2016-06-09 586 瀏覽
有說「係觀塘識食梗係去工廈食」,星期四晚來到The wave的The Staudium吃晚飯。乘升降機到四樓,一步出便看到The Stadium的招牌和足球機,然後便看到寬敞的餐廳。如此大的餐廳,在平日晚上都座無虛席,足見其受歡迎的程度。顧客們都邊吃邊大聲談笑,氣氛很好。就如店名,The Stadium是間運動主題餐廳,除了一進來看到的足球機,還有桌球枱、掛在牆虛裝飾的球衣、設計成球場平面圖的餐紙、足球主題的水杯,全部電視都在播放球賽。The stadium最特別的是共有35款手工啤酒,在menu詳盡介紹每一款的特色、味道和酒精含量,店員還很主動介紹適合顧客的啤酒,例如向女孩子推介這款Belgian Floris Mango($58),由新鮮芒果汁製造,富芒果香甜,酒精含量只帶3.6%,容易入口。食物我們選了虎蝦意粉和Fish and Chips,還帶Chicken Nuggets佐酒。虎蝦意粉($168)是The Stadium的招牌,不單有一隻巨型虎蝦,藏在扁意粉內還有三隻大蝦,非常足料,蝦的肉質結實彈牙,是新鮮貨色。意粉用新鮮蕃茄調味,酸味剛剛好,讓人愈吃愈開胃,中間還混有很多蝦
Belgian Floris Mango
虎蝦意粉
虎蝦意粉($168)是The Stadium的招牌,不單有一隻巨型虎蝦,藏在扁意粉內還有三隻大蝦,非常足料,蝦的肉質結實彈牙,是新鮮貨色。意粉用新鮮蕃茄調味,酸味剛剛好,讓人愈吃愈開胃,中間還混有很多蝦肉粒,豐富口感之餘也為整碟意粉增添海鮮的甜味。
Fish and Chips
Fish and Chips($118)共有三件炸魚,炸粉下充滿雪白結實的魚肉,只加檸檬汁便能提味,當然還有茄汁、沙律醬可蘸。炸魚薯條一定要趁熱吃,外脆內軟,非常滋味。
Chicken Nuggets
有啤酒又怎能沒有佐酒小吃,Chicken Nuggets($58)炸得香脆,蘸蜜糖芥末醬或辣醬各有特色,最適合和朋友邊聊天、邊喝酒、邊吃。歡樂時光就是這樣度過的。
餐廳內有飛鏢機、桌球、足球機任玩,地方寬敞,很適合一大班朋友來聚一聚,relax一下呢!
虎蝦意粉
Fish and Chips
2016-06-09 1248 瀏覽
一入去已經被環境吸引,地方好大又寬敞。之後我地見到依間餐廳充滿著運動主題同特色~例如 足球造型既杯、網球裝飾配搭、電視上仲播緊運動節目。我地都覺得好岩一大班人黎聚同睇波,應該會好開心!最緊要坐得又舒服,其實平時搭車 去邊都好,都已經逼夠 做完野返完學,係要嘆返杯 放鬆曬食個晚餐既!依個意粉都幾多料,我就覺得係色香味俱全! 雖然啲意粉稍微軟身,但汁夠均勻。最中意係蝦 因為爽口彈牙,令口感更加豐富(感覺新鮮)自己本身就慢慢地青口所以無食,友人就話吾錯。最呃like既burger!豐富~不過要襯熱食阿 甘先感受到啖啖肉汁。麵包係屬於鬆軟果類(如果烘少少更好!)蕃茄、煙肉、安格斯牛肉、菇菌 菜等等,會吾會太多款 不過我地中意阿。隔離仲配薯條~依個最驚喜 因為我地都搞錯左~誤以為係另一款但錯有錯著!上檯時見到佢啲色(首先係臉有難色~笑)其實都幾吸引,更何況面層係芝士同洋蔥碎~有五款醬汁點配 我中意芥末味!食落脆身(墨西哥薯片既朋友仔 ) 睇戲食一流,係咪要點多份打包 嘿嘿。不過覺得有點少貴呢出乎意料好好飲~極度順喉好溫和,入口好香蜂蜜味(整體都比較重),之後先有檸檬感但一啲都吾酸吾澀,無誇
一入去已經被環境吸引,地方好大又寬敞。

seafood pasta
依個意粉都幾多料,我就覺得係色香味俱全!
雖然啲意粉稍微軟身,但汁夠均勻。
最中意係蝦 因為爽口彈牙,令口感更加豐富(感覺新鮮)
自己本身就慢慢地青口所以無食,友人就話吾錯。
beefy burger
蕃茄、煙肉、安格斯牛肉、菇菌 菜等等,會吾會太多款
不過我地中意阿。
隔離仲配薯條~
macho nacho
依個最驚喜
因為我地都搞錯左~誤以為係另一款
食落脆身(墨西哥薯片既朋友仔
) 睇戲食一流,係咪要點多份打包 嘿嘿。
不過覺得有點少貴呢
honey lemon tea(hot)
出乎意料好好飲~極度順喉好溫和,入口好香蜂蜜味(整體都比較重),之後先有檸檬感但一啲都吾酸吾澀,無誇張簡直想嗌多幾杯!ps.岩岩先知咳係吾應該飲檸檬水🤔但有蜜糖會吾會中和左🤔
tripel karmeliet
原來依到仲有好多手工啤酒~可以點返杯坐去出面個露天座到 傾下計,我地食完野之後仲扔左陣飛標!(好好玩)依到仲有張桌球檯~會吾會太多娛樂

特別岩生日一大班人黎依到食飯!
2016-04-27
macho nacho
honey lemon tea(hot)
  • honey lemon tea
2016-06-08 676 瀏覽
是日放工跟同事黎到公司附近的這間主題餐廳傾下計RELAX一下。黎到餐廳就見到有多部大電視係到播緊唔同既體育賽事。鍾意睇波既人就有福了。烤鱸魚($168)烤鱸魚魚肉十分厚身,烤完之後魚仍保留到好多油份,令到外皮十分脆之外,魚肉也保留到十分鮮嫩既感覺。再配上清淡的醬汁同埋薯溶,可以更好咁配合番爐魚既鮮味。安格斯牛肉漢堡晚市套餐(178)牛肉份量好多,而且牛肉肉味十分濃郁,肉質亦好鮮嫩。面包皮也十分鬆軟,加上煙肉及鮮蛋既香味令到漢堡的味道層次更加多,漢堡每份用料都十分多十分抵食。脆嫩雞柳($58)雞柳炸得十分香口多汁,加上有兩款醬汁給你選擇岩晒唔同口味既人士,一上菜就食熱辣辣,係睇緊波點呢個小食黎食就最岩。

烤鱸魚
烤鱸魚($168)
安格斯牛肉漢堡
安格斯牛肉漢堡晚市套餐(178)
脆嫩雞柳
脆嫩雞柳($58)

題外話/補充資料: 好岩係到睇下波同朋友吹下水。
2016-05-24
烤鱸魚
安格斯牛肉漢堡
脆嫩雞柳
2016-06-08 425 瀏覽
朋友好好的介紹!來到一間有趣的餐廳。。The Stadium!先飲杯啤酒,啤啤佢!這個含低酒精的芒果cider~好好飲!好有芒果味!小食來先。。炸魚薯條!魚炸得好香口,好香脆,超開胃!薯條好食到薯味,不是一味的油膩感~唔止賣相得意,連裝住ge碟都是球拍好可愛呢~主菜來了。。美式烤豬肋骨!肉燒得香,不會太老!bbq汁好惹味,和骨好配合!粟米燒得香甜~一濃一清正到爆!不如叫多個主打。。特色炸物拼盤!每樣都有呢~水牛雞翼。。好酸!好正宗~裡面炸得香脆!芝士條。。外層好香好脆,好有芝士味!仲可以拉絲呢!雞件,洋蔥圈,粟米粒~都好脆口好開心!旁邊的配菜也是一絕!食埋就飽肚又健康!
朋友好好的介紹!
來到一間有趣的餐廳。。
The Stadium!

先飲杯啤酒,啤啤佢!
這個含低酒精的芒果cider~
好好飲!
好有芒果味!

小食來先。。
炸魚薯條!
魚炸得好香口,
好香脆,超開胃!
薯條好食到薯味,
不是一味的油膩感~

唔止賣相得意,
連裝住ge碟都是球拍好可愛呢~

主菜來了。。
美式烤豬肋骨!
肉燒得香,不會太老!
bbq汁好惹味,和骨好配合!
粟米燒得香甜~
一濃一清正到爆!

不如叫多個主打。。
特色炸物拼盤!
每樣都有呢~

水牛雞翼。。
好酸!好正宗~
裡面炸得香脆!
芝士條。。
外層好香好脆,好有芝士味!
仲可以拉絲呢!
雞件,洋蔥圈,粟米粒~
都好脆口好開心!

旁邊的配菜也是一絕!
食埋就飽肚又健康!
2016-06-07 1162 瀏覽
其實我本身唔係喺觀塘區返工,咁啱朋友 話我知 觀塘新開左個商廈叫the wave ,上面都新開左啲餐廳 ,所以約埋我放工上去食下晚飯。大廈大堂 好寬敞 好有特色 ,構思同裝修好年青化 ,令到辛苦沉悶工作既都市人 ,可以輕鬆一番。𨋢係3D設計,好cyber, 好過癮。門一打開就會見到足球機跟住行入裏面就會見到桌球枱, 飛鏢機 。 裏面主要 設計概念係參考一個體育館既設計 ,旁邊既seat 位 係體育館裏坐既櫈, 天花上面係裝滿射燈, 侍應 們都著哂球衣 款既制服 背面有哂號碼, 好過癮, 好耐冇去過呢d咁有主題性既餐廳啦。如果唔想食晚飯, 想泥飲杯酒 食下小食 玩下桌球定下飛鏢都幾休閑relax大大既空間 比你 消閑娛樂 飲食集於一室。如果想食煙 仲有outdoor坐添。天氣咁熱最啱嘆番杯冰凍既啤酒, 食下野傾下計,同朋友仔互相訴說下一日 辛酸。另外有多款手工啤同埋有些不同度數既啤酒 任君選擇墨西哥 粟米脆片,脆卜卜,顏色色彩繽紛, 非常吸睛, 旁邊再跟左幾款不同配料和 墨西哥辣椒俾你夾埋一齊食, 越食越辣, 慢慢滲出來的辣,很香辣,辣得好過癮。美國黑毛豬 燒得剛剛好 , 大點炭燒香味

𨋢係3D設計,好cyber, 好過癮。

另外有多款手工啤同埋有些不同度數既啤酒 任君選擇
墨西哥粟米脆片
美國極黑毛豬
美國黑毛豬 燒得剛剛好 , 大點炭燒香味,香口多汁,豬味濃郁,又厚又大件,口感一流。
特式炸物拼盤
炸物拼盤有五款小食, 每款都有三件, 有 辣味無比既 buffalo wing, 同我喺美國食既味覺差不多,另外 炸洋蔥圈, 炸魷魚圈,炸芝士同埋焗薯皮 ……
款款香口惹味, 送酒一流。
如果有三個朋友一齊食就剛剛好啦

後記:
整體環境氣氛非常輕鬆愉快, 員工服務 態度親切有禮 ,令人感覺好舒服。
食物有好多款式選擇 而且味道很好,一間充滿驚喜同味覺享受既餐廳,值得推介比朋友。
墨西哥粟米脆片
美國極黑毛豬
特式炸物拼盤
2016-06-07 376 瀏覽
自從到左九龍灣返工,夜晚食飯就開始好鐘意搵下觀塘呢一帶的工廈餐廳。今次黎到呢幢叫做The Wave o既工廈,樓下設計好有時代感。呢到都好緊貼潮流,有多款手工啤可以選擇!仲有埋電視,可以比人睇波。感覺上呢個地方好適合男士們黎吹水睇波飲酒!!夜晚大約8點黎,都好鬼full。我地揀左兩個dinner set,另外加左2杯手工啤。安格斯牛肉漢堡,牛扒五成熟,火喉控制得唔錯,切開可見漢堡扒顏色粉嫩,非常吸引,食落亦都好軟滑。中間夾住兩款唔同o既芝士,芝士熱至半溶,味道幾香,口感唔錯。美國極黑毛豬,肉質略為唔夠腍,已向店員反映,相信會作出改善。不過鋪在上面的醬汁幾惹味,用黎點個黑毛豬食,都幾特別。左邊:朱古力味手工啤,朱古力好香,味道幾得意。右邊:檸檬味手工啤,味道幾易入口,有些少似jolly sandy,女士應該幾鐘意呢隻味。
呢到都好緊貼潮流,有多款手工啤可以選擇!
仲有埋電視,可以比人睇波。
感覺上呢個地方好適合男士們黎吹水睇波飲酒!!
夜晚大約8點黎,都好鬼full。
我地揀左兩個dinner set,另外加左2杯手工啤。
安格斯牛肉漢堡,牛扒五成熟,火喉控制得唔錯,
切開可見漢堡扒顏色粉嫩,非常吸引,食落亦都好軟滑。
不過鋪在上面的醬汁幾惹味,用黎點個黑毛豬食,都幾特別。
左邊:朱古力味手工啤,朱古力好香,味道幾得意。
  • 安格斯牛肉漢堡
Seriously it's one of the worst restarant I've been to. Waited 10 minutes+ by the door for someone to serve me, all I see was staff walking around, chattting. When I finally went in and grabbed someone and told them I have a reservation, guess what, more waiting then tell me it was all booked out. Managed to get me a seat at the end...Service was poor, very poor, poor manner. Staffs could not speak English AT ALL, day dreaming, I have to repeat myself 3 times for everything.It was a very noisy r

It was a very noisy restaurant, which is quite common for a sports bar, but with the seats atleast 1 meter apart, it's simply impossible to talk.

Food was average, a typical American wannabe, not even close unfornately.
2016-06-03
10 分鐘 (堂食)
2016-06-06 449 瀏覽
星期一,又是不想起身上班的一天,唯有和媽吃個好一點的午餐趕走郁悶的心情。午餐價錢$88-$128午市亦有單點的提供*夏日特式沙律($98)這個沙律的確和夏天很相配,酸酸甜甜的,很開胃。沙律有芒果、無花果、番茄和沙律菜,再淋上沙律醋和橄欖油。芒果好甜,好多汁;燒過的無花果亦很甜;番茄很飽滿爽脆;火箭菜為沙律帶來甘甘地的味道;松子仁為沙律帶來脆脆地的口感。  *火辣脆烤雞翼($88)這個雞翼真的有點失望,辣汁調得偏咸,而且雞皮不夠脆身,可能吸了辣汁,所以整淋左。*白酒煮蜆($128)用了白酒,再加入辣椒、蒜粒煮的蜆。蜆肉大小適中,有彈性;白酒汁很濃、很稠,吃到底的時候都會覺得有點咸。*蟹肉意粉配墨魚汁($128)這個lunch set的蟹肉意粉配墨魚汁的確有點失望。意粉拌了墨魚汁,再加入蟹肉、露荀、火箭菜、蒜粒 和微燒過的番茄。番茄好甜;意粉的軟硬程度剛好,最愛帶點硬身的意粉;雖然用上了真正的墨魚汁去拌意粉,不過可能吃完一輪比較重口味的小食,所以不太吃得到墨魚汁的香。蟹肉方面,是用了蟹鉗的肉,不過數落只有六七隻,而且很迷你,真的很矜貴。本身以為是拆一些蟹肉拌意粉的。其實$128一個意粉一點

午餐價錢$88-$128
午市亦有單點的提供
*夏日特式沙律($98)

*火辣脆烤雞翼($88)

*白酒煮蜆($128)

用了白酒,再加入辣椒、蒜粒煮的蜆。

*蟹肉意粉配墨魚汁($128)

本身以為是拆一些蟹肉拌意粉的。其實$128一個意粉一點都不便宜,所以建議應該多加一點蟹肉。
2016-06-06
  • 夏日特式沙律
  • 白酒煮蜆
2016-05-31 2480 瀏覽
剛好到附近買東西。來到這間新開的The Stadium食晚餐。好在有訂位,平日也full booking 呢!這裏氣氛好好呀!可以睇下波,飲下啤酒,仲有 open area。跟餐餐湯。試了一個比較特別的Snacks。Chicken Quesadilla$98非常薄、乾身的薄餅。有6大片呢!有很多大片雞肉及olives 等,混上溶掉的濃芝士。青色墨西哥辣醬汁令它加添覆雜感。質量不錯的小吃。Mac & Cheese$98Mac & Cheese 是絕對的basic 美式菜。愛芝士的可以點。它改良了一些,芝士汁有非常重的黑松露味。通心粉柔軟、被非常濃厚的芝士包裹著。仲有大大粒磨菇及紅蘿蔔。都令我很滿足,well mixed~Pork Loin$178好大件的黑毛豬扒。不過比較 plain 及肉質未夠嫩。加上蕃茄碎汁食,會比較多層次。其他配菜也不錯,已煮至軟身。跟餐凍檸水。Straffe Hendrik手工啤$58有很多種手工啤。Manger 推介了比利時Straffe Hendrik給我。麥香味重,又有點回甘果味,好特別。外間少有些,一定要試。咁就完成在去球場食番餐啦!

剛好到附近買東西。
來到這間新開的The Stadium食晚餐。
好在有訂位,平日也full booking 呢!
這裏氣氛好好呀!
可以睇下波,飲下啤酒,仲有 open area。
餐湯
跟餐餐湯。
試了一個比較特別的Snacks。
Chicken Quesadilla
非常薄、乾身的薄餅。
有6大片呢!
Chicken Quesadilla
有很多大片雞肉及olives 等,混上溶掉的濃芝士。
青色墨西哥辣醬汁令它加添覆雜感。
質量不錯的小吃。
Mac & Cheese
Mac & Cheese 是絕對的basic 美式菜。
愛芝士的可以點。
它改良了一些,芝士汁有非常重的黑松露味。
Mac & Cheese
通心粉柔軟、被非常濃厚的芝士包裹著。
仲有大大粒磨菇及紅蘿蔔。
都令我很滿足,well mixed~
Pork Loin黑毛豬
Pork Loin
好大件的黑毛豬扒。
不過比較 plain 及肉質未夠嫩。
加上蕃茄碎汁食,會比較多層次。
Pork Loin黑毛豬
其他配菜也不錯,已煮至軟身。
凍檸水
跟餐凍檸水。
Straffe Hendrik手工啤
有很多種手工啤。
麥香味重,又有點回甘果味,好特別。
外間少有些,一定要試。
咁就完成在去球場食番餐啦!

2016-05-30
2016-05-30 2698 瀏覽
好多人都知係觀塘, 識食緊係去工廈搵食, 位於興業街 The Wave 4樓既The Stadium係一間美式餐廳, 我係呢個月以黎已經第三次光臨, 點解唔係一個足球迷既我一而再黎呢度食?? 無他既, 鬼叫呢度環境一流, 食物又有水準咩!!呢棟商廈地下lift口位置已經深深感覺到係走時尚同摩登路線...餐廳佔了4樓全層空間, 小有甘大間既餐廳, 餐廳主要分為室內同室外位置, 而室內亦分為三個部分, 有主廳, 同兩間房, 其中較大那間, 特色是在於後排係採用舊式戲院既摺椅, 而另一間房就比較細, 幾適合一大班朋友gathering或搞小型生日party, 室外當然適合一班煙民啦~~ 店員安排左主廳既位置給我, 很喜歡餐廳既一事一物, 包括印有足球場既餐桌紙同足球玻璃杯~~ 火辣脆烤雞翼  HK$88雞翼相當大隻, 一碟有六隻, 皮脆肉嫩又夠入味, 辣辣的非常惹味呀~~ 美國特級肉眼扒 HK$238 約九安士食牛扒慣了叫5成熟的, 因再熟就會覺得鞋同韌了!! 將肉眼扒切開, 清楚可以見到肉汁仍然鎖住係扒入面, 食落肉質鮮嫩, 肉味濃陏, 可以伴以黑椒汁同食, 就更加惹味了,
火辣脆烤雞翼
火辣脆烤雞翼  HK$88

美國特級肉眼扒 HK$238 約九安士

食牛扒慣了叫5成熟的, 因再熟就會覺得鞋同韌了!! 將肉眼扒切開, 清楚可以見到肉汁仍然鎖住係扒入面, 食落肉質鮮嫩, 肉味濃陏, 可以伴以黑椒汁同食, 就更加惹味了, 不過呢塊扒既筋就比較多左小小!! 美國菜唔小得當然用薯角或薯條作伴菜, 薯角夠晒香口, 我喜歡食薯角多過薯條的, 啱晒我呀!!
白酒煮蜆  HK$128

呢碟係我最最最喜愛既野食, 黎左三次就食左兩次了, 蜆肉夠鮮甜美味, 帶點白酒香, 好味到我就連佢個汁都清埋, 下次再黎, 我同樣一定會點呢道菜~~

海鮮意粉 HK$128

呢碟同樣係我心頭號, 亦同樣黎左三次就食左兩次既菜式, 作為一個海鮮控, 係一餐之中, 總想點D有海鮮既菜式, 呢碟意粉配以帶子, 青口同大蝦, 每樣海鮮好大隻同新鮮, 意粉醬汁又夠濕潤,味道又好夾, 真的很喜歡~
餐廳除了播放住足球賽事外, 仲係一個遊樂場, 係lift 門前就擺放左一部足球機, 真的可以同朋友黎一場友誼賽~~
另外係主廳既吧枱前擺放左一張桌球枱, 呢張桌球枱絕對不只是一個擺設, 係真的有好多客人出黎玩的, 我正正在桌球枱附近進食, 已經見到最少三, 四組食客出黎玩, 可想言之受歡迎既程度~~
如果你對以上兩款game都無興趣既話, 還有普遍人都會喜歡既飛鏢機, 兩部飛鏢機設於室內近室外門口既角位, 就算唔係甘識玩既朋友, 都可以試拋下呀~~
呢度有不同既樽裝啤酒以供客人挑選, 總有一款啱你口味!! 係呢度飲酒氣氛都唔錯, 氣氛比尖沙咀好多酒吧還要優勝呀!!
最後另附上餐牌以供參考~~

題外話/補充資料: 我本來以為餐廳係由明星或什麼名人開的, 原來係一班從事藝術工作既年青人開, 真係令我驚訝~~ KEEP GOING呀! 我會繼續支持你地ga!!
火辣脆烤雞翼
2016-05-28 419 瀏覽
Hipster entrance to a factory building.Sports bar decor but not like your typical rowdy testosterone filled place you expect it to be. Great pumpkin coloured yam fries. Ribs smothered in thick bbq sauce that is a bit too sweet and thick like ketchup that just can't seem to penetrate the meat. Fish delicious. On mash with some beans and swimming in some Creole sauce. The Dunk King kept us entertained throughout. Like.
Grilled sea  bass
Baby Bbq  pork  ribs
Yam  fries
Grilled sea  bass
Yam  fries
2016-05-25 2556 瀏覽
之前在公司樓下看見the Stadium的傳單就跟在附近上班的一起來happy hour超大的地方,很多50寸電視,還有桌球台、飛標機 ... 娛樂性豐富又有氣氛(杯子也是球的造型,很有特式)餐桌之間也很寬闊,坐得舒服想好好聊天也不會被耍樂的朋友們吵著當然,我們上來happy hour也要點些好吃的第一道要點的當然是 Fish & chips (HKD98)炸魚薯條都很香,又脆果然配汽酒最過穩薯條還叫了一份 Truffle fries (HKD 58)同樣是薯條,滲入黑松露的味道,感覺立即不同。捌去單調的咸味,添加了一份獨特高格調的美味感再來一款雞肉薄餅 chicken quesadilla (HKD98)綠色的皮令我對他印像深刻,香熱的餅底很柔軟,口感沒有來得很厚,但加上雞肉,味道還算不錯。 最後再來個雞肉黑松露意粉 Chicken Truffle Pasta(HKD 128)意粉的醬汁好Rich,味道超讚,加上嫩口雞肉,香噴噴的黑松露味道,整個意粉吃上口都很creamy,豐盈滿口香氣!
之前在公司樓下看見the Stadium的傳單

就跟在附近上班的一起來happy hour

超大的地方,很多50寸電視,還有桌球台、飛標機 ...

娛樂性豐富又有氣氛
(杯子也是球的造型,很有特式)

餐桌之間也很寬闊,坐得舒服
想好好聊天也不會被耍樂的朋友們吵著

當然,我們上來happy hour也要點些好吃的
炸魚薯條都很香,又脆

果然配汽酒最過穩
  • Chicken Truffle Pasta
2016-05-25 544 瀏覽
第一次光顧,工業區星期二晩都滿座,心諗應該好味。。用心裝修酒吧餐廳,全部用上運動主題,坐位闊落,地方大,坐得舒適,happy hour飲杯酒確係舒服..但dinner 就出事了我地點了"薯皮", "黑松露薯條", "美國黑毛豬","火辣雞奕", "豬肋排"上菜十分快,10分鐘已經上哂全部菜,心諗唔通預先煮好?"火辣雞奕" - 外熱內暖,基本上響廚房已經煮好,只係叮一叮熱上枱"美國黑毛豬" - 食過咁多間,呢間最難食,超級重雪味"豬肋排" - OMG..肉鞋到不得了..似煲湯骨咁冇味又過火唯一可以接受就只有薯條同薯皮。。。明白有咁既食物質數,價錢相對不貴,有不錯既環境,算合理......但我只會來Happy Hour..dinner就另覓他選啦
..但dinner 就出事了
上菜十分快,10分鐘已經上哂全部菜,心諗唔通預先煮好?

"美國黑毛豬" - 食過咁多間,呢間最難食,超級重雪味

豬勒骨
唯一可以接受就只有薯條同薯皮。。。

2016-05-23 481 瀏覽
等左15分鐘, 終於入場, 哇, 有球衫掛畫, 又有仿分數牌, 又有OLD SCHOOL足球機, STADIUM個名真係入型入格虎蝦意粉, 好多虎蝦呀, 一碟意粉裏面有6隻虎蝦咁多, 好夠大隻, 新鮮肥美,厚身多肉,肉質結實彈牙,好Q彈, 口感一流!啖啖海中滋味,洋溢深海氣息,回味無窮, 口感滿足, 而意粉煮至外面軟、中間一點半熟不生,吃起來有口感, 同意粉醬汁好夾, 酸酸甜甜, 百感交集美國極黑毛豬, 豬扒煎得香脆之餘, 能把肉汁鎖住, 鮮嫩多汁, 肉質尚算鬆化,肉味濃郁, 倍感吸引, 伴上醬汁味道香口惹味, 肥美油潤的口感令人停不了口

15 分鐘 (堂食)
2016-05-22 436 瀏覽
今晚終於有機會嚟到一試呢間外間一致話好有特色嘅餐廳喇~~~雖然原本佢並唔係我哋今晚晚餐嘅首選第一輪我哋叫咗salad 同 chicken fingers,一杯Brooklyn 🍺 同一杯🍷先嚟嘅係chicken fingers~~ 一客三件雞胸兩款醬汁加少許沙律菜伴碟雞胸都做得幾林唔鞋口外面個炸漿似小時候食嘅魚手指紅色個汁少許辣幾特別!唔係一般出面食到嘅辣醬橙色嘅係千島醬,普通嘢!跟住嚟嘅係沙律!冇我想像中咁大碟,有啲失望因為期望佢有一大碟菜⋯⋯好彩佢嘅用料好多,有啲冇諗過會喺沙律出現,例如栗子!夾埋啲沙律醋幾好味!食完第一輪,飲咗一杯🍺一杯🍷,我哋就叫第二輪:煎鱸魚鱸魚冇腥味冇骨,肉質嫩滑啱啱好熟晒!魚下面有薯蓉薯仔粒,仲有啲瓜同蕃茄,面頭有幾片火箭菜!我呢個魚怪覺得唔夠喉如果魚大塊啲就好喇

雞胸都做得幾林唔鞋口
外面個炸漿似小時候食嘅魚手指
紅色個汁少許辣幾特別!唔係一般出面食到嘅辣醬
橙色嘅係千島醬,普通嘢!
Chicken  Fingers
跟住嚟嘅係沙律!冇我想像中咁大碟,有啲失望
The  Stadium  Salad
食完第一輪,飲咗一杯🍺一杯🍷,我哋就叫第二輪:煎鱸魚
如果魚大塊啲就好喇
焗鱸魚