2020-01-29 806 瀏覽
餐廳係一間紅酒酒吧,可以根據紅酒特性揀酒!我哋今晚自駕,所以唯有下次品嘗紅酒!我哋兩個都選擇咗5 courses set! 每個set已經包括有沙律,前菜,湯,主菜同甜品!精選什菜沙律配意大利黑醋Mix fresh vegetable salad (with Balsamic sauce)沙律菜新鮮爽甜,加上少許意大利黑醋,酸酸甜甜,好開胃!自家製特式蟹肉燒賣(前菜)Homemade crab meat “Sui Mai”外層係類似春卷嘅脆皮, 內裡充滿鮮甜嘅蟹肉, 口感層次豐富, 正!日本牡丹蝦刺身Fresh spot prawn sashimi 非常大隻嘅牡丹蝦刺身, 彈牙爽口又鮮甜, nice!是日餐湯 Soup of the day是日餐湯係南瓜忌廉湯, 滿滿南瓜香甜味, 而且好幻滑, 讚! 燒西班牙黑毛豬鞍Grilled Iberico pork chop 8o.z. (Elpozo olive pork)西班牙黑毛豬鞍非常厚身, 表面燒至微微焦香, 內裡保持粉嫩, 充滿肉汁, 而且肉味香濃, 十分推介!松露蘑菇軟殼蟹扁意粉Soft shell crab truffle li

精選什菜沙律配意大利黑醋

沙律菜新鮮爽甜,加上少許意大利黑醋,酸酸甜甜,好開胃!

自家製特式蟹肉燒賣(前菜)
Homemade crab meat “Sui Mai”

日本牡丹蝦刺身
Fresh spot prawn sashimi

非常大隻嘅牡丹蝦刺身, 彈牙爽口又鮮甜, nice!

是日餐湯
Soup of the day

燒西班牙黑毛豬鞍

松露蘑菇軟殼蟹扁意粉
Soft shell crab truffle linguine (truffle cream sauce)

軟殼蟹大大隻, 炸至脆卜卜! 扁意粉煮至軟硬適中, 岩岩好! 而且每一條扁意粉都沾滿松露忌廉醬, 好好味呀!

是日甜品
Daily dessert

是日甜品係藍苺芝士蛋糕, 濃厚芝士香味, 而且甜求剛好, 唔錯!

2019-12-30 818 瀏覽
今日同男朋友喺尖沙咀,行完街行完K11,就喺附近見到呢間收得比較隱蔽嘅餐廳🤔🤔🤔見佢神神秘秘咁就諗住試吓啦!點知落到去真係發現一大驚喜!!!!!!!餐廳落去嗰條樓梯勁好有品味😍😍😍落到去真係唔使講,靚到嚇親我❤️❤️❤️超多打卡位😍😍仲有位置比客人玩❤️❤️❤️坐低左,細心留意成間食肆嘅裝修,都10分細緻連枱枱登登都好明顯經過選擇!好有品味!即刻覺得自己揀啱咗餐廳😂😂😂值得留意嘅事,呢間餐廳係紅酒餐廳,客人可以根據所點嘅食物,揀選累近屬性嘅紅酒!呢個真心唔係間間餐廳都做到!事不宜遲,立即叫嘢食!今次同男朋友揀咗兩個dinner set!首先上枱嘅係餐湯前菜沙律佢個餐湯😍銀魚柳多士番茄莎莎細細份,食落好開胃!自製蟹肉脆燒賣寶雲酥焗紐西蘭羊架呢個羊架唔會煮得太熟,個皮係脆嘅😍😍同其他餐廳俾呢個真係住得好難水準燒西班牙黑毛豬呢個黑毛豬真係10分值得推介!切落去果下勁多肉汁飛岀黎😍😍😍食落去10分滑,一啲都唔鞋!而甜品就係brownies 😎😎成餐飯都好正,好食得黎又睇得😍😍😍
超多打卡位😍😍
仲有位置比客人玩❤️❤️❤️

首先上枱嘅係餐湯前菜沙律佢個餐湯😍

銀魚柳多士番茄莎莎
細細份,食落好開胃!

自製蟹肉脆燒賣
寶雲酥焗紐西蘭羊架

燒西班牙黑毛豬

甜品就係brownies 😎😎
成餐飯都好正,好食得黎又睇得😍😍😍
2019-12-17
1K
2019-12-02 964 瀏覽
話說友人生日,特地來一個生日飯。另外也有工作上的事情,想順便請教友人。友人指定這個談天的好地方,原來<今個禮拜有太多野慶祝>,所以<全個禮拜全日全單8折>。自己早放工,提前來到,邊看餐牌邊等待友人到來! 晚市套餐本來很抵食,幸好今天有八折,最後選擇點了一豬一牛的晚餐。  是日餐湯 南瓜湯    以小盅盛載的南瓜湯很濃郁,密度足以浮起那片烤多士。南瓜湯甜度跟鹹度不高,所以能夠突顯南瓜的原味。  沙律      新鮮的沙律菜配黑醋膏,開胃又健康。銀魚柳多士蕃茄沙沙      成份:銀魚柳,蕃茄,青椒,黃椒,香草,多士,金箔!   多士當然是脆身,蕃茄青椒黃椒都是清新又脆口,有了鹹鮮的銀魚柳和香草來提味,感覺還不錯的餐前小食。誰叫自己不會在家中製作這種小食呢!Roasted Spanish suckling Pig 西班牙燒乳豬配啤梨蘋果醬東方西方乳豬在概念上是相似,但口感上真的有很大分別。   中餐酒席的鴻運燒乳豬,底面都是完全熟透!皮雖脆,但乳豬肉卻是硬崛崛。  而這個西方燒乳豬,除了皮脆之外,還有肉嫩,油潤集於一身。皮要脆,又要令乳豬肉熟透。開始幻想:乳豬是否先以Slow Cook煮熟
話說友人生日,特地來一個生日飯。
另外也有工作上的事情,想順便請教友人。
友人指定這個談天的好地方,
原來<今個禮拜有太多野慶祝>,
所以<全個禮拜全日全單8折>。
自己早放工,提前來到,邊看餐牌邊等待友人到來!
晚市套餐本來很抵食,幸好今天有八折,
最後選擇點了一豬一牛的晚餐。

南瓜湯
南瓜湯
是日餐湯 南瓜湯
以小盅盛載的南瓜湯很濃郁,密度足以浮起那片烤多士。
南瓜湯甜度跟鹹度不高,所以能夠突顯南瓜的原味。
沙律
新鮮的沙律菜配黑醋膏,開胃又健康。
銀魚柳多士蕃茄沙沙
成份:銀魚柳,蕃茄,青椒,黃椒,香草,多士,金箔!
多士當然是脆身,蕃茄青椒黃椒都是清新又脆口,
有了鹹鮮的銀魚柳和香草來提味,感覺還不錯的餐前小食。
誰叫自己不會在家中製作這種小食呢!
西班牙燒乳豬配啤梨蘋果醬
東方西方乳豬在概念上是相似,但口感上真的有很大分別。
中餐酒席的鴻運燒乳豬,底面都是完全熟透!
皮雖脆,但乳豬肉卻是硬崛崛。
而這個西方燒乳豬,除了皮脆之外,還有肉嫩,油潤集於一身。
皮要脆,又要令乳豬肉熟透。
開始幻想:
乳豬是否先以Slow Cook煮熟,然後再於入焗爐?
如此一來,略為烤焗,皮必脆而肉不老。
嚐過第一口西班牙燒乳豬,就會想來第二口。
Roasted Spanish suckling Pig
而乳豬下方,有新薯墊底。
新薯吸收了乳豬精華~豬油,
再加上迷迭香提味,是新的配搭。
美國CAB肉眼扒
Grilled U.S. CAB ribeye 美國CAB肉眼扒   (無影相)
餐牌註明是CAB牛肉,Certified Angus Beef,所以朋友點的肉眼扒。
朋友表示CAB是安格斯牛肉之中,算是頂級系列。
而Ribeye是各部位的牛肉中,最鬆軟,多汁,有牛味,大理石紋埋平均分佈的部位。
雖然CAB肉眼扒已煮熟,但看到肉質清晰的紋理,配粉紅的肉色,已經令人垂涎欲滴。
偷嚐肉眼扒,已經覺得很鬆化。
美國CAB肉眼扒
不過自己更喜歡Ribeye’s Cap肉眼上蓋肉。
這個部位比肉眼更軟更滑。
幸好朋友對CAB肉眼部位十分滿意,
所以自己成功偷來整件Ribeye’s Cap肉眼上蓋肉!
個人覺得:這個才是牛肉中的極品!
紅豆牛奶蛋糕
晚餐指定的甜品!
本以為是普普通通的甜品,但卻令人另眼相看。
口感似Cheese Cake的綿滑,卻甜而不膩,有紅豆味也有牛奶味!

在離去之時,餐廳接近客滿。
平日也如此多客人,相信周五周末應該會更熱鬧。
  • 西班牙燒乳豬配啤梨蘋果醬
2019-11-23 708 瀏覽
今日又黎呢間地下酒吧x 西餐廳食dinner 好鍾意呢度既格局環境裝修得好靚 小鹿 爐火 書櫃 好有歐洲風情今晚唔係好多客 環境好寧願 好岩傾計談心員工服務態度好好 👌首先佢比左menu我地睇選擇都好多 set dinner 好抵!咁緊係叫set啦有沙律 南瓜湯 細細塊bread擺盤好精緻 有find dining既感覺南瓜湯幾出色 沙律好fresh有d黑醋好開胃!前菜我簡左 蟹肉燒賣 其實佢唔係燒賣係春卷皮 釀左好多蟹肉沙律咁 好好食好脆既皮配埋勁足料既蟹肉 又幾特別男友叫左海膽汁配墨魚仔 涷食用一個酒杯型咁上~ 佢話都推介呀建議一人叫一款前菜share前菜叫左 西班牙火腿拼盤份量比想像中多! 四個人share都得岩哂我 火腿熱愛者 應該由左邊冇咁咸食起~最後食手切火腿好有咸香 油味唔會太強 又唔會太咸 食多多都唔怕中間果款都好正主菜方面果日有哂海鱸魚 十分可惜!最後簡左海膽大蝦意粉🍝海膽係我至愛 意粉煮得岩岩好個配搭唔錯 份量都好多 叫個牛排 叫個意粉 兩個人share 都幾好 唔會太漏牛排燒到好香 5成熟做得十分好唔洗點醬都夠岩味 好重牛味 唔會un 份量都好
環境裝修得好靚
小鹿 爐火 書櫃 好有歐洲風情
今晚唔係好多客 環境好寧願 好岩傾計談心
員工服務態度好好 👌

首先佢比左menu我地睇
選擇都好多 set dinner 好抵!咁緊係叫set啦
有沙律 南瓜湯 細細塊bread
擺盤好精緻 有find dining既感覺
南瓜湯幾出色 沙律好fresh有d黑醋好開胃!
前菜我簡左 蟹肉燒賣 其實佢唔係燒賣

岩哂我 火腿熱愛者
應該由左邊冇咁咸食起~最後食手切火腿
好有咸香 油味唔會太強 又唔會太咸 食多多都唔怕
中間果款都好正

主菜方面果日有哂海鱸魚 十分可惜!
最後簡左海膽大蝦意粉🍝
海膽係我至愛 意粉煮得岩岩好
個配搭唔錯 份量都好多
叫個牛排 叫個意粉 兩個人share 都幾好 唔會太漏

牛排燒到好香 5成熟做得十分好
唔洗點醬都夠岩味 好重牛味 唔會un 份量都好大~ 仲有蘆筍 值得一試

飲品叫左杯house white wine 🥰
食埋個甜品完美作結左今日 十分飽
  • 鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉
  • 海鱸魚柳配海鮮忌廉汁
  • 海膽汁燴墨魚仔
  • 美國CAB肉眼扒
  • 西班牙火腿拼盤
2019-11-12 640 瀏覽
隱身係地庫的酒吧,好安靜,燈光昏暗得啱啱好,與世隔絕的片刻時光總是很美好◆Summary◇坐得好舒服,隱私度幾高。食物選擇唔算好多,但超精緻又高質,dinner set幾抵食,不過我地就揀左散點。其中🥢燒乳豬 同🥢紅桑子提拉米蘇 係最不能錯過的款式✅酒嘅選擇當然唔會少🥢Time Park作為Signature 絕對當之無愧💯————————————————————◆西班牙燒乳豬 1/4◇HKD268“喀嚓喀嚓”乳豬皮燒得極為香脆皮下的肉又嫩又軟肉汁完全被鎖住調味恰到好處 下面嘅烤薯同樣出色吸收左乳豬的油脂比平時的烤薯更多左唔同的香味◆TimePark燴海鮮扁意粉◇HKD268 呢碟意粉有驚喜唔會煮得太腍茄汁新鮮又濃厚 羅勒葉的香氣若隱若現大蝦燒得微焦 尤其香口不過帶子略略煎得有d老 ◆紅桑子啤梨提拉米蘇◇HKD98賣相已經加分紅桑子味道突出酸酸甜甜衝擊味蕾蛋糕被浸潤 柔軟濕潤雖然冇甚咖啡酒的味道 仍然很得我心◆🥂TimePark ◇HKD128招牌雞尾酒點可以錯過上層的泡沫好似雲咁入口即化 略略有d堅果味(可能係我幻覺)底層嘅BAILEY'S同橙酒好夾醇厚又帶橙味的清新◆🥂ThaiF

◆Summary◇

Time  Park

◆🥂TimePark ◇HKD128
招牌雞尾酒點可以錯過
上層的泡沫好似雲咁
入口即化 略略有d堅果味(可能係我幻覺)
底層嘅BAILEY'S同橙酒好夾

Time  Park
 Thai  Faye
  • Time Park
2020-03-19 6 瀏覽
來到Time Park Lounge 晚餐,叫了二個主菜一個小食。大虎蝦龍蝦汁三文魚子扁意粉:三文魚子鮮甜,虎蝦爽口,不過蝦味不夠。意粉軟硬適中,亦沒有龍蝦汁的味道。燒西班牙黑毛豬鞍:豬鞍有咬口,但不老。不過豬香味不夠。另外,綠色醬汁味道奇怪。自家制特式蟹肉燒賣:其實亦是用春卷皮包上蟹肉沙律,雖然是凍盤,但春卷皮依然香脆,而具與蟹肉沙律頗夾,蟹肉味沒有被沙律味覆蓋,有創意亦美味,讚。不過把蟹肉燒賣放上雜草上就畈嫌不夠衛生,比較喜歡放在普通碟上。總括而言,Time Park Lounge 的食物水準正常,價錢偏貴,但以創意及環境答救。

燒西班牙黑毛豬鞍

自家制特式蟹肉燒賣

2020-03-07
自家制特式蟹肉燒賣
  • 自家製蟹肉脆燒賣
同朋友慶祝生日揀左呢間餐廳呢度燈光昏暗 有情調西餐廳兼備酒吧朋友們食完tea好飽所以叫左好少大虎蝦龍蝦汁三文魚子扁意粉$258大虎蝦爽口彈牙可惜份量好少意粉亦唔係好食到龍蝦味啤酒味炸薯條(配黑松露醬)S $78外脆内軟黑松露醬香濃令人食唔停口西班牙燒乳豬配蜜糖芥末醬$278皮脆肉嫩夠肥美 香口芒果芝士蛋糕$68底層有芒果粒唔漏既芝士蛋糕食完先發覺原來係黃店整體黎講食物質數都好好服務態度都好好但食物份量較少 價錢偏貴
同朋友慶祝生日

2020-03-08
啤酒炸味薯條(配黑松露醬)S
西班牙燒乳豬配蜜糖芥末醬
芒果芝士蛋糕
今日同個朋友揀咗間靜啲嘅餐廳食飯,一入到去,其實佢都係bar 嘅setting,有bar枱,有得掟鏢又有位俾你玩酒game,都算唔錯。餐廳再入啲就有個位係有枱俾人食飯,有好舒服嘅sofa坐,燈光暗得黎唔會覺得佢污糟,反而覺得好chill😎Beer Battered Fries 🍟 $78依個價錢黎講份量都算多,幼細薯條但可以炸到脆得黎唔油,仲有黑松露醬/茄汁點。黑松露醬好香,正呀😇King Prawns Linguine 🦐🍝 $258一黎到係有啲失望,個賣相係好好,不過個份量就真係有啲少😟大蝦得兩隻,不過肉質係好彈牙嘅👍🏻個意份醬都食唔出係龍蝦汁,似係忌廉汁多啲😹不過就好creamy 嘅。Roasted spanish suckling pig 🐷 $278依個乳豬仔都知係要油先好食嘅,但係佢就真係又肥膏咗少少,一啖咬落去啲油同好嫩嘅肉交織嘅感覺係正嘅,同埋個皮燒得夠脆,不過食多幾件就會覺得膩🤭雖然依間餐廳價錢都唔係特別平,不過環境真係好舒服,又可以飲下酒chill 下傾下偈,都值得黎嘅💛同埋最梗要係支持黃色經濟圈😛🌟🌟🌟🌟🌟價錢:3.5/5味道:4/

Beer Battered Fries 🍟 $78

服務:4.5/5
環境:5/5
整體:4/5
2020-03-09 9 瀏覽
今日收工約咗朋友食晚飯,想搵間坐得耐但就腳嘅。朋友上網搵咗呢間,見幾好評價,所以就揀咗去食。坐低之後見環境幾好,唔太嘈,幾啱吹下水。前菜首先嗌咗個特色蟹肉燒賣,算係間餐廳嘅signature之一嚟,佢雖然話係燒賣,但其實佢係用春卷皮嚟夾住啲蟹肉,外脆內軟,真係好好食,果然係signature dish! 另外仲嗌咗個芝士拼盤。呢道菜有三種口味,分別係在於佢個濃度同texture,點都有一款啱你胃口,同朋友吹水就最啱啦!主菜方面,我哋嗌咗個虎蝦三文魚意粉。不得不說佢個意粉寫得啱啱好,唔淋唔韌,廚師拿捏得啱啱好。另外個虎蝦都唔係雪藏野,有鮮味!推薦! Main course仲嗌咗個西班牙黑毛豬鞍。佢嘅肉質真係好鬆軟,完全唔會覺得「鞋口」,正!

2020-03-09 9 瀏覽
今晚同朋友食飯又係揀左間地下嘅西餐, 因為晏左食lunch, 所以無叫太多野食🙈 同埋入到先知係主要飲嘢掟飛鏢嘅bar😂😂 不過照試下啦🙊 裡面裝潢都好有特色😊. Beer battered fries (with black truffle sauce) .真係好鍾意食薯條😛所以小食一定要試下😌 熱辣辣啤酒炸薯條炸得好脆😚 叫左細筒都幾多下, 4個人share都夠👻 點埋黑松露醬食唔停口😁. King prawns linguine (lobster sauce). <$ 258>兩隻大蝦好鮮甜, 賣相吸引, 可惜份量略嫌太少, 龍蝦汁亦唔出, 價錢又貴, 唔抵食😕. Roasted spanish suckling pig . <$278>燒乳豬好靚, 個皮香脆可口, 啖啖肉, 不過有d肥膩😗 呢個價錢份量可以再多返就好🙆🏻‍♀️食到走個時先見到原來都係黄店💛🙊而且staff嘅服務態度好nice😊加分👍🏻

啤酒味薯條(s)

虎蝦龍蝦汁意粉

燒西班牙乳豬

啤酒味薯條(s)
虎蝦龍蝦汁意粉
燒西班牙乳豬
2020-03-05 7 瀏覽
情人節前夕同男朋友去左搵間西餐廳食飯~呢間係朋友介紹既,估唔到裡面個感覺同門口見到既都幾唔同門口唔係好起眼~差啲就miss左跟住條樓梯行落去basement~兩邊都有文宣,支持黃色經濟圈入到去先發現餐廳既環境都幾有情調燈光唔會太光唔會太暗,加上柔和既音樂如果想食浪漫既燭光晚餐呢個真係一個非常唔錯既選擇 餐廳方面亦都非常體貼因為地底既關係,電話訊號收得唔係太好,都有wifi比客人用~menu方面唔會左一本右一本 選擇唔少得黎亦都非常簡單易睇drink list 方面係係ipad到睇咖由紅白酒cocktail mocktail 啤酒都一應俱全 要乜有乜仲有好多佢係ipad可以比埋圖你睇 咁就更加清晰啦因為二人餐好似太多~驚食唔曬 今次我地就散嗌精選風乾火腿拼盤($178)上枱個下真係哇左一聲 估唔到咁大碟包括左salami 同兩隻parma ham正到成碟都無剩 全部食曬 燒西班牙黑毛豬鞍($268)真係估唔到咁既價錢可以食到黑毛豬!一咬即刻咇曬啲肉汁出黎 唔會乾爭爭咁隔離個隻醬加埋黑毛豬真係好好食~燒紐西蘭羊架配法式香草醬($328)一上枱又係另一聲哇,估唔到又咁大碟羊架啖啖肉得黎陣羶味
情人節前夕同男朋友去左搵間西餐廳食飯~
呢間係朋友介紹既,估唔到裡面個感覺同門口見到既都幾唔同

門口唔係好起眼~差啲就miss左

入到去先發現餐廳既環境都幾有情調

燈光唔會太光唔會太暗,加上柔和既音樂
如果想食浪漫既燭光晚餐呢個真係一個非常唔錯既選擇

餐廳方面亦都非常體貼

menu方面唔會左一本右一本 選擇唔少得黎亦都非常簡單易睇

drink list 方面係係ipad到睇咖
仲有好多佢係ipad可以比埋圖你睇 咁就更加清晰啦

因為二人餐好似太多~驚食唔曬 今次我地就散嗌

精選風乾火腿拼盤($178)
上枱個下真係哇左一聲 估唔到咁大碟
包括左salami 同兩隻parma ham
正到成碟都無剩 全部食曬

燒西班牙黑毛豬鞍($268)
真係估唔到咁既價錢可以食到黑毛豬!
一咬即刻咇曬啲肉汁出黎 唔會乾爭爭咁
隔離個隻醬加埋黑毛豬真係好好食~

燒紐西蘭羊架配法式香草醬($328)
一上枱又係另一聲哇,估唔到又咁大碟
羊架啖啖肉得黎陣羶味唔會太勁,岩岩恰到好處

可以係旺區之中搵到一間地下餐廳
靜靜地咁聽住歌 食住野 仲可以摸下酒杯底
咁樣既一晚真係好難得!
已經係第二次嚟啦,自從上一次嚟過慶祝紀念日,已經成日念念不忘成日想同朋友嚟試多次。因為佢嘅環境真係好有氣氛,好似去咗拍戲咁嘅酒窖。加上佢嘅嘢食真係好高質!今次嚟到我哋三人行,晚上七點幾平日都好多人食差唔多full晒。我哋叫咗三樣主菜,仲叫咗幾個小食。我最鍾意食薯條,仲要配埋黑松露醬,熱辣辣好好食,好啱同朋友傾計一路食。今次亦係唔少得嗌呢一個跟餐嘅蟹肉燒賣。上次試過已經覺得好正,因為佢啲蟹肉好足料,好多,襯埋佢哋自家製嘅燒賣皮脆卜卜,好新鮮,好香濃嘅蟹味海鮮味。呢個樣梗係店員推介我哋食嘅,上碟嗰陣覺得好得意好似有三個青苔咁樣。忍唔住即刻攞嚟食,好熱辣辣,羊肉上面嘅香草非常香濃,配埋喺底嘅焗薯仔,好好味,食得出好有心思。呢個豬鞍又係好推介!上次已經食過啦,肉質超嫩滑,仲要好厚肉,配埋今次特別嘅薄荷醬,好出色啊!呢個大虎蝦扁意粉係我哋見到隔離叫,覺得好靚!所以我哋都叫埋。都真係好好食,好濃郁嘅蝦味,三文魚子好大粒好新鮮,個意粉好入味,好似每一條都包住左好厚濃嘅汁。食埋甜品就啱啱好好滿足!
已經係第二次嚟啦,
自從上一次嚟過慶祝紀念日,
已經成日念念不忘成日想同朋友嚟試多次。
因為佢嘅環境真係好有氣氛,
好似去咗拍戲咁嘅酒窖。
加上佢嘅嘢食真係好高質!

今次嚟到我哋三人行,
晚上七點幾平日都好多人食差唔多full晒。
我哋叫咗三樣主菜,仲叫咗幾個小食。
我最鍾意食薯條,仲要配埋黑松露醬,
熱辣辣好好食,好啱同朋友傾計一路食。

薯條配黑松露醬

跟餐前菜沙律湯
自家製蟹肉燒賣

今次亦係唔少得嗌呢一個跟餐嘅蟹肉燒賣。
上次試過已經覺得好正,
因為佢啲蟹肉好足料,好多,
襯埋佢哋自家製嘅燒賣皮脆卜卜,
好新鮮,好香濃嘅蟹味海鮮味。

燒紐西蘭羊扒配法式香草醬

呢個樣梗係店員推介我哋食嘅,
上碟嗰陣覺得好得意好似有三個青苔咁樣。
忍唔住即刻攞嚟食,好熱辣辣,
羊肉上面嘅香草非常香濃,配埋喺底嘅焗薯仔,
好好味,食得出好有心思。

燒西班牙黑毛豬安

呢個豬鞍又係好推介!
上次已經食過啦,肉質超嫩滑,
仲要好厚肉,配埋今次特別嘅薄荷醬,
好出色啊!

水牛雞翼

大虎蝦龍蝦汁三文魚子扁意粉

呢個大虎蝦扁意粉係我哋見到隔離叫,
覺得好靚!所以我哋都叫埋。
都真係好好食,
好濃郁嘅蝦味,三文魚子好大粒好新鮮,
個意粉好入味,好似每一條都包住左好厚濃嘅汁。

食埋甜品就啱啱好好滿足!

薯條配黑松露醬
水牛雞翼
  • 燒西班牙黑毛豬
  • 鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉
2020-02-26 12 瀏覽
今日同朋友兩個人食飯,諗住揀間有酒飲下既地方食餐好既,呢間屬於中高級西餐,環境幾好,野食都多選擇前菜同小食就嗌左自家製特式蟹肉燒賣同芝士拼盤。蟹肉燒賣好有特色真係,用春卷皮裝住D蟹肉,食落外面脆脆地,蟹肉新鮮,加埋佢醬汁,真係可以食唔停口,推介!芝士拼盤一共有三款,第一款比較濃味同硬身,中間個款味道適中,而最後個款就係好軟身同淡味,岩晒所有人食Main course叫左燒西班牙黑毛豬鞍,肉質嫩滑,仲保持到好多肉汁虎蝦三文魚子意粉,隻虎蝦好大隻,肉質彈牙鮮味,加埋三文魚子令成個意粉加分豆腐cocktail,好特別,飲落真係好重豆腐味,而同時酒味都好強

前菜同小食就嗌左自家製特式蟹肉燒賣同芝士拼盤。