lounge
有香檳中和下 同時有香甜嘅桃香🍑
所以都幾易入口
愈飲愈濃味 有層次👍🏻
2019-09-29 23 瀏覽
餐廳唔算大,座位都唔多,但勝在唔多人去,所以都幾岩同朋友把酒談心,傾足一晚。裝修以森林為主題,有啲歐陸屋企FEEL,仲有個假火爐係旁邊,都幾cozy天花一片漆黑,有一點點閃閃下咁,都幾似夜空。#Gold Smoke有好濃既煙燻味,但陣煙燻味未必人人中意(例如我朋友佢飲開酒),我就覺得幾香,酒精濃度唔算高,所以都幾易入口。#西班牙燒乳豬配啤梨蘋果醬本身食左野先黎,所以只係叫左呢個食試下,有全份簡,但相中只係半份,豬肉外皮脆,入面嫩,推薦食

天花一片漆黑,有一點點閃閃下咁,都幾似夜空。

#Gold Smoke
有好濃既煙燻味,但陣煙燻味未必人人中意(例如我朋友
佢飲開酒),我就覺得幾香,酒精濃度唔算高,所以都幾易入口。

#西班牙燒乳豬配啤梨蘋果醬

2019-09-28 485 瀏覽
最美的酒吧環境/食物/服務質素都超高水準價錢則與一般尖沙咀酒吧相約 值得一試.先介紹環境 是我去過之中最有格調🍸一共有兩個區域 近吧枱的偏向復古風有舊式英倫沙發和壁畫 很有feel🌳走進大廳就變得有點文青+歐陸風首先天花板上都掛滿了乾花 適合打卡下面有隻紙製獨角獸🦄️及書架大廳正中間更有一棵大樹 旁邊有個歐式火爐還有一張獸皮地毯和幾把長槍 好warm.食物方面 真的賣相精緻又好吃Set dinner就性價比最高(兩個人share都夠)好豐富 有齊餐湯 沙律 前菜 主菜 甜品▫️餐湯是蘑菇湯 好creamy好香隱約間還喝到一陣黑松露味 配餐包一流▫️自家製蟹肉脆燒賣🦀好創新的一道前菜 味道也有驚喜燒賣皮其實是炸春卷 裏面包住蟹肉表面還有魚子醬和魚籽 鮮味十足▫️美國CAB肉眼扒🥩這個十級推薦 肉質超嫩滑 呈粉紅色有點懷疑是不是慢煮肉眼扒 好滑!完全不費吹灰之力就切得開 煎得好靚醬汁是黃芥末 好醒胃又可以減少油膩感▫️甜品(每日不同)🍰今日係朱古力口味 面頭鋪上了乾花和nuts甜度適中 食落一點也不膩 好高水準.還叫了一個雜錦小食拼盤▪️水牛城雞翼🍗這個一點都不辣 反而充滿了濃濃的燒烤味很喜歡這個燒烤
最美的酒吧
下面有隻紙製獨角獸🦄️及書架
大廳正中間更有一棵大樹 旁邊有個歐式火爐
還有一張獸皮地毯和幾把長槍 好warm
食物方面 真的賣相精緻又好吃
Set dinner就性價比最高(兩個人share都夠)
好豐富 有齊餐湯 沙律 前菜 主菜 甜品
燒賣皮其實是炸春卷 裏面包住蟹肉
表面還有魚子醬和魚籽 鮮味十足
▫️美國CAB肉眼扒🥩
這個十級推薦 肉質超嫩滑 呈粉紅色
有點懷疑是不是慢煮肉眼扒 好滑!
完全不費吹灰之力就切得開 煎得好靚
很喜歡這個燒烤醬 雞翼肉質超級滑又入味
▪️炸魷魚圈🦑
炸得好脆又香 份量又多
有齊魷魚圈和鬚 CP值真高 才$98
因為每一款單點其實要$68/$78 好抵叫!
▪️啤酒薯條🍟
很正宗的啲酒薯條 好脆又吃到薯仔肉
可配沙律醬/茄汁(味道與坊間不同 偏稀和甜)
忍不住叫了杯signature cocktails
🧛🏻‍♀️Vampire Didy❤️
雖然加了vodka 但酒味都不會太過濃烈
有香檳中和了不少 同時有桃和覆盆子的果香
所以都幾易入口 最吸晴的當然是金箔和魚子醬
  • 自家製蟹肉脆燒賣
  • 美國CAB肉眼扒
星期五成班同事收咗工都好鐘意去飲杯野!呢間TIME PARK LONGE我哋都嚟過幾次,貪佢嘢飲好飲同環境相當唔錯,裝飾好有feel啊!坐得又舒服😌好適合傾計~Timepupccino $88聽日要早起身我就唔飲酒啦!叫咗杯mocktail,係沙冰黎,香蕉味!非常清新炸魷魚圈 $68非常惹味,用嚟送酒一流呀!我好鐘意青色個醬,辣辣地同魷魚個味好夾!(2份)自家製蟹肉脆燒賣 $88@1見到個個嚟都有叫呢個燒賣,果然係幾好食!一邊蟹肉調味得相當好,唔會太淡味之餘亦唔會搶咗個蟹肉嘅鮮味!水牛城雞翼 $78食水牛城雞翼都不外乎係醬汁要惹味,外皮要脆入邊要有肉汁!咁我覺得呢度嘅水牛城雞翼都有做到以上幾點!合格!

Timepupccino $88

炸魷魚圈 $68

(2份)自家製蟹肉脆燒賣 $88@1

水牛城雞翼 $78
2019-09-27 15 瀏覽
今日同男朋友黎到位於山林道嘅餐廳餐廳門口係側邊所以都好易錯過!店內燈過比較昏暗但總體黎講都好舒服 令人好放鬆而且每一張枱都有蠟燭增加左浪漫嘅氣氛我地每人點左一個餐有餐湯 沙律 前菜 主菜 同甜品不過就唔包飲品!選擇都幾多元化我自己就簡左海膽汁燴墨魚呢個食落有啲辣同埋本身以為係凍食啲墨魚都幾有彈口鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉第一次食三文魚籽嘅意粉估唔到都幾夾而且啲蝦都好大隻朋友就簡左自家製蟹肉脆燒賣一啖過 又幾脆口喎!海鱸魚柳配海鮮忌廉汁雖然塊魚柳唔算好厚身但係食完都幾飽最後仲有甜品添!呢到令人好放鬆真係好岩情侶朋友黎談心!
今日同男朋友黎到位於山林道嘅餐廳
餐廳門口係側邊所以都好易錯過!

店內燈過比較昏暗

但總體黎講都好舒服 令人好放鬆
而且每一張枱都有蠟燭
增加左浪漫嘅氣氛

我地每人點左一個餐
有餐湯 沙律 前菜 主菜 同甜品

不過就唔包飲品!
選擇都幾多元化

我自己就簡左海膽汁燴墨魚

呢個食落有啲辣同埋本身以為係凍食
啲墨魚都幾有彈口

第一次食三文魚籽嘅意粉估唔到都幾夾
而且啲蝦都好大隻

朋友就簡左自家製蟹肉脆燒賣
一啖過 又幾脆口喎!

雖然塊魚柳唔算好厚身
但係食完都幾飽

最後仲有甜品添!

呢到令人好放鬆
真係好岩情侶朋友黎談心!
通常我們一大班人在尖沙咀吃完晚飯後,也會再去諾士佛臺CHILL一CHILL!但是這一次我們剛從BRICK LANE吃完飯後,就經過這間TIME PARK LONGE,門面雖然不大但是那種燈光和氛圍不錯,裝飾又好像很用心,所以我們就決定去試一試!沒想到到達B1後這間酒吧的裝飾是這樣的,很像我在英國看到的英倫酒窖,很CHILL之外又帶點文藝氣息還有提供適合一大班人的遊戲,正!Timepupccino $88 PHANTOM 有一浸淡淡的荔枝味,又帶一點菠蘿味,感覺上很清新水牛城雞翼 $78雞翼的外皮很香口鬆脆,甜辣汁剛很惹味!自家製蟹肉脆燒賣 $88看到很多人也有點這個,所以我們也點了一份燒賣並非真的中式點心的那種燒賣,而是使用了薄脆弄成燒賣的外皮,然後店家把滿滿的蟹肉塞進去而且,在燒賣的上面還有三文魚子和黑魚子醬,感覺很有層次感又吃到蟹味的鮮味,這個很特別值得一試炸魷魚圈 $68超級脆又好吃,最喜歡的是那個薄荷醬,帶一點點辣又很加分啤酒味薯條 $68 +10$黑松露 啤酒味不是很濃,只是帶一點點甘苦的啤酒味然後我們有再加$20 要了黑松露口味黑松露味很適當,沒有說過份調味,搶走了啤酒本身

還有提供適合一大班人的遊戲,正!

Timepupccino $88 PHANTOM
有一浸淡淡的荔枝味,又帶一點菠蘿味,感覺上很清新
水牛城雞翼 $78
雞翼的外皮很香口鬆脆,甜辣汁剛很惹味!

自家製蟹肉脆燒賣 $88
看到很多人也有點這個,所以我們也點了一份

炸魷魚圈 $68
超級脆又好吃,最喜歡的是那個薄荷醬,帶一點點辣又很加分
啤酒味薯條 $68 +10$黑松露
啤酒味不是很濃,只是帶一點點甘苦的啤酒味
然後我們有再加$20 要了黑松露口味
黑松露味很適當,沒有說過份調味,搶走了啤酒本身的味道
薯條的口感則很香脆可口
豪華芝士拼盤 $148
有四款不同口感和風味的芝士
可以從淡味吃到濃味,又可以吃到四種歡士的口感,很適合配上一杯酒
西班牙風乾火腿拼盤 $168
又是三款不同的火腿,從油花多到沒有什麼油花,又是一款很適合點了酒的人士

總結來說,這間酒吧的環境不錯,食物的價格又很合理,味道又不錯!很適合一群人來到這裡CHILL一CHILL!
2019-09-16
$150 (宵夜)
  • 炸魷魚圈
  • 自家製蟹肉脆燒賣
  • 水牛城雞翼
  • 啤酒味薯條
🐱🐶Time Park Lounge(尖沙咀) .呢期美食搜羅都比我哋搵到啲質素超班既餐廳,今日要介紹呢間位於📍尖沙咀棉登徑棉登大廈地庫🕰「Time Park Lounge」都係一樣😻.呢度門面開得相當低調,行入地庫仿如行緊天國的階梯般神秘而夢幻🗾地庫應該有2000幾呎咁大,🇬🇧英倫風配合🌲綠野森林設計,幽靜而靜謐,好似去咗另外一個國度,遠離塵囂,啱曬情侶或三五閨蜜前來摸著酒杯底,暢飲談心❤️.食物方面,賣相精緻,前菜大玩中日Fusion,中式脆燒賣造型配合蟹肉魚子黑松露,小巧玲瓏,十分別緻💋另一款係海膽汁燴墨魚仔,微微既辛辣口感、打開味蕾🤤.主菜方面,燒西班牙黑毛豬($238)+美國CAB肉眼扒($378)用料上盛,肉質高級鮮嫩,令人一試難忘🤩.除此之外,呢度既自創Cocktail都非常出名,下次我一定要再去試下🍹🍸.總結評分:8.3/10番啅指數⭐️⭐️⭐️⭐️.
🐱🐶Time Park Lounge(尖沙咀) .
總結
評分:8.3/10
番啅指數⭐️⭐️⭐️⭐️
2019-09-25 290 瀏覽
星期日去咗一間位於尖沙咀地庫嘅餐廳食飯。充滿情調嘅餐廳再加上歐陸式裝潢設計,好似走左去另一個童話世界咁,十分適合情侶撐枱腳。餐廳另外都設有bar枱同beer pong枱,可以讓一大班人嚟飲下酒聯誼下。因為今次想同閨蜜嚟食個飯,摸下酒杯底,談下心所以就揀咗角落比較靜嘅梳化位。一坐底我哋首先就點咗2杯signature 嘅cocktail。vampire didy賣相吸睛而且好適合嗜酒嘅女孩子飲,佢嘅味道酸酸甜甜好易入口,但又唔會蓋過酒精嘅濃烈。另一杯係店員recommend,係個餐牌搵唔到有,佢有好重嘅lemongrass 味,飲落好refreshing 好解渴,酒味反而唔太出。大家去到都可以叫佢哋推介下,佢哋都會依照你哋口味喜好再介紹返。食物方面,蟹肉脆燒賣絕對係重點推介。薄薄嘅春卷皮包住蟹肉碎,真係每一啖都係蟹肉嚟,而且好鮮甜,唔係冰鮮貨質素。上面仲有三文魚籽做點綴,88$嚟講真係算抵食。燒美國頂級肉眼扒都係另一推介。五成熟啱啱好,肉質幼嫩,脂肪同肉嘅分佈啱啱好,食落好稔但又唔會肥膩,成塊扒都無乜筋位,而且好濃牛味。配菜嘅美國薯仔食落都好爽口,高質高質!另外點咗個燒西班牙黑毛豬外層燒

vampire didy賣相吸睛

食物方面,蟹肉脆燒賣絕對係重點推介。

燒美國頂級肉眼扒都係另一推介。

另外點咗個燒西班牙黑毛豬
外層燒到好香,一切開見到個肉好粉嫩,而且咬落好juicy,一啲唔老唔韌,點埋佢嘅果醬會更好食。
2019-09-07
2019-09-25 30 瀏覽
好朋友係要約出黎見既,幾個星期無見,呢晚約左佢出黎食好西,想去個好環境少少既lounge慢慢傾下計。最後就決定去呢間time park lounge。之前見open rice既相都覺得環境好靚,暗暗地好有feel。一入去,果然無令我地失望,即刻第一時間影相打卡。佢裝修風格行英倫風路線,好用心。佢主要分兩個area,有一part係英倫交通同磚牆做background,另一邊就係獨角獸加森林主題,感覺好文青,好岩女仔影相。另外,佢仲有一個area係比人玩ping pong game,感覺好chill,年青人用黎識朋友或者傾到悶悶地放鬆下。我地最後決定叫2組set dinner。價錢又唔貴喎,前菜係沙律加南瓜湯,南瓜湯香濃,配埋多士條好味。我叫左自家制蟹肉脆燒賣,口感好特別,似食緊春卷但入面滿滿既蟹肉,加埋魚子係面,睇落好高級。而另一樣就叫左海膽汁燴墨魚仔,佢用香檳杯裝住,墨魚仔彈牙新鮮,加埋海膽汁,感覺好新鮮。主菜方面,我地叫左燒西班牙黑毛豬同鮮蝦海膽魚䰵三文魚扁意粉。黑毛豬味道唔錯,不過略嫌太乾身,如果再juicy就更好。而意粉相當好味,大蝦爽口,加埋海膽都好creamy,成碟一陣就清曬

主菜方面,我地叫左燒西班牙黑毛豬同鮮蝦海膽魚䰵三文魚扁意粉。黑毛豬味道唔錯,不過略嫌太乾身,如果再juicy就更好。而意粉相當好味,大蝦爽口,加埋海膽都好creamy,成碟一陣就清曬。

我另外叫左一杯mocktail,叫timepaccino
,係香蕉加yoghurt,呢杯野有驚喜,估唔到味就咁夾,但又唔會覺得漏,值得推薦。
賣單2個人連加一,600蚊有找,平均一個人先2百幾,都真係去得過。