2019-10-28 23 瀏覽
與舊同學聚會,想搵個地方交通方便之餘,又可以靜靜地悠閒坐係度傾下計,有朋友推薦Timepark。座落棉登徑食街差不多盡頭,很容易找到。落樓梯後,裝修華麗得黎俾人感覺很舒服,角落仲有張Beer pong,如果一陣想飯後直落都可以繼續。我們被安排一間大房,裝飾亦令人目不暇給,大房內有一棵大樹,由地下到天花板,相當宏偉。在我椅子後面,亦有一隻由木塊砌成的獨角馬。是日餐湯&精選沙律 蘑菇湯-濃濃的蘑菇味,bend得很滑,而且仲食到粒粒蘑菇。沙律菜新鮮,加上芝麻醬,令人非常開胃。海膽汁燴墨魚仔成件事好高貴,墨魚仔大大粒,而且爽滑,海膽汁滿滿的,有少少辣,但滋味。燒西班牙黑毛豬$238相當厚切,而且不鞋身,仲有少少彈牙,咬感不錯。但醃味略為清淡,要蘸一蘸汁。鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉 $199見到一大塊海膽,急不及待要食!!味道不錯,新鮮,沒有腥味。蝦大大隻,加上意粉很juicy。海鱸魚柳配海鮮忌廉汁 $199每塊都厚切,表皮煎得香脆,切開後保持到流汁。美國CAB肉眼扒 $3785成熟,個人比較喜歡蘸鹽,軟熟不痴牙,很juicy,厚切令人感覺啖啖肉。
與舊同學聚會,想搵個地方交通方便之餘,
又可以靜靜地悠閒坐係度傾下計,
有朋友推薦Timepark。
座落棉登徑食街差不多盡頭,很容易找到。
落樓梯後,裝修華麗得黎俾人感覺很舒服,
我們被安排一間大房,裝飾亦令人目不暇給,
大房內有一棵大樹,由地下到天花板,相當宏偉。
在我椅子後面,亦有一隻由木塊砌成的獨角馬。
是日餐湯&精選沙律
蘑菇湯-濃濃的蘑菇味,bend得很滑,而且仲食到粒粒蘑菇。
沙律菜新鮮,加上芝麻醬,令人非常開胃。
海膽汁燴墨魚仔
成件事好高貴,墨魚仔大大粒,而且爽滑,
海膽汁滿滿的,有少少辣,但滋味。
燒西班牙黑毛豬$238
相當厚切,而且不鞋身,仲有少少彈牙,咬感不錯。
但醃味略為清淡,要蘸一蘸汁。
鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉 $199
見到一大塊海膽,急不及待要食!!
味道不錯,新鮮,沒有腥味。
蝦大大隻,加上意粉很juicy。
海鱸魚柳配海鮮忌廉汁 $199
每塊都厚切,表皮煎得香脆,切開後保持到流汁。
美國CAB肉眼扒 $378
5成熟,個人比較喜歡蘸鹽,
軟熟不痴牙,很juicy,厚切令人感覺啖啖肉。
2019-09-03
  • 美國CAB肉眼扒,
  • 鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉
2019-10-27 21 瀏覽
適合放工後去聚會 😋跟朋友到Time Park Lounge撐枱腳,燈光較暗,裝潢介乎餐廳與酒吧之間,易令人放鬆。我們兩個人點了一個套餐、兩個小食、一個主菜、兩杯果汁。Set dinner 包括湯、沙律、小食、意大利飯和甜點。我們選了蟹肉燒賣作小食,還有慢煮雞胸意大利飯。燒賣挺特別,外面皮脆,包裹著一絲絲蟹肉,味道不錯,推薦。因為是慢煮,即使是雞胸也不會「鞋」。小食拼盤有炸魷魚、薯條和水牛城雞翼。喜歡吃炸物的朋友可以一試,我喜歡 Buffalo wings,三隻不算多。但薯條和炸魷魚對我來說就太熱氣,可能比較適合男生。我們點了芝士拼盤,如果有餅乾會更好,芝士味偏濃。羊架上面鋪滿香草和醬料,有蔬果伴碟。朋友喜歡這裡的羊不騷,相反我就愛羊騷味。肉質鮮嫩,不會熟過頭,火候掌握得幾好。甜品是小蛋糕。總結,是一間適合朋友放工聚會的餐廳!
適合放工後去聚會 😋

我們兩個人點了一個套餐、兩個小食、一個主菜、兩杯果汁。

燒賣挺特別,外面皮脆,包裹著一絲絲蟹肉,味道不錯,推薦。

因為是慢煮,即使是雞胸也不會「鞋」。

我們點了芝士拼盤,如果有餅乾會更好,芝士味偏濃。

甜品是小蛋糕。

總結,是一間適合朋友放工聚會的餐廳!
2019-10-27 16 瀏覽
今日約咗個friend去傾吓計飲吓嘢,啱啱去完尖沙咀做gym,所以就見到呢一間順便飲嘢食飯啦。餐廳喺地庫,入邊環境都幾大,同埋啲枱椅都好靚,好有北歐feel,中間仲有棵大樹,感覺不錯!👍🏿Set dinner好多選擇,我地叫左個肉眼扒同一個risotto,同埋2杯mocktail,happy hour都幾抵啊。前菜係炸燒賣,好多蟹肉好脆好味。肉眼扒煎得岩岩好,調味唔錯,唔加醬都夠味!risotto飯粒好入味,唔太漏!
2019-10-27 120 瀏覽
Time Park Lounge.位於尖沙咀錦登徑嘅餐廳,係地庫入面,入到去好似另一個世界咁,裝修到好有神祕感!.Set Dinner 幾抵食,有餐湯,小食,有主菜同甜品。.我地揀左美國CAB肉眼扒,有12OZ😍😍😍肉眼扒超重肉味,煎得非常香脆!油脂&肉質分佈都幾平均,無乜筋位,所以食落好香口好軟淋😋🤪食得出係高質靚牛,無點用調味料已好好食,大推👍🏻👍🏻👍🏻.Set Dinner 餐湯係濃濃嘅龍蝦湯,好鮮味亦好濃郁😋小食揀了墨魚,用上特製辣汁好開胃!甜品則有朱古力蛋糕,似Brownie 質地,好重朱古力味😝滿足!.蟹燒賣見到好多openrice評語都大讚呢個燒賣,咁當然要試下。燒賣換上了春捲皮,係薄薄脆脆的⼀片。🥠脆口嘅春捲皮入面就有滿滿嘅蟹肉,無諗過兩者係咁夾的!😍 乳豬一直覺得出面一般食到嘅西式乳豬無中式咁好食,外皮無咁脆之餘又好多肥肉!💀👻點知呢道嘅乳豬真係好有驚喜!外皮燒得非常香脆,而且連住好多軟熟唔乾柴嘅肉,點上清甜嘅蘋果蓉,好fresh好可口🤗🤗🤗重點是:份量很足夠,四個人分都食到好多,超級推介!豬腩蝶豆意大利飯🥰😝Risotto用了蝶豆的醬汁,所以食下去是甜甜的,香一般r
Time Park Lounge

Set Dinner 幾抵食,有餐湯,小食,有主菜同甜品

蟹燒賣
乳豬

豬腩蝶豆意大利飯🥰
😝Risotto用了蝶豆的醬汁,所以食下去是甜甜的,香一般risotto很不一樣。配上帶鹹嘅豬腩都幾好食,好有飽足感!

呢間餐廳環境勁正,嘢食同樣超水準,值得一食!😍😇👍🏻
  • 燒西班牙黑毛豬
  • 海膽汁燴墨魚仔
  • 蟹肉脆燒賣
  • 燒西班牙黑毛豬腩配碟豆花菠蘿干邑意大利飯
  • 燒西班牙黑毛豬腩配蝶豆花意大利飯
  • 燒西班牙黑毛豬腩配蝶豆花菠蘿干邑意大利飯
2019-10-27 17 瀏覽
作為牛迷的熊貓,今次係尖沙咀又發掘了一間牛迷好去處。這裏除了食物高質外,飲品就仲高質👍🏽👍🏽這間餐廳位於尖沙咀棉登徑,一進店舖第一感覺就是舒適。今次我們一行兩人,點了兩個晚餐。這餐晚餐,重點推介是美國頂級肉眼扒(建議大家選medium rare / medium)。牛扒脂肪比例均匀分佈,肉味很濃,配合廚師的精心炮製,令人回味無窮。這裏的牛扒太吸引,差點忘記介紹同樣很棒的頭盤。分別是海膽汁繪墨魚仔,蟹肉脆燒賣。兩款頭盤令人回味無窮,尤其墨魚仔能保持鮮味,而又不被海膽汁搶去風頭。飲品方面,更令我喜出望外。首先白酒紅酒就選擇非常多,一定能夠滿足各位愛酒的人士。更令我驚喜是這裏的Mocktail👍🏽👍🏽幾款都是用上新鮮生果炮製,配上特別的設計,必點推介。提一提大家,這裏平日也非常多人,想來嘗試豐富的美食,建議大家事先預約。

這間餐廳位於尖沙咀棉登徑,一進店舖第一感覺就是舒適。

• 海膽汁燴墨魚仔
  • 蟹肉脆燒賣
2019-10-25 19 瀏覽
約咗朋友去晚飯,好耐冇去過尖沙咀,上網搵到一間餐廳睇落好似唔錯就約咗大家7:30係嗰度等。餐廳位於尖沙咀棉登徑,喺basement, 唔算難搵。一入到餐廳覺得好有酒吧嘅感覺,一間有格調嘅酒吧。環境比我嘅感覺好relax, 唔算多人侷促,感覺好好! 三個人叫咗一人一個set dinner, 大家share食。 Set dinner 包餐湯、沙律、餐前小食、 主菜同埋甜品。 餐前小食最吸引就係嗰個自家製蟹肉燒賣,味道好好, 好特別! 而另外一個海膽汁燴墨魚仔味道亦都好特別,有少少辣。主菜叫咗燒西班牙黑毛豬、鮮蝦海膽三文魚子燴意粉(侍應話俾我哋聽冇海膽,會用帶子取代)同埋肉眼扒。 三個主菜都好好味,個豬扒肉質非常之高水準, 唔會煮得過熟。 肉眼扒亦都係貴格貨色, 生熟程度Perfect, 好多肉汁, 配上粗粒海鹽,連honey mustard 都唔使落。 意粉都好好味, 如果係海膽而唔係帶子就更好!最後配上自家製北海道牛奶牛豆tiramisu, 個人認為個甜品奶味唔夠,但芝士味就好重,配紅豆都幾特別!總括來講,呢間餐廳嘅水準都幾高,呢個價錢同我去食連鎖式嘅西餐廳差唔多,但呢度成個環境氣氛
總括來講,呢間餐廳嘅水準都幾高,呢個價錢同我去食連鎖式嘅西餐廳差唔多,但呢度成個環境氣氛都比好多西餐廳好好多, 就算唔食晚飯, 落嚟飲返杯都唔錯(見佢menu有好多酒精/非酒精嘅飲品)一定會再幫襯!

2019-10-24
2019-10-22 46 瀏覽
今天經過尖沙咀,見到有間新開的酒吧餐廳,並與友人去試一下。酒吧餐廳是在地底,落去地底後,想不到環境這麼寬敞。職員安排舒適的沙化座位給我們,柔和的燈光和音樂,絕對是適合閨蜜詳談的地方, 十分有情調。叫了一個set dinner,$199 已經包括了前菜,主食,甜品。飲品就要自己另叫。 最喜愛的是Appertizer 中的自家製蟹肉脆燒賣。外面有薄薄的脆片,裏面有蟹肉和自家製的醬混在一起吃, 十分有口感。另外叫了意式香草意大利飯配慢煮雞胸,pesto 醬十分惹味,雞胸肉質滑, 分量不會太多也不會太少, 味道不錯。下次會和閨蜜再次到訪。

叫了一個set dinner,$199
已經包括了前菜,主食,甜品。飲品就要自己另叫。

下次會和閨蜜再次到訪。
2019-10-20 178 瀏覽
棉登徑係一個好喜歡的地方,因為旁邊有一個城市中的綠州-訊號山公園,從前經常會同朋友上去飲酒吹水,但出黎做野之後就已經冇左呢份情懷,但對呢度的情仍然歷歷在目。先講下個環境,環境好舒服,好Chill,擺設都係好有格調,透過不同的裝潢同裝飾令到成個感覺好似走入左與街外完全不同的世界。📍西班牙風乾火腿拼盤🔸份量超多🔸有3款不同特色的火腿🔸咸香味各有特色。🔸有白色點(明顯是脂肪)的咸味突出,而且脂肪味較重。🔸中間的肉身較煙韌,肉味較濃🔸薄身的入口即溶。🔸如果配上餅乾或蜜瓜會更好。🔸適合4人或以上分享。📍自家製蟹肉脆燒賣🔸利用春卷皮包著蟹肉的餐前小食。🔸香脆的春卷皮配上軟嫩的蟹肉加上淡淡的春卷皮配上鮮味的蟹肉,是口感及味覺的最佳配搭。🔸必食之選。📍燒美國頂級肉眼扒🔸簡單煮法輕輕一煎鎖住肉汁🔸肉質鮮嫩🔸肉味濃厚🔸肉汁豐富🔸配上共芥末是一定享受。📍紅桑子士多啤梨提拉米蘇🔸突破我對Tiramisu的想像。🔸以紅桑子及士多啤梨蓉代替手指餅的質感及可可粉的味道。🔸非常新穎的甜品。🔸必食之選。📍GentingHighland🔸士多啤梨冰沙配上薄荷綠茶🔸清新的冰沙一解濃厚的肉味🔸最後一口的綠茶消卻煮食中調味及解

📍西班牙風乾火腿拼盤
🔸份量超多
🔸有3款不同特色的火腿
🔸咸香味各有特色。
🔸有白色點(明顯是脂肪)的咸味突出,而且脂肪味較重。
🔸中間的肉身較煙韌,肉味較濃
🔸薄身的入口即溶。
🔸如果配上餅乾或蜜瓜會更好。
🔸適合4人或以上分享。

📍自家製蟹肉脆燒賣
🔸利用春卷皮包著蟹肉的餐前小食。
🔸必食之選。

📍燒美國頂級肉眼扒
🔸簡單煮法輕輕一煎鎖住肉汁
🔸肉質鮮嫩
🔸肉味濃厚
🔸肉汁豐富
🔸配上共芥末是一定享受。

📍紅桑子士多啤梨提拉米蘇
🔸突破我對Tiramisu的想像。
🔸以紅桑子及士多啤梨蓉代替手指餅的質感及可可粉的味道。
🔸非常新穎的甜品
🔸必食之選。
📍GentingHighland
🔸士多啤梨冰沙配上薄荷綠茶
🔸清新的冰沙一解濃厚的肉味
🔸最後一口的綠茶消卻煮食中調味及解渴。

😋味道:8.5/10
🙃回頭:8/10
💰消費:$400(人均)
2019-10-10
慶祝紀念
生日
2019-10-16 17 瀏覽
朋友放工想離lounge chill一chill🥂上網見到依間環境唔錯,於是一放工即刻過嚟,地點好易搵,喺地鐵站P直行就到,喺門口已經有個姐姐好熱情咁招呼我哋入去,唔使等🤟🏻一入到去好high class,裝修好靚,想坐吧枱又得,私隱d全大枱都得。呢度嘅服務員全部都超nice(都好靚仔靚女😛),香港居然可以搵到咁好服務態度嘅餐廳。嘢食方面我地叫左2個set(每個set都跟一份沙律、前菜、主菜、甜品),味道好surprise,意想不到咁好味😍是日沙律沙律好開胃,右邊嗰個係南瓜忌廉湯,好香忌廉味,可以點住脆麵包嚟食😋前菜:銀魚柳多士番茄沙沙 / 自家製蟹肉脆燒賣個人覺得魚柳莎莎好正,本身唔知係咩叫離試吓,離到先發現好好食,脆多士上邊有啲蕃茄、洋蔥;另外脆燒賣都好值得食,餡係吞拿魚、蟹肉,蟹味好濃前菜:美國ABC肉眼扒依個真係必食!肉眼扒三成熟,外層食得出烤過,一擺落口肉質鮮嫩勁juicy,又有少少焦香味,唔會覺得腥,食過咁多次扒,依間算上品👅前菜:鮮蝦海膽三文魚子扁意粉依個發揮都唔錯,海膽味好鮮,意粉軟硬適中,而且醬汁好香,絕對唔會乾甜品:芒果cheese cake芝士味濃,食埋甜品呢一餐

是日沙律

前菜:銀魚柳多士番茄沙沙 / 自家製蟹肉脆燒賣

前菜:美國ABC肉眼扒

前菜:鮮蝦海膽三文魚子扁意粉

甜品:芒果cheese cake
芝士味濃,食埋甜品呢一餐真係好滿足😙

總括嚟講呢間服務態度好好,嘢食都好有水準,下次同一班fd再嚟食過🥂
2019-10-16 57 瀏覽
喱間Time Park個門口吾算話好大好靚,但落到去覺得個環境幾好同裝飾得幾靚我地今日就叫左2個set dinner 就有哂前菜主菜同甜品首先黎左沙律同湯,我覺得份量岩岩好吾會太多前菜我地揀感銀魚柳多士蕃茄沙沙同自家製蟹肉脆燒賣,我地覺得自家製蟹肉脆燒賣整得比較出色。之後主菜我地叫左燒西班牙黑毛豬同美國CAB肉眼排。個燒西班牙黑毛豬咬落好juicy,佢既調味吾算好重,好突顯到佢本身既肉味。後尾同佢地傾開先知道原來佢地係引入左西班牙「Elpozo Olive Pork」佢係100%無激素䧳性豬,咁就會避免左雄性豬會產生既豬臊味同異味。香港吾多餐廳會引入喱隻豬因為成本比較貴,我覺得真係可以試下。而美國CAB肉眼排我就叫左medium,我覺得喱個熟度岩岩好,個肉味好香,配個芥末醬都幾夾。我今日既甜品係芝士蛋糕,我覺得都幾驚喜,佢好重芝士味,側面有d脆脆點埋食,我覺得幾特別,幾推薦!Mocktail我地點左2杯,分別係Timepupccino:banana&yogurt base(我揀左peach味)同Samba就係有芒果熱情果同啲cream mix埋,一開始送到過黎我以為係蛋糕🤣佢地吾單止賣

首先黎左沙律同湯,我覺得份量岩岩好吾會太多

燒西班牙黑毛豬
美國CAB肉眼排

Mocktail我地點左2杯,分別係Timepupccino:banana&yogurt base(我揀左peach味)同Samba就係有芒果熱情果同啲cream mix埋,一開始送到過黎我以為係蛋糕🤣佢地吾單止賣相好飲落都好好飲,2杯都吾錯。
Samba
Timepupccino:banana&yogurt  base

Menu:

燒西班牙黑毛豬
美國CAB肉眼排
  • 芝士蛋糕
2019-10-14 13 瀏覽
一入餐廳 有點嘩然這裡的裝修漆黑 浪漫 同時帶有格調除了main area 店員帶我們到另一個地方靜靜的 帶有私隱度 不被人打擾這裡無論是小約會或是朋友約會也是一級棒的選擇哦前菜: 蟹肉燒賣貌似燒賣卻不是燒賣的創新菜式外皮是香脆的春卷皮 內裹是啖啖的蟹肉加上魚子粒 混在口裹是滿足的口感屬於精緻的前菜太好吃的緣故,我和友人又encore了一客, 值得來試哦主菜: 慢煮嫩雞肉蝶豆花意大利飯紫藍色的飯很少見, 看上去便是美美的打卡食物飯質是我喜歡的texture, 有點咬勁飯偏甜 不知是否加了蝶豆花的緣故雞的部份入口十分嫩滑 與傳統濃味的Risotte不同 這個整體偏道偏淡 是較女性化的味道甜品: 法式小甜點份量雖然不多 卻是吃得出的用心甜點每口都是軟綿綿的口感 加上mix berries的酸味 中和了膩的感覺口大一點也幾口也消滅了在柔光美食下 和友人過了個relax的晚上
一入餐廳 有點嘩然這裡的裝修

貌似燒賣卻不是燒賣的創新菜式
外皮是香脆的春卷皮 內裹是啖啖的蟹肉
加上魚子粒 混在口裹是滿足的口感
屬於精緻的前菜
太好吃的緣故,我和友人又encore了一客, 值得來試哦

主菜: 慢煮嫩雞肉蝶豆花意大利飯
紫藍色的飯很少見, 看上去便是美美的打卡食物
飯質是我喜歡的texture, 有點咬勁
飯偏甜 不知是否加了蝶豆花的緣故
雞的部份入口十分嫩滑

甜品: 法式小甜點
份量雖然不多 卻是吃得出的用心甜點
口大一點也幾口也消滅了
在柔光美食下 和友人過了個relax的晚上
2019-10-14 22 瀏覽
今次經過朋友介紹去到棉登呢間餐廳其實之前已經經過門口好多次但係完全唔覺得有啲咩特別所以冇留意餐廳設置喺地庫行一條樓梯落到去推開門 簡直係好似去咗另外一個世界咁🥰🥰呢度嘅裝修好靚有英倫復古風 而且座位好舒適今次被安排到坐梳化位 而且私隱度都算高有啲擺設書架等等分隔開啲位 配上柔和嘅燈光 坐低左會舒服到唔想走😄首先點左個小食雜錦小食拼盤$98入面有薯角 水牛城雞翼同炸魷魚圈全部都係即點即炸 好香口😙😙跟住我哋每人嗌左set dinner share 前菜分別有餐湯同沙律黑松露忌廉湯好濃郁 海膽汁燴墨魚仔分量比較的骰 不過個汁配墨魚仔好好食自家製蟹肉脆燒賣呢個賣相一流 落去好似春卷咁成口都係蟹肉 好滿足燒西班牙黑毛豬$238強烈推介! 好juicy 😍鮮蝦海膽三文魚子扁意粉$199呢個意粉個醬汁都幾好食 不過份量比較少 女仔食OK 㗎😆整體來講係估唔到呢間餐廳咁靚而且食物質素水準都幾好餐具同擺設都好有心思 如果經開尖沙咀想舒舒服服傾吓計食下飯打下卡影吓相呢度係一個非常之好嘅選擇👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

今次經過朋友介紹

想舒舒服服傾吓計食下飯
打下卡影吓相
呢度係一個非常之好嘅選擇👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2019-10-13 31 瀏覽
最近發現一間酒吧環境頗不錯,空間非常大還有飛行棋、Beer pong等設施,不是每間酒吧都找得到,最緊要係Cocktail頗有特色及創意,而且賣相味道同樣兼備,一大伙朋友歡聚飲野最適合不過!昏暗的環境,配合英倫風及森林的設計,內裡有多張Sofa,不論用膳或飲野都舒適,中間就有開放式吧枱,可以目到調酒師即場為您調酒,而且以酒吧來說,整體感覺都幾乾淨!點左個主菜加$50,有湯、沙律及前菜。沙律配上多款菜,如火箭菜、紅毛菜等,十分新鮮爽口。最讚係中間的多士,非常脆口,!南瓜味入口滑一滑,味道濃及微甜,感覺頗奶,好好味。雖然只是小食但非常有心思,其中海膽汁燴墨魚仔,用酒杯上都幾得意,而墨魚仔好彈牙,杯入面的海膽汁有d辣辣地,幾惹味。自家製蟹肉脆燒賣,原以為係炸燒賣,但原來係脆脆包住蟹肉,配上三文魚籽同黑松露,外脆內軟,仲帶有三文魚籽咬落的層次感。香煎帶子露筍意大利飯值得推薦,帶子彈牙軟腍,意大利飯就做得唔錯,每粒都好挺食,而個露筍汁好Creamy,味道濃,但又唔會過膩。鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉,蝦就算係超爽口,唔洗自己Mock殼,有細心位。扁意粉時間調節得剛好,帶有彈牙的感覺,而且入味,幾唔錯!

有段小插曲,餐廳唔小心落錯單,整錯左杯Cocktail,就好好甘當請我地飲,所以變相兩人就有三杯。其中中間個杯係Spicy River,係味道最濃最嗆口,因為加左特別挑選的墨西哥辣椒來浸酒,飲落吞個下有灼熱同辣口感覺,而且久久不散,細心位係用左一大粒冰塊,令酒的味道keep得耐d。
左邊個杯係Fairy Fox,用左斑斕嚟沖,味道有點獨特,但自己就唔太鐘意呢隻味。右邊就係Thai-faye,好香香茅味,而且好易入口,帶清清地,平時唔多飲酒的人都好岩叫呢杯。
最後就有份小甜品作一個完美結束。
2019-09-17
2019-10-12 21 瀏覽
Sometimes, wine is just necessary.🥃今次推介呢間充滿情調既餐廳🕯位於尖沙咀 歐陸風格同木製餐桌🛋每枱客人都可以自成一角🗣岩哂星期五晚chill一chill 💃🏻.Time Park set dinner ($199)🥣餐湯&🥗沙律菜是日餐湯係蘑菇湯 口感好幼滑好香蘑菇味🥄毛花果沙律菜加上黑醋 酸酸味味得黎好清新🥬.🥢自家製蟹肉脆燒賣小編黎之前係OpenRice做左啲功課見到每篇都有人推介💡就揀黎試下🖖🏻脆脆既春卷皮入面放左滿滿既蟹肉🦀鮮甜黎黎又有脆脆既口感😋推介🙌🏻.🍝鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉鮮甜海膽醬汁沾滿每一條意粉蝦肉彈牙 係簡單既美味🥰.🍸 Vampire didy⚰️Vodka 加上紅桑莓同水蜜桃雪芭❄️第一啖酒味濃烈 但愈飲愈甜😚.總括黎講 環境氣氛加上食物水準不錯😇chill返晚之選🙃人均消費:$300推介指數:👅👅👅👅👅👅👅👅(8/10)Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(7/10)
今次推介呢間充滿情調既餐廳🕯
位於尖沙咀 歐陸風格同木製餐桌🛋
每枱客人都可以自成一角🗣
岩哂星期五晚chill一chill 💃🏻

Time Park set dinner ($199)
🥣餐湯&🥗沙律菜

第一啖酒味濃烈 但愈飲愈甜😚

總括黎講 環境氣氛加上食物水準不錯😇
chill返晚之選🙃

人均消費:$300
推介指數:👅👅👅👅👅👅👅👅(8/10)
Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(7/10)
2019-10-12 24 瀏覽
呢間餐廳除左有好嘢食、好酒飲之外,仲有遊戲枱玩😁1. 前菜每個set都會跟湯、沙律同甜品,我特別欣賞佢個南瓜濃湯,好香濃之餘,飲落去微厚而順滑😋彤樂評分:7/10.2. 自家製蟹肉脆燒賣🦀($已配搭黑毛豬)賣相真係幾吸睛,外皮薄脆,入面滿滿嘅鮮味蟹肉,加上鹹鹹哋嘅魚籽調味,味道更突出彤樂評分:8/10.3. 雜錦小食拼盤($98)水牛城雞翼好多醬汁,酸酸甜甜感覺包裹成隻雞翼;炸魷魚圈🦑口感好彈牙,特別讚佢個芫茜醬,連我呢啲唔鍾意食芫茜嘅人都覺得唔錯😁彤樂評分:7.5/10.4. 燒西班牙黑毛豬($238)🐷超厚肉,以為會好韌,但完全相反,雖然肉汁唔多,但好有豬味,唔乾身,點少少醬汁就啱啱好彤樂評分:8.5/10.5. 燒西班牙黑毛豬腩配蝶豆花菠蘿干邑意大利飯($188)🐽意大利飯加咗蝶豆花菠蘿干邑汁🍍,成個紫藍色好搶眼,加埋燒得好香嘅西班牙黑毛豬腩,更高質☺彤樂評分:8/10
呢間餐廳除左有好嘢食、好酒飲之外,仲有遊戲枱玩😁

1. 前菜
彤樂評分:7/10

2. 自家製蟹肉脆燒賣🦀($已配搭黑毛豬)
彤樂評分:8/10

3. 雜錦小食拼盤($98)
彤樂評分:7.5/10

4. 燒西班牙黑毛豬($238)🐷